Диана Ковачева приела поканата на Борисов

Скоро тя ще е новият правосъден министър
Обновена: 21 ное 2011 15:04 | 21 ное 2011 14:52,
84
Диана Ковачева приела поканата на Борисов
Снимка: архив, БТА
Изпълнителният директор на асоциация "Прозрачност без граници" - България Диана Ковачева ще е новият правосъден министър. 
 
"Поканил съм Диана Ковачева за министър и тя прие", заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти днес.
 
Тя ще заеме поста на Маргарита Попова, която беше избрана за вицепрезидент. 
 
По-рано днес Диана Ковачева потвърди, че е била поканена за министър, но били водени само предварителни разговори. Иначе определи бъдещата си работа като "голямо предизвикателство" за нея. 
Още по темата
Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че наследникът на Маргарита Попова в правосъдното министерство ще бъде жена, която се ползва с добри отзиви в Брюксел и в България.
 
Неправителствената организация "Прозрачност без граници", чиято основна цел е противодействие на корупцията на национално и регионално равнище, работи в тясно сътрудничество с Европарламента, Европейската комисия и ОЛАФ.
 
Познавайки добре работата й като шеф на "Трансперънси интернешънъл" у нас, от Брюксел дават отлични референции за Ковачева. Те били поискани от премиера Бойко Борисов.
 
Диана Ковачева е юрист, магистър по право, а от февруари тази година е доктор по международно право и международни отношения. Завършила е СУ " Св. Климент Охридски", има и магистърска степен от университет "Нанси 2", Франция, където е защитила теза "Ролята на ОЛАФ за защита на финансовите интереси на ЕС". 
 
Между 2001 и 2002  г. е била старши експерт в правосъдното министерство в дирекция "Международно сътрудничество и международноправна помощ". 
 
От 2002 г. е изпълнителен директор на асоциация "Прозрачност без граници" Transparency International – България. Владее английски, френски и руски.
 
Официалното представяне на новия министър на правосъдието ще стане след приемането на бюджета. 
 
Все още не е ясно дали ще има други смени в кабинета, след като вчера Бойко Борисов разкритикува социалния министър Тотю Младенов. 
 
Премиерът днес повтори, че не трябва министър-председателят да бъде инстанцията, която да обяснява на българските граждани защо трябва да се вдига пенсионната възраст, защо НОИ като система е недофинансирана, защо близо 2 млрд. лв. се изваждат от данъците и се прехвърлят в НОИ. 
 
"Всичко това трябва да прави социалният министър и да отстоява пред синдикатите", каза Борисов и изрази надежда социалният министър по този начин да проведе днес разговорите със синдикатите. 
 
"Той не е синдикалният бос в правителството, той е един от нас, който трябва да убеди синдикатите, че когато проведат тази стачка, това ще намали парите за този ден в системите", коментира премиерът. 
 
Според него от стачките няма да има никакъв ефект, тай като и те самите са убедени в необходимостта от реформи.
 
"На никой не му се иска да уволнява хора или да съкращава, но реформите това го изискват, за да оцелее и работи по-добре всяко дружество", добави премиерът, като изрази надежда преговорите със синдикатите да продължат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
11
 
1
 
! Отговори
Македонски войвода преди 12 години
До вниманието на сите македонци от Пиринска Македония македонската емиграция во бугария и потомците на бежанците от егейска и вардарска Македония Продолжувам со запишуването на македонски кумити и на доброволци во моята македонска чета за воуружено востание против бугарскиот окупатор во Пиринска Македония Елайте под мойот македонски байрак Елайте да ве ослобода Майка Македония ни вика Смрт или мила Слобода Амин
34
5
 
6
 
! Отговори
Питанчо преди 12 години
Какъв авторитет ще има тази пред акулите от ВСС? Ще я схрускат за закуска още на първото заседание.
33
0
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЗАГИВАМЕ!!!Защото всички партии в България имат свръх-либерална идеология, най-вече БСП, а НОРМАЛНОТО СЪВРЕМЕННО ОБЩЕСТВО Е ТРИПОЛЮСНОЧовешкия прогрес, чрез своя връх - Великата Френска революция, наложи на целия свят основния принцип за човешко развитие: СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО!!!НОИндустриалните общества тръгнаха по три различни пътя:1. Абсолютизацията на БРАТСТВОТО, породи Социализма и екстремистката му форма Комунизма, при които Всичко се взема от всички, а благата се ползват почти по равно, по братски - Днес знаем, че това е ПЪТ ЗА НИКЪДЕ!!!2. Абсолютизацията на СВОБОДАТА, породи Либерализма и екстремистката му форма Свръхлиберализма - в основата на който е заложена Анархията и Бездържавието, Дивата алчност, при която - По-силния силово, икономически или финансово винаги е по-прав и е характерен с ВИСОКИ КОСВЕНИ ДАНЪЦИ и с най-зловещата му страна Кризите Днес, сред фалита на Америка, знаем, че И това е ПЪТ ЗА НИКЪДЕ!!!3. РАВЕНСТВОТО (ДАНЪЧНО И ГРАЖДАНСКО, на права и задължения), допълнено балансирано от свобода и братство, породи принципа за Единството на Права и Задължения - с регламентирани икономическа и политическа свободи и обществена солидарност. Доказа се, че това и Панацеята за постигане на МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА ВСЯКА НАЦИЯ!!!България ли??? Ние сме си ние и като в оня виц;- Ще изядем солта, ще отнесем тоягите и накрая ще си платим, ТАКА И ПРАВИМ:- Пробвахме Комунизма, ама ревностно, сега пробваме Либерализма, ама още по-ревностно, а като се платим тройната сметка, ще поумнеем и ще тръгнем по правия път на Демокрацията!!!За сега, обаче, изпаднахме в интелектуална пауза и следваме един чисто Българския път на развитие - МУТРОКРАЦИЯТА, ЗОРКО ПАЗЕНА ОТ ПОЛИЦИЯ И СЪД!!!
32
1
 
9
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Как така с какво ще бъде полезна? Естествено, че ще слуша какво говорят Бащицата и Апартаментчика и ще изпълнява без да има особено мнение по дадените въпроси. Той нали Бащицата и без това го играе "три в едно" - кмет на София, министър-председател и президент.
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
???? директора на НПО става министър ??? Е таково чудо не бяхме виждали ... Не капка ми и допи и спомен не остана от това което наричаха морал личен и професионален в Бг...Кой ме подведе да се върна ??? То което сам си направиш друг не може ... ужас
30
0
 
1
 
! Отговори
do 31 преди 12 години
gledai interviuto s bai To6o prez 97 g.ima go v neta interesno e gledai kakvo kazva toi za prexoda v bg
29
2
 
8
 
! Отговори
Рейнбоу преди 12 години
Прозрачност без граници. Дааааа! Прозрачни са корупционните`и намерения.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъмън ще си върви с кабинета отдето е дошла !!!
27
3
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
И да не забравя....искам да ме "опъне" млад ром !
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и тази ли трудно и изненадващо е приела "отговорния " и "заслужен" пост като Росен4о след ли4на покана от ББ ..........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ей не се наиграха тези , скъса се 4ергата не остана за дърпане !!!!!!
25
1
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 12 години
Не обиждай дамата, не е кавалерско. Не е на 38 г. а на 36!
24
2
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО-О-О-О, БОКО,ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В РЪЦЕТЕ НА ГЕРБ!!!- Вече никой не им пречи, та като европейци да публикуват СЪВМЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ на Парламента, Правителството и Президента, че С РАБОТНИТЕ ЗАПЛАТИ, ПЕНСИЙТЕ и с бюджета за 2012г., ще започнат да спазват "Харта за правата на човека":Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа. Какви са минималните ЧОВЕШКИ изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 298лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 692лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. С по-малко се извършва Национален геноцид...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2124лв., а средната заплата е само 640лв...Днес: - 70% от работещите (1.8 мил.) са Социални аутсайдери хора лишени от обществен живот, заради незаплатеният им труд, а те издържат 5.0 милиона Към тази цифра трябва да прибавим и 60% от пенсионерите - около 1.0 мил. Да не забравяме и около 0.7 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 298лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 6.7 милиона, а всичко това е:- Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека!Извод:- В България живеят Нормално около 0.3-0.5 милиона души Помните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее? А ехото отговаря:- Парламент, Правителство и Президент И ЯВНО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е ТОЙ
23
0
 
4
 
! Отговори
аууууу преди 12 години
Малиии на човек не мяза бе.Че тя Цачева е Мис Свят сравнения с оная.Ужас!
22
1
 
9
 
! Отговори
Чики Рики преди 12 години
Тази жена трябва да показва акъл, а не цици. Доста е разголена на снимките в Интернет. Боко я избирал по сексапил, а не по акъл.
21
0
 
9
 
! Отговори
? преди 12 години
И тази ли е прибрал от магистралата :)
20
1
 
12
 
! Отговори
Карпузко преди 12 години
Тази мяза на изрусена *** и има навик да ходи с разкопчана до пъпа риза. Не е чиста работата.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдам на всичките снимки дето я гледах се стойката като на ... показва леко гърдичка леко повечко краче .... бе министър кво да я прайш ! Абе отворете Гуглето и си гледайте. Разни кукли на конци. Тоя възел заплетен няма отплитане.
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опааааа, хората на Сорос от разни агенции и фондацийки вече стават и министри....Честито ! НАРОДЕ ?????
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Премиерът днес повтори, че не трябва министър-председателят да бъде инстанцията, която да обяснява на българските граждани..."А, каква му е ролята тогава. Защото вече няма и мавзолей, от който да си махаме.
16
5
 
14
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Докога на отговорни постове ще бъдат поставяне хора без житейски и професионален опит? Какви знания има това девойче на 38 г., освен заученото от учебниците? С какво ще е полезна на съдебната система? С поставянето й на този отговорен пост властта показва, че не иска да има работеща правосъдна система в държавата и хаоса ще продължава.