Няма мои – твои общини, зове Станишев

Правителството удушавало местната власт, твърди той
Обновена: 6 юни 2011 15:07 | 6 юни 2011 12:56,
75
Няма мои – твои общини, зове Станишев
Снимка: Булфото

Правителството води политика на удушване спрямо българските общини. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на обсъждане на управленския проект на социалистите за регионалното развитие и местното самоуправление.

Според него в момента се политизира отношението към общините. Лидерът на БСП определи като „скандално” изявлението на премиера Бойко Борисов към кметовете, че „от септември ще се мразим”.

„Това е по-скандално и от флашките. Не може властта да дели общините на свои и чужди”, категоричен е Сергей Станишев.

Според него през предишния мандат е нараснала възможността общините да събират собствени приходи, което било и правилната тенденция.

„За съжаление, сега виждаме свиване на трансферите, спад на собствените приходи и една съзнателна политика на удушаване на българските общини”, заяви лидерът на БСП.

Той изтъкна, че сега общините са сред първите орязани от финансиране през изминалата и тази година, за което обвини централната власт.

Станишев отбеляза, че голяма част от хората в България живеят извън София, а концентрацията на много хора в големите градове изисква по-специфично внимание.

"Тук опираме до ролята на общините в България", каза лидерът на левицата и посочи, че те са властта, която е най-близка до хората и при възникване на проблем хората се обръщат към кмета.

Проектът на социалистите за първи път предлагал толкова дългосрочна визия за политиката на държавата в местното развитие – до 2030 г.

В него е заложена задачата до 2015-2020 г. да се стабилизират общините, да се разширят пълномощията им и да се задълбочи сътрудничеството между тях.

След 2020 г. се планира дискусия за преминаване на ново ниво на местно самоуправление, отбеляза Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
8
 
! Отговори
anb преди 12 години
и докато изпълнените с нови сили поддръжници на управляващата слабоинтелигентна пасмина продължват да "громят" комунистическите *** нещо все пак трябва да се яде... В този ред на мисли предлагам да ги оставим да громят, пък ние да си избираме нещо кадърно и задължително различно от ГРОБ!
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Мирослав Найденов предложи на Израел да купи земи от Държавния поземлен фонд" - потърсете го
28
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе комунистчета и вие платени драскачи пак си оставете в *** !!! Свърши не разбрахте ли !!!
27
3
 
18
 
! Отговори
Защо така, Съслик ? преди 12 години
Точно Съси да ги говори тези неща е много нагло???
26
6
 
10
 
! Отговори
mmm преди 12 години
писна ми да гледам тоя, Б.Б. Ц.Ц. и др кавали всеки ден, пуснете някоя положителна новина ... И защо инициалите на всичките са с еднакви букви ...
25
3
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Планът...максимум на бесепето за изборите е: Маг Кухева - президенти Жоро Окадения - кмет на столицата.Ако овладеят тези...позиции,ще хвърлятшапки до...небето и ще точат зъби за още по..голяма баница.
24
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За тоя съсел само миша отрова, от черната.
23
4
 
6
 
! Отговори
smb преди 12 години
Абе до кога трябва цял народ да търпи на една шепа *** глупостите. Е-е каквито са тия дето по някаква случайност "управляват" страната такива са и тия дето ги защитавата - пълни простаци, абсолютно неуважителни към никого и нищо и в края на краищата с коефициент на интелигентност доближаващ двуцифрено число.Ми млъкнете щото вече освен смърт на комунистите, които така или иначе натам са си стръгнали друго не се чува.Както вика баба ми "АЙ ВЪЗГЕЧ ОТ ТУКА"!!!
22
19
 
7
 
! Отговори
Червен кмет преди 12 години
Че аз мразя Бойко тиквата,от както е на власт.Егати мутрата.
21
8
 
18
 
! Отговори
bg преди 12 години
"Дефицит натрупан в последните 2 години?!" Точно пти твоето управление Лайнишев се натрупа дефицита, *** с ***! Щял да бие правителството по главата хаа ха ха ха ха! Ще си биеш чутурата в стените на килията в затвора!!
20
2
 
16
 
! Отговори
До 14 преди 12 години
Опазил ни господ и стари баби.
19
0
 
3
 
! Отговори
ogata преди 12 години
Shlimofon Pulna *** s Nailon
18
3
 
15
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Когато украинският комунист вие.....значи Държавата работа
17
14
 
10
 
! Отговори
ГЕРБАВИ преди 12 години
А ЗА ДОКЛАДА НА "ИНДУСТРИ УОЧ" , КОЙТОИ КАЗВА ЧЕ ФИСКАЛНИЯ НИ РЕЗЕРВ Е КАМ ПРИВЪРШЕК , А СТАНИШЕВ ГО ОСТАВИ С 8.4 МЛРД . ВАШИЯ ОВЧАР ГИ ПРЪСНА НЕЗНАЙНО КЪДЕ. И СЕГА СЛАГА КАПАНИ ЗА СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ОЧЕИЗВАДНО Е ЧЕ НЯМА ДА Е С УЧАСТИЕТО НА ГЕРБ!!!
16
6
 
5
 
! Отговори
ДО 16 преди 12 години
кой им спря кранчето бе ,,алоууууу..хаххахати да не живееш в друга държава!!!ейййй.абе много глупави хора има ..ейййййй...
15
3
 
13
 
! Отговори
ЗЕЛЕНИЯ ЛЪВ преди 12 години
НЯМА МОЕ НЯМА ТВОЕ СВЕТЪТ Е БЕРОЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
14
6
 
13
 
! Отговори
TDK преди 12 години
Голям кеф е да ги слуша човек как ревнаха, като им спря кранчето ..... наглеци недни.....
13
2
 
11
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Всички червени кметове да са удошат,и повече д не се избират.То не е крадене като за последно,то не е далавери.И повече за червен цвят да се не помисли.Всичкото щое БСП - БКП да се избие и дълбоко да се зарови,за да не мирише.
12
19
 
5
 
! Отговори
do 4 преди 12 години
БЪДЕЩИЯТ ПРЕМИЕР!
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Адаша му в ГЕРБ какъв е ?