Бивши атакисти станаха ГЕРБери

Сидеров: Ако Стоянов признае грешката си, има път назад
Обновена: 20 дек 2011 15:18 | 20 дек 2011 10:30,
119
Бивши атакисти станаха ГЕРБери
Снимка: архив, Булфото

Отцепилите се шестима депутати от партията на Волен Сидеров - Валентин Николов, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев, Цвета Георгиева, Стоян Иванов и Калина Крумова, са декларирали принадлежност към ГЕРБ.

Заради това партийната субсидия на националистите е орязана с 238 хил. лв. за това тримесечие, оплака се пред TV 7 Волен Сидеров.

"Отцепилите се депутати от партия "Атака" са крадци на партийни пари", разгневи се лидерът на партията. Той бе категоричен, че шестимата депутати са купени от ГЕРБ.

"Вчера разбрахме, че парите се орязват. Отидохме да се видим със Симеон Дянков, но го нямаше. Видяхме се със заместника му Владислав Горанов. Той ни даде декларациите на шестимата депутати, които напуснаха "Атака", разказа Сидеров.

Той добави, че е предупреждавал Цветан Цветанов и Бойко Борисов за намеренията на шестимата депутати. Вътрешният министър и премиерът били категорични пред него, че по никакъв начин няма да привлекат техни отцепници.

"Моето обвинение е, че те ме излъгаха, че няма да ги приемат", защити се националистът.

По думите му с парите от субсидията се поддържат централата, местните организации, вестник, който реално се субсидира, за да стига до хората, а отскоро и телевизия.

Още по темата

"Това е удар върху дейността на партията. Не срещу мен или заместника ми. Искат да спра да издавам вестника и да имам тази малка трибуна. Защото аз нямам трибуна в други вестници", коментира Волен Сидеров.

Той обясни, че "Атака" е спряла  да бъде партньор на ГЕРБ, защото управляващите били некоректни.

"Бяхме размотавани и лъгани от ГЕРБ по един йезуитски начин. Аз осъзнах, че тези хора не искат да вървят според народния интерес, както аз го съветвах през тези две години", обясни развода си с ГЕРБ Волен Сидеров.

В сряда националистите ще имат конгрес, на който ще се решава лидерството в партията, след разрасналия се  семейно-политически скандал.

Сидеров допусна, че доведеният му син Димитър Стоянов може да се уплаши и да не дойде на националния сбор. Стоянов поиска оставката на Сидеров, след което излезе информацията, че лидерът на "Атака" се е разделил с Капка, а поддържал отношения с Деница Гаджева.

Сидеров беше категоричен, че доведеният му син е поискал оставката му заради ГЕРБ и Бойко Борисов.

"В нощта на изборите, когато аз исках касиране на резултата, той е пращал поздравителен SMS на Борисов. Няма логика в това поведение", категоричен бе лидерът на "Атака".

На въпрос откъде е разбрал за съобщението, Сидеров коментира: "Димитър си го призна, след това и Борисов си призна, като го похвали".

Относно отношенията му с Капка Сидеров заяви само, че личното не трябва да се превръща в политически инструмент.

"Когато си лично засегнат от мен, да не се превръща в линия на унищожаване на "Атака", добави той.

Сидеров допусна, че е възможно примирие между него и Димитър Стоянов. "Стоянов, ако осъзнае, че направи грешка, винаги има път назад", твърди лидерът на националистите.

Според него обаче това било много трудно, ако имало отмъстителност, ревност и лични озлобление, вместо да се мисли за каузата.

Волен Сидеров допусна, че лидерът на РЗС Яне Янев отново подкрепя ГЕРБ, защото го държат заради подписката за нова конституция, в която бяха намерени 300 хил. фалшиви подписа и казусът бил стигнал до прокуратурата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
5
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, РЗС, Атака и т.н. - все глави на една и съща ЧЕРВЕНА ХИДРА.От която не можем да се отървем вече 22 години.
77
0
 
2
 
! Отговори
do 73 преди 12 години
Петър Стефанов Стоянов
76
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Националисти.Пръц...На гол *** чифте пищови.
75
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атака в батака.
74
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората които реват против Сидеров и го наричат предател, всъщност вероятно са част от кампанията срещу него. При всички положения не са националисти.
73
3
 
20
 
! Отговори
Муки преди 12 години
Как пък за 22 години преход не се появи един достоен депутат да напусне парламента, след като е напуснал парламентарната си група, с която е избран? Не харесвам нито Сидеров, ни Яне, но начина по който им напазаруваха депутатите и показателен за цялата ни фалшименто демокрация.
72
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората които реват против Сидеров и го наричат предател, всъщност вероятно са част от кампанията срещу него.
71
0
 
17
 
! Отговори
а преди 12 години
Важното е да не се изтърве облагата!
70
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров подкрепи герб за някои разумни реформи. И беше прав.
69
2
 
14
 
! Отговори
те преди 12 години
Тия депутати дето се продадоха на герб-помислиха ли за хората гласували за тях и подмененият вот-отвратен съм от това НС..............МЕКЕРЕТА...
68
2
 
23
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
РАЗБИРА СЕ, че ГЕРБ купиха депутатите на АТАКА. Както преди купиха депутатите на РЗС.Защо преди изборите трябваше да се гласува закон, че купуването и продаването на гласове е престъпление?А купуваването на депутати, какво е???Същото е, само сумите са по-големи.
67
0
 
6
 
! Отговори
do 61 преди 12 години
Статистическите данни сочат, че най малко 30% от населението на БЪЛГАРИЯ не се определят като българи, така че тук във форума може да не спориш с български граждани, макар че са родени тук, те припознават друга държава за своя родина. Не се учудвай на негативната им нагласа... прочетох в един форум, че тези хора изучават законите на дадена страна, за да видят кои са слабите им страни, за да могат да ги нарушават безнаказано.
66
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разцепването на Атака от ГЕРБ успя заради слугинската политика на Сидеров към ГЕРБ през последните 2 години. Сидеров сам си е виновен, че се довери на тези безпринципни и подли хора, които даже нямат смелостта да се оттеглят от парламента след като са излъгали избирателите си да гласуват за Атака вместо за ГЕРБ.
65
2
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 12 години
Хора, тук въпросът е принципен - става дума за пари. Сидеров както и другите политици е в политиката за пари, пък вие може ида си мислите, че защитава идеи. Човекът си го казва - откраднаха ми герберите парите чрез отцепниците. За това го боли!Иначе е похвално да си патриот.И аз съм патриот, но не и атакист!
64
4
 
30
 
! Отговори
Спонсор на МВР преди 12 години
Отдавна беше ясно, че ГЕРБ купиха депутатите.
63
1
 
12
 
! Отговори
ahahah преди 12 години
пустите клисуууурци станали московцииииа панагююююрцииии - донски казациииииихахахахахх тъпири...
62
1
 
9
 
! Отговори
Депутат преди 12 години
Не искам да ви разочаровам в надеждите уважаеми български граждани но бройката депутати е 240 и никога ама никога няма да позволим да се намали.Напротив след консултации с всички сериозни политически сили в Парламента стигнахме до извода, че бройката на депутатите трябва да стане 460 в предвид финансовата криза и работата която ни се отваря.Ние работим много но все пак сме хора и неможем да смогнем на всичко.Отделно искам да ви известя, че вие можете да си искате много неща но законите които правим подчертавам за вас не за нас ясно регламентират точките ,алинеите и казусите по които ще бъдете съдени от МВР не дай си боже ако ни атакувате парламента.Мисля още през 1990 година се разбрахме че трябва да сте добри, толерантни и послушни!
61
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен2 преди 12 години
До 56Живял съм навън-ти за мен не се притеснявай.И знаеш ли, че хората навън не си чоплят носа пред компа и не се офлянкват като отидат на работа.Много знаете-затова сме на това дередже.20 години мълчахте и кротувхте, сега дойде някой който поне се опитва да върши нещо което се вижда, вие пак недоволни.Няма какво да говорим-всеки втори българин не уважава себе си, камоли пък хората които пишат тук, да не говорим за останалата част от народа.Само завист и слоба има във вас.Жалко е!
60
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сидеров и доган заедно са на политическата цена
59
0
 
27
 
! Отговори
ф преди 12 години
Да се намали броя на депутатите и на обслужващия ги персонал!!!