Съберете се, направете курбан!

Напрежението трябва да падне, нареди премиерът на лекарите
Обновена: 29 ное 2011 14:57 | 29 ное 2011 13:40,
287
Съберете се, направете курбан!
Снимка: архив, БТА

Съберете се, направете курбан... Не се събирайте само за стачки. Това заръча премиерът Бойко Борисов на лекарите, коментирайки поредния случай със смърт на родилка.

31-годишната Даниела Димитрова почина в понеделник при раждане на второто си дете след настъпили усложнения след секцио в софийската болница "Св. София". Първоначалният преглед на документацията показал, че няма лекарска грешка.

"Това напрежение трябва да падне. Не казвам, че има грешка в този случай. Нека да кажат експертите, но щом кметът като ме видя вика - тази болница не е моя...", заяви Борисов и добави, че е най-лесно да се вземат оставките на лекари.

"Твърде рано е да се искат оставки по случая с починалата родилка в САГБАЛ "Св. София", коментира от своя страна кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че случаят е много по-различен от този в "Шейново", където след поредица от действия на лекарите там почина Надежда Узунова.

"Става дума за планирано секцио, при което жената е постъпила 10 дни преди термина. Това го зная от доклада на директора на болницата, който сутринта беше и на устен доклад при мен. И в хода на операцията се е получил този фатален край. Каква е причината, разбира се, че трябва да установят медицинските специалисти и съдебномедицинската експертиза", коментира Фандъкова. 

В момента тече проверка на регионалния център по здравеопазването с представители на общината.

Междувременно Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) започва спешни проверки в София на всички специализирани акушеро-гинекологични болници и клиники, в които се оказва родилна помощ, съобщиха от касата.

Още по темата

Контролните екипи на НЗОК ще бъдат насочени приоритетно към тези лечебни заведения, като временно ще бъде преустановена дейността им по плановите проверки.

НЗОК осигурява изцяло заплащането за родилната помощ чрез клинична пътека "Раждане, независимо от срока на бременността", припомнят от касата.

Проверките ще бъдат извършени в най-кратък срок, а резултатите от тях - своевременно оповестени.

Повод за спешната реакция на НЗОК са зачестилите смъртни случаи на родилки през последните дни.

Това е третият пореден случай на починала родилка в столицата от октомври насам.

На 24 октомври почина 19-годишната Деяна, след като 42 дни се бори за живота си и беше размотавана в четири болници без ясна диагноза. "Шейново" и "Пирогов" бяха наказани заради инцидента.

На 21 ноември в "Шейново" почина 35-годишна родилка Надежа Узузнова. Проверките показаха, че тя е била размотавана от лекарите и вместо да бъде хоспитализирана, е била отпратена вкъщи.

Заради скандалите и след натиск от Борисов шефът на "Шейново" д-р Иван Костов подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
prostotiata ne laono koeto seka tikva moi da se izbrise ot anala- trebat liza4i lato Jane, Fedoskiniata i Ceca, a do tiah Ceco pseto da zapisva koi sa mliskali nekultorni ka sa poemali kafevata prostashka lukanka, sigorno nosi i vkasti na tstata da opita
200
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vsichki znaem che Boiko Borisov e komunist zastanal sreshtu horata koito go izdignaha pak komunisti. Ako ne clenuvah v komunisticheskata partia biha li me izbrali za pazach na Todor Jivkov. Tam ne vseki mojeshe da vlezne. Nai glavnoto uslovie beshe da si "nash chovek" t.e. chlen na komunisticheskata partia s partien bilet i vsichki previlegii
199
0
 
2
 
! Отговори
do chikatilo преди 12 години
batence ti si mnooo proZt batkooooo hahahahahah .. ama bahti galo6a si ! hahahahahaha ne sam sre6tal takaaa sme6nik kato teb , *** :D LOL abe monkey ...maika ti ne te li e u4ila na obnoski , dokato q opravq6e na zadna ? hahahahaha *** hahahahah CHIKATILO e nahti tupiq !!!!!!!
198
1
 
13
 
! Отговори
хелзинцки хомитет фа преди 12 години
стига сте се заяждали с нашто вожд! искаме бърза днк експертиза за установяване на кръвна връзка на вожда с бае Тоше. ако се установи такава ще ви съдим за расизъм
197
2
 
20
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Ами да докараме и ходжа,врачка,шаман и Далай Лама.Твойта мама и *** некадърна де...а.НИЩЕ НЕ СТАВА ОТ ТЕБЕ.ПУСТИНЯК.
196
1
 
25
 
! Отговори
до 177 преди 12 години
Ами той и великия ББ ти го каза- правете курбан демек молете се на чужди богове, защото явно тука и Господ не може да ни помогне с такива управляващи.
195
2
 
17
 
! Отговори
Комунис Борисов преди 12 години
Борисов е най-страшния комунис досега. По-големо червено *** в бг досега не се е раждало от времето на Аспарух. Само римляните са били по нагли и то преди 2000 години. Да живее другаря Бойко Борисов. Напред към светлото комунистическо бъдеще с ГЕРБ и ЧУК. Честито би новия пръв партиен и държавен ръководител другари герб и чуковци
194
1
 
14
 
! Отговори
ww преди 12 години
А бойко и компания понеже не са комунисти....както и 98% от електората им....***
193
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Събираме се бе.Утре на площада.
192
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спрете държавните субсидий на партийте, спрете с политическото номадство.....задължително електронно гласуване следващият път за да не стават повече грешки.....не можем да гледаме повече това безхаберие в здравеопазването....много малко са истинските лекари в България...повечето са измислени с купени дипломи за това искат пари на родилки, затова умират хора постоянно.....не обричайте децата ни.. ще се наложи да се пролее кръв иначе!
191
26
 
4
 
! Отговори
Ззззззз.... преди 12 години
Комунистите като видят статия с Бойко и налитат като муха-*** на мед :)))
190
1
 
2
 
! Отговори
blagodaria na Boga преди 12 години
Predi godini v 8-mi mesec na bremenosta prestanah da chuvstvam dvijenieta na bebeto. Pri konsultacia lekarkata mi kaza "Vsichko e nared" togava kazah che poveche ot sedmica ne chuvstvam bebeto da rita a tia kaza che i bebetata spiat, no az nastoichivo poiskah pregled na ultrasaund pochti se skarah s neia. Kato vidia che niama da me otprati lesno se saglasi i vkluchi aparaturite. Okaza se che bebeto e martvo i ako ne biah nastoiatelna i az shtiah da sam martva.Ne nastoiavash li prosto umirash
189
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горките другари - педалислед целувките на Доганстанаха за срамсега се тръшкат и реватче дупетата много ги болят!Остави това, ами стана и друга беляхалката им сега е доста разширенаи си трябва тапа много по-голема!Че иначе се изхождат като самосвалитези прости червени абдали!С поздрав най-сърдечен Ваш приятел вечен-Мустафа *** ефенди!
188
0
 
6
 
! Отговори
мама Божка преди 12 години
до 179: сиктир бе,казвам депутати и министри да си намалят заплатите-ти сигурно си от тях и вместо да работиш ,четеш кой пише против вас,ай сиктир бе.
187
1
 
26
 
! Отговори
До лекарите преди 12 години
Направте на Бойко клизма, за да спадне напрежението
186
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Асоциация сезира Борис Велчев: Борисов е прикривал наркотрафикСпоред подсъдим по делото Килърите, Бойко Борисов отговарял за канала за наркотици през ТурцияАсоциация на свободното слово "Анна Политковская" сезира главния прокурор Борис Велчев за показания по делото "Килърите", че премиерът Бойко Борисов има връзки с мафията. Той прикривал наркотрафик между България и Турция.На заседанието по делото в Шуменския окръжен съд миналата седмица подсъдимият Васил Костов-Кеца разказа за отношения на премиера с водещи фигури от групировката СИК. Кеца е споменал за няколко срещи, на които е присъствал, докато е бил охрана на убития Милчо Бонев-Бай Миле.Бил на среща във Виенска градина в София между Бай Миле, Бойко Борисов, известният наркобос Сретан Йосич, Стоил Славов и хора от групировката СИК. Те обсъждали как да съберат пари, за да направят Борисов шеф в МВР и да му купят чин, предаде БНР. Кеца каза още, че всички разрешителни на охраната на Бай Миле са издадени на фирмата Ипон" на Борисов.След убийстото на Поли Пантев в СИК се скарали за разпределението на 80-100 милиона долара. Евгени Стефанов - Женята и братята Любен и Георги Пехливанови не давали повече от 10 милиона и тогава Кеца разбрал, че Борисов има група за натиск.Съдът предупреди Кеца, че обясненията нямат връзка с предмета на делото, но той продължи. Аз ще ви кажа, че Бойко Борисов отговаряше за канала за наркотици през Турция", допълни той.По думите му, за Южната ни съседка пътувал хероин, а от там влизали каптагон и синтетична дрога. Имаше проблеми с Косьо Самоковеца. На друга среща Бойко Борисов се застъпи за Мето Илиенски", обясни Кеца.От асоциация "Анна Политковская" пишат в сигнала до Борис Велчев, че посочената схема на престъпно нарушаване на закона чрез подобен канал за хероин от Турция към България и за каптагон и синтетична дрога в обратна посока, е описана и от свидетелските показания на Ваньо Танов, бивш шеф на ГДБОП, пред Комисията по вътрешен ред на 40-то Народно събрание.От неправителствената организация съветват да се вземат предвид и показанията пред Белградски окръжен съд на Сретен Йосич-Йоца Амстердам на на 07.04.2009 г.Той заявява, че по времето, когато е бил в България, е закрилян от главния секретар на МВР Бойко Борисов.Oсвен Сретен Йосич, година и половина по-късно, на 30 ноември 2010 г., защитен свидетел срещу него - Томислав Марянович, също казва пред съда в Белград, че Бойко Борисов, по времето, когато е главен секретар на полицията, е бил човекът на Сретен Йосич и на дясната му ръка Слободан Джурович в България.Цитиран и е секретен доклад от 05.09.2006 г. от Американското посолство в София до Държавния департамент на САЩ, публикуван в Уикилийс, в който се сочат обвинения в миналото за връзки на Бойко Борисов със сериозна контрабанда на метаамфетамини.От асоциацията настояват Прокуратурата да образува досъдебно наказателно производство с внасяне на обвинителен акт в съда срещу Бойко Борисов с привличане под углавна отговорност по 7 члена от Наказателния кодекс.Сигналът е изпратен и до председателя на Европейския парламент Йежи Бузек.
185
0
 
2
 
! Отговори
SILENCE преди 12 години
До 161. Не е циничен,а просно си илюстрира диагнозата.
184
2
 
1
 
! Отговори
БЕРЯ преди 12 години
Хайдеее... на курбан байрам болшевики !!!!!!!
183
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До тъпите червени ГейчетаАлооо комуненцатаболят ли ви още дупенцатаа сърбят ли ви, ако ли даидете пак при Доган ага!С по-здрав поздрав ваш Мустафа ***!При желание ще ви *** на бял чаршаф и ще останете предоволнинищо че дупенцата вище са малко болнино бързо ще ви минеи ще бъдете щастливи а коментарите ви още по-дръгливи!Червени свраки кресливи!
182
2
 
11
 
! Отговори
jjujj преди 12 години
какъв курбан да дадем ,за да те махнем!!!!