Депутатите добутаха пенсионната реформа през второ четене

Минималната пенсия ще се увеличи, но майчинството - не
Обновена: 1 дек 2011 17:15 | 1 дек 2011 17:15,
95
Депутатите добутаха пенсионната реформа през второ четене
Снимка: Булфото

Бюджетната комисия в парламента прие окончателно възрастта за пенсиониране да се повишава с по четири месеца в следващите три години, като това ще важи за всички категории труд.

Това ще бъде записано в приетия днес на второ четене бюджет на ДОО за 2012 г. Спорният текст беше внесен по време на самото обсъждане на бюджета в комисията. Беше обяснено, че предложението се подкрепя от премиера и финансовия министър.

Във връзка с въпрос на депутата от Коалиция за България Мая Манолова какви са финансовите разчети за ефекта от това предложение управителят на НОИ Бисер Петков каза, че според предварителни изчисления финансовият ефект за следващата година ще бъде икономия от около 30 милиона лева, а до 2020 г. се очаква финансовият ефект да бъде 660 млн. лв.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че въпреки че подкрепя по принцип пенсионната реформа не си струва за толкова малък финансов ефект на фона на общия дефицит на НОИ да се предизвикват „масови протести и да се нарушават плановете на хората пред пенсиониране.

По разчети на Националния осигурителен институт хората, които ще бъдат засегнати догодина от удължаването на пенсионната възраст ще са 10 500.

Депутатите гласуваха на второ четене и повишаването от догодина на минималната пенсия от 136 на 145 лв.

Не беше прието предложението на депутати от БСП и ДПС да има индексация на всички пенсии по швейцарското правило.

Не беше прието и да се вдигат обезщетенията за майчинство. Те остават в размер от 240 лв.

Още новини за икономиката в България четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: пенсионната реформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
16
 
! Отговори
аз преди 12 години
Парите за майчинство засягат раждаемостта на българчетата, не на ***!!!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То има някакви такива изисквания , но са много отвлечени и трудни за контролиране.
29
0
 
7
 
! Отговори
do 27 преди 12 години
Тъжното е, че до колкото знам все още секса с непълнолетни е престъпление така, че не би трябвало да има такива майки. А иначе могат да се добавят и изискване да няма деца, които не ходят на училище, да имат нормални условия за живот децата и т.н.
28
0
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Абе там простосмъртен не може да се уреди от връзкари, ако не вярваш подай си документите да видиш, кога ще ти се обадят. Така че, те най-малко трябва да протестират, ако не им харесва работата да напускат.
27
0
 
21
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Нека има високо майчинство, но за него да се изисква пълнолетие на майката и средно образование за двамата родители. Само това ще ни спаси от ***.
26
6
 
5
 
! Отговори
qq преди 12 години
Да *** простите комунистически *** ***, какво пищите за тея майчински бе ***, колкото по-високи, толкова повече финансиране и СТИМУЛИРАНЕ на *** раждаемост, майчинските за над трето дете трябва да бъдат спрени. *** сте проста ***, антибългарска а?
25
4
 
6
 
! Отговори
Човек на Цв.Цв. преди 12 години
Ужасна работа е това МВР, това там е ад, ченгета масово напускат и бягат към частните охранителни фирми, гранична полиция и пожарната. Днес човек на Цветан Цветанов се е гръмнал във Велико Търново, секторна полиция. Тормозът е в основата на това да остави жена и 2 деца ей така, на произвола на съдбата. 7plus7. net го разкри
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tакааааааа, нека всички, които са гласували тази неправда да си загубят богатството и да останат да живеят на социална пенсия или минимална заплата!!!
23
6
 
5
 
! Отговори
qq преди 12 години
Браво, никакво пипане на майчинските, оставете ги комунистите какво говорят, стига сме финансирали ***.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бай футболист на годината, заради тиквениѝ Герб България няма да се оправи. Ами то вдигането на минималната пенсия от 1 юли с 9 лева са 4,50 на месец или една малка щафета салам.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бай футболист на годината, заради тиквениѝ Герб България няма да се оправи. Ами то вдигането на минималната пенсия от 1 юли с 9 лева са 4,50 на месец или една малка щафета салам.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Е, са вече ви подпалихме парламента."Е, аре де : ) Последните 15 години само говорите и плашите, а нищо не правите. Смешковци.
19
1
 
13
 
! Отговори
арееее преди 12 години
ареееее да ги свалим кат го направихме при Виденов...пак после лесно
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Врабчова сговорна дружинаВрана, лакома и стара,пазела със бой и викпадналия на пазараот конете ечемик. Малкият врабец Сивушкоя замолил простодушно: Чик-чирик, чик-чирик,дай ми малко ечемик! Га-а, га-а, закогатеб ти трябва ечемик? Чик-чирик, засега! А не искаш ли ритник? Домъчняло на Сивушко бил неопитен и млад.Под една стреха се сгушили треперил той от глад. След Сивушко друг дошел пак премръзнал, изгладнел и заплакал той: Чи-ри-ливъв стомаха ми игли,във стомаха ми от гладсто игли сега бодат! А след него трети, пети,петдесети и стотицигладни мършави врабчетаи врабици.
17
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плащайте си пенсионните и здравните вноски, като сте балами. Аз приключих с тях още когато ГЕРБ дойде на власт. Нито ползвам държавни здравни заведения, нито ми се работи до 65 годишна възраст. Ако чакам на държавата, след години(ако имам късмет) ще съм инвалид, с десет различни болести и ще получавам чутовната пенсия от 75 евро... Хахах. Да, и затова - цял живот да им внасям. Хич не са познали :)))
16
4
 
51
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Не мога да повярвам, не!!! Давайте всички да излизаме още от утре на протести, ше им се не види и на дрисли*ите им ***! Когато Дянков изкара един месец с 500 лв заплата, а майката на децата му ги гледа с 240 лв, тогава да говори кое е полезно за хората и кое - не! *** мръсни!!!
15
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вдигат пенсията само за тези, които най-малко са внасяли в държавата (да не казвам най-малко работили). Тази логика само главата на ГЕРБЕР може да роди. Ако се вдига, да е за всички пенсионери.А и майчинските...явно прираста на населението ни е много висок щом като няма да се увеличават.
14
20
 
2
 
! Отговори
Бай Хой преди 12 години
Абе расПутин ли си, разхуин не знам, ама че си червен *** е видно от самолет! ПРОЧЕТИ първия абзац от статията бе льольо! Кво пише там, а? Или дай да плюем, щото тез не са от наште! Заради ей такива като тебе бг няма да се оправи! Щото не виждате гредата в своето око, ама сочите сламката в чуждото.
13
32
 
4
 
! Отговори
majorski преди 12 години
малеее след големият бой на изборите, бесепарите се мобилизираха тотално..."партизан на бой се стяга ...". То не бяха синдикати, то не бяха стачки в ЖП-то, то не бяха трактори и селяни....ГОЛЯМ СЕЙР .....ГОООЛЯМ...ама нямат си мускули горките ...нищо не им остана ....нито местна власт ...нито парламент ....едните синдикати и това е ...Ама ония милиционер кадето ги хвана ги спика от бой...сега глейте само как ще им вземе и власта в синдикатите.....СМЕХ...ГОЛЯМ СМЕХ..ама народа си плаща накря
12
2
 
42
 
! Отговори
otneseni преди 12 години
От майките ли решихте да пестите?!? Пълни нещастници са тези, които са гласували подобно предложение!!!