Върволица за вота

Станишев: Управлението е произвол и силоващина!
Обновена: 18 юли 2011 15:08 | 18 юли 2011 15:04,
305
Върволица за вота
БСП и ДПС спретнаха редици да внесат вота. Снимка: БТА

Парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС внесоха мотивите към третия поред вот на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов.

Точно в 14,05 часа лидерът на БСП Сергей Станишев и депутатите му Петър Димитров и Ангел Найденов, както и Христо Бисеров, Лютви Местан, Алиосман Имамов и Юнал Лютфи от ДПС, влязоха в деловодството на парламента, за да разпишат мотивите.

А те са: Провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, отложеното присъединяване към Шенгенското пространство, полицейщината и нарушаването на основните човешки права.

В подкрепа на вота са се подписали 74-ма депутати.

"Мотивите за внасянето му са пред очите на всички български граждани, защото те се случват всеки ден и вотът отдавна е назрял", коментира пред журналисти червеният лидер Сергей Станишев.

"Още през началото на годината излязоха наяве тези мотиви, когато се случиха скандалните записи, уличаващи представители на най-високите етажи на властта. Тези мотиви не се изчерпват с един или друг случай", смята той.

По думите му това е система на управление, свързана с пълен произвол, "силоващина", а не с ред.

"Не приемаме държава, в която правителството нарушава конституционния ред. Не приемаме вътрешният министър Цветан Цветанов и премиерът Бойко Борисов да раздават присъди, не приемаме директна намеса в работата на независимата съдебна система, криминализирането на цели съсловия в България", каза лидерът на БСП.

"Не приемаме и провала в реализацията на една национална цел – членството на България в Шенгенското пространство, както и липсата на каквато и да е отговорност за този провал", продължи с тирадата си Станишев.

"Вотът е успешен още преди да са проведени разискванията по него и гласуването, защото успехът му не се измерва непременно с падането на кабинета", допълни на свой ред дясната ръка на Доган Лютви Местан.

"Вотът няма да бъде подкрепен от "Атака", но това не е провал, а успех, защото българското общество трябваше да е наясно доколко истински е разводът между ГЕРБ и "Атака", посочи той.

Местан подчерта, че не само няма развод, а между Бойко Борисов и Волен Сидеров има "дълбинна спойка".

Той уточни, че вносителите на вота на недоверие очакват разискванията по него в пленарна зала да се проведат още тази седмица и до нейния край да завърши и процедурата по гласуване.

Според Правилника на Народното събрание, разискванията по вота на недоверие могат да започнат не по-рано от 72 часа, след като той е бил внесен. Това означава, че дебатът в пленарна зала може да се състои най-рано от 14.05 часа в четвъртък (21 юли).

Вече е ясно, че освен парламентарните групи на ДПС и Коалиция за България, вотът ще бъде подкрепен и от депутатите от Синята коалиция и независимите от РЗС. Сметката показва, че те имат общо 94-ма народни представители.

От "Атака" заявиха, че няма да подкрепят вота, както и независимите, които отдавна декларираха предаността си към ГЕРБ.

Това е третият вот на недоверие, който внасят Коалиция за България и ДПС срещу кабинета "Борисов".

Първият беше за "провала на политиката в сферата на здравеопазването". През юни тази година последва и втори вот, който бе за "провала в антикризисната политика".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
0
 
0
 
! Отговори
Sedesar преди 12 години
Sram me e! Ne moga da razbera kak Sinite shte glasuvat zaedno s BSP i DPS.POZOR za Siniata ideia ! Kade otidoha- ANTIKOMUNISTITE ? - NA BUNISHTETO NA ISTORIATA ! GHALKO MARTINE ! SLED TOZI VOT SI OTIVASH S OMERZENIE !!!!!!!!!
289
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правителство на силоваците?А твоето,станишеф беше на слабаците!
288
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ!
287
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев дудук *** каде си тръгнал.Ти си бита карта.
286
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Народе едва ли искаш тези *** да те управляват.
285
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев пак си ръсил глупости.Май ти липсват мъжки ласки,я се обърни към тия от снимката те ще ти обърнат внимание.Не занимавай българския народ с тъпотиите си.
284
0
 
0
 
! Отговори
Suvetnik преди 12 години
Zashto e tolkova vajno za Gospodin Stanishev Bulgaria da vleze v Shengen?Zashto e tolkova vajno tova vlizane da stane sega, predi izborite?Bulgaria shte vleze kogato se otkaje ot iadrenia Aets Belene,. Tova e evropeiskata tententsia, v Italia, Portugalia, Ispania.Haide davaite neshtata s istinskite im imena! S realnite zaplahi za Bulgarskite interesi!
283
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искаме да знаем Доган ефенди медиен продукт ли е ,съществували такъв човек или...,нали го изкарахте велик,незаменим консултант,а се оказва,че е просто алкохолизиран,фъфлещ дЕдко,който не се появява никъде,защото щом си отвори устата и ДПС,а от там и БСП губят автоматично.Тоя политически бандит много отдавна трябваше да освободи политиката ни от мафиотската си представа за демокрация.
282
0
 
3
 
! Отговори
С 12 преди 12 години
Шокиращо позорно безобразие са извършили представителите на Община Варна в Спортен комплекс Спартак АД като са допуснали окончателната ипотека на два общински имота от общо 8 декара в Демир банк в полза на Инжстройинженеринг. Имотите са апортна вноска на общината в дружеството Спортен комплекс Спартак АД и е задължително решение на Обшинския съвет, с което да бъдат упълномощени представителите на Общината в дружеството, че могат да залагат имоти на данъкоплатците. В Демир банк пък се подвизава бившият шеф на Напоителни системи Варна Муталиб Шевкет Муталиб, също близък до Янко Станев, който върти футболен клуб Спартак и Спортен комплекс Спартак АД, въпреки че никъде не фигурира на книга.
281
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След тежко и продължително боледуване , окончателно си отиде - Синята ИдеяТия воглаве с Костов са и гробокопачите.Тези които бяха дали гласовете си на изборите за сините,а ще получат за спомен ...червени прашки ,дълбоки шалвари , някоя и друга флашка от Трактора и едно голямо и от сърце АБВГЗ.АМИН
280
1
 
3
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Върволица за вота...,а във *** нишка след вота.
279
4
 
8
 
! Отговори
Гнус.ру,тр!!! преди 12 години
Руско -турската помия днес.бг не отбеляза годишнината от рождението на Апостола, известен с ненавистта си към руската и турската империя.
278
5
 
14
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Те окрадоха България никога повече на влас комунистите фесовете
277
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАК СА СЕ НАРЕДИЛИ .... УКРАЙНСКИ-РУСНАК , ТУРЧИН , ТУРЧИН , ТУРЧИН , ТУРЧИН . ПОСЛЕДНИЯТ НЕ ГО ПОЗНАВАМ ... ПИТАМ ... ТУРЦИ -ФЕСОВЕ И УКРАЙНЦИ ЛИ ЩЕ МИ ОПРЕДЕЛЯТ БИТИЕТО ??????
276
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТИЯ ВСИЧКИТЕ СА ЗА БЕЛЕНЕ... *** ...
275
11
 
11
 
! Отговори
Дана преди 12 години
Герберските привърженици живеят по принципа-бий ме, обичам те.
274
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
youtube/watch?v=hlKZ6dzy5XE ETO ТОВА СА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ПКК НА МИТИНГ В ГЕРМАНИЯ ВИЖТЕ ГИ КОЛКО СА СТРА6НИ САщИТЕТЕ ПРОТЕСТИ В ТУРЦИЯ ЗАВАРШВАТ С РЕПРЕСИИ НА КюРДИТЕ НЕ ВЯРВАИТЕ НА ТУРЦИТЕ ИЗЕДНИЦИ
273
2
 
5
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Здравейте ЦИРКАДЖИЙ/СМЕШНИЦИ/ не си спомням точно
272
9
 
11
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 12 години
ЧЕ Тиквата и БОЛЕН СЕ ЛЮБЯТ,ТО Е ЯСНО НА ВСИЧКИ!АЗ ПИТАМ КОЙ Е НЕЖНАТА ПОЛОВИНКА В ТАЯ ГОРЕЩА ЛЮБОВ:1.Тиквата е жената+2.Болен е жената -
271
9
 
17
 
! Отговори
ВОТА НЯМА ДА МИНЕ.. преди 12 години
..ПЕЙТЕ *** , ТЕЗ ТЪЖНИ ПЕСНИ НО,.. НЕ ПЛАЧИ СЪРЦЕ!ТОЗ ,КОЙТО ПАДНЕ В БОЙ СРЕЩУ КОМУНИЗМА---ТОЙ НЕ УМИРА!НЕГО ЖАЛЕЯТ И ПОМНЯТ...ВСИЧКИ ЧЕСТНИ И ДОСТОЙНИ ХОРА---НАРИЧАЩИ БЪЛГАРИЯ "МОЯ РОДИНА"!"КОМУНИСТА" --НЯМА РОДИНА!"КОМУНИСТА" Е РУСКИ ДУПЕДАВЕЦ И ..."ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТ-ЛЕВИЧАР"!