Взривове пред столични офиси на РЗС и ДСБ

Няма пострадали, но са нанесени сериозни щети
Обновена: 19 юли 2011 15:01 | 19 юли 2011 07:48,
618
Взривове пред столични офиси на РЗС и ДСБ
Снимка: Архив Булфото

Два взрива са избухнали пред централите на РЗС и ДСБ в столицата, съобщи пред "Фокус" директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.

Около 150 г е количеството на взривното вещество, което е използвано при първия взрив пред централата на РЗС на бул. "Дондуков". Сигналът е получен в 3,58 часа, а следващият около 20 минути по-късно.

При инцидентите няма пострадали, изпочупени са стъкла.

Вторият случай е пред клуб на ДСБ на бул. "Сливница" – отново има счупени стъкла и няма пострадали.

Лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че това е груба провокация срещу демокрацията и сигурността на българските граждани.

Той направи паралел между инцидента от тази нощ и взрива пред редакцията на близкия до Алексей Петров вестник "Галерия" преди няколко месеца.

"Надявам се много бързо органите на правосъдието на сигурността, на правоохранителната система да дадат отговори", коментира и тъмносиният депутат Веселин Методиев.

На въпрос смята ли, че има връзка с предстоящия евродоклад или с дебатите по вота на недоверие, Методиев каза: "Ще е много страшно, ако има връзка!"

И лидерът на "Атака" Волен Сидеров изрази възмущение от взривовете в столицата.

Пред "Фокус" той заяви, че такива действия са осъдителни.

"Имали сме подобни нападения в отделни наши клубове и знам от личен опит. При всички случаи мога само да изразя единствено отрицателно мнение към подобни действия", каза Сидеров.

По думите му въпрос на следствие и установяване е дали има връзка между взривовете и политическата обстановка у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


618
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
583
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ква е тая агенция "Фокус" ? Само по нея лаят разните партии и министерства... Взрива е заповедан от Боково-Цвъцковата партия и е извършен от чирачето им Яне...кво толкоз има за мислене...Требе да се действува, че от ЕС напират риишш...Абе будали да не мислите, че има истинска политическа борба у назе ? Сички са се саюзили, че ЕС-а нещу ги притеснява самоцелну и своеволну. Не мое да се утървем кат Румънците сеа да напираме у Шенгеня. Ше ни спрат неочаквано доходите от редовен подземен бизнес
582
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаете ли как са е взривил офиса на РЗС? Бомбата е била предназначена за Бойко Борисов, и е оставена в офиса на Герб, обаче Яне Янев я помислил за флашка и я откраднал...
581
3
 
6
 
! Отговори
Guest преди 12 години
Пълен *** и нискоскопосан фарс!!!!!!!!!Иванее,Иванее!!!!Пък теб кво ще те плашат ве .......плашило!!За Лудото Яне е ясно.....нали трябва да се кряска.....пък било и срещу Луната!!!Дори и да не си знаел каква е точно конспирацията на Янето....що пък точно теб избраха............да участваш в нея!Ми щото им липсва още едно бясно куче в пъзела.....!!!!......!..то вот идва...нали трябва да се лае!!!!Ама то хората отдавна са го казали.....като остарее кучето става за мезе на псетата!!!
580
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убедена съм, че МВР ще си свършат добре работата, както винаги досега.
579
5
 
8
 
! Отговори
xxxx преди 12 години
Даже в началото на прехода през 90 те години не е имало подобен вандализъм.чудя се дали развиваме демокрацията или се опитваме да я подложим на регрес.Самовзривяваното - е пълна глупост като идея. Нали предстои нов вот на недоверие към правителството. Не бих се изненадал герб не формално да стои зад мутренския принцип на взривяване и сплашване. Все пак властта е сладка и не е за изпускане нали?
578
4
 
11
 
! Отговори
Anonymous преди 12 години
Човек накъдето и да се обърне само фарсове. РСЗ и ДСБ осъдили взривовете като политическа борба. ГЕРБ го били направили. А като се замисли човек ако някой искаше да взривява офиси дали щеше да сложи взрива пред "дебелата метална врата"? Иска да уточня че не съм за ГЕРБ или за която и да е политическа партия. Просто съм възмутен от ежедневните фарсове навсякъде около нас. Стигнали сме дотам че партиите да набират гласове като само си взривяват офисите. Просто не знам какво още ще измислят...
577
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе докато не се взриви Позитано 20 няма да се оправим.Тези пишман терористи поне така и така изразходват материали поне да ги използват по предназначение.А иначе не е изключено ДСБ и РЗС да си правят PR взривявайки сами офисите си.
576
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов се закани на бомбаджиите-Цецо първо ги намери а тогава им се кани.Това едва ли ще стане защото ТИ изгони професионалистите от МВР и назначи некадърни "калинки".Ти превърна професионализма в евтино ТВ шоу.Време е да си береш плодовете.
575
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Взривовете са дело на бивши агенти на ДС, които служат на старата Партия, сега наречена БСП. Целта е да се хвърли вина на управляващите, като в същото време да се променят мненията на хората за ГЕРБ. Но това няма да се случи! И вие, *** от БСП/ДС/ДПС ще го разберете на изборите. На следващите парламентарни избори пък СДС/ДСБ няма да влязат в парламента и ще се наредят до НДСВ да ронят крокодилски сълзи.
574
10
 
18
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Много елементарно разсъждават гербистките "анализатори". Явява се сутринта идолът им по една телевизия и казва - те са се самовзривили - и всички гербисти започват да го повтарят като папагали!Е-е, къде са доказателствата за това заключение?!?А ако няма доказателства, защо "големият спец" трябва да се изказва неподготвен?!?На мен тези приказки ми приличат на случаите с жените - видите ли, те не били убийства - едната се напила и най-вероятно се самоудушила, другата се дрогирала и самоубила...
573
7
 
13
 
! Отговори
От МВР преди 12 години
Имаме запис от охранителна камера показваща социалист ,на около 45 год, с очилца да поставя самоделките пред офисите. Вероятен мотив- ревност
572
0
 
3
 
! Отговори
SILANCE преди 12 години
565,май точно това се получава от целия цирк и вчера,и днес и /Не дай,Боже!/ ***- ре!
571
6
 
10
 
! Отговори
Катя преди 12 години
Това вече е прекалено. На какво ли още ще се нагледаме до есента. Тези хора да не ни мислят за "вчерашни".Ясно е, че Герб нямат нищо общо с това,а също така нямат никаква полза от подобни действия.
570
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Властниците не били имали полза от взривовете? Хайде де, хората не пасем трева! Пускате им на тия няколко бомбички, обвинявате ги, че са си ги пуснали сами и докато разлайвате кучетата около поредния генериран уж политически скандал, тихомълком вдигате я цената на бензина, я на тока или някои от основните хранителни продукти. Или пък пробутвате поредния свръхскъп километър магистрала, около чието финансиране и разходване на средствата, нещата са пълна мъгла! Същите *** като предните!
569
9
 
10
 
! Отговори
Николай преди 12 години
Кръгът Гоце-Алексей-Костов-Яне-и ко. отиде твърде далеч и мина всякакви граници. Ако до тук всички нагласени компромати и фалшиви СРС-та бяха просто медийни кьорфишеци, то сега вече това минава на ниво тероризъм и опит за държавна измяна, целящи политическа дестабилизация и узурпация на властта. ГЕРБ трябва да им окажат твърда и непоколебима съпротива. България не трябва да пада отново в ръцете на тези мафиоти.
568
4
 
3
 
! Отговори
посветен преди 12 години
Това е отмъщението на Кадафито.Обаче вместо в Пловдив удари в София.Пловдивският кмет е подготвенза всякакви нападения.
567
1
 
11
 
! Отговори
Ами преди 12 години
Доста е съмнителен този случай...последователно да се взривят двата офиса на две опозиционни партии. Това е поредната повокация насочена срещу държавата и срещу всички нас.
566
1
 
10
 
! Отговори
а преди 12 години
Егати мръсотията е тази политика, драйфа ми се. На маймуни ни направиха. Ще е най-добре всички да се оринат ама няма кой читав политик да ги замести. В това е трагедията. Инак за бомбите - то е ясно, че е *** ПР само че тези дето си го правят го правят на гърба на България, а това е недопустимо!
565
5
 
12
 
! Отговори
ала -бала преди 12 години
вижте какво господин премиер.Много лежерно подхождате към сериозните неща може би защото за вас ритни топковците това е най важното и най сериозното е да спечелиш на "вързано" ***, пиле или кебапче.Не знам какви са Ви родителите и учителите и дали някой Ви е казвал "опичай си ума за да не го ядеш суров".Стига с вашите инфантилни изцепки Вие не сте любимото дете на нацията и да ви гледат някои привърженици на ГЕРБ и да ви се радват като на свое палаво и не чак толкова умно отроче.
564
1
 
6
 
! Отговори
ТВ преди 12 години
Хитрата сврака ще влезе накрая и с двата крака, защото освен хитра е и суетна. Въпрос на време е. Докато това стане, ще гледаме ефектите на трактористката режисура в политическия живот. Изкуство. Яко.