Борисов спокоен: Финансовата ни дисциплина е отлична!

Той очаква през септември S&P да повиши кредитния ни рейтинг
Обновена: 7 авг 2011 20:56 | 7 авг 2011 20:55,
495
Борисов спокоен: Финансовата ни дисциплина е отлична!
Снимка: БТА

Българското правителство посреща новите финансови трусове с притеснение, но и с умерен опримизъм. Преди bTV премиерът заяви, че финансовата ни дисциплина е отлична.

Бойко Борисов очаква след месец Standard & Poor's да повиши кредитния ни рейтинг.

„Убеден съм, че септември ще бъде повишен. Всички параметри, които съвременната финансова политика изисква, в България се спазват - умерено харчене на парите и то само в инфраструктурни проекти - в екология, магистрали, пречиствателни станции и пристанища. Оттам държавата в следващите години ще получава, и то огромни приходи”, каза премиерът.

Попитан дали се притеснява, че ако се задълбочи кризата в Европа, това може да рефлектира върху парите, които идват у нас от ЕК, Борисов отговори, че Брюксел работи по много ясни правила.

"Не само, че не се притеснявам, но само преди два дни от ЕК ни позволиха с техни пари да наемем експерти от Световната банка и Европейската инвестиционна банка, за да можем по-бързо и по-качествено и с повече капацитет да усвояваме еврофондовете”, каза министър-председателят.

Още по темата
 В отговор на въпрос дали още смята, че България трябва да се присъедини към Еврозоната, премиерът каза: "Не. Вече Еврозоната трябва да се промени и да станат дисциплинирани, и да си направят дефицитите такива, каквито са в България, и едва тогава бихме се присъединили към Еврозоната”.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


495
Още по темата: Бойко БорисовСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямат измиране крадливите комунисти. Колкото и да плюете няма връщане назад. Бойко ще ви издуха. Спира ви кранчетата отвсякъде. Бий крадците по главата. Само ГЕРБ.
401
0
 
13
 
! Отговори
Васо преди 12 години
Всичко ни е отлично бате. Та по повод на това се сещам за един виц от соца за кораба ни дето пътува в бурното море, и за кормчията, и как всичко е наред, само дето на пасажерите им се е..ва майката. Може и да си прав, ако в същия този кораб нямаше една столова в, която някаква прослойка си папка черен хайвер и пие шампанско напук на всеобщата мизерийка.
400
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
герб остава и ти оставаш гладен хахаха балък
399
6
 
6
 
! Отговори
ай,ай-мъка народна преди 12 години
Когато прочетеш коментарите разбираш-дребнави,мързеливи,завистливи хора,е какви да са освен бедни и озлобени.Кои ще Ви вземе на работа,освен отявлен мазухист-навсякъде по света искат работа ,а не празни приказки от специалисти по всичко.За това сме стигнали това ниво.Сами сме си виновни,тези които избягаха го направиха именно за това,просто им писна да гледат злоба,мързел,пустословие.
398
1
 
1
 
! Отговори
До rumen221 преди 12 години
Как не домързя да напишеш толкова глупости?Я кажи какво работиш, та имаш такива претенции?
397
0
 
11
 
! Отговори
кн преди 12 години
само в българия кризата се понася и от пенсионерите. даже в САЩ,които всеки път се цитират от тиквичката, вдигнаха процента на данъците за богатните. а у нас все още гарват гарвану око не вади, разбирай б. и в. рейтингът на другите страни спада, но хората живеят добре. рейтинг не храни. затова има избори. ако хората са умни, щке прозреят истината за т. нар. фискална дисциплина
396
6
 
4
 
! Отговори
ай,ай-мъка народна преди 12 години
Все още няма и един коментар-как трябва да работим/производителност,качество на труда и т.н./,но за това колко трябва да получаваме сме голями експерти.Може ли някои да ми отговори, дали там където получават повече,случаино и не работят повече и по качествено.Е, не е прюиятно,но всички знаем,че сме нация от мързеливи дребни тарикати-факт.
395
0
 
3
 
! Отговори
До 459 преди 12 години
Защото коментират статията за кризисния щаб. Слагат там минуси на гладния народ.
394
0
 
17
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Минималната заплата от 270лв. е ПОД ПОЛОВИНАТА ОТ МИНИМАЛНАТА СПРАВЕДЛИВА ЦЕНА НА ТРУДА Необходимо е не замразяване, а промяна в ЦЯЛАТА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА И ДАНЪЧНА СИСТЕМА У НАС!!!Какви са минималните жизнени и социални изисквания:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е физически геноцид!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 686лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва социален геноцид!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва Национален геноцид Защото децата ни възпроизвеждат нацията...!!!ИЗВОД:- Минималната издръжка на четиричленно семейство с двама работещи, ТРЯБВА ДА е 2112лв!!! - Днес средната заплата е само 640лв..., а семейният ни доход е 1280 леваОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!!Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!- За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят: Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Конституцията постановява:Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество- Къде е казано, че доходите на физическите лица СЕ РАЗЛИЧАВАТ по нещо- Къде е казано, че ТРЯБВА да има тавани в данъчното, социалното или другите видове осигуряванияНапротивПак по Конституция не се допуска никаква дискриминация:Чл. 6.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, лично и обществено положение или имуществено състояние...Днес ДВЕ ТРЕТИ от пари ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА, Финансовата диващина на Дянков, наречена Пакт за ликвидация на българския народ и Държава, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИЕТА, защото така се ограничават правата на Народното събрание и ПРАВОТО НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕА ДЯНКОВ ИСКА ДА УЗАКОНИ ТОЗИ ГРАБЕЖ В КОНСТИТУЦИЯТА!!!
393
4
 
17
 
! Отговори
1 преди 12 години
Бългрия е добре тук е супер яжте асфалт.
392
1
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
президента на САщ се е обърнал към Б.Б за да поиска да се въведе финансов борд в Америка и да вържат нестабилния долар към стабилния лев!
391
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Василев, я си бери лайката!
390
9
 
10
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Сега отивам на работа ,защото ще пада яко бачкане, а пък вие чакайте Бойко да дойде и да ви реши проблемите!!!Едно време партията се грижеше за вас мързеливи лентяй, сега имате свобода да работите и да се развивате!!!Ще ви гони още по-голям глад ако не запретнете ръкави!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
389
0
 
3
 
! Отговори
уф преди 12 години
Шегаджияяяяяяяяя.......
388
2
 
9
 
! Отговори
Къде сте гербави?! преди 12 години
Защо днес неграмотните гейберски щатни дежурни *** още не са се разлаяли в сайта? Време им е да си заслужат надницата!
387
1
 
6
 
! Отговори
Евродефицит преди 12 години
"...и да си направят дефицитите такива, каквито са в България, и едва тогава бихме се присъединили към Еврозоната.Ако стане така, останалите държави ще измрат за една година, бе Белотаджията! Техните племена не са свикнали и не много-много не деянат на глад, бой и сръбска музика....
386
3
 
14
 
! Отговори
Нервен преди 12 години
Не, мутрата не е спокойна, изключително е изнервена. Предчуства скорошното си пълно фиаско и се мята като шаран на сухо. *** имат само един спасителен ход - във властта на всяка цена, та затова се разбесняха. Да ама, не! Няма да стане, Борисов, няма как да стане, емигрирай овреме!
385
2
 
9
 
! Отговори
Патил, та знае преди 12 години
А бре, Мутро ***, мъжко дупе два пъти се не минава!
384
3
 
11
 
! Отговори
ЦУНАМИ! преди 12 години
Ваше Величество, "Царю" Честити, Повелителю на кратуните-гербави, търсете спасение ВВ, за вас, вашите "царедворци", блюдолизци - бесни ***! НАРОДНОТО ЦУНАМИ ВИ ПРИБЛИЖАВА СЪС СТРАШНА СИЛА!!!
383
8
 
15
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 442 - Прав си - както се е захванал да затрие България, ще го стори! Така ще се сринем, че свят ще ни се завие! Не вярвам на нито една дума за стабилността на страната ни, не вярвам на никакви отчети и никакви прогнози! Управляващите изобщо не са в час, нямат си ни най-малка представа за това, как, за какво, откъде се харчат нашите пари! Хазната е празна,зимата така ще се охълцаме,че свят ще ни се завие, очаквайте увеличения всякакви,бюджетът няма да издържи и всичко ще се опъва от нашия джоб