Съберете се, направете курбан!

Напрежението трябва да падне, нареди премиерът на лекарите
Обновена: 29 ное 2011 14:57 | 29 ное 2011 13:40,
287
Съберете се, направете курбан!
Снимка: архив, БТА

Съберете се, направете курбан... Не се събирайте само за стачки. Това заръча премиерът Бойко Борисов на лекарите, коментирайки поредния случай със смърт на родилка.

31-годишната Даниела Димитрова почина в понеделник при раждане на второто си дете след настъпили усложнения след секцио в софийската болница "Св. София". Първоначалният преглед на документацията показал, че няма лекарска грешка.

"Това напрежение трябва да падне. Не казвам, че има грешка в този случай. Нека да кажат експертите, но щом кметът като ме видя вика - тази болница не е моя...", заяви Борисов и добави, че е най-лесно да се вземат оставките на лекари.

"Твърде рано е да се искат оставки по случая с починалата родилка в САГБАЛ "Св. София", коментира от своя страна кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че случаят е много по-различен от този в "Шейново", където след поредица от действия на лекарите там почина Надежда Узунова.

"Става дума за планирано секцио, при което жената е постъпила 10 дни преди термина. Това го зная от доклада на директора на болницата, който сутринта беше и на устен доклад при мен. И в хода на операцията се е получил този фатален край. Каква е причината, разбира се, че трябва да установят медицинските специалисти и съдебномедицинската експертиза", коментира Фандъкова. 

В момента тече проверка на регионалния център по здравеопазването с представители на общината.

Междувременно Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) започва спешни проверки в София на всички специализирани акушеро-гинекологични болници и клиники, в които се оказва родилна помощ, съобщиха от касата.

Още по темата

Контролните екипи на НЗОК ще бъдат насочени приоритетно към тези лечебни заведения, като временно ще бъде преустановена дейността им по плановите проверки.

НЗОК осигурява изцяло заплащането за родилната помощ чрез клинична пътека "Раждане, независимо от срока на бременността", припомнят от касата.

Проверките ще бъдат извършени в най-кратък срок, а резултатите от тях - своевременно оповестени.

Повод за спешната реакция на НЗОК са зачестилите смъртни случаи на родилки през последните дни.

Това е третият пореден случай на починала родилка в столицата от октомври насам.

На 24 октомври почина 19-годишната Деяна, след като 42 дни се бори за живота си и беше размотавана в четири болници без ясна диагноза. "Шейново" и "Пирогов" бяха наказани заради инцидента.

На 21 ноември в "Шейново" почина 35-годишна родилка Надежа Узузнова. Проверките показаха, че тя е била размотавана от лекарите и вместо да бъде хоспитализирана, е била отпратена вкъщи.

Заради скандалите и след натиск от Борисов шефът на "Шейново" д-р Иван Костов подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
2
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
майкаМоля те не прави подобни щуротии - в Библията ясно е казано, че тия, които правят подобни мерзости са противни на Бог- само можещ да пострадаш ако си леещ куршуми и другите подобни дяволски глупости, които редии заблудения ни премиер.
220
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господа управляващи Вас народа не Ви е избрал повече от половината българи Ви мразим искрено. Разбирам че сме опитното зайче на Дянков(хер Флик) и че ни прилага експеримент на Бостънската консултанска група и Хотърнския университет, но явно не разбира че гладния няма какво да губи. Живи ще Ви изядем.
219
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай Бойко!
218
1
 
21
 
! Отговори
Баща ти преди 12 години
Ако се махнеш аз лично ще направя курбан..
217
1
 
9
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Толкова да е заблуден човека - да се пише вярващ, а да кара хората да правят курбан на бесовете? Що за простотия е това???
216
0
 
22
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Чудя се как ли ще се повиши раждаемостта на българите,след като четем само новини за починали родилки.Истерията става страшна.Да не говорим за това,че родените българчета не получават детски,защото съвестните родители-българи работят и имат доходи над този *** минимум от 350 лв. на човек.Не получават и социални помощи,както и такива за отопление,безработица и др,като ***,които никога нищо не са създали и няма да създадат.Държава-мащеха за собствения си народ!А премиера се изказва тъпо...!?
215
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви две години бе човек, родилките ни измират, децата ни се избиват и дрогират подражавайки на *** и мутри, родителите ни бачкаха за нас , като кучета и умират, като кучета....нямаме време от ден на ден ще става все по-лошо.
214
3
 
26
 
! Отговори
Така де преди 12 години
Такъв курбан ще ви спретнем след около няма и две години, че ще се чудите на къде да хванете!!
213
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Управляващите работят успешно..... за бъдем финансово стабилни в бъдеще програма ГРОБ трябва да се спазва стриктно....икономиката ни може да издържи, ако ни смъкнат до 4 500 000-5 000 000 души...за съжаление станахме свидетели на краха на две системи и на комунизма, и на капитализма....да вземе да млъкне тиквата по-добре, защото не знае гладните къде ***.....щем нещем кръв ще се лее...никой не може да ме изгони от родината ми и ако се наложи ще дам живота си за нея.
212
0
 
15
 
! Отговори
дедо Тъпчо преди 12 години
Днеска глеам на ена снимка на фейсбука двама младежи,убави и засмени почти са прегърнали а отдоле пише"трактор с пожарогасител"...Викам тия нещо са объркали,кви трактори,кви пожарогасители сануват ама като са загледах убаво бре,единеят бил оня Алекса бе а другият наш Бойко ама кат млади...Бреее...отдека са я изровили таз снимка ама голем зевзелък де...голем смех падна...
211
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България станахме свидетели как рецидивист изнудвал родилка, като и инжектирал физиологичен разтвор, казвайки че я е заразил и има ваксина....и тази същата *** след затвора е практикуващ лекар...и той и шефа на болницата, и всички които са му помагали...барабар с министъра повече не трябва да имат никакви лекарски права....Боко чуваш ли ни или си правиш курбан и ти!
210
1
 
23
 
! Отговори
Кур..бан преди 12 години
Да Бойко ще направим курбан със твоята оставка защото не спря да ръсиш глупости и да се подиграваш със тоя народ за пореден път ама че си бил ***. Хората елементарни нужди не могат да си посрещнат а ти им викаш курбан да колят, продължавайте да ги съкращавате те няма да стачкуват а ти спокойно можеш да ходиш да риташ топка белким станеш звезда на Барса или на Реал М. то хонорис Стоичков може и да ти уреди трансфер
209
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аре,тоя вече открито почва да се гаври с хората!Пфу........
208
0
 
4
 
! Отговори
до майка преди 12 години
Майка не го мисли това за раждането, в другата тема вече го измислихме- ще раждаме вкъщи с баби. Тук ни се разяснява за ритуалите, които трябва да извършваме всеки ден барем оцелееме (моля разширете списъка с плюене в пазва против уроки).
207
0
 
13
 
! Отговори
Отчето преди 12 години
За курбан незнам, но е време да ти отслужа една панахида
206
2
 
19
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Градация:- циничен;- по-циничен;- най-циничен;- ББе това е братя българи...
205
1
 
30
 
! Отговори
майка преди 12 години
Щом дотам стигнахме ... Аз започвам да си лея куршум всяка сутрин преди да тръгна на работа, после хвърям боб да видя дали няма да ме уволнят днес, а ако живот и здраве се прибера в къщи - курбан. Жестоко е. Това да го чуеш от премиера ти... жалка работа. Г-н Премиер, че сме скапана държава това вече всички го знаем, ама поне имайте елементарно уважение към хората, заради които сте там. Защо не отидете да кажете на две годишната Габриела и на едномесечния Майкъл, както и на мъжете и родителите на покойните момичета, че зла орис е отнела живота им и Вие вземате мерки това да не се поЧЕТВЪРТИ (с цялото ми уважение към всички предишни случаи, но сега са три за месец и половина) като приканвате за курбан. Ма_ка му стара, живеем в 21-ви век, в уж цивилизована държава с курбани ли ще си решаваме проблемите. Ами тогава вие всичките за какво сте там, бе?
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
грешката е моя 193....192 си е за минуси
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да повярвам, че слагате минуси на коментар 192....явно сте малки или не сте българи може би Ви харесва, че нямате бъдеще.
202
1
 
15
 
! Отговори
до 192 преди 12 години
Стига с тази омраза бе човек..., докато се делим на сини, на червени, комунисти и какви ли още не...е такива, като Боко Тиквата, ще ни препоръчват курбани...и може би да се помолим на Тангра....работим ли в екип, като народ....такива недоразумения, като Боко, като сергей и дедо ще си работят в екип...и ще ни разделят и владеят.