Отцепници видяха сделка между ДПС и "Атака"

Заместник на Доган поискал от Волен потулване на скандала "Цанков камък"
22 дек 2011 11:45,
80
Отцепници видяха сделка между ДПС и "Атака"
Снимка: Impact Press Group

Има сделка между "Атака" и ДПС, двете партии са свързани, обявиха пред bTV двама от отцепниците Кирил Гумнеров и Камен Петков.

Двамата го разбрали след събитията пред джамията в София, когато нещата в пъзела започнали да се подреждат.

"Двете партии са като скачени съдове", допълни Камен Петков и разказа как когато избухнал скандалът с Цанков камък, хора от ръководството на ДПС дошли в кабинета на парламентарната група на "Атака". Той уточни, че това е един от заместник председателите на ДПС, действащ депутат с българско име.

Тогава парламентарната комисия за борба с корупцията се председателстваше от Валентин Николов, който се беше решил да доведе казуса докрай, разказа още Петков.

"С Волен се разбраха нещата да бъдат завоалирани и потушени по линия на това, което зависеше от председателя Валентин Николов. Вальо не искаше, Волен едва ли не му заповяда това да стане, даже имаха доста сериозен конфликт в стаята", разказа още отцепникът.

В подкрепа на връзката между "Атака" и ДПС Кирил Гумнеров пък припомни, че през последните две седмици "Атака" се подписа с ДПС за касиране на изборите, а доскоро не е можело да става дума за това.

"Атака" единодушно подкрепи кандидатурите на ДПС за инспектората на ВСС. От своя страна ДПС подкрепи кандидатурата на "Атака". Директно казвам, че има сделка", отсече Гумнеров.

Още по темата

Според него "Атака" няма националистическа позиция. По думите му инициативните хора в партията са разочаровани.

"Когато Атака вървеше нагоре, Волен казваше, че върви заради него. Когато започна стремително да пада, той отказа да поеме отговорността за това и търси конспирации", допълни го Камен Петков и беше категоричен, че проблемът е в лидера.

Според него електоратите на "Атака" и ДПС са свързани. "Ако има силно ДПС, има и силна "Атака", добави той.

Относно критиките на Волен Сидеров към премиера и ГЕРБ отцепниците коментираха така: "Преди един месец Волен му лижеше подметките на премиера, скачаше като пудел, а сега излезе, че той е най-лошият". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Атакаотцепници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
0
 
! Отговори
ХАСАН преди 12 години
В АТАКА всички до един са *** ламтящи за пари и постове !
75
0
 
0
 
! Отговори
FBI преди 12 години
По-рано днес турския премиер Реджеп Тайип Ердоган обвини Франция, че е извършила геноцид по време на своята колониална окупация на Алжир, предаде АП.Ердоган заяви, че френските колониалисти са извършили зверства в Алжир и че алжирци са били изгаряни в пещи. Ако Саркози не знае това, то нека попита баща си, заяви Ердоган.Той каза също, че дядото на сегашния френски президент навремето е избягал от Испания и се е скрил в Османската империя. Ако Саркози погледне към историята на своето семейство, няма да види нищо друго освен турска доброжелателност, заяви турският премиер.
74
0
 
1
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
сидеров си е ***,но тази постановка си е на Б.Б. и Ц.Ц. - те искат да се потулят далаверите на *** !!!
73
0
 
1
 
! Отговори
Доган номер 1 преди 12 години
Доган контролира абсолютно всички.. не ви ли стана ясно ? ГЕРБ да не се правят на чул не чул.. и те са същите знаем.. А Доган много го интересува кой е на власт и кой не.. кой го мрази и кой го обича.. така че и да плюете и не.. направете нещо вие за вас за да сте богати и по щастливи.. а не завистливи злобни долни.. пожелавам ви по пътен вятър народе !
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Променете закона, независимите да освобождават място на следващите в листите!
71
0
 
0
 
! Отговори
BUSSINES преди 12 години
dai mi 150 000 EVRO i 6te te naprava Deputat ot Ataka , garancia 100% i pari obratno ne se vra6tat
70
0
 
3
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА.......... преди 12 години
...ТОВА ИМ Е ХУБАВОТО НА БЪЛГАРИТЕ---ЧЕ, ..РЕДОВНО ОТКРИВАТ "ТОПЛАТА ВОДА"!!!!!!ЕТО , ЧЕ ВЕЧЕ ПОЧВАТ "ДА СТОПЛЯТ"---КАК КОПЕЛЕТАТА НА ДС/бкп...СА ГИ ВОДИЛИ ЗА НОСА ...ЦЕЛИ 25-год.!БКП/ДПС/дс=АТАКА=ВМРО= НДСВ= РЗС ="Киро Либерала" и...пр.!НОМЕРА Е ....ДА НЕ Е ЕДИНЕН НАРОДА----ЗА ДА СЕ МАНИПУЛИРА И РЪКОВОДИ ЛЕСНО...ПАК ОТ "БКП--МАЙКАТА ПАРТИЯ"!ТОВА Е СХЕМАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЕЛЕМЕНТАРНО......
69
4
 
6
 
! Отговори
.................... преди 12 години
Атака драпаше със зъби и нокти да унищожи ДПС кадето членуват и 40 % българи. Но но но накрая ще разберете ,че истинската опасност за българският народ са във сянка и те са капиталисти евреи като Джеимс Уорлинк те знаят как да унищожават тези които им застанат на пътя
68
4
 
4
 
! Отговори
КАВАЛЕРИЯТА преди 12 години
Яху-у-у !Дай Бойко, дай!Смело напред, Бий ги наред, Ний сме след теб!Дай Бойко, дай !Яху-у-у !
67
6
 
7
 
! Отговори
123 преди 12 години
ДОЛУ БАНДИТСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ
66
6
 
5
 
! Отговори
българин преди 12 години
До 57: Чудесно, много придобивки имате за две години. Поискайте и магистрала да Ви направят! Гласувайте за тиквите от ГЕРБ и ще сполучите!
65
1
 
8
 
! Отговори
Schweizer преди 12 години
Едва сега ли видяха очевидното. ДПС и Атака още със създаването си са взаимносвързани. Атака беше създадена от Доган и беше направлявана от Доган. И днес Доган казва на Волен какво да прави. Някои маломуници си мислят че Волен е добър политик, но жестоко се лъжат. Волен е много послушен слуга на Доган, нищо повече.
64
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
hagen (62-ри),Не можеш да разбереш, вероятно защото не си го прочел (интервюто). И това, кой се е извъртял на 180 градуса - е много относително спрямо отправната координатна система...
63
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Нека си припомним т.нар. "скандал" за Цанков камък - хидровъзелът, за който бяха похарчени 800 милиона лева. Според борисов този проект щял да се изплати след 50 години... в същото време гореспоменатият престъпник, водещ се премиер на нещастната ни държава, харчи по над 3 МИЛИАРДА за издръжка на *** - тоест почти ЧЕТИРИ хидровъзела - и това всяка година !!!! Защо не каже кога тая *** раса ще се изплати за парите, наливани за развъждането и ?!?
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Валери Симеонов прави доноси срещу Сидеров заради раздялата и наи-вероятно омразата на маика му с Волен.Или за пари...А Сидеров сигурно е нахокал и двамата и не има дава пари.Каква по-голяма пошлост от това семеини кавги да прерастнат в омраза и "дуел" в бизнеса на тези хора.Предателство заради интереси.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е нормално семеините отношения да прераснат в политическа омраза.Като се замислите и в живота когато двама родители се разделят,децата им застават на страната на 1 родител.Тук положението е същото.Глупави неща.Разграничаваи парите и съвестта си, семеиството и бизнеса си.Както където има сделка,личните отношения не играят.
60
1
 
4
 
! Отговори
hagen преди 12 години
До 61 Не мога да разбера защо публикуваш това интервю на В.Симеонов след като тоя същия беше предоставил тв. си на В.Сидеров и след като се разделиха се извъртя на 180 градуса.На такива хора не мога да вярвам.
59
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Валери Симеонов: Сидеров е осребрявал подкрепата си за ГЕРБ срещу 100 000 лв. месечно22 декември 2011 | 11:24 | Радио "Фокус"Начало / МнениеВалери Симеонов, политик и предприемач, мажоритарен собственик на телевизия СКАТ, един от създателите на партия АТАКА в интервю за Това е България на Радио Фокус Водещ: Г-н Симеонов, на какво ви прилича това, което се случва в АТАКА? Логично е да си зададем въпроса: задминава ли действителността въображението на най-сръчните сценаристи на телевизионни сериали?Валери Симеонов: За съжаление това, което не трябваше да става, стана. Беше сложен грозен, черен печат върху национализма и то върху първата му най-сериозна политическа изява партия АТАКА. Но този черен печат всъщност не беше поставен сега с поредния сериал, както казахте - с поредното издание от латино сериала АТАКА. Той беше поставен още през 2009 година, когато Волен Сидеров измени на интересите на хората, които го бяха избрали и бяха гласували с бюлетината на АТАКА, за да могат да се осъществят основните принципи на тази първа националистическа партия. Първа и най-голяма. За съжаление, Волен Сидеров буквално за дни предаде всички тези принципи и надежди. Предаде идеалите на патриотизма и трудолюбието. И легна за пари в краката на Бойко Борисов. И постави, както казах, този първи черен печат.Водещ: Като гледаме, г-н Симеонов, развитието на техните взаимоотношения, не можем да кажем, че г-н Сидеров е осребрил кой знае колко това си действие.Валери Симеонов: Аз не мисля като вас.Водещ: Така ли, защо? Какво имате предвид?Валери Симеонов: Няма друго обяснение за една безрезервна подкрепа освен финансовото измерение. И не някакво. Става въпрос за точно конкретно финансово ежемесечно измерение. Знаем, че г-н Борисов е достатъчно състоятелен. Разполага с достатъчно много пари както свои, така и през 2009 година с парите на определени банкови кръгове, а защо не и сега. Така че за мен това е повече от сигурно. Добре познавам г-н Сидеров. Той беше едно бедно момче, което влезе в политиката. Бедно момче с черно кожено яке. И на което - няма да спра да го повтарям - купихме първия костюм, за да се яви пред камерите при първото си участие като лидер в телевизионно предаване. Така че г-н Сидеров за мен е бил купен тогава срещу ежемесечно заплащане. Като проследите събитията, ще се досетите за развитието на отношенията между Борисов и Сидеров. Те се влошиха тогава, когато Борисов вече разполагаше в парламента с достатъчен брой независими депутати, излезли от РЗС, в последствие и от АТАКА, с които да се гарантира необходимият му брой, над 120 гласа за прокарването на всякакви решения. И нямаше никакъв интерес повече да му плаща.Водещ: Хвърляте поредната бомба.Валери Симеонов: Не хвърлям бомба. Нищо ново не казвам, според мен.Водещ: Казвате, че г-н Сидеров е бил купен от г-н Борисов, съвсем буквално със съответни суми, преводи, записи. Имате ли повече информация?Валери Симеонов: Не. Тези работи не стават с преводи и записи. Защото преводът и записът ги правят явни. Водещ: А как?Валери Симеонов: Как?! Както става по мутренските схеми. А как става? Дават се едни пари в плик в определен ден и то не лично. А се дава на определен човек чрез друг човек и така става.Водещ: Той ще трябва да е бил голям този плик?Валери Симеонов: Да. Става въпрос за едни суми от порядъка на над 100 000 лв. Това говорят злите езици. Това повтарям аз. Това го чувам от хора от парламента.Водещ: Сумите са били давани на траншове или анблок?Валери Симеонов: Не. Ежемесечно.Водещ: Всеки месец по 100 000, минимум?!Валери Симеонов: Естествено. По този начин се гарантира една естествена подкрепа. По този начин и съответно другата страна може да си планира разходките до екзотични места в света. И така нататък. И да си планира и разходите за семейните гевезлъци.Водещ: Те избуяха особено чувствително напоследък. Вероятно в основата им са и парите...Валери Симеонов: Кое имате предвид?Водещ: Семейните истории на г-н Сидеров, които придобиха публично достояние?Валери Симеонов: Знаете ли, аз все пак съм кум на това семейство. Не бих искал да коментирам семейните истории. Но искам да ви обърна внимание на един на пръв поглед не особено значим, но показателен факт. Не знам защо в останалите медии не обръщат внимание на това? Фактът е следният: когато поредният депутат от АТАКА напусна групата, за какво започва да говори г-н Сидеров?Водещ: За пари.Валери Симеонов: Точно, да. Колко пари ще загуби.Водещ: Той и при последното отцепване на депутати постави този въпрос колко пари са отишли от неговите бивши съратници в ГЕРБ. Та заради това се позачудих, че Бойко Борисов му е дал пари, пък сега излиза, че си ги взима...Валери Симеонов: Да. Волен го интересува колко пари от субсидията ще загуби. Това е лайтмотивът, който непрекъснато повтаря при всяко напускане на депутат от групата на АТАКА. Това е важното за него. Само за това говори. Много по-малко обръща внимание върху това дали хората напускат по принципни съображения. Какво става като цяло с идеята за национализма, идеята за защитата, идеята на патриотизма в Народното събрание. За това, че тя остава без представители. Това за него, като че ли остава на втори план. Основно той започва да смята колко пари ще загуби. Даже, ако не се лъжа в някои от последните броеве на АТАКА, които от време на време прехвърлям, беше направил точна сметка, колко точно губи от излезлите депутати.Водещ: Те вече са 11.Валери Симеонов: Извинете, но това е срамно, позорно. Това не е патриотизъм. Това е сребролюбие. Това е егоизъм.Водещ: И сега оттук насетне какво ще се случи с тази партия и с парламентарната й група, която в момента е на ръба на статуквото в парламента? 10 човека при такъв теч, нищо не са.Валери Симеонов: Още през 2009 година, след като направи това салто мортале - в точния смисъл на израза салто мортале - аз тогава не просто предрекох, а категорично заявих своето становище: това е началото на края на АТАКА. В момента сме свидетели на една от финалните сцени от тази драма. От това падение. И нищо ново. Какво може да се случи всъщност? Една партия изчезва. Една поредна партия изчезва от политическия хоризонт на България. Това става.Водещ: Г-н Симеонов, какво изпитвате към това, което ще се случи: носталгия, съжаление, известна степен вътрешно задоволство, че очакванията ви са се оправдали и надежди за вашата формация?Валери Симеонов: Не. В никакъв случай задоволство! В никакъв случай не свързвам евентуален успех или неуспех на Националния фонд за спасение на България, който създадохме също едва ли не от безизходица, защото някой трябваше да изразява интересите на тези стотици хиляди патриоти. В никой случай не е удоволствие. В никой случай не е някакъв реваншизъм. По скоро болка и по скоро съжаление, защото по този начин, както казах, беше опорочена една изконна идея на всеки народ да защитава самия себе си, да защитава интересите си.Водещ: Патриотизмът, чистият, хубав патриотизъм, който е присъщ на всяка уважаваше себе си държава. Но както се оказа тук, той може да се обмени в звонк. И това е най-тъжното в цялата история. Думите не стигат, ако трябва да вървим към по-тъмни епитети, по-тъмни сравнения.Валери Симеонов: За съжаление.Водещ: Оттук нататък на къде? Може ли да се възроди тази идея в политическото българско, съвременно пространство? Защото, когато говорим за патриотизъм, вече се опираме и търсим корените му в историята. Валери Симеонов: Извинете, но аз не споделям вашия песимизъм. Малко трагично звучите.Водещ: Никак трагично. Отвращение изпитвам към всичко, което се случва в тази част на българската политика, ако трябва да кажа своето мнение, но не то е важното в случая. По-важното е вие какво ще ни кажете.Валери Симеонов: Но не мисля, че ви е безразлично дали ще има България след 50 години или няма да има. И да го кажете, няма да ви повярвам. Защото в тази връзка искам да кажа, че патриотизмът е обречен на вечност. На вечно съществуване. Той няма да загине толкова лесно. Много е малка фигурата на Волен Сидеров, за да унищожи или, за да потопи патриотизма. Патриотизмът е вложен във всеки народ, във всеки човек. Той ще просъществува. Бих казал, че той е вечен. Преминава през един свой етап. Ще навлезе в следващ свой етап. Надявам се по-зрял. Надявам се по-прагматичен. По-човешки. По-истински. И по-масов. Водещ: И не креслив. Най-важното, което трябва да се подчертае, да не бъде креслив. Г-н Симеонов, приключва ли експериментът Сидеров?Валери Симеонов: Да. Аз мисля, че експериментът приключи веднага след изборите 2009 година. Това са етапи от падението.Водещ: Етапи на един грозен спектакъл, сътворен от българската действителност за широката публика, която допълнително се чувства все повече отблъсната.Валери Симеонов: Определено го казахте много по-добре от мен.Цоня Събчева
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди един месец Волен му лижеше подметките на премиера, скачаше като пудел, а сега излезе, че той е най-лошият".
57
5
 
6
 
! Отговори
до 57 преди 12 години
Гласувай по съвест Герб замазват очите на хората и лъже.Атака и Дпс създават омраза българи-турци.Бсп е дволична партия.Сдс се разцепи на 100 половинки(е по-малко ,ама такава е думата).Ако не се създаде нова партия която да гледа националните интереси,ще бъде зле.Ако избираме по-малкото зло за сметка на по-голямото пак няма да се оправи положението.Извода е в Нов свят с нови хора, дано да са се родили хора като Петко в-да.Левски или Ботев.Вярата умира последна.Моля се родината ми да пребъде.