290 лв. минимална заплата от април 2012 г.

Обсъждат предложението със социалните партньори в четвъртък
Обновена: 24 окт 2011 13:25 | 24 окт 2011 13:07,
135
290 лв. минимална заплата от април 2012 г.
Тотю Младенов. Снимка: Булфото

Минималната работна заплата да се увеличи от 270 на 290 лева от 1 април 2012 г. Това е предложил министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на закрито заседание на Министерския съвет.

Предложението ще бъде обсъдено със социалните партньори в четвъртък, каза Младенов пред журналисти.

Ако решението залегне в бюджета за 2012 г., увеличението ще се отрази с около 23 милиона лева.

Не се предвижда обаче увеличение на пенсиите, които не са пипани от 2009 г. Единствено вдовишките пенсии бяха вдигнати с 6,5% през юни тази година.

Очаква се бюджетът на социалното министерство за догодина да бъде същият.

Няма да има промяна и в бюджетите на транспортното и здравното ведомство, съобщиха ресорните министри след днешното закрито заседание.

Министърът на културата Вежди Радишов пък заяви готовност да напусне поста си, ако парите на ведомството му бъдат орязани.

Той каза, че се надява на същите средства като през тази година, а "ако има намаление, ще го усетите по моята оставка".

Още по темата

Шансовете да се стигне до това обаче са малки, тъй като финансовият министър Симеон Дянков вече заяви, че в Бюджет 2012 се предвиждат повече пари за образование, култура и спорт за сметка на сектора "Сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Дянко-о-о-в, Дянков, да ти разкажа една народна приказкаНастрадин Ходжа, казал на Хитър Петър:- Петре, научих магарето си да не яде- И какво ще го правиш сега? рекъл Петър- Ще го правя на кюфтета- Защо? - Очудил се Хитър Петър- Защото ТЪКМО ГО НАУЧИХ ДА НЕ ЯДЕ И ТО ВЗЕ ЧЕ УМРЕДянков, в ДЕМОКРАТИЧНИТЕ разпределителни системи, за разлика от либералните, има ПРАГОВЕ НА ЧОВЕЧНОСТ:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. При по-малки доходи ни умъртвяват, чрез глад това се наричаФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД и е престъпление срещу човечеството, за което няма давност!!!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 686лв. По-малка малка минимална заплата еСОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва НАЦИОНАЧЕН ГЕНОЦИД...!!!ОТ КЪДЕ ПАРИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27%!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1026 лева, ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ ДО СТОТИНКА!!!Дянков, днес ДВЕ ТРЕТИ от парите ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се ПРИСВОЯВАТ/КРАДАТ от безмерно силната, спрямо отделния човек ОЛИГАРХИЯ, а днешната ти СВРЪХЛИБЕРАЛНА ФИНАНСОВА ДИВАЩИНА, Дянков, е отковен ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД- Народе!!!!
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как не ви е срам.........и бебе неможеш да изхраниш с 290 лв, ами останалите членове на семейството, учениците, учебниците или може би не са нужни, *** народ-лесно управление! И е така, такива сме щом още гласуваме и си живуркаме колкото да не умем , ама в БГ.Напускай народе, докато не ти е умряла и последната възможност!
133
0
 
4
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Искам да хванат всички депутати и министри, начело с Бойко - и да ги заключат в някой малък град, например Враца или Севлиево, и да ги оставят там на заточение по 5 години например, да живеят със 290 лв на месец.
132
0
 
5
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
аз пък искам да ми НАМАЛИТЕ осигуровките,не ща да ми вдигате заплатата........а НАМАЛЕТЕ НЕЩО ДЕ АМА НЕ ВИ СТИСКА щото със всяко вдигане ни взимате половината от това което сте увеличили а който сам си работи доходите му намаляват
131
0
 
3
 
! Отговори
алоо-алото ли е ? преди 12 години
БРЕЕ ТОТЬО, КОГАТО СЕ СМЕЕШ,ЗНАЧИ ЛЪЖЕШ И СЛЕД ТВОЯ СМЯХ ИДВА НАШИЯТ РЕВ. И КОГО ЗАБЛУЖДАВАШ С УВЕЛИЧЕНИЕ- ЧЕ ТО ВСИЧКО ВДИГА .ВСИЧКО СИ Е ЗА ВАС ПАК . НА ХОРАТА НИЩО. А ПЕНСИИТЕ НЯМА,НЯМА ЩОТО НЕ МОЖЕ НИЩО ДА СЕ УДЪРЖА ОТ ТЯХ-ШМЕКЕРИ.НО ИМ СЕ БЪРКА И В ДЖОБА,ЩОТО ВСИЧКО СЕ ПОВЛИЧА НАГОРЕ.АЙДЕ КРАДЕТЕ И ЛЪЖЕТЕ ОЩЕ ГОДИНКА И СБОГОМ. А ДЯДО ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА-НАЛИ. КОЛА НИКОЙ НЕ ГО Е ПОБИЛ ДО СЕГА И ВИЕ НЯМА НО КЛЕТВИТЕ НА НАРОДА ЩЕ ВИ СТИГНАТ.
130
0
 
2
 
! Отговори
svilena преди 12 години
da si gi navrat otzad....
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко са 290лв, сигурно са на Тотю джобните за деня?
128
1
 
8
 
! Отговори
работещ на минимална преди 12 години
Разберете, тази държава е феодална, дори при капитализма има някакви социални права, докато сега искат само да бачкаш без пари....Няма как всички да дойдем в София, няма как всички да сме специалисти в големи фирми,но е гадно когато някой ти каже...ами да си учил, ами да си се хванал на добра работа...сита на гладен не вярва..Учил съм , имах и добър бизнес, но тази "демокрация" унищожи всичко, което съм постигнал и...сега чакам да вдигнат минималната,че да мога да си платя тока.....
127
1
 
3
 
! Отговори
Работещ на минимална преди 12 години
Чета и чета и само коментари на хора с бюджетни заплати или работещи и живеещи в големи градове..Много е лесно да си вземаш една заплатка от порядъка на 600-800лв и да се правиш на велик и да плюеш всичко около себе си...Ако не вдигат мин. заплата и не принуждават робовладелците да се съобразяват с тая сума....не биха ни дали и пари за сол, не за хляб...Знам ,че сега ще има 100 разбиратели да ми дават какви ли не акъли,но мечтая само за едно...да се сменим само за 1 мес., аз знам как се живее
126
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
Какво вдигат постоянно минималната? Няма кой да вдигне заплатите на хората, които са с образование и ходят на работа -държавна-защото за заплатите в частния сектор си отговарят собствениците. Някакви неграмотници и необразовани *** получават малко по- малко от един учител например.
125
1
 
10
 
! Отговори
darcas_real преди 12 години
Каква минимална заплата, какви смешки бе??? Да се въведе почасова ставка за различните професии, и образователен ценз на хората и да спрем да се занимаваме с глупости.
124
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЛЪГАЛКИ ПРЕДИЗБОРНИ! ЮРУШ НАРОДЕ!!!!!!!!!!!!!!!!
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
malko sa
122
0
 
12
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
Въобще не ме интересува за колко ще стигна от София до Бургас като нямам пари да си купя билет за автобус или за бензин!Ние сме с най-ниски доходи в евросъюза, но сме доволни и никой не протестира както в Гърция и пак си ги избираме същите ... които им е все тая как живее българина, важното е да има потупване по рамото в Брюксел
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kotiooooo,razdeli 20lv. na 30 dni i se pozamisli.
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Smjaaaaahhhhh,goljam smjah.
119
0
 
5
 
! Отговори
do 115 преди 12 години
Данните които си посочил с изключение на Гърция и Португалия са изключително неточни ..................... не желая да влизам в подробности и конкретика, но колко от тези страни, които имат бюджетен дефицит са в условията на валутен борд ???
118
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 12 години
Ей, Тотю, рано е още за първоаприлски шеги!!!
117
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, ай стига с това качване на минималната заплата- никой не печели, само таксите се вдигат! Луди хора!
116
0
 
4
 
! Отговори
до 114 от 109 преди 12 години
Няма как да не се съглася с теб,то е очевадно,това,че не ядем асфалт е елементарно и найвно като израз,въпрсът е,че редом със строителството на пътищата,би трябвало да се осигури един социален минимум за всеки жител на страната,човече,цените ни са или като в развитите страни от ЕС или дори по-високи на някои неща...много малко продукти(задължително родно производство) са все още на по-ниски цени,но това е дори сезонно...