Рашидов: Това правителство ще вкара социализма в музея!

"Не може професор да получава по-малко от среден милиционер!"
Обновена: 25 авг 2011 11:30 | 25 авг 2011 11:29,
187
Рашидов: Това правителство ще вкара социализма в музея!
Снимка: архив, Булфото

„Това правителство ще вкара социализма в музея“, заяви министърът на културата Вежди Рашидов.

Според него младото поколение не знае нищо за комунизма и така ще може да го види в новия Музей на социалистическото изкуство в София, който отваря врати на 16 септември.

Рашидов подчерта, че много неща от тази епоха са разграбени, унищожени или претопени, но той коментира, че историята трябва да се запазва, независимо дали е добра или лоша. 

Културният министър говори и за ниските пенсии от 100-200 лв. на големи български творци. Според него това е недопустимо и те заслужават да изживеят старините си достойно.

„Не може един професор, един голям артист да получава по-малко от един среден милиционер, нали?“, заключи Рашидов пред TV7.

Министърът на културата коментира и желанието на финансовия министър Симеон Дянков догодина да бъдат отпуснати повече пари за култура.

Според него Дянков разбира добре смисъла от културата и какви приходи може да носи тя на България като дестинация на културен туризъм и това е причината за това желание.

Междувременно млади българи от Младежката медийна асоциация предложиха да се изгради Пантеон на българските владетели, който да бъде поставен на мястото на Паметника на съветската армия в столицата.

Според Атанас Лозанов от сдружението целият проект ще струва около половин милион лева и може да бъде финансиран от еврофондовете и спонсори.

„По-важна в случая е политическата воля“, отбеляза още Атанас Лозанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: музейВежди Рашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
1
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
На власт е бивш комунистически боец. Какво повече искате от комунизма, не знам. Той никога не е спирал да управлява за последните 20 години...
177
0
 
2
 
! Отговори
Демон преди 12 години
Комунизма е в музея, чудя се само защо изваждат най-уродливите му елементи и отново ге вкарват в действие!!!
176
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали е трезвен?
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Lele, Vejdito e reshil da slaga v burkani Ceco, Buda, Ceca i Fedoska. taia poslednata trebe da se turi u dva burkana: w edinia cel zadnik a vdrugia svi4koto ostanalo. Vednaga fabrikata u Kostenec da zapo4ne proizvodstvoto na hloroform-ama po dizelov 4e tez 4etiri susalisti se klonirat
174
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 12 години
Ние сами сме си виновни. Ама като сме си прости си мислим, че социалист е крадец. То че БСП са крадци е вярно, ама сме си неграмотни. За 500 000 лв не може да се сложи и 50 кв. метра от мрамора на паметника на съветската армия. Ама простия не е само ***, ами и злобен.
173
0
 
3
 
! Отговори
я,си пий уискито преди 12 години
а теб безроднико в някой диарбекир.много си малък, нещастено пиянде, нещо което не си градил да пращаш в музей. социализмът е навсякъде в цивилизования свят във всички социални придобивки, права и стандарти създадени там за всеки който работи, отглежда деца си, по отношение на здравната помощ и пр. ще пращаш нещо където и да било, когато си създал по- добро. за 22 г. "демокрация" в българия единствено бяха отнети права и придобивки от *** и крадци и като теб включително.
172
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долу Боко тиквата и неговата клика!
171
4
 
4
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Кви професори,кви 5 лева-като нямат осигуровки няма и пенсий-укриват си доходияте-не им гледай заплатите а хонорарите-те са същите мошенници като докторите-мародери...грабят от държавата,грабят и от обикновени хора!!!
170
1
 
9
 
! Отговори
Винаги е бил преди 12 години
Веждю не е лош човек.Той винаги е бил в компанията на комунисти.От малък.В това няма нищо лошо.Там се научи да пие и да повръща.Веждю никога не е бил член на БКП, а винаги е искал, до като неговият началник винаги е мразил комунистите, но още не си е върнал членската книжка.Иначе турчина е прав.Не може професор да получава 268 лв.пенсия, а полицай със или без СПТУ да взема 700 лв.Разбира се полицая няма никаква вина.Зная, че е ви е мъчно за социализма, на мен също.
169
3
 
1
 
! Отговори
Дедо до комшията преди 12 години
Комши, 3000 лири са 2280 лева. За толкова пари нашенският професор няма да си мръдне оная работа. Ти в кой век живееш? Това са му парите за семки...
168
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох боже веждьо се обади ще вкара социализма да ама само откъм социалната му страна иначе ще вкара хорта в средновековието или по лошо в комунизма от най див тип със същия успех веждьо мой ми каже че пчелите ще вкарат кошера в музей
167
1
 
4
 
! Отговори
Илия до 163 преди 12 години
Ми ти от кои си : от *** на Бойко ли си или от кравите на Борисов
166
0
 
3
 
! Отговори
до 166 преди 12 години
Комшу една лира за лев беше преди неколко години ....1 лира = 0,76 лв ! И ще пада още !
165
2
 
2
 
! Отговори
до 166 преди 12 години
Абе и аз се чудя туй всичкото *** кво прави още в България?!
164
5
 
4
 
! Отговори
KOM6IATA преди 12 години
Tuk v TURKEY profesorskata zaplata e okolo 3000 Turski Liri ( 1 Lira = blizo 1 Lev ) A nai niskata politseiska zaplata e 1800 Liri.
163
3
 
8
 
! Отговори
hm преди 12 години
това правителство ще вкара българската нация в музея, не без помощта на менторите си
162
2
 
4
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Българите не са нация, защото историята започва с всяко поколение наново -а всяка революция или псевдореволюция е за власт,надмощие и обогатяване. А след нея теренът се разчиства, за да могат докопалите властта да се награбят - това е истината.Идеи, партии, цели - забрави ! Има една шепа иднеалисти и навинци, които пък служат да бъдат размахвани като знаме от всеки нов властник. Позор !Сравнете книгите по българска история веднага след 9 септември и тези веднага след 10 ноември - все лъжа!
161
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, веждииии, а може ли да посягаш на полицай? ти май забрави а?! Мултак долен
160
5
 
1
 
! Отговори
До 155 преди 12 години
Илия,комунизъм и диктатура са взаимно свързани,никъде по света не е имало и няма комунизъм без диктатура.И Китай не е изключение.Преди 22 години светът започна да се избавя от комунизма,тази година се случва същото и с диктатурите,виж Либия и другите арабски страни.С промити мозъци в нас не са тези,които са повярвали на Борисов,че ще ни отдалечи от миналото,с промити мозъци са точно тези,които все още не искат да се разделят с него и ти си един от тях.Време е да разберете,че времето ви свърши.
159
2
 
6
 
! Отговори
Илия преди 12 години
С образование можеш да се реализираш- само че сега са на власт тия със образование за СОТАДЖИИ и само за тях има работа в момента, другите теглят за чужбина...