Бойко, кажи си за вота, зоват от ДПС

Хората на Доган разочаровани от Конституционния съд
Обновена: 10 май 2011 20:00 | 10 май 2011 18:23,
293
Бойко, кажи си за вота, зоват от ДПС
Лютви Местан. Снимка: Архив Булфото

Очевидно би било бягство, ако премиерът се кандидатира за президент в последния момент.

Това заяви зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров в коментар на новината, че името на Бойко Борисов е сред обсъжданите кандидати на ГЕРБ за президентския пост.

Бисеров повтори тезата на шефа си Ахмед Доган отпреди дни, според която премиерът готви личното си спасение с намерението да участва в изборната надпревара.

Според Христо Бисеров, твърдението на Борисов, че лидерите на партии трябва да се кандидатират за президент, означавало, че той сам си издига кандидатурата.

От ДПС припомниха, че още през миналата година Лютви Местан призова премиера да заяви дали има намерение да се кандидатира за държавен глава. 

Българските граждани трябва да знаят дали ги управлява премиер, който има намерение да изкара мандата си като премиер, или ги управлява премиер, който наесен има амбицията да се премести на президентския стол, заяви зам.-председателят на партията Лютви Местан.

Според него, това би могло да даде обяснение за темпа на реформите. За него дебатът дали кандидатът да бъде мъж или жена, не е по същество.

Още по темата

"Естествено е, че ще бъде мъж или жена. Остава сега ние да се включим в този недостоен, опорочен разговор за президентския вот с идеята, че ние пък сме затруднени в решението си, защото търсим някой, който да отговаря едновременно и на двете качества – да бъде и мъж и жена едновременно", каза той.

От движението изразиха разочарованието си от решението на Конституционния съд за Изборния кодекс.

Според тях магистратите трябвало въобще да отменят изискването за уседналост на местните и президентски избори, тъй като това противоречало на конституцията.

Вместо това съдът постанови уседналостта да бъде 6 месеца. Впоследствие се оказа, че това изискване дори няма да важи за изборите тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Djagalite pak se opitvat da davat akul.Aide v anadola da si vurtite nomerata,ili ne vi oturva che tam drugo she vurtite.
187
0
 
1
 
! Отговори
Лютви преди 12 години
Нещо като обратен ще е този кандидат,затова се сменят наредбите тази година.Абе що ми намирисва на нещо.
186
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЛЕДАЙТЕ си отрочетата-Доганчо-Симиончо-Масларовка и им се радвайте - без да се бъркате повече в политиката!!!!!!
185
1
 
2
 
! Отговори
мери преди 12 години
Както и да ги въртим ,от 20 години са си все същите, така,че този спор е излишен. Който и да дойде на власт сега, все някога вече е бил. Будалите сме ние, 20 години чинно / по комсомолски / си гласуваме за едни и същи хора-професионални депутати. Освен това, ако с избори се решаваха нещата, то отдавна щяха да са ги забранили със закон!!!1
184
0
 
1
 
! Отговори
по стълбата преди 12 години
Криси,няма да е лошо да прочетеш книгата на Бел Кауфман"НАГОРЕ ПО СТЪЛБАТА КОЯТО ВОДИ НАДОЛУ"лошото в случая,че много хора вярват и безропотно следват този който се изкачва по стълбата,всъщност,ако има дъно за да слезеш по надолу ти трябва стълба.Другото е сгромулясване но докъде?И изрази като ОТГОВОРНОСТ не са актуални за България няма отговори на въпроси като,"НА КОГО И ПРЕД КОГО"?
183
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и ДПС и НДСВ и БСП напират да разберат по-скоро кой ще е кандидата на ГЕРБ,за да могат навреме да осигурят компроматите. а къде се е спотаил яне?-или той в момента пише компромати и оставя място само името да сложи после?
182
0
 
0
 
! Отговори
УФСЪ преди 12 години
до 272въпроса е риторичен. помисли - кой работи при арабите? ами българите
181
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ = ДПС и ***. Айде не се правете толкова.Такава далавера за Доган и неговите обръчи нямаше дори при Тройната коалиция. Който не вижда това е или пълен ***, или краде заедно с тях, или е най-*** ***.
180
3
 
8
 
! Отговори
Krisi преди 12 години
Не виждам никакво бягство на Премиера. Нормално и естествено е да искаш да се се изкачваш по стълбата, а не да слизаш. Мисля, че всички ви е страх от неговата кандидатура, затова толкова коментирате тази тема.
179
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТРОЙНАТА ШАЙКА ИСКА ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ
178
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДЕПЕСАРСКИ КОКОШКИ - ПРЕЗИДЕНТСКИ КЕЛЕПИР СЪНУВАТ
177
7
 
4
 
! Отговори
mda преди 12 години
"премиерът готви личното си спасение с намерението да участва в изборната надпреварsa"е то това ясно и без да чете човек, той е страхлив, подвива опащшка като улично куче когато усети, че насреща му иде кола. дето може да го смаже, отначало се прави на куче, лае та се къса, но като наближи и подвива опашка и бяга... уличния инстинкт за самосъхранение, какво тук значи някаква си партийка
176
7
 
6
 
! Отговори
АЙДЕ ,КОМУНЯГИТЕ.... преди 12 години
....ДА СИ КОПАТЕ КАРТОФКИТЕ...!!!НИЕ ОТ ГЕРБ И СИНИТЕ---ЩЕ ВИ ПАЛИМЕ СВЕЩИ ЗА ЗДРАВЕ!!!ТАКА КАЗА БОЙКО!!!ПРЕМИЕРА ,ТРЯБВА ДА СЕ СЛУША И УВАЖАВА!
175
2
 
6
 
! Отговори
пастира преди 12 години
като развалени грамофонни плочи са,когато беше кмет тогава сергейчо същото говореше,ся повтарят като папагали...страх ги е от бойко...*** чак ша са наакат !
174
1
 
2
 
! Отговори
4О4О преди 12 години
"Според Христо Бисеров, твърдението на Борисов, че лидерите на партии трябва да се кандидатират за президент, означавало, че той сам си издига кандидатурата." И сам си избира противниците, защото за тях вече има събрани компромати, а ако в последния момент се появи изненадваща кандидатура, ще им дойде нанагорнище, докато го злепоставят. А пък за Бойко дилемата е голяма - ясно му е, че има власт само ако е премиер, обаче му остават най-много 2 години, а ако стане президент, ще си осигури още пет
173
0
 
11
 
! Отговори
СДС преди 12 години
Христо Бисеров просто не си е възстановил турско_арабското име.По този начин ДПС лъже,че в управата им има етнически българи.Може би е някой си Хюсеин Басри?
172
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не само уседналост ,но и да се изисква образование!Не може хора които не могат да четат да дават глас!За какво дават и те не знаят ,щом не могат да се информират. Телевизията не е оправдание ,тя не може да замести останалите източници. Един *** и неук човек е лесен за манипулация.Какви са тия оправдания с конституцията?
171
2
 
28
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
интересно ми е ***(турците)като станат мнозинство от кого ще крадат и кой ще ги храни
170
2
 
18
 
! Отговори
зикото преди 12 години
Какви са тези дяволии бе *** продажни. Да гласуват само живеещите в момента в България и то задължително.Никакви екскурзиянти никакви емигранти отишли да живеят на п......си маина и ще гласуват кои да ни управлява.НЕ
169
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Христо Бисеров , вместо да се стреля, защото е продажник, взел да се изказва!Отврат!