Младенов: Ветото е заради миналото на Първанов

Външният министър коментира мотивите на президента
Обновена: 28 юли 2011 22:03 | 28 юли 2011 22:03,
202
Младенов: Ветото е заради миналото на Първанов
Снимка: архив Булфото

Министърът на външните работи Николай Младенов изрази разочарование от решението на президента да наложи вето върху промените в Закона за дипломатическата служба.

"Дълбоко съм разочарован от решението на президента да наложи вето върху промените в Закона за дипломатическата служба. С този акт той се опитва да спре модернизацията на българската дипломация, да ограничи развитието на младите хора и да защити зависимостите, създадени от тайните служби на бившия комунистически режим", заявява министърът в изявление, разпространено от МвнР.

Още по темата

Според външния министър мотивите за ветото копират всичко казано дотук от представители на БСП, включително и с буквално преповтаряне на цели формулировки, "с което още веднъж се доказва тясната партийна обвързаност на подхода, който президентът е избрал".

През миналата година стана публично известно, че 45% от посланиците на България през последните 20 години са били свързани със системата на бившата Държавна сигурност.

"По време на мандата на президента Първанов техният брой вместо да намалява, значително се е увеличил", заявява Младенов.

"Всеки може да прочете досиетата им и сам да съди за деянията на един или друг", допълва министърът.

Според него обвинението в противоконституционност на измененията на Закона е всъщност опит на президента и кръгове от БСП да се използват конституцията на България и нейният Конституционен съд за "тясно групови цели".

"Имайки предвид неговото собствено минало, ветото, което Георги Първанов наложи на промените в закона, за съжаление е разбираемо. Неразбираема обаче е неистовата съпротива срещу модернизацията и яростната защита на статуквото", се посочва още в изявлението на министъра на външните работи.

Младенов заявява, че правителството ще продължи да полага усилия за осъвременяване на българската дипломация, така че тя да работи открито и достойно да защитава националните ни интереси, както и интересите на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Младенов а твойто минало и на чичко и т.н. - всички сте едни същи комунистчета дето още 22 год след 89 ни правите цирк
168
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов е главата на октопода и е вреден за България.Да си ходи.
167
3
 
13
 
! Отговори
Любопитко преди 12 години
А, по какво се различава миналото на Първанов от миналото на семейството на Младенов? Ако се направи справка за принадлежност на бащата на Младенов към ДС?
166
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
176 ... МАИ САМО ТИ НЕ РАЗБРА ЧЕ ТЕЗИ АГЕНТИ НА ДС СЕ НАМИРАТ НА ЗАПАД ЗА ДА РАБОТЯТ НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ , А ЗА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ , ПРЕКРЪСТИЛА СЕ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ...ТЕ СА ВРЕДНИ КАКТО ЗА БЪЛГАРИЯ , ТАКА И ЗА ЕВРОПА ...
165
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ADIOS ,ТОВАРИЩ ГОЦЕ , ADIOS , ТОВАРИЩИ КОМУНИСТИ, ВРЕМЯ БЬIЛО...
164
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Народът ни се манипулира по-лесно от мравки или е по-точно да кажа поданици от 18 в.Значи когато преди 6 м. лошият Първанов поиска да се разкрият икономическите досиета на прехода - тоест цялата информация, събрана от икономическата полиция кой как е забогатял.......първи ревна десният Костов, а веднага след това и мутрата,тоест пожарникарчето, така де - премиера.Толкова ли не разбра българчето, че ДОСИЕТАТА БЯХА УНИЩОЖЕНИ 1990 и 1991 г. Останаха само залагалки - в България не може да се направи лустрация просто защото няма на какво. Безмислено е да се отзовават сегашни дипломати от кариерата, които имат нужното образование и опит, ако не могат да се заместят от хора с образование и опит. Няма нужда от Стоичков и Шкумбата да ни представляват вече сме достатъчно екзотични за всеки извън Балканите.
163
10
 
4
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Ники Младенов далеч не е ***! Това, че баща му е бил агент нищо не означава. Фактът, че постоянно *** върху ***, трябва да ви говори нещо .....
162
0
 
6
 
! Отговори
ДО СТРАНДЖАТА преди 12 години
Може и да не съм българин,но не съм *** като теб!
161
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Николайчо, не се опитвай да наскочиш себе си. Още си много малък, да се пишеш по голям от Държавния глава. Ти и министер Дянков се пишете големи смелчаци, под крилото на Бойко, и партията ви от ренегати, но ние обикновенните хора, ви следим, помнете - ние ви избираме!
160
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Николайчо,Още ли не си го нарекъл"***",както преди време нарече други хора ***, а след това направи нещо като извинение!?От плямпало гейско с комунистическо минало друго не се и очаква!След комсомола,СДС,ГЕРБ към коя следваща партия хранилка се насочваш?
159
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама суперпрости сте всички коментиращи!!!
158
6
 
15
 
! Отговори
166 преди 12 години
Интересно как никой не коментира първите два мотива на Президента. А именно че Законът премахва изискванията за посланик и прави възможно министърът да си назначава свои хора без качесва ама с партийна поддръжка. Това с ченгетата си е парлама за балъци. Та те и без това са старци за пенсиониране и няма как да не си отидат скоро!!!
157
8
 
4
 
! Отговори
AZ MLADENOV преди 12 години
OPITAH SE DA PRADNA NO VZEH CHE SE NASRAH
156
3
 
11
 
! Отговори
Кирчо преди 12 години
Аз пък мисля, че е заради баща му на Н. Младенов - агент на ДС.
155
5
 
19
 
! Отговори
p преди 12 години
николайчо нали и ти си комунистическо изчадие, бе. а да знаеш от коя партия си, случайно........
154
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО , МЛАДЕНОВ... ТИ И ТАКИВА КАТО ТЕБ СА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ , А АГЕНТИТЕ НА ДС И КГБ КАТО ГОЦЕ СА ВЕЧЕ В ГРАФАТА - ЛОША ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ...ЗАТОВА НЯМА ШЕНГЕН,ВСЕ ОЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ВСЕ ОЩЕ В ЕВРОПА ВЪРЛУВАТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ , А ЗАПАДНЯЦИТЕ МНОГО ГИ "ОБИЧАТ" ....
153
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
164 е истински българин, а не фалшив като оня по-долу...
152
5
 
7
 
! Отговори
българин преди 12 години
Червено 160, орева орталъка, че САЩ не щат комунисти у тях. Не ти е виновна лустрацията, такав в България и без това няма, ами това, че хората не щат да си взимат беля с най-отявлените катили от съветския блок. Като толкова искаш да емигрираш (което аз горещо насърчавам), тичай в Русия, там и официално си управляват вашите, воглаве с Путин. Ама, нещо нямам спомен някой от вас да е тръгнал за там, все към САЩ ви тегли. И онези балами ви пускат, повечето. Другите ревете ден и нощ.
151
4
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
# 156Нали си знаеш, че не си българин... - кого заблуждаваш?...
150
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези от ГЕРБ да говорят за минало си е доста нагла история.За няколко години българинът май забрави миналото на всеки един от лидерите на тази групичка - от партийна книжка през новобогаташ по време на прехода - когато всъщност големите преди 89 г. си разделиха държавата. Да, ясно е какво е миналото на БСП, но наистина ли не е ясно какво е миналото на ГЕРБ...Пък и истински вредните хора отпреди 89 г., тези с "миналото" вече ги няма в архивите... другото е безмислена спекулация с емоциите.