Съберете се, направете курбан!

Напрежението трябва да падне, нареди премиерът на лекарите
Обновена: 29 ное 2011 14:57 | 29 ное 2011 13:40,
287
Съберете се, направете курбан!
Снимка: архив, БТА

Съберете се, направете курбан... Не се събирайте само за стачки. Това заръча премиерът Бойко Борисов на лекарите, коментирайки поредния случай със смърт на родилка.

31-годишната Даниела Димитрова почина в понеделник при раждане на второто си дете след настъпили усложнения след секцио в софийската болница "Св. София". Първоначалният преглед на документацията показал, че няма лекарска грешка.

"Това напрежение трябва да падне. Не казвам, че има грешка в този случай. Нека да кажат експертите, но щом кметът като ме видя вика - тази болница не е моя...", заяви Борисов и добави, че е най-лесно да се вземат оставките на лекари.

"Твърде рано е да се искат оставки по случая с починалата родилка в САГБАЛ "Св. София", коментира от своя страна кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че случаят е много по-различен от този в "Шейново", където след поредица от действия на лекарите там почина Надежда Узунова.

"Става дума за планирано секцио, при което жената е постъпила 10 дни преди термина. Това го зная от доклада на директора на болницата, който сутринта беше и на устен доклад при мен. И в хода на операцията се е получил този фатален край. Каква е причината, разбира се, че трябва да установят медицинските специалисти и съдебномедицинската експертиза", коментира Фандъкова. 

В момента тече проверка на регионалния център по здравеопазването с представители на общината.

Междувременно Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) започва спешни проверки в София на всички специализирани акушеро-гинекологични болници и клиники, в които се оказва родилна помощ, съобщиха от касата.

Още по темата

Контролните екипи на НЗОК ще бъдат насочени приоритетно към тези лечебни заведения, като временно ще бъде преустановена дейността им по плановите проверки.

НЗОК осигурява изцяло заплащането за родилната помощ чрез клинична пътека "Раждане, независимо от срока на бременността", припомнят от касата.

Проверките ще бъдат извършени в най-кратък срок, а резултатите от тях - своевременно оповестени.

Повод за спешната реакция на НЗОК са зачестилите смъртни случаи на родилки през последните дни.

Това е третият пореден случай на починала родилка в столицата от октомври насам.

На 24 октомври почина 19-годишната Деяна, след като 42 дни се бори за живота си и беше размотавана в четири болници без ясна диагноза. "Шейново" и "Пирогов" бяха наказани заради инцидента.

На 21 ноември в "Шейново" почина 35-годишна родилка Надежа Узузнова. Проверките показаха, че тя е била размотавана от лекарите и вместо да бъде хоспитализирана, е била отпратена вкъщи.

Заради скандалите и след натиск от Борисов шефът на "Шейново" д-р Иван Костов подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 12 години
Курбана ще бъде осветен от главния мюфтия и проторей болен сидеров.
240
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не за курбан, май за панахида ще се събираме скоро ......... на майка България :(
239
4
 
25
 
! Отговори
iso преди 12 години
Пожарникарчето май съвсем се взе на сериозно
238
1
 
3
 
! Отговори
tyyuiuiu преди 12 години
trabva pacienta da ima dostap do istoriya na zabolyavaneto i blizkite mu sashto taka ida s einformira vsekiden kakvo mu s epravi i kakvo sledva v iztoriyata na zabolyavaneto se kriyta dosta detayli koito post faktom se falshificirat naprimer ima kons s kardiolog koyto e predpisal kakvoto tryabva no skapite hirurzi go spestyavat na pacienta i eto edin den sled tova pacienta e martav i razbira se nqma vinovni za smartta mu zashtoto nikoy en znae ot blizkite kakav i propuska v bg
237
2
 
17
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Ако се получи още два курбана и за БДЖ и за земеделците да направим.
236
0
 
4
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
s kurbani li shte ni lekuvat veche lekarite?profesionalen swvet niamam dumi
235
1
 
12
 
! Отговори
от 235 преди 12 години
Управляващите работят успешно..... за бъдем финансово стабилни в бъдеще програма ГРОБ трябва да се спазва стриктно....икономиката ни може да издържи, ако ни смъкнат до 4 500 000-5 000 000 души...за съжаление станахме свидетели на краха на две системи и на комунизма, и на капитализма....да вземе да млъкне тиквата по-добре, защото не знае гладните къде ***.....щем нещем кръв ще се лее...никой не може да ме изгони от родината ми и ако се наложи ще дам живота си за нея.
234
2
 
29
 
! Отговори
???? преди 12 години
Такова изказване на ПРЕМИЕРА е меко казано цинично!!!!!!С курбани ли ще се лекуваме-нека се лекува ТОЙ така...Трябва да се подобри здравеопазването и ОБРАЗОВАНИЕТО!!!!!
233
3
 
9
 
! Отговори
до 224 преди 12 години
Хора спрете да се мразите помежду си това им е целта...призовавам всички нека се пробваме да поработим в екип...омразата поражда омраза, но не заслужаваме да се мразим един друг!
232
1
 
14
 
! Отговори
що за простотия преди 12 години
ТОЧНО ТАКА - И ПЛЮЙТЕ В ПАЗВА, ДРЪПНЕТЕ СИ УХОТО, ЧУКНЕТЕ НА ДЪРВО И ВСИЧКО В ЗДРАВНАТА СИСТЕМА ЩЕ ПОТЕЧЕ ПО МЕД И МАСЛО.
231
3
 
24
 
! Отговори
????? преди 12 години
Такова изказване от ПРЕМИЕРА е меко казано цинично...За какъв курбан говори ...Трябва да се подобри здравеопазването и образованието!!!!С курбани нека се лекува ТОЙ!!!!!!
230
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направи си курбан мухобойко и си давай оставката държавата не ти е бащиния отивай при твоите избиратели в цигле маале.
229
3
 
13
 
! Отговори
Василев преди 12 години
А пари за курбан имат ли докторите???В тази криза милите, какво ли не им се струпа на главата!!!Сега ще се струпа и един болен народ пред кабинетите им от недохранване и недоимък!!!Горките как ли ще оцелеят в тази криза, много сме притеснени от ГЕРБ!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
228
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Махайте се тикви никой не ви иска лекари, полицаи, земеделци, железничари, учени и още много други ходете си с мир преди лошия маттериал дa ви изрита като кучета.
227
1
 
10
 
! Отговори
Потресен преди 12 години
Ще си направя курбан на моя малкия но не и на твоя призив Тикво
226
1
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
youtube/watch?v=hNavtd5I8s0ПРЕФАСОНИРАТ веднага линка за да не се може да се гледа клипа. ПОЗОР
225
1
 
16
 
! Отговори
boy преди 12 години
PODAI SI OSTAVKATA DOKATO E WREME I NA IZBORITE SE WIDJA CE 80% OT NARODA NE TE ISKA !!
224
2
 
10
 
! Отговори
АНТИВСИЧКО ЗЛО преди 12 години
Филмът разобличава тайните въздушни операции, чрез които се разпръсват в атмосферата по целия свят високотоксични и радиоактивни вещества, вируси, бактерии и други биологични компоненти. Тези операции се провеждат понастоящем над въздушното пространство на всички държави по света, 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието, пред погледа и над главите на стотици милиони нищо неподозиращи граждани! Ще бъдете шокирани.....youtube/watch?v=hNavtd5I8s0Тровят ни умишлено бе хора.
223
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Мачкай Бойко!"Освен ***, не знам какво друго може да омачка пожарникаря... ама да видим :) Може пък да имаш сестра, знам ли...
222
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Съберете се, направете курбан... Не се събирайте само за стачки. Това заръча премиерът Бойко Борисов на лекарите, коментирайки поредния случай със смърт на родилка."OMG? Пожарникаря само доказва, че освен неграмотен е и абсолютно невменяем.