АЕЦ "Белене" – чиста далавера, признаха от ГЕРБ

Откраднатите пари за централата били 205 млн. евро
Обновена: 3 юни 2011 10:29 | 3 юни 2011 09:32,
201
АЕЦ "Белене" – чиста далавера, признаха от ГЕРБ
Валентин Николов. Снимка: ГЕРБ

АЕЦ "Белене" е чиста далавера, но за жалост това трудно ще се докаже. Много пари са похарчени там.

Това обяви пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Валентин Николов.

Той съобщи, че оборудването за централата всъщност било купено за много над обявените 117 млн. евро. Похарчената от държавата сума била 205 млн. евро.

Депутатът съобщи още, че извършеният одит на централата показал, че тя е чиста далавера. Само с решение на правителството на НДСВ за АЕЦ „Белене“ били дадени над милиард.

Валентин Николов съобщи, че в края на месец юни консултантът Ейч Ес Би Си ще е готов с оценка дали „Белене“ е изгоден проект за България. 

Тогава правителството ще вземе своето политическо решение и въпросът ще влезе на дискусия в парламента.

"Очаквам в средата на август месец да знаем дали ще градим АЕЦ "Белене" или не", каза Валентин Николов.

Още по темата

Преди ден от руската компания "Атомстройекспорт" заявиха, че въпросът за пренаписване на договора за АЕЦ "Белене" досега не им е бил поставян, след като Трайчо Трайков заяви преди дни, че вероятно ще трябва да представим нов проект на договора по съвет на консултанта.

Зам.-председателят на групата на ГЕРБ в парламента заяви още, че управляващите са изненадани от кандидатурата на Меглена Кунева за президент. Според него е добре, когато има повече качествени кандидатури, тъй като предизборната битка щяла да бъде интересна.

Според Валентин Николов ГЕРБ ще изчака да обяви своя кандидат, защото ще покаже кандидатура, която е известна и която със сигурност ще спечели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
3
 
! Отговори
ПРИСМЯЛ СЕ ХЪРБЕЛ преди 12 години
Парафирането на двумесечен период, в който да се изчистят всички въпроси по "Белене", не обвързва страната ни с конкретна дата на подписване на договор.ВИДЯХТЕ ЛИ СЕГА КАКВИ ЛЪЖЦИ СА ТРАЙКОВ И АТОМСТРОЙ.СЛЕЗ 3 МЕСЕЦА ВЛИЗАТ В СИЛА НОВИ ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСТНОСТ ОТ ЕС И СЕ БЪРЗА ДА ПОДПИШАТ НЕЩО ПРЕДИ ТЯХ, ЧЕ ГИ Е СТРАХ ДА НЕ ИМ ПРОПАДНЕ ПРОЕКТЧЕТО.ПЪРВО НАТОПИХА ШЕФА НА НЕК КАТО НЕ СТАНА БОРИСОВ СИ ИЗМИ РЪЦЕТЕ С ТРАЙКОВ.
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Инкогнито, нещо много съмнително рязко скачаш срещу 80, що така? Човека пише с факти и цифри, а ти лъжец, та лъжец. Айде кажи каква е истината бе Инкогнито 95 като я знаеш пък другите лъжели? Инкогнито е правителствен агент който да замазва в нета бойковските кражби, а 80 е написал ясно истината което цял народ вижда всеки ден че БГ отива към фалит заради ГЕРБ! Лъжецът си ти, Инкогнито 95!
118
1
 
2
 
! Отговори
пурко преди 12 години
Бе какво да кажат тия бе? За тях всичко което е ставало преди 2009 е "далавера", а след това е просто чудесно, при тях няма корупция и т.н. А тоя *** от снимката за какво изобщо се изказва? Та той повтаря като папагал това което Б.Б. вече е казал.Хвръчат с тия хеликоптери и режат ленти за тоа което други са построили и само дрънкат празни приказки. Ей това е настоящото управление на българия
117
6
 
5
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Виждам че армията от драскачи на Антон Кутев е на линия!Дерзайте кутевчета!Даже е досадно да се четат тъпотиите, камо ли да им се отговаря!
116
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека ако има виновни ги осъдят. Омръзна ми да слушам как все някой е извършил големи далавери а осъдени няма. Празнодумството на герберите ми писна. Единственото което умеят е да правят гафове и да плюят другите за собствената си некадърност.
115
3
 
3
 
! Отговори
Марк до 107 преди 12 години
Лева е вързан за еврото, така че като сте ...... тичайте да си обръщате левовете в евро!
114
3
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели, 112-ти,БЮДЕТА НА ДЪРЖАВАТА НАИСТИНА Е МАЛЪК, НО ЗАЩО ЗАЩОТО:Време е да коментираме двете най-непочтенната Мантри на "либералните" макро икономисти, като Дянков...:1. 10% плосък данък 100% събираемости2. "... В условия на криза данъци и осигуровки не се вдигат...! "- Тази максима е вярна само за държавите и секторите с високи данъци..., като Германия Англия и Швеция и като Косвените данъци в България! - Да така е, когато данъците са високи, в държавата има висок жизнен стандарт и има криза, данъците наистина не се вдигат...Къде сме ние...:1. Преките данъци в България са най-ниските в Света...2. Съотношението непреки към преки данъци е най-голямото в Европа (бедните са най-високо обложени, а богатите - най-ниско)3. Цените на стоките и услугите са Европейски..., а жизнение стандарт е близък до този на концлагеристи...Изводи...:1. Без вдигане на Преките данъци и премахване на таваните за всички видове осигуровки - засягащи най-богатите не можем да минем... 2. Ако се вдигнат косвените данъци данъците на бедните (ДДС, сгради, смет и т.н.), ще трябва да преживеем втори Ленин...!!!3. Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!4. За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят: Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!
113
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ - ЧИСТА ДАЛАВЕРА.
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изчислено по формулата на родния съд - 205 млн евро правят 3 години условно,50 000 лв глоба ,разноските по делото и забрана за заемане на ръководни постове.
111
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приказват за Белене за да вдигат шум за прикритие на герберските хайдутлуци и да отвлекат вниманието на хората от фалиралата държава и окрадената държавна каса, това е.
110
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Далавера , ама и вие искате да я продължите тая далавера и да се налапатеза 4 години , защото след това никой няма да си спомня за вас.
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А как се наричат хора, които твърдят нещо, а не могат да го докажат г-н Николов!
108
0
 
4
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Съвсем,ама съвсем по нашенски!Бозаджията на халваджията.Деветдесетте разпродадоха всичко останало в битовото обслужване.Беше ясно,че няма да се строи,след това видяха каква далавера може да се спретне и юнашкото точене започна.Централа едва ли ще построят,но доста години ще се краде!При абсолютното овчедушие на народа,наречен електорат,какво може да се очаква!Крадете Юнаци смело,нищо няма да отнесете!Народа само псува и блее.
107
6
 
12
 
! Отговори
Прост преди 12 години
затова червените хиени строиха АЕЦ Белене 20 години, да има да лапат всяка година, същото и с магистралите, колкото по-дълго протакаш - толкова повече *** :) като доктора дето лекувал 1 пъпка 20 години изучил сина си с тази пъпка, а сина му я излекувал за 2 дни - баща му казал: "ех синко колко си ***, можеше още 20 години да ядеш от тази пъпка, ти я излекува за 2 дни"та Бойко нали е ***, бърза да открива магистрала, вместо да смуче като комунистите с години
106
4
 
8
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
Вярно казваш, вече от няколко институции се правят анализи и подготовка за девалвацията на лева и за нов заем от МВФ. Белене им е само оправдание за пред населението изчезването на парите почти 7 милиарда от паричния резерв на страната. При нас като си получим заплатите тичаме да ги влагаме в евро, щото не се знае днес което е 5лв утре може да е 10лв като сменят курса централно. Шумът около Белене е само за отвличане на вниманието на хората и после от един път ще обеднеем двойно.
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
94 - И как ти, произлезлият от некачественият народ, прецени, че той е некачествен:) Сигурно си Божието изключение и надареният със светлината:) Лелеее!
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"АЕЦ "Белене" е чиста далавера, но за жалост това трудно ще се докаже."Хем чиста делавера, хем трудно ще се докаже. Ако може да се докаже, защо няма дадени на прокуратурата. За 100млн евро кражба, за по двайсетина години ще има присъди.Ако не може да се докаже, то излиза, че пак клеветите и лъжете.
103
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 12 години
94-ти, не обиждай всимчки хора. тук некачественни станах управляващи, нот е доста качественно крадат от софрата, даже без да имат право на това. А това продължава още от византийско робство и досега. А качественните хора не изтрайват дълго там - саботират ги с компромати, напускат поради натиск и всеки ги оплюва заради другите далавераджии. Аз не считам че съм некачествен, но никой не ми дава възможност да управлявам - а си отворя устата и почват нападки, пречките. Всякакви хора има.
102
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом е далавера и не могат да докажат за другите, то значи далаверата е за ГЕРБ:)
101
4
 
4
 
! Отговори
хаха преди 12 години
"АЕЦ "Белене" е чиста далавера, но за жалост това трудно ще се докаже. "Това ми прозвуча като:"На В.Н,сестра му е к.....а" пък той нека да доказва дали има или няма сестра,хаха