Младенов: Ветото е заради миналото на Първанов

Външният министър коментира мотивите на президента
Обновена: 28 юли 2011 22:03 | 28 юли 2011 22:03,
202
Младенов: Ветото е заради миналото на Първанов
Снимка: архив Булфото

Министърът на външните работи Николай Младенов изрази разочарование от решението на президента да наложи вето върху промените в Закона за дипломатическата служба.

"Дълбоко съм разочарован от решението на президента да наложи вето върху промените в Закона за дипломатическата служба. С този акт той се опитва да спре модернизацията на българската дипломация, да ограничи развитието на младите хора и да защити зависимостите, създадени от тайните служби на бившия комунистически режим", заявява министърът в изявление, разпространено от МвнР.

Още по темата

Според външния министър мотивите за ветото копират всичко казано дотук от представители на БСП, включително и с буквално преповтаряне на цели формулировки, "с което още веднъж се доказва тясната партийна обвързаност на подхода, който президентът е избрал".

През миналата година стана публично известно, че 45% от посланиците на България през последните 20 години са били свързани със системата на бившата Държавна сигурност.

"По време на мандата на президента Първанов техният брой вместо да намалява, значително се е увеличил", заявява Младенов.

"Всеки може да прочете досиетата им и сам да съди за деянията на един или друг", допълва министърът.

Според него обвинението в противоконституционност на измененията на Закона е всъщност опит на президента и кръгове от БСП да се използват конституцията на България и нейният Конституционен съд за "тясно групови цели".

"Имайки предвид неговото собствено минало, ветото, което Георги Първанов наложи на промените в закона, за съжаление е разбираемо. Неразбираема обаче е неистовата съпротива срещу модернизацията и яростната защита на статуквото", се посочва още в изявлението на министъра на външните работи.

Младенов заявява, че правителството ще продължи да полага усилия за осъвременяване на българската дипломация, така че тя да работи открито и достойно да защитава националните ни интереси, както и интересите на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
5
 
! Отговори
българин преди 12 години
157, ти много добре илюстрираш порочния кръг, в който сме. По кой начин, напримар, сега "управляващите" - ГЕРБ и Атака, ще се борят с агентите и *** на ДС, ВКР и пр. като те самите поне 90% произхождат оттам, а "лидерите" им - 100%.Но, ако не искаме да умираме прави, трябва да намерим други, по-читави, да не са пионки на ЦК, ДС, РУМНО, ВКР, МВР и пр. - те да ни управляват (а не - командват) - трябва съчетание от акъл и кураж. И да не са така грабливи.
148
3
 
3
 
! Отговори
lyctraziq li преди 12 години
TOZI KOITO GOVORI ZA LYCTRAZIQ TRQBVA DA BADE LICTRIRAN.DA CE BORI ZA PATYVANE DO USA BEZ VIZI,tova e ynijenie za BG.CAMO BG,POL6A I RYMANIQ C VIZI DO USA,a ca 4lenki na EC.KAKVA DICKRIMINAZIQ.ZA6TO TOVA E TAKA,zaradi takiva LYCTRAZII LI?
147
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КИРИЛОВ , КАК ТИ Е ПАРТИЗАНСКОТО ИМЕ ?
146
0
 
8
 
! Отговори
KItov преди 12 години
До 154 и 155154, Прав си! Това е спасението, но май закъсняхме и те се окопаха здраво.155 И ти си прав, но кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Пламен Стоилов е бивш офицер от Военното контраразузнаване и от ДС. Така, че пак двойни стандарти, които са характерни за сегашните управлчващи.
145
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Това комунистическо *** ,което обходи почти всички партии у нас не е достойно да дава оценки на сериозни политици от ранга на Първанов.Всички "отрочета" на бившите ченгета и политически величия станаха "от ходжата по- големи мюсюлмани" и този не е изключение. Докога ще го търпи Б.Б. ?
144
2
 
6
 
! Отговори
българин преди 12 години
хмульо 149, бъдеще няма да имаме, ако продължават да ни "управляват" комунисти (независимо дали "партийци" или "идеалисти"), особено тия от ДСр които никога в живота си нищо не са създавали, а само са рушили като и днес ни се представят за мтого умни и работливи. Та, проблемът не е в "плюенето", а в това, че има само "плюене". Трябва комунист, ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО, да не припарва във властта.
143
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЛУСТРАЦИЯ НАВСЯКЪДЕ В ДЪРЖАВАТА!!! ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН БЪЛГАРИЯ ДА ВЪРВИ НАПРЕД И ДА ИМАМЕ БЪДЕЩЕ!
142
6
 
9
 
! Отговори
кан Крум преди 12 години
Ейййй,червените мишоци пак са изпълзяли!!!Не им стигат 66 години кражби!Иска им се още!Уууууууууууууу!!!
141
11
 
12
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
За разлика от тебе г-н Младенов,Георги Първанов няма агентурно минало.Единствените престъпници сте вие герберите,защото сте изметта от всички политически партии,бивши полицаи и офицери в съюз с мутрите от СИК.
140
3
 
7
 
! Отговори
до яз преди 12 години
Нещо бъркаш , нашите служби на дс от тошово време бяха чисти престъпници , бандити облечени в държавна власт изпълняващи партийни поръчки за елиминиране на хора и контролиране на нарко-оръжейни канали.Такива хора са позор за Бг и мястото им е в затвора.ДС беше и продължава да е символ на престъпна кримиогенна структура.
139
4
 
6
 
! Отговори
до 147 преди 12 години
Нима мислиш,че едно старо ченге над 50г. вече може да се развива? Да научи чужд език? Да научи обноски? Да забрави старите си приятели, подлости, прегрешения? Да не е зависим от онова от което се срамува?... Или че едно младо момче , на 30г., нахъсано , интелигентно, знаещо 3-4 чужди езика....не може да се научи? Ако си поне малко честен пред себе си ...отговора го знаеш!
138
6
 
5
 
! Отговори
хмульо преди 12 години
Докато продължаваме безразборно да плюем миналото си, няма да имаме бъдеще.
137
5
 
7
 
! Отговори
Дани преди 12 години
до Летописецмного бързо забрави коя партия бе против влизането ни в НАТО! Но това е характерно за Позитано 20. Но хората помнят, и това, че сега Гоце се гърчи в стремежа си да запази кадрите на ДС, си е проблем на партията им. Отиват към забрава ***.
136
2
 
11
 
! Отговори
до 144 преди 12 години
Къде ги виде тия нови кадри?И посланик на 26, мислиш ли че ще има акъл какво да прави?Като Калинка в парламента? - е ти млади, да са ти честити
135
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва ЛУСТРАЦИЯ. Какви глупости ги дрънка Гоце! Вижда им се края на *** и ДС.
134
9
 
13
 
! Отговори
яз преди 12 години
Младенов! ходи се скрий некъде - кой ще пратиш дипломат, Стоичков ли?Да им спретне две изречения на английски . . . В цял свят дипломатите са от службите, ние ще преоткриваме студената водаБраво Младенов, браво!
133
1
 
9
 
! Отговори
добре,де... преди 12 години
Добре,де...Няма ли един обективен да напише, че действително не може със стари " кадри" нов бърдак? И че тези стари, престари кучета буквално пречат на младите дипломати да се развиват, на БГ - да не се излага, на икономиката - за нови контакти.Защото при търговските представители е същото...ченге до ченге, необразовани, прости, с бай Ганьовски манталитет, способни единствено на доноси и шуробаджинащина. Бъдете поне малко обективни....
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Летописец, я отивай да копаеш лозето!
131
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Младите сме виновни за съдбата си - докато бяхме на концерт на Азис, бабите ни избраха Първанов за президент!
130
9
 
11
 
! Отговори
ддд преди 12 години
ВЕТОТО Е ЗАРАДИ *** ВИ РЕШЕНИЯ !!!ТИЯ ГЕЙБЕРИ СА ПЪЛНИ *** !!!