Кунева за вицето си: Той е... той има... той казва...!

Икономистът Любомир Христов застава до нея
Обновена: 10 авг 2011 12:30 | 12 юли 2011 12:15,
225
Кунева за вицето си: Той е... той има... той казва...!
Снимка: БТА

Икономистът Любомир Христов e кандидатът за вицепрезидент на Меглена Кунева.

Слухове, че именно той ще застане зад бившата еврокомисарка по пътя й към "Дондуков" 2, плъзнаха преди ден, но днес номинацията му стана факт.

"Вицепрезидентът, който аз предлагам, е икономист. Икономическият фокус има много голямо значение за успеха на следващия мандат", каза Кунева.

Още по темата

"Вицепрезидентът, който аз предлагам, е граждански активен. Той е експерт със значими постижения в областта на финансите и макроикономиката, ще бъде в постоянна връзка с общините, ще подпомага привличането на инвестиции. Ще разчитам на него за активна дипломация в областта на правата на човека.

Той има опит в областта на правата на потребителите. Той казва за себе си, че никога не лъже. Той е доктор по икономика. Имам намерение в следващите пет години да направя всичко възможно уменията му по най-ефективния начин да бъдат поставени в действие.

Няма негова статия в медия в областта на финансите, която да не е последвана от много и интересни коментари”, допълни Кунева.

На днешния ден се навършват 20 години от приемането на българската конституция, която е дала възможност да се направят много неща.

Тази конституция е трасирала пътя на България към ЕС и НАТО, продължи Кунева.

България е една от малкото страни, които имат фигура на вицепрезидент, и това не е случайно.

Според Кунева – вицепрезидентът трябва да има голяма тежест, визия, и да покрие огромен кръг въпроси за доброто на цялата президентска институция.

Меглена Кунева отсече пред медиите, че е говорила за партийна подкрепа.

"Не съм отишла в партийна централа, не съм говорила за партийна подкрепа, нека партиите да решат какво да правят. Аз не флиртувам с партиите, показвам уважение към партийната система. Всяка партия може да реши дали й харесва или не платформата, дали харесва тази двойка президент и вицепрезидент и може да се довери на тях", допълни тя.

На свой ред Любомир Христов се обърна към Кунева с думите: "Това, което искам да ви предоставя, е всичко, което имам, което са 24 часа от моето денонощие, като се надявам да ми отпускате шест от тях за сън, за да може да поемем отново във вярната посока".

В момента Любомир Христов е председател на Института на дипломираните финансови консултанти, член на Експертната група по финансово образование към ЕК (Брюксел) и на Групата съветници към Европейския Банков Регулатор (Лондон).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
6
 
! Отговори
намръщен преди 12 години
Желева, ако България само е приемала условията на ЕС, това не се преговори, адиктат от вън. Плюя и на теб, и на цялото Външно щом не знаете и частичка да отвоювате
110
6
 
3
 
! Отговори
Кристалина Георгиева преди 12 години
Абе, като се зачетох в коментарите надолу, та се сетих, че такива поплювковци, като вас избраха първанов, станишев и бойко да ни управляват! Сега си изберете Цвъ. Цвъ. За президент, че да ви постеле!
109
3
 
3
 
! Отговори
гласоподавател преди 12 години
109....ти да не си и лиза. на Кунева, че та знаеш кой-какво духльо???
108
2
 
4
 
! Отговори
намръщен преди 12 години
Прав си,Демократ/114/Добър или лош, точно Иван Костов започна преговорите. А на по-късопаметните ще припомня, че точно при него паднаха и визите. Дори гаднярите от "Труд" крещяха от радост
107
0
 
4
 
! Отговори
bai u.ii преди 12 години
kakva Kuneva kvi pet lea brat ,to i Italia veche go izduhva ikonomicheskia chlen taa sha oprai na dedo u..iiia kade sha go digne s tia bolni djuki- izsuunalata prachka.
106
0
 
1
 
! Отговори
намръщен преди 12 години
Хубава идея е, всички кандидат-президенти, които са взели участие в преговорите за влизане в ЕС под някаква форма, да се разгледа бързо, но съвестно, каква са явършили - и лошо, и добро. Защото едва ли са се дънили 100%
105
4
 
7
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 12 години
Всъщност И.Костов трасира пътя към ЕС и НАТО.И го направи по решителен и категоричен начин без да се притеснява от цената ,която ще плати...просто не си присвоявайте чужди заслуги и не омаловажавайте труда му,казвайки че това е станало благодарение на Конституцията...много Ви моля.......
104
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коя партия ще рискува да загуби авторитет и електорат като издигне кандидатурата на тоя ***?
103
3
 
3
 
! Отговори
Румяна Желева преди 12 години
Да ти кажа, щото много разбираш! Не е в затвора, защото преговорите за влизане в ЕС, не са каквото ти си представяш! Нали не си мислиш, че е било пазарлък, като на битака! Просто ЕС, ни постави условия и ние трябваше да ги изпълним. Всеки министър си отговаряше за неговата област. Главния преговарящ- координира. Както сега за Шенген не преговаряме, така и за Козлодуй, ни казаха или затваряте или ЕС! Между другото, кабинета на Костов, договори сроковете за спиране на реакторите. Вс
102
2
 
5
 
! Отговори
гг преди 12 години
Кунева-Пръмова е предателка на България в преговорите с ЕС
101
2
 
11
 
! Отговори
само един факт! преди 12 години
Срещу 4 млн., Кунева затвори ,....АЕЦ-а в БГ ,.....ПРОДАДЕ ....БГ... ЗА 4 МЛН .Защо сме толкова продажни в БГ ,....манталитет !МигРена Кунева не се ли наяде ?Лакомията вече си е ....БОЛЕСТ,.....ВЕРВАЙТЕ МИ !
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и "Гласоподавателя" става зда *** , ама никой не му го натяква
99
2
 
12
 
! Отговори
OneManTicket преди 12 години
Ешехерия Куни искала да става президент?!? Найш га?
98
1
 
7
 
! Отговори
уу преди 12 години
Миглена Кунева-Пръмова в началото на 90-те години на прехода беше в средите на мутрите и крадците на пари от банките.....
97
0
 
10
 
! Отговори
slav4o преди 12 години
Братя, сънародници мои ! Така наречения администратор/*** на сайта пак безчинства, трие мнения, вилнее и си прави каквото си иска с нашите изстрадали мнения, *** му с ***. Това е висша форма на форумен тоталитаризъм и манафско своеволие !Напънете се братя да му го турим един квадратен, за да възтържествува свободното слово. Да го разцепим с псувни и други възражения, кой с каквото може - с камънье и дървье по тъпата модераторска глава.Дерзайте братя - сега е момента да му го върнем
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази гнида е милионерка още от 1994г покрай Габонската афера...Гиньо Ганев великия, на Милен Велчев баща му и той и още и още...А това е само една от хилядите далавери и кражби на тази прослойка хора предали България и народа си..
95
3
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
кунева до никаде няма да стигне - никой не я желае.
94
2
 
10
 
! Отговори
Курти преди 12 години
Пази Боже само тази "кеасавица" да не стане президент че и от картата на света ще ни задраскат.Ужас защо тез хора не се погледнат в огледалото и не видят на какво приличат и тогава да се показват пред хората. Егати извращението е тази "кандидат президентка"
93
3
 
9
 
! Отговори
гласоподавател преди 12 години
***, долна твар.
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли един единствен човек в тая страна, който да ми отговори на въпроса:ЗАЩО СЛЕД ВСИЧКО КОЕТО НАПРАВИ С ГЛАВА ЗЕМЕДЕЛИЕ И РЕАКТОРИТЕ В КОЗЛОДУЙ ПРЪМОВА НЕ Е В ЗАТВОРА ???А тя иска да става президент. Какво безочие !!!