Кунева за вицето си: Той е... той има... той казва...!

Икономистът Любомир Христов застава до нея
Обновена: 10 авг 2011 12:30 | 12 юли 2011 12:15,
225
Кунева за вицето си: Той е... той има... той казва...!
Снимка: БТА

Икономистът Любомир Христов e кандидатът за вицепрезидент на Меглена Кунева.

Слухове, че именно той ще застане зад бившата еврокомисарка по пътя й към "Дондуков" 2, плъзнаха преди ден, но днес номинацията му стана факт.

"Вицепрезидентът, който аз предлагам, е икономист. Икономическият фокус има много голямо значение за успеха на следващия мандат", каза Кунева.

Още по темата

"Вицепрезидентът, който аз предлагам, е граждански активен. Той е експерт със значими постижения в областта на финансите и макроикономиката, ще бъде в постоянна връзка с общините, ще подпомага привличането на инвестиции. Ще разчитам на него за активна дипломация в областта на правата на човека.

Той има опит в областта на правата на потребителите. Той казва за себе си, че никога не лъже. Той е доктор по икономика. Имам намерение в следващите пет години да направя всичко възможно уменията му по най-ефективния начин да бъдат поставени в действие.

Няма негова статия в медия в областта на финансите, която да не е последвана от много и интересни коментари”, допълни Кунева.

На днешния ден се навършват 20 години от приемането на българската конституция, която е дала възможност да се направят много неща.

Тази конституция е трасирала пътя на България към ЕС и НАТО, продължи Кунева.

България е една от малкото страни, които имат фигура на вицепрезидент, и това не е случайно.

Според Кунева – вицепрезидентът трябва да има голяма тежест, визия, и да покрие огромен кръг въпроси за доброто на цялата президентска институция.

Меглена Кунева отсече пред медиите, че е говорила за партийна подкрепа.

"Не съм отишла в партийна централа, не съм говорила за партийна подкрепа, нека партиите да решат какво да правят. Аз не флиртувам с партиите, показвам уважение към партийната система. Всяка партия може да реши дали й харесва или не платформата, дали харесва тази двойка президент и вицепрезидент и може да се довери на тях", допълни тя.

На свой ред Любомир Христов се обърна към Кунева с думите: "Това, което искам да ви предоставя, е всичко, което имам, което са 24 часа от моето денонощие, като се надявам да ми отпускате шест от тях за сън, за да може да поемем отново във вярната посока".

В момента Любомир Христов е председател на Института на дипломираните финансови консултанти, член на Експертната група по финансово образование към ЕК (Брюксел) и на Групата съветници към Европейския Банков Регулатор (Лондон).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам някой като Кадафи за президент на ЕС със дойстойнство и работещ за народа си, готов да даде дори живота си за да защити народа и територията си. И най-вече, да обеси всички лоени топки в Европейския парламент, защото там са хората които през целият си живот никога не са работили и съградили абсолютно нищо.
130
1
 
4
 
! Отговори
нали! преди 12 години
В политиката ,....верно няма морал ----ДАЛАВЕРИ И ТЪРГАШ ,...НЕ СЕ ЛИ ЗАСРАМИХТЕ ,....ГОСПОДА И ГОСПОЖИЦИ ----ПРОДАЖНИ ?
129
4
 
11
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ!!! преди 12 години
Другарката Меглена Пръмова пише под името "Румяна Желева" във форума!
128
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая па къде е тръгнала. "Мадам Йес, сър" щяла да става президент? Смеееееех...
127
3
 
6
 
! Отговори
КАТО ГЛЕДАМ И ЧЕТА преди 12 години
...В този форум ,Кунева има само ... 1 /един /избирател /.....шанс ...."0"!Що ли се излага ,...па чак толкова де е закъсала за кинти,ама ....ЛАКОМИЯЯЯЯЯЯЯ?
126
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То тези дето вътят дудуци на всеки за пари в един момент стигат до това ниво ....г-ице Кунева..
125
1
 
4
 
! Отговори
bai u.ii преди 12 години
evropeiskite "polititsi" go zakasaha-evropa v KRIZAAAAA .BALGARIA NE triabva da se predava na nikoi .Prerdatelite NA Balgaria sa-------------------------------------------------------- KOI SA???...............MAMA IM MRASNA SASIPAHA BALGARIA!!!!!!!!!!
124
0
 
9
 
! Отговори
до Румяна Желева преди 12 години
- Пръмова, ти ли си ***?
123
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дърта егоистинчна ***..
122
0
 
4
 
! Отговори
ДО 131 преди 12 години
ДАААА,САМО СРЕЩУ ....4...... М-И-Л-И-О-Н-А!А СВИТКАНЕТО ГО .....ОСТАВИ ,ОЩЕ НЕ Е ОТМИНАЛО !А АКО НЕ Е ТЯ ,КОЙ Е ВИНОВНИКЪТ ЗА ....СПИРАНЕТО НА АЕЦ-А,ТА НЕ Е СВИТНАТ ....А?
121
10
 
6
 
! Отговори
Румяна Желева преди 12 години
Абе вие сериозно ли си мислите, че М. Кунева еднолично е решила да спре реакторите?! Да сте чували за руски интереси тук и техните слуги - милиардери?! Те дали нямаше да я освиткат за това, ако тя решаваше, дали Козлодуй да работи?! Моля, мислете малко!Много елементарно!
120
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Гласоподавателя" не е *** нищо на Мунева, защото тя на него не дава. Тя дава само на добри и чисти момчета като мен ) А " Гласоподавателя" за това го ползват да лиже прахта по подметките ни ) Муха-ха-хаха, какво тъпо парче е тоя "Гласоподавател" ..
119
2
 
14
 
! Отговори
an преди 12 години
СЪС НЕЙНОТО ***-ЕС ТАКА НИ УРЕДИ ЧЕ НИ Е.А МАМАТА ПО ВСИЧКИ ПАРАГРАФИ. И ПАК ПРОДЪЛЖАВА С ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ ДА СЕ ПРАВИ ЧЕ НИЩО НЕЕ НАПРАВИЛА. И НА ВСИЧКОТО ОДГОРЕ СЕ НАТИСКА ЗА ПРЕЗИДЕНТША. ЕЙ ТОВА НЕМОГА ДА ГО РАЗБЕРА. ТОЛКОВО ЛИ СА *** ТЕЗИ КАТО ТАЗИ? АМА СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ НЯМАТ НИТО СРАМ НИТО СЪВЕСТ. ТЕ АКО ИМАХА ТЕЗИ ДВЕ НЕЩА НЯМАШЕ ДА СА ТАМ КЪДЕТО СА. СЪС ЗЪБИ И НОКТИ ДРАПАТ ДА СА ВЪВ ВЛАСТА. ЗАЩОТО ТАМ Е КЕЛИПИРА И ГОЛЕМИТЕ ПАРИ. А НАРОДА ДА ГО ДУ.А.
118
1
 
5
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
О, нали авторът на 127 не е наистина Румяна Желева, известна още като Мадам Джилейва, Мадам Йелева и дори Мадам Зелева :) която се изложи като кифладжийка преди известно време... Какво стана, мадам неуспял Еврокомисар?
117
2
 
3
 
! Отговори
Румяна Желева преди 12 години
Тръснаха на всяко министерство по една купчина закони и др. нормативни документи, които трябва да бъдат синхронизирани с европейските директиви. Преговорите се състояха в проверка на съответния комисар за изпълненото от Народното събрание и министерствата. Да има и срокове за договаряне, но ЕС действа от позиция на силата. Така сме си постлали! Това е положението, кой предател, кой герой, сами решавайте!
116
1
 
8
 
! Отговори
ДО 114 преди 12 години
Какви демократи сте бре кратуни?И.Й.КОСТОВ,БАЩАТА НА КОРУПЦИЯТА,КРАДЕЦЪТ НА 600 млн ....... ДОЛАРА ОТ ХАЗНАТА ,ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК БЕЗ ...АВТОБИОГРАФИЯ ....ТРАСИРА ПЪТЯТ НА ..........20 г.,...... ПРЕХОД !...А МЕРСИ !
115
3
 
12
 
! Отговори
Ку-ку преди 12 години
Аз бих номинирал двойката Христо Стоичко - президент Димитър Пенев - вицепрезидентПървия го знае цял свят, вторият няма как да ръси бисери, защото вицето не върши никаква работаТази двойка може да събере гласове още на първи тур
114
1
 
2
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 12 години
А преди него бяхме в черният списък на ШЕНГЕН...тоест при тези ,от които сега вече в скоро време ще пазим ЕС....
113
6
 
3
 
! Отговори
smb преди 12 години
страх ли усещам в тъпата герберска кратуна?или 3-мата дсб-ари в България плюят, че няма какво да кажат?мисля, че това е единствения смислен кандидат за президент в България.
112
3
 
6
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
до Румяна Желева ДА, АМА НЕ! След това стана ясно, че ЕС НИКОГА НЕ Е ПОСТАВЯЛ ТАКОВА УСЛОВИЕ !!!! Лъжа е било. И Кунева лъжеше многократно по ТВ, че има такова условие. Нима не е получила нещо "сухо" под масата? И не съм чул за никой друг политик да се подписва на празен лист в официален документ - визирам преговорите по затваряне на глава ЗЕМЕДЕЛИЕ. Това пък го знаят всички от устата на С. Паси. Така че твоят отговор не ме задоволява. ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА?