Борисов спокоен: Финансовата ни дисциплина е отлична!

Той очаква през септември S&P да повиши кредитния ни рейтинг
Обновена: 7 авг 2011 20:56 | 7 авг 2011 20:55,
495
Борисов спокоен: Финансовата ни дисциплина е отлична!
Снимка: БТА

Българското правителство посреща новите финансови трусове с притеснение, но и с умерен опримизъм. Преди bTV премиерът заяви, че финансовата ни дисциплина е отлична.

Бойко Борисов очаква след месец Standard & Poor's да повиши кредитния ни рейтинг.

„Убеден съм, че септември ще бъде повишен. Всички параметри, които съвременната финансова политика изисква, в България се спазват - умерено харчене на парите и то само в инфраструктурни проекти - в екология, магистрали, пречиствателни станции и пристанища. Оттам държавата в следващите години ще получава, и то огромни приходи”, каза премиерът.

Попитан дали се притеснява, че ако се задълбочи кризата в Европа, това може да рефлектира върху парите, които идват у нас от ЕК, Борисов отговори, че Брюксел работи по много ясни правила.

"Не само, че не се притеснявам, но само преди два дни от ЕК ни позволиха с техни пари да наемем експерти от Световната банка и Европейската инвестиционна банка, за да можем по-бързо и по-качествено и с повече капацитет да усвояваме еврофондовете”, каза министър-председателят.

Още по темата
 В отговор на въпрос дали още смята, че България трябва да се присъедини към Еврозоната, премиерът каза: "Не. Вече Еврозоната трябва да се промени и да станат дисциплинирани, и да си направят дефицитите такива, каквито са в България, и едва тогава бихме се присъединили към Еврозоната”.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


495
Още по темата: Бойко БорисовСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
2
 
16
 
! Отговори
ЦЦ преди 12 години
Като сте некадърни, прости и мързеливи ще мизерствате !Моите момчета не чакат на заплата получават дарения
381
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голема работа е тоя Борисов! Ще се нареди в учебниците по история редом със Стамболов!
380
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Краля Тиква говори все едно не живее тук а някъде по западното крайбрежиеКакто е казала Мария Антоанета като няма хляб яжте пастиСития на гладния не верва
379
3
 
11
 
! Отговори
какво ни сполетя преди 12 години
АМИ ПРОСТИЯ,НЕУКИЯ ЧОВЕК СИ Е СПОКОЕН.ОТ КАКВО ДА СЕ ТРЕВОЖИ,КАТО НЯМА ОСОБЕНА ПРЕДСТАВА,ЗА ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА.ЧОВЕК ТРЯБВА МНОГО ДА Е УЧИЛ,ДА СЕ Е ОБРАЗОВАЛ,ЗА ДА Е ПОДГОТВЕН ЗА ИЗПИТАНИЯТА НА ДЕЛАТА,С КОИТО СЕ Е ЗАХВАНАЛ.ТОЙ НЕ Е И ПОЛИТИК,ЗА КОЕТО СЕ ИСКАТ ДРУГИ УМЕНИЯ,КОИТО НЯМА КАК ДА Е НАУЧИЛ НА МАГУРАТА ИЛИ ТАМ,ОТ КЪДЕТО Е ИЗПЪЛЗЯЛ.ДА РЕКЕТИРАШ И ОТСТРАНЯВАШ ЧРЕЗ ЛИКВИДИРАНЕ ВКЛ. И ФИЗИЧЕСКО НА ПРОТИВНИЦИ,НЕ КАТО ДА УПРАВЛЯВАШ ДЪРЖАВА.ТОЙ Е И НЕПРИЛИЧНО БОГАТ,А СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА
378
2
 
18
 
! Отговори
Милиционерски ботуш преди 12 години
Б. Борисов: "Финансовата ни дисциплина е отлична" "Научих българите да живеят бедно като църковни мишки и да си мълчат, защото иначе ще им пратя на Цецо хората. Е, на това му викам аз стабилност и финансова дисциплина !"
377
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само ЦСКА
376
1
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
Как няма да сме дисциплинирани-то друго и не остава като не можеш да вържеш двата края,а да ти казват,че си добре и след години ще сме още по-добре.Приказки,локуми,гръмки фрази и парадни жестове аз лично се учудвам как има още хора да вярват на всичко това-ми не видите ли,че става по лошо какво се е подобрило за обикновения БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН едно ГОЛЯМО НИЩО.И за това вина има Станишев,тройната коалиция,атмосферното налягане,кризата,прогнозата за времето,слънцето.
375
2
 
9
 
! Отговори
the_middle_aged преди 12 години
Прав е Боко Тиквата.Ние сме най-успешната и просперираща страна в Европа,пример за останалите....
374
5
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Прав е Борисов.Няма място за претиснение, ние сме стигнали дъното и по-надолу няма на къде.С това негово управление изпреварихме запада и сме отдавна в криза.За това не се е и претиснил.
373
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ехех големата мъдра тиква се казва нещо
372
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е печен! Човек на действието. С каквото се е захванал, го е докарал докрай.
371
5
 
23
 
! Отговори
до 440 преди 12 години
Няма ли да ви научат и на някоя друга реплика в ГЕРБ или са преценили, че това е предела на вашия интелект!?
370
20
 
12
 
! Отговори
от форумите преди 12 години
...КЕФ МИ ПРАВИ ,КАК *** И ЛУДОТО ЯНЕ ВИЯТ НА УМРЯЛО...ХАРЕСВАМ ТАЗИ МУЗИКА !ТОВА Е МУЗИКАТА НА ЗАКЛАНИЯ И УМИРАЩ ,"ЧЕРВЕН ***"...!ТАЗИ МУЗИКА ПРЕДВЕЩАВА , ЩАСТЛИВА КОЛЕДА ЗА ГЕРБ И СВОБОДНИТЕ ХОРА!
369
20
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 12 години
Ами казал им е точно каквото трябва, на *** въпрос - такъв отговор се полага.То е ясно, че това е няква плоска провокация.Да не би министър-председателя да е длъжен да се занимава с проблемите на някакви дребни търговци на зърно?Има си съд, да отиват там и да се изясняват, евала, че не им се е хванал на въдицата да почне да им се обяснява. И какво все пак е развитието на казуса, ако изобщо е реален?
368
1
 
24
 
! Отговори
Астерия преди 12 години
Еми и ние "ше внимаваме за кой гласуваме другия път"
367
4
 
20
 
! Отговори
Аз-2 продължение преди 12 години
че фирмата се води на неграмотен ром, как да постъпиме в тази ситуация г-н Борисов, а той отговори:-Ееми ше внимавате малко повече другия път (!!!)това е съвсем реален случай, и казва много за това как ни представя Г-н Борисов пред света.
366
3
 
8
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Ще кажа нещо нямащо пряка връзка със статията, преди време гледах по телевизията как Бойко Борисов беше на среща със чуждестранни инвеститори, представител на голяма германска (по спомен) фирма, му зададе въпрос:- Купихме зърно от българска фирма на стоиност 1.5 млн. лв, докато организираме транспорта се оказа, че българската фирма е продала маждувременно зърното още веднъж(!!!) на гръцка фирма, и съответно те са започнали поетапното извозване на зърното, обърнахме се към съда, но се оказа
365
4
 
25
 
! Отговори
до 354-БРАВО преди 12 години
Какво ни интерисува кредитната агенция ??тя няма да ни вдигне доходите..на гърците нали им понижиха рейтинга и какво от това???Имат по ефтини кредити ,по високи заплати ..ББ-тикво това нас не ни интерисува а вземи се в ръце и изпълни обещанията с които излъга НАС ,които гласувахме за теб и сега се срамуваме.
364
4
 
16
 
! Отговори
Борисов преди 12 години
Спокоен съм....за себе си аз съм добре,оправих се,оплетох си кошницата на ваш гръб.*** за вас не съм спокоен е тва вече е ваш проблем.
363
2
 
11
 
! Отговори
мен до 408 преди 12 години
ти май хич не си в час. сергей и това не можел и не знам си какво... не ме интересуват сергейовци, боковци, маджовци и тн ***. прочети коментар 417. единственото хубаво нещо в цялата ситуация е че кукловодите на тиквата са си направили сметката без крьчмаря и когато ЕС, МВФ и всякакви други измислени институции се разпаднат ше си вземем дьржавата обратно а кучетата като бойко, костов, сергей и тн няма да видят сльнцето никога повече.