Те са напуснали, не са независими, разпени се пак Сидеров

"Нито премиерът, нито Далай Лама може да кажат, че не ме харесват!"
9 юни 2011 12:26,
214
Те са напуснали, не са независими, разпени се пак Сидеров
Снимка: Булфото

"Атака" ще предложи промяна в парламентарния правилник, според която излезлите от групите си депутати да се наричат напуснали, а не независими.

Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров след среща с председателя на парламента Цецка Цачева.

Според Сидеров независими трябва да се наричат само народни представители, които са предложени от инициативен комитет и така са влезли в Народното събрание.

Те ще могат да претендират за места в комисиите, докато напусналите няма да имат право, разясни идеята на изменението лидерът на "Атака".

Волен Сидеров информира, че Цецка Цачева е поела ангажимент да внесе предложенията на "Атака" за попълване състава на парламентарни комисии, които вчера бяха отхвърлени от Народното събрание.

Вече стана ясно, че според правилника, когато някой председател или заместник-председател на комисия излезе от парламентарната си група, напуска и поста си.

Същото се отнася и за членовете на комисии, посочи Сидеров.

"Ако мнозинството в лицето на ГЕРБ, БСП, ДПС реши да променя правилника заради тях, просто ще лъсне една истина, че зад отцепниците от "Атака" стои мнозинството в лицето на ГЕРБ, БСП, ДПС и заради тях се прави нормативна поправка", каза той.

Според Сидеров това ще означава, че те са били поощрени да напуснат групата на „Атака” – с парични знаци.

Още по темата

"Аз не претендирам някой да ме харесва, да ми одобрява действията или не. Аз претендирам, че във всички тези комисии, в които ние сме посочили членство, ние имаме правото на наши представители и имаме правото парламентарната група да посочи кой да бъде там.

Тук, нито премиерът, нито Далай Лама може да каже – Сидеров не го харесвам, затова ще го накажа с това, че той няма да бъде член на тази комисия – не е издържано в смисъла на правния ред", заяви още той.

Тримата вече независими депутати - Валентин Николов, Огнян Пейчев и Кирил Гумнеров, по силата на парламентарния правилник автоматично излизат от комисиите, в които са членували. 

Така "Атака" остана без представители в някои от тях. Вчера пък парламентът отхвърли предложението Волен Сидеров да оглави антикорупционната комисия на мястото на Валентин Николов.

Според лидера на „Атака“ отхвърлянето на предложенията на неговата партия също е нарушаване на правилника, тъй като в този правилник много ясно се казва, че комисията за борба с корупцията и конфликта на интереси е съставена на паритетен принцип, тоест всяка парламентарна група трябва да има свой представител в тази комисия.

"Ако се отхвърли нашето предложение, което визира мен за член на тази комисия, ще бъде нарушен правилникът драстично, и „Атака” ще бъде оставена без представителство в тази комисия", аргументира се още Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: атакаСидеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За пореден път се сблъскваме с глупави журналисти. Как си позволявате такъв език! А относно отцепниците, редно е те да напуснат парламента, след като са напуснали Атака. Ще видим колко честни и достойни са те, обаче. С какво ще бъдат полезни на България, като независими, след като до сега само си трайкаха и не поемаха инициативност?
188
2
 
1
 
! Отговори
Евгени преди 12 години
Много яснобе кифла че ще защитавам АТАКА .. Аз не хапя човека който ми дава хляб АТАКА ни дава общински поръчки на нБаща ми строителната фирма .. ***
187
1
 
4
 
! Отговори
умник преди 12 години
Всъщност Сидеров е прав, независимо дали се "пени" или не, тези депутати са избрани от привържениците на Атака , а не като независими. Едва ли някой е гласувал за тях защото са много готини, освен роднините им, може би,така че е правилно да напуснат парламента.
186
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Решението на Европарламента в подкрепа на българското членство в Шенген няма да повлияе на германската позиция. Съмненията на Германия по адрес на България и Румъния остават", категоричен е Гернот Ерлер, бивш зам.-външен министър на Германия, а понастоящем говорител на социалдемократите в Бундестага по въпросите на сигурността."Решението на евродепутатите е добра новина и голяма крачка напред както за България, така и за Румъния. По този начин Европейският парламент заяви, че техническите критерии за членство в Шенгенската зона са изпълнени. И тъй като никой не иска да има двойни стандарти, това решение на евродепутатите фактически отвори пътя на двете страни към Шенген", допълва Ерлер.
185
0
 
3
 
! Отговори
zeta преди 12 години
Щом предават интересите на избирателите си,вън от парламента.
184
0
 
4
 
! Отговори
атакист преди 12 години
В тъги, в неволи младост минува,кръвта се ядно в жили вълнува,погледът мрачен, умът не видидобро ли, зло ли насреща иде...На душа лежат спомени тежки,злобна ги памет често повтаря,в гърди ни любов, ни капка вяра,нито надежда от сън мъртвешкида можеш свестен човек събуди!Свестните у нас считат за луди,глупецът вредом всеки почита:"Богат е", казва, пък го не питаколко е души изгорил живи,сироти колко той е ограбили пред олтарят бога изамамилс молитви, с клетви, с думи лъжливи...
183
3
 
8
 
! Отговори
БГ работник преди 12 години
Всички мръсни пари в момента,са активирани срещу Атака.Обръщам се към"независимия"журналист написал думите"разпени се".Намирисвате отдалече,но манипулацийте ви ще се обърнат срещу вас и вашите господари.
182
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както виждам има заблудени Атакисти.Заедно с Болен са за психото.Или може би не се усещате,идете на лекар.Много сте жалки!!!!!!!!!!! Болеста е заразна.
181
4
 
9
 
! Отговори
атакист преди 12 години
За разлика от заблудената ***, употребяваща куп нецензурни епитети и глаголи и изписваща небивалици за този и онзи, членовете и симпатизантите на партия АТАКА, както и на Волен Сидеров са хора образовани, грамотни и най-вече мислещи. За разлика от вас, които бълвате едно и също без да си използвате сивото в-во м/у очите, привържениците на АТАКА отдавна са прозрели намеренията на големите и се опитват да ви отворят очите! Но явно промитите ви мозъци са толкова закърнели, че отричате казаното.
180
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз не те харесвам , *** агентурен!
179
5
 
8
 
! Отговори
Anto преди 12 години
Атака до победа
178
4
 
7
 
! Отговори
Ataka преди 12 години
Атака - Победа
177
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
rejtinga na gerberite pada
176
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ATAKA +RZS I BEZ TOVA SI RAZMENQT KAPKA
175
1
 
1
 
! Отговори
ЗМЕЙ ГОРЯНИН преди 12 години
За парламентарна група минимума е 10 души А на Жоро искам да кажа следното За мюсюлманите това с килимчетата може да е религиозен ритуал но за мен е неприличен и вулгарен жест Такава е културата на българите в кавички
174
1
 
0
 
! Отговори
българка преди 12 години
Не си мислил достатъчно. Мисли пак!
173
3
 
6
 
! Отговори
диана преди 12 години
Който и да дойде на власт винаги ще граби и за народа нищо!Просто в момента има надпревара ,голяма предизборна кампания!Те всичките без значение атака герб ит.н.живеят добре но народа гладува!За съжаление!
172
1
 
8
 
! Отговори
цезар преди 12 години
НС трябва да приеме закон. Всеки напуснал парламентарната си група да напусне НС и на негово место да влезе втория от списъка на листата Той е избран от народа да представлява партията в НС. Щом не иска па представлява тази партия значи не иска и да представя народа който го е избрал за това вън от НС. Не може да минава от една парламентарна група в друга без да пита този който го е избрал.
171
5
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Замислих се защо всички медии, премиера, президента, парламента скочиха срещу Волен. И смятам, че е заради поредицата ненормални прояви, които достигнаха своя връх пред Баня Баши.
170
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам процедурен въпрос: "Атака" има ли парламентарна група, защото ми се струва , че останаха под изискуемия минимум?