Кунева извади торбата с обещанията

Ще бъда активен президент, декларира тя
Обновена: 10 авг 2011 12:31 | 21 юни 2011 16:56,
348
Кунева извади торбата с обещанията
Снимка: БТА

Ще бъда активен президент – това обеща Меглена Кунева, която се впуска в надпреварата за президентския пост като независим кандидат. Във вторник тя представи президентската си платформа под мотото "Меглена Кунева за европейски стандарти в България".

В нея основните приоритети са четири – справедлив правов ред, икономически просперитет, духовно и физическо здраве на нацията, достойно място на България в света.

„Ще налагам вето и ще сезирам Конституционния съд винаги когато със закон се нарушават и дори само се застрашават правозащитните стандарти, икономическата свобода и принципите на добро управление“, увери Кунева.

Тя обеща и напълно прозрачна процедура при назначаването на главен прокурор и попълване квотата на президента в съдебната власт.

„Ще работя с политическите партии, с държавните институции и с общините в конструктивен диалог и разбирателство, посочи кандидатът за държавен глава“,  декларира още тя.

Според Кунева на България й трябва президент, който да е свободен от партийна зависимост, защото така ще може да обединява усилията на институциите в полза на обществото, а не да "воюва" с тях.

Още по темата
Тя обещава също широка дискусия по реформите в образованието, здравеопазването и съдебната система, борбата с монополите, демографския въпрос, въвеждането на електронното правителство и иновациите.

Кунева се обяви за дългосрочна стратегия за образованието и науката. Тя посочи, че ще инициира дебати за нов икономически модел в здравеопазването.

Меглена Кунева планира също да създаде експертен консултативен съвет по култура към президента.

Тя ще работи и за икономиката на свободата и честната конкуренция и против монополите и злоупотребата с правата на потребителите.

Ще съдейства също за привличане на чуждестранните инвестиции и за разширяване на пазарите на българското земеделие, да използва активно контактите си, за да се застъпва за приемането на България в ЕRM -2 и последващото ни приемане в еврозоната.

Ще бъда и президент за "зеленото бъдеще" на България, посочи още Кунева. Тя планира създаване на експертен съвет към президента, който да обсъжда политиките за превръщане на България в "зелената сила" на Европа, както и ще инициира широки обществени дебати за АЕЦ "Белене".

По отношение на армията тя ще настоява за прозрачност при управлението на средствата и обществените поръчки. 

Кунева беше категорична, че няма да търси промяна на конституцията за разширяване на президентските правомощия. Тя посочи, че областите, в които ще предлага на парламента референдуми, са здравеопазване, образование и избирателна система.

На въпрос на журналисти за участието й в управителните органи на БНП Париба, Кунева посочи, че е член на неизпълнителния орган на банката, който има единствено съветнически функции. "Не съм на постоянна работа там", поясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още по темата: Меглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
1
 
3
 
! Отговори
мПопов преди 11 години
в Пловдив ще гласуваме за Марешки, област и града е табу за КУНЕВА
329
1
 
4
 
! Отговори
Киро преди 12 години
"Кунева извади торбата с обещанията"Боко и Цоко ли са писали статията ве:)Като вземат от някое кръстовище кандидата на ГРОБ,едва ли ще сложите същото заглавие !!!
328
1
 
3
 
! Отговори
Кочо преди 12 години
Искам Президент който не само не е с тях , но и не е един тях БСП, СДС,ССД, и т.н. Не трябва да наливаме вода в инпотентната /ялова/ коалиция. Ние гражданите данъкоплатци искаме нормална държава управлявана от работещи и отговорни политици. Отговорни за всеки лев и всеки срок по всеки проект. Някой коментират че Бойко реже много ленти /2000/. Защо завиждат нима те не са имали възможност да га правят преди него.? Защо не бяха преизбрани? Защо не ползваха инерцията от приемането ни в ЕС с контрол?
327
1
 
6
 
! Отговори
редакция преди 12 години
ПРЪМОВА ИЗВАДИ ТОРБАТА СЪС ЛЪЖИТЕ .
326
2
 
5
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
koito glasuva za kuneva.zna4i ne e BALGARIN.TRYABVA DA RAZBERETE 4E DOGAN PORA4VA MUZIKATA A BALARITE PLA6TAT
325
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВЕРВАЙТЕ МИ-И-И-И!!!!!!!!!!Подлогата на Кобурга е независима - както от партията на Пръмови , така и от кликата на Кобурга. Кой ли й вярва.
324
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какво направи кунева за България като Еврокомисар?Противопостави ли се на монополистите?Не-и за това пиша кунева с малка буква.
323
2
 
7
 
! Отговори
mommo преди 12 години
До 335 - ами имаме си премиер от народа.. Мноо е як, нали? Дайте да си намерим и некой такъв за президент и си е таковало таковата... Направо като 44-та година - да извадим селяните с цървулитеда ни управляват - прости, неграмотни - ама от народа....
322
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Cлугинята на Симеон, кадет Рилски Меглена Кунева-Пръмова иcka да заеме стола на агент Гоце ,но НЯМА да и се отдаде това желание,защото няма да гласуваме за нея.
321
3
 
5
 
! Отговори
Hektor преди 12 години
Момчета,даите да се помирим и разберем помежду си.Стига РАЗДЕЛЕНИЕ,от това имат полза всички но НИЕ НЕ.При население 7.3к,и тази природа ако се обединим БВП ще е не по-малък от 1.5 трилиона (колкото е на Холандия) 5 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ТУРЦИЯ.Това го каза Холандския финансов миистър на Костов 97 година.МОЛЯ ВИ ДАЙТЕ ДА СЕ ПОМИРИМ И УВАЖАВАМЕ ПОМЕЖДУ СИ,ТАКА ЩЕ СМЕ МОГЪЩИ И УВАЖАВАНИ,отново ще идват от цял свят да живеят тук както е било винаги когато сме били ОБЕДИНЕНИ
320
2
 
10
 
! Отговори
ПАМЕТЛИВ преди 12 години
ПЪРВАНОВ НАИСТИНА ЛИ СИ МИСЛИ ЧЕ МОЖЕ ДА НИ ПРОБУТА ТАЗИ ДРУГАРКА ?ДА ,УДОБНА Е ЗА ЧЕРВЕНАТА НОМЕНКЛАТУРА И КРАДЦИТЕ НА ПРЕХОДА ,НО НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ИСКАМЕ ЧОВЕК ОТ НАРОДА ,А НЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКО КОТИЛО !!! А ТЪКМО ТАКИВА ХОРА КАТО А.РАЙЧЕВ,К.СТОЙЧЕВ,СЛАВИ ТРИФОНОВ,СТАНИШЕВ,ОВЧАРОВ,Р.ПЕТКОВ, И РЕД ДРУГИ ВИСШИ ФУНКЦИОНЕРИ НА БСП ИСКАТ КУНЕВА ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ !!!
319
2
 
9
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 12 години
ДРУГАРКАТА КУНЕВА/ПРЪМОВА/ ЛЪЖЕ КАТО УЧИТЕЛЯ СИ СИМЕОН КРАДЕЦА !!!ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАК ПРИКЛЮЧИ КАРИЕРАТА НА ИСПАНСКИЯ КРАДЕЦ В ЧИЕТО УПРАВЛЕНИЕ КУНЕВА БЕШЕ ФАКТОР !!! КРАДОХА ПО ВРЕМЕТО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ БСП-ДПС-НДСВ ,А СЕГА ДРУГАРКАТА НИ ЛУК ЯЛА НИ, ЛУК МИРИСАЛА !!! МИСЛИ НИ ЗА *** И КЪСОПАМЕТНИ !!! ТАКА МОЖЕ ДА ИЗЛЪЖЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ***!!! ЩЯЛА ВЕЧЕ ДА РАБОТИ ЗА ХОРАТА !!!АМИ ДОСЕГА ЗА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА ЛИ РАБОТИ !!!КАТО БЕШЕ ОСЕМ ГОДИНИ НА ВЛАСТ ЗА ХОРАТА ЛИ РАБОТЕШЕ !!! НАГЛОСТ !
318
3
 
14
 
! Отговори
ЗАЩО???? преди 12 години
Гледам,че по форума хулят Бойко Борисов...но не разбирам защо ??? Човека е направо за златен медал,че пое отговорноста да управлява в условията на световна икономическа криза и след лобиско управление на страната 20 години???Дано коментарите да са платени...жалко за труда на човека ако са обикновенни граждани...защото този мъж -така както го наричате тиква и квото било там се опитва да направи толкова много за вас за мен за всички, а толкова му се пречи и неразбирам ЗАЩО????
317
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 12 години
за жалост икономическия закон за предлагането - има турсене, има предлагане -не важи за изборите . До момента вси4ки кандидати са мухловци и най-жалкото е че трябва да избираме между това което ни се предлага...За момента няма читав...чакам предложението на ГЕРБ.Дано е добро, ако е добро с тая конкуренция..
316
2
 
7
 
! Отговори
zak преди 12 години
БРАВО 326 Кунева ЗА В ЗАТВОРА ---БОЙКООООО1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
315
2
 
10
 
! Отговори
zak преди 12 години
тук да не ти е Брюксел ба маце / много бързо забрави как продаде всички БЪГАРСКИ интереси там . И НЯМАШ СРАМА ДА СЕ ПРАВИШ НА света вода ненапитаМА ЕЙ.
314
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Личи и на тая, че е от едно котило с Боко Тиквата..... обещания, обещания, обещания....
313
2
 
19
 
! Отговори
Бай Уй преди 12 години
Нагло,по-нагло,най-нагло,Кунева !!!
312
32
 
4
 
! Отговори
Кунева е Президента! преди 12 години
Кунева е Президента!
311
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кунева - Пръмова е национална предателка, тя никога не е защитавала българските интереси. Тя е срам за всички българи.