НС отсъди: "Атака" е опасна за България

Предварително ни осъждате, коментираха хора на Сидеров
Обновена: 27 май 2011 14:48 | 27 май 2011 10:25,
481
НС отсъди: "Атака" е опасна за България
Сблъсъците пред джамията. Снимка: БТА

С пълно мнозинство от 127 гласа парламентът прие остра декларация срещу опитите за подкопаване на етническия и религиозния мир в страната.

Декларацията беше прочетена от съпредседателя на „Синята коалиция” Иван Костов, но е съгласувана с лидерите на останалите парламентарни групи от ГЕРБ, ДПС и „Коалиция за България”.

Единствено „Атака” се разграничи от съдържанието на текста.

С документа депутатите осъдиха петъчната агресия на партията на Волен Сидеров в центъра на София.

„С тези свои действия тази партия се изолира от българското демократично общество”, е суровата присъда на всички партии в парламента.

Четирите политически партии изразиха дълбока загриженост от опитите да се създаде напрежение между българските граждани на религиозна основа.

„Със своя опит срещу етническия мир, създаващ заплаха за националната сигурност на България, „Атака” е опасна за управлението на страната”, се казва още в декларацията на ГЕРБ, ДПС, „Синята коалиция” и „Коалиция за България”.

Последва отново призив към прокуратурата и съда да спазят конституцията. Апелът към медиите беше да не дават трибуна на езика на омразата.

Единственият депутат на Волен Сидеров, който коментира декларацията, беше Станислав Станилов. Той обясни, че декларацията е нелегитимна и „Атака” няма да участва в дебата.

„Не са получени предварително резултатите от разследването на прокуратурата за инцидента пред джамията. Вие предварително ни обявявате за съдници и ни осъждате на смърт”, коментира депутатът от „Атака”.

Още по темата

Възможни са нови провокации около днешната петъчна молитва, потвърдиха в парламента. Отделно един от друг Явор Нотев от „Атака” и Иван Костов предупредиха, че имат информация за ново напрежение пред софийската джамия "Баня Баши" днес.

От „Атака” побързаха да се разграничат от такива действия, като обясниха, че няма да ходят пред софийската джамия, нямат и разрешение за такъв протест.

Иван Костов призова представителите на мюсюлманската общност да не се поддават на провокация.

„Няма нужда да защитавате себе си, защото държавата е в състояние да ви защити”, обяви от трибуната на парламента бившият премиер. И призова да не се отпушва бутилката на религиозното напрежение в страната.

Костов обясни, че декларацията на парламента е сигнал към Европейския съюз, Арабската лига и Ислямската конференция. За това, че България е твърдо решена да не се превръща в ксенофобска страна и е в състояние да противодейства на провокации за напрежение на религиозна основа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


481
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
467
2
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Не само Атака, всички вие, депутатите, сте опасни за страната! Не напразно експосл. Макълдауни ви нарече garbages - ***! Същото е и при съдебната власт: работниците от ОЦК-Кърджали искат да се намеси съдът и да осъди Вальо *** от Сливен! Хора, вие се заблуждавате: та първо повечето съдии, вкл. висшите и топмагистратите, са за затвора! От тях трябва да се започне, сетне да се премине през Ванчо Костов, царя, Трйната коалиция и накрая през ГЕРБ - първите уредиха Вальо с ОЦК, а ГЕРБ и гл.прокурор подозрително си мълчат.Така че не само Атака е виновна, да не говорим,че има депутати, които почти целия преход прекараха на депутатските банки. И Атака няма да измие срама нито на БСП и СДС-ДСБ, нито на РЗС и агите.
466
2
 
3
 
! Отговори
pass преди 12 години
Не знам дали "Атака" е опасна за България, но съм убеден, че Народното събрание е опасно! Много опасно!
465
5
 
0
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
ypravliavashtite sashto dogan kostov ovcharov depytatite vsichki na sapyn .
464
4
 
1
 
! Отговори
partizani преди 12 години
Ne vijdat kolko gladni jadni sa pa i tragnali s Partizan6tina se zanimavat tea huligani ot Ataka.
463
3
 
1
 
! Отговори
do:446 преди 12 години
Teb qvno Dedoti taka te e nau4il , ili u vas se gavori s ezika na OMRAZATA , ami proble 6te da e ot minalite pokolenia do den dne6en.Ako prodaljava6 da slu6a6 Dedosi nema bade6te v Balgaria.
462
4
 
4
 
! Отговори
до 466 преди 12 години
В крайна сметка си ***. Ти лично кога си чул вой от джамии или каквото и да е там. Аз живея в град в който има много турци и никога не съм чувал джамията. А и да си го кажем честно. Около джамията срещу халите не живее никой. Ако има някой проблем с шума да си го реши с органите на реда. А, за малко да забравя... моля те не позори имената на Ботев и на Левски като ги изричаш със устата си...
461
4
 
2
 
! Отговори
md преди 12 години
volen siderov ima diagnoza - bi trjbvalo v ysmiritelna riza da bude bribran i v klinika za psixo bolni zaklu4en.
460
4
 
2
 
! Отговори
razumnite преди 12 години
Ako vse o6te sa ostanali razumni hora v Balgaria , te nikoga ne biha glasuvali za Ataka , no vse pak ako biha glasuvali za Ataka to ozna4ava 4e sa poludeli ot glad i mizeria v Balgaria.
459
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ataka varna horata v 1800 godina , a sega sme 2011 .Jivota v Balgaria e v minaloto a v ne v bade6teto.
458
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За кого бие камбаната?Само две години по-късно, през 2009 година независимият вестник Гардиън под заглавие Изборите в България са алармен сигнал за Европа отбеляза, че възходът на Атака, подпомогнат и от рецесията, би трябвало да бъде предупредителен знак за политиците в ЕС и САЩ. По същото време в София председателят на ЕНП Вилфрид Мартенс предупреди ГЕРБ, че най-голямата фракция в ЕП никога няма да подкрепи коалиции на свои членки с крайнодесни и крайнолеви екстремисти.
457
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много прости хора има по този свят боже , гласувайте за Атака , ще цъфнете , че ще и вържете , вие изобщо видяхте ли какво направи тоя в Батак ? Атака не обиждат само турци и ислямисти , обиждат и българи , всеки който не е на техния *** акъл е турчин или гяурин , тези за какви се мислят не ми е ясно , няма да ги подкрепя да ме наричат какъвто си искат , и тях ще ги качите , и тях ще се чудите как да ги свалите ! Всичко тука е циркулация , защо толкова лесно се подлъгвате не ми е ясно ?
456
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лично аз, а слушам вече и хората около мен ще гласуват на изборите за АТАКА! И то защото това остана единствената партия, която се възпротиви срещу лудия вой от джамиите, турските новини, турските сериали. Ботев, Левски, Вазов, Раковски, Райна Княгина се обръщат в гробовете си, заради продажниците.ГЕРБ спечели, защото се опълчи на Доган заради онова му изказване. Атака се стремят да запазят България и ще съм с тях!В крайна сметка съм българин, а не турчин.
455
2
 
3
 
! Отговори
Tzvetanov преди 12 години
Благодаря 464-българина, много добре го казахте. Необходимо е отклонение на общественото мнение за хората допринесли за социално икономическите проблеми в страната. "Разделяй и владей."
454
3
 
3
 
! Отговори
българина преди 12 години
Според мен това е нагласена работа.20 ГОДИНИ ВСИЧКИ СЕГАШНИ И ТОГАВАШНИ УПРАВЛЯВАЩИ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАХА. ТОВА Е ОТКЛОНЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ОТ ТОВА КОЕТО СЕ ПРАВЕШЕ СЕГА И 20 ГОДИНИ.ТЕ ИГРАЯТ ЗАЕДНО АТАКА,ДПС,БСП,ГЕРБ, СДС И МАЙНАТА ИМ. ГОСПОДА БЪЛГАРИ ТУРЦИ И ДРУГИ ЖИВЕЩИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РБ МИСЛЕТЕ. ХОРАТА НЯКОГО Е НЕОБХОДИМО ДА МРАЗЯТ, ДА ИМАТ ВРАГ. ЗАЩО ДА НЕ СЕ МРАЗЯТ ПОМЕЖДУ СИ.А НЕ ДА МРАЗЯТ КОГОТО ТРЯБВА.
453
16
 
5
 
! Отговори
Ю2 преди 12 години
БРАВО НА ГЕРБ ЗА ПРОЯВЕНОТО ДЪРЖАВНИЧЕСТВО!НАВРЕМЕТО Ф. ДИМИТРОВ ПАДНА ОТ ВЛАСТ, НО СЕ НЕ ПОДЧИНИ НА ДОГАН!
452
6
 
11
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
иван костов..........ха-ха.....че нали и той е от братята.....поредната бита карта!Този рррррръъъъъъъъъкащ лингурин е крайно време да си звеме и той едно килимче и да се нареди до гъзещите се пред джамията.
451
6
 
10
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Я помислете колко по-свестни хора от българите има измежду помаците, много са работливи, друг е въпроса, че поради прекалената си доверчивост са много лесно манипулируеми, има свестни и сред турците, както и сред балгарите, което обаче е трудно да се каже за така наречените роми, защо не ги наричаме с истинското име - ***, ***? Всяко стадо си има ***, друг е въпроса, че създаваме възможности да се развива мършата по-добре от свестните...
450
5
 
8
 
! Отговори
ДИОнисий преди 12 години
Може ли без крайни квалификации...че заради такива я докарахме до тук...аз съм футболен фен...слушам Iron Maiden...обичам страната си....и никога не бих посегнал върху личността или имуществото на друг човек...дали съм опасен за България...
449
13
 
6
 
! Отговори
... преди 12 години
давайте Българи подкрепяйте тоя ненормалник...да дойде на власт...че после Турция да има причина да влезне и да разцепи половин България чак до Пловдив...това чакаме...аз съм Турчин и ще гласувам за АТАКА той ще докара война с Турция :)
448
5
 
3
 
! Отговори
BULGARIN преди 12 години
Kum NS-V Bulgaria ima mnoooooogo kato Ratko Mladic,taka 4e ne ni draznete!!!!