АЕЦ "Белене" – чиста далавера, признаха от ГЕРБ

Откраднатите пари за централата били 205 млн. евро
Обновена: 3 юни 2011 10:29 | 3 юни 2011 09:32,
201
АЕЦ "Белене" – чиста далавера, признаха от ГЕРБ
Валентин Николов. Снимка: ГЕРБ

АЕЦ "Белене" е чиста далавера, но за жалост това трудно ще се докаже. Много пари са похарчени там.

Това обяви пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Валентин Николов.

Той съобщи, че оборудването за централата всъщност било купено за много над обявените 117 млн. евро. Похарчената от държавата сума била 205 млн. евро.

Депутатът съобщи още, че извършеният одит на централата показал, че тя е чиста далавера. Само с решение на правителството на НДСВ за АЕЦ „Белене“ били дадени над милиард.

Валентин Николов съобщи, че в края на месец юни консултантът Ейч Ес Би Си ще е готов с оценка дали „Белене“ е изгоден проект за България. 

Тогава правителството ще вземе своето политическо решение и въпросът ще влезе на дискусия в парламента.

"Очаквам в средата на август месец да знаем дали ще градим АЕЦ "Белене" или не", каза Валентин Николов.

Още по темата

Преди ден от руската компания "Атомстройекспорт" заявиха, че въпросът за пренаписване на договора за АЕЦ "Белене" досега не им е бил поставян, след като Трайчо Трайков заяви преди дни, че вероятно ще трябва да представим нов проект на договора по съвет на консултанта.

Зам.-председателят на групата на ГЕРБ в парламента заяви още, че управляващите са изненадани от кандидатурата на Меглена Кунева за президент. Според него е добре, когато има повече качествени кандидатури, тъй като предизборната битка щяла да бъде интересна.

Според Валентин Николов ГЕРБ ще изчака да обяви своя кандидат, защото ще покаже кандидатура, която е известна и която със сигурност ще спечели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С управлението на ГЕРБ , с всеки изминат ден България все повече се превръща в ТОТАЛИТАРНА държава!Демокрацията изчезва ! Оставка на некадърното правителство на ГЕРБ!"От всички злини , трябва да изберем най-малката."
99
4
 
4
 
! Отговори
Добро утро, ГЕРБ ! преди 12 години
Костов го говори от години, ама нали е "лошия Вълк" - никой му не вЕрва. Той и други верни неща казва, ама плебеите ще го схванат прекалено късно.
98
3
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели, 59, 78, ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА..., с некадърните си министри!!!Националния ни интерес е ясен Благоденствие на Българската нация!Бюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза; Българската криза обаче е структурно-управленска:- У нас съществува Предпазарно стопанство...- Най-голямата пречка за развитието ни е Клиентската система, наречена Обръчи от олигархически фирми- Комунистическата мафия доубива инициативите на всеки предприемач- Изтеглиха се капиталите от Лихварските къщи, кой знае защо наречени банкови клонове, които комунистите замениха с пари от Държавния резерв.Откъде пари ли? Изхода е Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Еврофондовете не стигат Необходимо е мощно директно нисколихвено кредитиране на производството, чрез ББР... 2. Световната продоволствена криза - Стимулиране на Селското стопанство Поземлена реформа налагаща собственост на земя до 1 000 декара и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите и кооперирани фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Белене 33% (660мил. евро) от поръчките са за Български фирми, които имат въпиюща нужда от тях и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове.5. Структурно-управленската криза и беснеещата комунистическа Мафия възстановяване на държавните институции, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и следните реформи:- Индивидуални картови сметки здравни досета в Здравеопазването;- Масово Професионално средно образование гимназийте, са доказана загуба на време- Съкращаване на държавния апарат с 30%.Всичко останало е от "Лукаваго...
97
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
76,всеки има глава на раменете за да мислипрез изминалите години АЕЦ Козлодуй ни направи силно зависими от една държава, а печалбата е смешна и не си заслужава риска от авария подобна на чернобилската
96
1
 
9
 
! Отговори
ДО 59 преди 12 години
Абсолютно вярно ........... това правителство няма пари да изплаща възнаграждения на раздутия държавен апарат , помощи на *** , пенсии на пенсионерите , СЪСИПАХА БИЗНЕСА , няма кой да внася данъци и осигуровки - НА ЕДИН АКЦИЗ НА БЕНЗИНА , ДИЗЕЛА , ГАЗТА , ЦИГАРИТЕ И АЛКОХОЛА РАЗЧИТАТ. Ама то като няма пари и там намаля потреблението. СЕГА ЯСНО ЛИ Е ЗАЩО ГОРИВАТА СА НИ ЕДНИ ОТ НАЙ-СКЪПИТЕ... ЩОТО ТОВА Е НАЙ-НЕКАДЪРНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
88 - Хахахахаха! На тати герберчето нелогично:) Ами нали затова са свидетелите като процесуални фигури:)))) А между другото не си ли виждал десетки пъти сегашен вътрешен министър и премиер, които вече сами контролират контрабандата!
94
4
 
1
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 80: лъжец, лъжец, лъжец, лъжец. Марш оттук, ***.До 76: Младежкото БСП, може да не е от Турция, може да е от Франция, Германия, Великобритания - който продава най-евтино. Това се нарича енергийна независимост. Или ти не стоя на студено 2009 г.? Защото аз стоях и сега не искам да стоя и на тъмно заради имперските интереси на сбирщина пияници. ;)
93
2
 
0
 
! Отговори
До 88 преди 12 години
Точно за това става въпрос. Това е некачественият народ по тези ширини
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е, че България върви към фалит както Гърция и Испания например, където вече има заплати и под 1000 евро, дори около 500 евро, но те са в еврозоната и на тях ще им се даде помощ, а на нас няма да се даде и ние ще вземаме и вземаме още и още заеми от МВФ. Бойковците съсипват държавата, щото знаят че няма да повторят мандата и им е все едно, гледат да се накрадат докато са още на власт. Тука някой каза че се готви девалвация на лева и голям заем отвън, натам отиват нещата.
91
0
 
4
 
! Отговори
xj преди 12 години
ГЕРБ ще изчака да обяви своя кандидат до мес. октомври 2011г. :)))
90
0
 
9
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
АЕЦ "Белене" чиста далавера, признаха от ГЕРБЖАЛКУ ЧИ НИ Е БИЛА И ТЯ НАША ДАЛАФЕРА...*** СИГА ВАЛЮ ЗЛАТЕФ ША *** УРЕДИ И АЗ ДА УДАРА КЬОРАВУТУ...КОНГРАТУЛАЙШОН БУРИСОФ
89
2
 
3
 
! Отговори
МУСТАФА преди 12 години
Дори само откраднатите пари от Борисовото управление надвишават 105 мил. евро. От Костовото управление насам бих могъл да приема сума около 3 милиарда лева.
88
0
 
5
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 12 години
А ако аз открадна нещо което струва 205 лв определено ще ме пратят в затвора за поне 6 месеца а тук парите ги няма ама няма и виновни , направете си извода дали да гласувяаме и за кого , щото тия ще си отидат ще дойдат следващите и така до края на света начукват го на нас , зелени ,червени , сини и не знам си какви цветнокожи още ,,,,,,
87
3
 
6
 
! Отговори
До 79 преди 12 години
Ами аз лично съм виждал един бивш вътрешен министър от БСП докато беше на власт да се налива като прасе с човек който неофициално дърпа конците на една митница през която минава на голяма част от контрабандата в БГ, но не мога да го докажа. Това значи ли че не се е случило?!?!?!
86
1
 
5
 
! Отговори
Ууубе преди 12 години
Далавера е ама не може да се докаже и остава да виси. Всичко се знае кой кого убил, кой с колго ограбил, кой къде се крие, ама понеже няма доказателсва или същите не се приемат тооо разбииииш ли бием чертата, хвърляме листа и вадим нов...като се надраска и новия пак бием чертата и наново
85
0
 
2
 
! Отговори
ПОСЛЕДНО? преди 12 години
ЧИСТА?ИЛИ ***?
84
4
 
3
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Агенцията по ядрено регулиране: Проектът "Белене" не подлежи на европейските стрес тестовете..))))............................AЕЦ Белене е "тестван" ОТДАВНА. ЧАСТ от мангизите са дадени , а ги -няма ..Дупката е най- скъпата дупка в Европа ..Р.овч. и сие - вече са изпапали парите ..Манчевци , фронтиери, ковачки , черепи - чакат новите мангизи ..Паят, големият, е за големият руски агент-Златевчето..За рапона - дупката не е вече дупка, а златни рубли ..и българо съветска дружба между КГБ и ДС..
83
3
 
5
 
! Отговори
рут преди 12 години
Плюсове за втори АЕЦ.1.)застъпване по време и готовност за пускане в експлоатация, като паралелно се подготви Козлодуй, за основен ремонт и преструктуриране, защото рано или късно тя ще се амортизира напълно и това е въпрос в близките 60 години. 2.) Осигуряване на нова електрическа мощност, коятощ е е гарантиране и в неслънчеви и неветровити дни, а и при слаби течения на морската вода. 3.) Осигуряване на работа по строежа дори и временно да е, а това ще раздвижи и дребният стокооборот в региона на Белене. 4.) Сравнителната независимост от атмосферните промени и слънчевото облъчване на ел. панелите, вятърните промени. Тоест, най-независими целогодишно ще бъдем само от АЕЦ и Водни ЕЦ. Геотермалната енергия е от земята, но тя е скъпа, освен за инсталаци на голяма дълбочина там има цивилизации които си имат бази. Но най-компактна си остава АЕЦ. Въпроса е, че ще има и загуби по трасето.Недостатъци на втори АЕЦ: 1.)Прекалено оскъпената му цена, с течение на времето, включителон източените покрай този проект пари за консултации, отлагане, комисионни потънали в частни зжобове, през различните управление. 2.)Ще трябва да го изплащаме, а това си е дълг. При срок на изплащане от примерно 30-40 години, това са и лихви. А и ще е оскъпен, поради факта, че поради ниската консумация от нас, все още заради това, че доходите ни са по-ниски от разходите, което свива потреблението, то реално ще се натоварим с изплащане на нещо, което няма да можем ад ползуваме. Но понеже плащаме тока и на ***, които не плащат и това всеки го знае и вижда от нас, а и в управленията, то ще спечелят те, а ние само губим от това. 3.)Влизането на АЕЦ Белен в експлоатация ще гарантира стабилна електроенергийно захранавне .Обаче загубите по трасето, от разсейване на топлина, аварии, кражби на ел. ток и материали, ще оскъпи още цената на ел. енергията, която ЕОН ще прехвърли на съвестните платци, понеже няма да може да си върне загубите от кражбите. С една дума, ние ще бъдем натоварени и заробени да плащаме нещо, което ще е на печалба главно за ***, за износителя на ток, защото като види, че няма да можем ад консумираме тази ел. енергия, поради все още стесненота потребление, а това обуславя и стесненото производство, то ЕОН ще се принуди да го изнася тока. И понеже на външния пазар има доста износители, тя ще конкурира цената за да продава. И познайте отново койщ е плаща разликата между себестойността и принадената стойност в пъти ние!
82
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като толкова правителства са лапали пари от "Белене" , ГЕРБ няма да останат по-назад! Бъдете сигурни , че централата ще се построи!Друг въпрос е , дали има смисъл да се строи , след като нямаме недостиг на ел. енергия , а за износ не можем да говорим.Кой ще я купува?Герб ще зароби България , да плаща тези милиарди години напред!
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбирам това да беше написано от любимият вестник на вожда "Уикенд", ама казано от зам.председателя на парламентарната група на ГЕРБ ми звучи като виц:) Абе ние не знаем дали, ама се е крало! Егати липсата на логическо мислене!