Миро Найденов пак тръгва на акция "мляко"

Проверяват дали истинското мляко се продава отделно
4 юли 2011 14:48,
63
Миро Найденов пак тръгва на акция "мляко"
Снимка: архив Булфото

Българската агенция по безопасност на храните ще провери дали търговците спазват изискването за млечните продукти да се поставят в търговската мрежа на отделно място от тези, произведени с растителни мазнини.

Пред журналисти министър Мирослав Найденов посочи, че отново ще разговаря с директора на контролния орган по храните Йордан Войнов да бъдат направени такива проверки, тъй като са се появили сигнали, че има опити за заблуда на потребителите със сирене и кашкавал, направени от палмово масло.

Още по темата
15 юли 2010 14:50
74

"Ще проверим спазва ли се това. Да, продуктите с растителни мазнини са чувствително по-евтини и много хора заради това, че не са им достатъчно доходите, не могат да си позволят качествените и скъпите, но не трябва да отстъпваме от нивата, които стигнахме. Защото определено по отношение на стандартите ние направихме много стъпки напред", каза Найденов.

Той коментира и направено изследване на Асоциация "Активни потребители" на 16 марки кисело мляко.

Резултатите от проучването сочат, че продуктите са с много добри показатели, което е доказателство, че стандартите се спазват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Miro e velik , pa makar i pehotinec , no pone s po dve tri kalinki wydesti bubi v okosmenata 4ast na kratunata mu, boec za pravda, istina i dobrota.molime aftura na snimkata da zasmneme w takava poza Fedoska- ta da vidime taa s kakava lopata nabiva kiuftetata
61
0
 
2
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Само този който е ял истенското мляко и сирене, само той може да разбере какво си купува от магазина. В търговската мрежа се продават само ментета и само заблуждават хората че има стандарт, няма такъв.Първо няма от къде да дойде толково мляко за да продават прясно мляко и да правят кисело мляко, че и да произвеждат истенското вкусно сирене и кашкавал.Преди 20 год. имахме толкова много хивотни и пак не ни стигаше млякото,а сега навсякаде продават и никойне си пита от къде идва .
60
0
 
2
 
! Отговори
se6ta6 se преди 12 години
Мирко, един приятел се сети, че на лоша круша се полага лош прът, та се питаше, дали е вярно, че "На зъл Миро-*** ДАНС се пада". Според мен, много по-вярно е, че "На *** Миро-лош ДАНС се пада". Ти как мислиш или ще чакаш флашката да излезе?
59
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 12 години
миро мъзгата ще търси мляко под воловете,навремето вълко червенков така правеше.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ako ovcete i kravite v Bulgaria prestanat da razdat, Miro Tekeezasaro dali ste zeme da opita oralno dali proteinnoto mlekce na Bikovete i Ko4ovete u BG e ka4estvenno.ako partiata mu vazloji taz oralna expertiza i li4no ONZI pipon go podkani- a na bas 4e Miro ako bika zapecne 4e i GErbalno dupe ste zabeli samo i samo da se predstavi dobre na NEGO-Tikvata
57
0
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 12 години
Рибата се вмирисва откъм главата.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миро, в магазини Метро си купих сирене с марка Стара планина, което не е по стандарта Стара планина, което сиренце има доста подозрителен вкус и консистенция ,за да е от натурално краве мляко, както пише на етикета. На етикета никъде не са упоменати съдържанието на растителни мазнини, но нещо не е на ред.Който иска да яде истински млечни продукти , да пазарува марка Джоси.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яде , като гладен!Нали е аванта!А преди да правите проверка , първо им се обадете , че ще правите проверка!
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Слаб, слаб ама ако ги строят с Боко, ще излезе че Миро Найденов има по-голям тумбак. ;)
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
зоров постави найденов за министър.найденов преди това обра фирма екоравновесие.участва активно и в аферата ирландско месо.бате бойко какви ги приемаш в правителството си?ТЕ ЩЕ ТЕ СВАЛЯТ С ДЕЛАТА СИ НЕ НАРОДА А ТЕ.
52
1
 
8
 
! Отговори
N преди 12 години
Най-слабия министър от сегашното правителство.
51
0
 
12
 
! Отговори
Не на Пършевица! преди 12 години
Краве сирене от Пършевица собственост на Димитър Зоров, председател на Асоциация на млекопреработвателите в България -в никакъв случай НЕ КУПУВАЙТЕ!За една седмица потъмня ужасно,стана твърдо като тухла,цялото на дупки и хлътна навътре-ужасно на вид,за вкус въобще не говорим-беше изхвърлено на ***!И този мошеник е лице на млекопроизводителите в България-как да им вярваме и как да не се притесняваме какво ядем и пием!Съд и конфискация за такива ***!
50
1
 
4
 
! Отговори
do 39 преди 12 години
Govedo shte vikash na bashta ti bastun GERBERSKI predi 20 godini hranite bqha v puti po dobri !
49
1
 
3
 
! Отговори
До 45 от 43 преди 12 години
През пролетта на 2009 година. Но *** като не купуват сирене , а майките им го пращат у градо от къде да знаят цената му.
48
7
 
5
 
! Отговори
Roko преди 12 години
То като дойдат Р.Овч. ,Румен" алкохолето" Петков,полу-*** Миков,съсела станиШЕФ и турските ориенталски пръчки сигурно ще ви свалят цените. Ще ядете копита и пак ще си плащате! И като ви хване някоя кофти болест,Корнезов ще дойде при вас да ви иска я сърцето,я черния дроб,я бъбрека...
47
1
 
7
 
! Отговори
атомен физик преди 12 години
Нищо истинско няма, освен истинска измама :))) Съвсем различен е вкуса на домашното кисело мляко и най скъпото купешко, напротив даже малко по ефтино кисело мляко по се доближава по вкус!
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еж Мама Еж за един мандат квото изпапаш туй ще е
45
4
 
16
 
! Отговори
Мършата преди 12 години
Ей, това герберите са ментално увредени ***! Да вЕрват, че Миро с прякор Мършата, който разреши внос, а електората изгълта тонове 20 годишна ирландска мръвка се е трогнал за здравето на "лошия материал" е идиотизъм! Ей, *** зомбирани, събудете се! Огледайте се! Вижте жестоката реалност! Престанете да се прехластвате по всяка безсмислена простотия....
44
4
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
а бе ***, кога най-скъпото сирене е било 4.90?? 2002-ра сигурно... ***, с *** си ги пишете тези цифри!
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След неговите акции само цените се вдигат, а качеството ако не пада поне се задържа на същото ниско ниво. Когато "стандартизира" сиренето най-скъпото беше 4.90 лв/кг. , след акцията стана 7лв , а по 5 лв. стана това което беше 3.40