ВМРО иска задължително гласуване

МВР да следи ромските квартали на избори, искат войводите
Обновена: 9 май 2011 16:21 | 9 май 2011 16:14,
137
ВМРО иска задължително гласуване
Търговията с гласове е най-разпространена в ромските квартали, твърди ВМРО. Снимка: Архив Булфото

Въвеждане на задължително гласуване и активна гражданска регистрация поиска ВМРО.

Според партията само по този начин ще се почистят избирателните списъци от  мъртви души и ще се обезсмисли порочната практика на изборния туризъм.

ВМРО за пореден път повтаря предложението си за въвеждане на образователен ценз за активното избирателно право. Това е справедлив начин за ограничаване на зависимия вот от страна на маргинализирани общности, се казва в съобщението на организацията.

Още по темата

Партията настоява по време на изборите за местна власт и президент тази година МВР да следи кварталите с преобладаващо ромско население, за да се предотврати търговията с гласове.

МВР трябва да огласи докъде са стигнали следствените действия по отношение на разкритите в медиите акции по купуване на цигански гласове, като тези на частичните кметски избори в пловдивския квартал „Столипиново”, настояват от патриотичната организация.

Според войводите още при приемането на промените в Изборния кодекс е станало ясно, че част от текстовете ограничават избирателните права на гражданите.

Промените по същество не пресичат нито изборния туризъм, нито купуването на ромски гласове, смятат още от ВМРО.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
8
 
Отговори
Ангар преди 13 години
*** гласуват, защото им плащат. За да гласуват и българите, а и всички български граждани, трябва на всеки гласувал се да се плаща за отделеното време за гласуване. Но на всички еднакво, от държавата. А всеки българин, разбира се, ще си гласува по съвест. Ако се плаща по 10 лева на човек, тогава и повечето от българите ще гласуват, и дялът им в управлението ще е по-пропорционален на броя им.
62
4
 
6
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
остава да кажат за кого да се гласува и сме върнали комунизма
61
2
 
15
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
възможно е ВМРО да са като онзи Жорж Ганчев - да казват истината, но никой да не ги приема сериозно. Знам само, че досега всички са се *** и аз лично няма да гласувам за никой от предните - ТЕ СА ДОКАЗАНИ КРАДЦИ И ПРЕДАТЕЛИ! Това, дали гласуването ще е задължително или не, няма да донесе повече или по - малко гласове на нито една партия - сега като чета коментарите, се убеждавам, че ние по природа сме анархисти - мразим думата задължение, каквото и да означава тя:)
60
4
 
3
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
за да гласуват много българи трябват да раздават дискове със турски сериали и олио без пари.иначе никой няма да отиде.БЪЛГАРИНА СТАВА ЕДИНЕН И КОНЦЕНТРИРАН ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА СЪС СЕРИАЛА.
59
1
 
5
 
Отговори
до циганина преди 13 години
Пиши ,пиши , ей ся ще ти изтрием коментарите !
58
4
 
10
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
герб губят позиции адски бързо.бат бойко ще купува здраво
57
0
 
4
 
Отговори
е как нема да преди 13 години
гласувам за българите ,бре ! Я вижте на снимката каква хубава инфраструктура са построили българите за нас с парите пращани ежегодно от ЕС специално за нас ! Турците с кебапчета не моат ни купят ,защото фактите говорят ,че българите мислят за нас ,не крадат от парите ни от ЕС ! Да не сме кьорави ,ще гасуваме за ганьофсите ,понежи ни уваджават , шукар хора са българите и най-вече не крадат !
56
0
 
11
 
Отговори
историк преди 13 години
ами явно в историческия час :)) казах вече, слабо съм се интересувал от политически платформи на вмро - констатирах! нито метрото на герб ще оправи българите, нито далаверите на костов, нито мънкането на м. димитров, нито предателството на станишев и доган, нито лъжите на царя, нито мошениците капон, ковачки, сидеров, томов и т.н. НЕ СЪМ КАЗАЛ, ЧЕ ВМРО ЩЕ ОПРАВИ нещо - няма как да знаем, обаче се замислих над думите им и все повече ме карат да се замислям - наричат нещата истински! Не агитирам!
55
1
 
13
 
Отговори
кучемраз преди 13 години
*** тип мозъчен кръвоизлив: Този вид уби Елвис. Появяват се когато от силното напъване си сменяш боята от червено до зелено-синьо. Бирени ***: Едни от най-лошите, но също и най-често срещани видове. *** се предимно сутрин. Принципно не миришат толкова лошо, но това е подвеждащо. Напръскваш супника от горе до долу, докато започне да прилича на обстрелван склад за оръжие в Багдад и се чудиш как твоята девствена дупка може едновременно да сочи в толкова много посоки. Тогава установяваш, че тоалетната хартия - колкото и широка и дълга да е - пак не е достатъчна. Лошото е, ако се случи в чужди ***.Забележка: *** "зелен чай" са точно като Бирените *** *** - духове: Знаеш, че си се ***. Има *** по тоалетната хартия, но няма в супника! Възможно е да е от подвида ***-торпедо, ако се е чуло цопване. *** - тефлон: Излизат толкова нежно и меко навън, че почти не могат да се усетят. Не оставят следи върху тоалетната хартия. Трябва да погледнеш в супника, за да си сигурен, че си ***. Гумени ***: Консистенцията им е като на топла смола и оставят упорити следи по супника. Миеш си *** за осемнайсти път и още не го усещаш чист. Решаваш проблема като нагъваш малко тоалетна хартия и я слагаш в гащите, за да останат поне те чисти. Бавно развиващи се ***: Току що си си избърсал *** и... показало се е още... Май следващия изстрел идва, а? *** - змии: Те са хлъзгави, имат дебелина на палец и са дълги минимум 50 см. Имат потенциала на ***-торпедо. *** - коркови тапи: Познати още като "плувци". Дори след третото пускане на водата те са още там. О, Боже! Как да ги разкарам? Лайненцата просто не потъват! Може да ти се случи навсякъде, но по-рядко в собствения ти ***. Желаните ***: Седиш на супника, усещаш мравките в червата си. Потиш се, пускаш няколко пръдни, на практика правиш всичко... освен да сереш. Влажни ***: Този вид се появяват с висока скорост, цопват във водата, от което гъзът ти се мокри. Циментов блок или "О, Боже!" ***: Веднага след началото на срането си пожелаваш местна упойка. Тип Кинг Конг или пълна кошница с ***: Масата им е толкова голяма, че отказва да изчезне в канализацията, преди да я раздробиш на парчета (ютия би свършила добра работа).
54
3
 
11
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
ако не дойде на власт патриотично правителство до 10 години на власт ще са коалиция дпс-евророма.
53
2
 
12
 
Отговори
ангел преди 13 години
абе, скапаняци, айде аман от ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ неща в тая държава, а? и много ми е интересно как - дори със закон - ще ме ЗАДЪЛЖИТЕ ДА ГЛАСУВАМ? ок, ще отида до урната, конвоиран от полиция - ама в параванчето съм пак сам, гласуването е тайно. е, ще напиша върху бюлетината една дълга балканска благословия за всички държавници до 9 коляно, ше си избърша г*за с нея, и хоп - в урната. и вотът ми пак е невалиден - демек, не съм гласувал. и кво стана със ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО? ***, *** идея....
52
0
 
17
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
единствено задължително е всеки да си носи бюлетината ( метров винкел )
51
15
 
10
 
Отговори
баш циганин преди 13 години
Ще гласуваме само за турци ! Не искаме бири и кебапчета , искаме турци да ни управляват , българите ги познаваме много добре и няма да гласуваме за тях , крадци !
50
1
 
11
 
Отговори
до 50 преди 13 години
да идват талибаните и да ни завзимат ние сме *** щом ги търпим 25 години да ни оправят мафиотите.
49
1
 
22
 
Отговори
ДЖАБА преди 13 години
За кой да гласувам БЕ *** като искате да е задължително
48
0
 
7
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
плащайте данъци кавали пълнете им банковите сметки че като избягат в юар да имат пари до края на живота си.щом държавата е абдикирала от народа си и го смазва от данъци и такси добро не чакайте и от робите.
47
0
 
6
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
47,не пиши глупости, момче! Всеки плаща всекидневно данъци. ДДС формира най-големи приходи в бюджета.
46
2
 
19
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
До всички решили да не гласуват!Хубаво вижте лицата от снимката.Тези ли трябва да решават ВАШАТА съдба и съдбата на децата ВИ?
45
4
 
10
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз да ви кажа само, че ако на изборите имам избор между Волен и един дъбов пън ще гласувам за пъна....поне ще мълчи вместо да говори простотиии граничещи с делириум....иначе си я имаше тази идея и по-рано, но не е удобна за кликата управляващи.
44
4
 
6
 
Отговори
makedonets преди 13 години
vmro kavali