Агонията в "Атака" продължава!

Димитър Стоянов подозира фарс зад сигнала за бомбата
Обновена: 22 дек 2011 15:00 | 22 дек 2011 10:32,
116
Агонията в "Атака" продължава!
А беше време, когато двамата бяха рамо до рамо... Снимка: архив, Булфото

Агонията в "Атака" продължава, заяви евродепутатът Димитър Стоянов пред bTV, който беше изключен от партията. Той прогнозира, че още депутати от националистите ще се разграничат от Волен Сидеров и групата ще се разпадне.

Димитър Стоянов подозира, че историята със сигнала за бомба в централата на "Атака" няколко часа преди конгреса било фарсова ситуация.

"Историите с бомбите ми дойдоха малко в повече", заяви доведеният син на Сидеров. Той се аргументира, че и преди е виждал как се действа в напрегната ситуация в партията и как са се взимали "истерични решения".

"Много пъти, когато е имало напрежение, са се вземали такива решения от лидера", заяви Димитър Стоянов.

"Сутринта напуснаха четирима депутати и оставиха групата на санитарния минимум. Освен това напусна председателят на контролния сбор, така че имам подозрения, че в един момент е имало идеята да не се проведе този конгрес", подозира евродепутатът.

Той заяви, че не е отишъл на конгреса, защото не е имало смисъл, тъй като дневния ред бил подменен.

"Този конгрес щеше да има смисъл само ако в дневния ред бяха предвидени тези точки, които бяха представени пред обществото - избор на ново ръководство и обсъждане на резултатите на изборите. Защо се стигна дотам, че "Атака" да падне под 4% подкрепа. Но дневният ред беше напълно подменен, четоха се оказионни доклади, а аз бях изключен", заяви Димитър Стоянов.

Той отхвърли обвиненията срещу майка си - Капка Сидерова, че е сивият кардинал в "Атака" и ги нарече безпочвени.

"Преди няколко месеца тя написа книга за учредяването и развитието на "Атака", която е с предговор на Волен Сидеров. Защо, ако считаш, че жена ти е сив кардинал, ще напишеш предговора на книгата й. Става абсурдно", смята Стоянов.

Той каза още, че официално Волен Сидеров и Капка не водят дело за развод.

Още по темата

Евродепутатът е възмутен и от факта, че на конгреса на "Атака" се е говорило само за пари.

"Коментираше се кой каква част от субсидията бил откраднал. Когато беше основана "Атака", почти никаква субсидия не получаваше, но тогава нямаше проблем партията да си върши работата, да напредва и да печели резултати. Изведнъж стана проблем, че някои е откраднал субсидията. Това е много пошло", възмути се Стоянов.

Той припомни, че законът за прехвърлянето на субсидиите от партия на партия е написан и вкаран в парламента от Павел Шопов. "Кой плаче в момента", възмути се още Стоянов.

Той каза още, че парите от субсидията на "Атака" през годините, която била около 14 млн. лева, била изчезнала, изхарчена неясно за какво.

"За мен най-важно за момента е да продължа дейността си в европейския парламент. Дали ще има нова партия, не мога да отговоря", заключи Димитър Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
5
 
! Отговори
хаха преди 12 години
голяма част от тези които пишат против атака сега бяхте върли привърженици на волен.... когато всички говориха, че целта му е само пари и не е наред с главата всички вие бяхте плътно със него а сега се случва същото и с герб..... ето за това тази държава никога няма да се съвземе заради хора като волен и боко.... днес тези утре други *** ще дойдат пак ще ги изберете *** НАРОД БЕДНА ДЪРЖАВА!
113
2
 
2
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Едва ли е нужно да бъдеш екстрасенс,за да прозреш бъдещето-скоро тази парл.група ще изчезне скоро,гласовете им в парламента ще позамлъкнат,на парламентарните избори с този рейтинг(а и най-веротно ще спадне),ясно е какъв ще е резултатът.Изчезнат ли от парламента,лека-полека и ще се стопят.Нищо ново под слънцето...
112
1
 
5
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Не може ли да уредиме убийството на това гнусно жидле Уорлик!
111
1
 
2
 
! Отговори
DOGAN преди 12 години
AZ KAZVAM AZ DIKTUVAM VIE KADE SE NAMIRATE IDVA RED I NA GEIBERITE AZ KAZAH I NAKAZAH
110
3
 
4
 
! Отговори
iva преди 12 години
v posledno vreme Siderov govori samo za pari i subsidii.Tova li bqha ideite mu.Mnogo e grozno.
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аааа, винаги може и повече. Что ли еще будет...
108
3
 
4
 
! Отговори
London преди 12 години
nai -sme6noto ne6to v Balgarskata itoria 6te si ostane Ataka , kalpazanska rabota
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много патриоти погинаха в тежката борба за субсидии...
106
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоз, който падне в бой за субсидия той не умира!
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 92и в Търговище също не работеше. Пуснаха го преди 20 минути. Имало някакъв прпеблим в системата.
104
7
 
5
 
! Отговори
Съргей Станипишев преди 12 години
Вие не знаете какво е агония. Аз и Волен знаем какво значи тази дума. 2-3 дена да не се видим с Доган и изпадаме в агония. Само той може да задоволи нагона ни. Само Ахмед е истински мъж в тази държава, всичко друго е ***.
103
3
 
3
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
104-ти,Волен направи малко грешки, но една от тях голяма - измени и предаде (продаде...???) принципите и идеите на АТАКА. Уж по пътя към същите цели и уж за по-малкото зло... Насаждането на омраза между българи и турци го правят разни конвертируеми и обтекаеми журналисти, които винаги са гледали само как изопачат и дискредитират проявите му да вдигнат рейтинга на медийката (bTV примерно) или предаванцето си (като темерутът-нарцис Слави примерно).
102
3
 
10
 
! Отговори
син на майка БЪЛГАРИ преди 12 години
Ако Волен не може да удържи положението,на негово място да застане нов"пълководец".Волен е добър националист , но направи много грешки- като разсаждането на омраза българи-турци.Доган е същият и по-зле.Трябва човек които да милее за България и да е ОБЕДЕНИТЕЛ на хората.Без омраза,със справедливост към всички и с предложения за доброто на България.Дано да има хора като Левски,Петко в-да, Ботев.Това трябва сега на България и на народа ни.
101
2
 
12
 
! Отговори
osata преди 12 години
Впечатляващо - излиза, че от години на парламентарно представените партии се дават субсидии, които се оказват едни огромни суми. Защо трябва народът да плаща? Трябва да бъдат спрени и всяка партия да си осигурява необходимите средства примерно с членски внос.На всичкото отгоре за предизборните им кампании се отпускат още средства, които също не са малки.Ами ето ви начин за икономии, господа партийци!Добре, че излезе скандалът с "Атака", та да излязат на светло тази сусбсидии.
100
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Димитър Стоянов първо предаде биологическия си баща, после предаде и втория си баща , който го направи и известен. Как да не го заплюеш такъв мушмурок!
99
9
 
20
 
! Отговори
факт преди 12 години
Това не е агония,а изчистване на Атака от предатели,на които се плаща от Боко Мутрата и Цецо Контрата! Я го вижте тоя Стоянов колко кила е сложил отгоре откакто е евродепутат с 15 хиляди ?. Сидеров е единственият български политик,защитаващ националните интереси,но никога няма да дойде на власт.Българите предпочитат да ги управляват мутри и мошеници! Хак да им е!
98
3
 
22
 
! Отговори
Учредител преди 12 години
Тоя Д.Стоянов да го одереш жив ще му е малко!Копелдакът му с ***... навря го Волен в Партията, даде му постове и пари на тоя некадърник, направихме/избрахме го депутат, че и евродепутат мизерника му с *** и сега играе игрички! Но ще дойде Видов ден и тогава тази камарила от предатели ще получи поздрав от големия хуманист д.р Гилотен!Поздрав от комисията по т.4 на БЦРК.
97
9
 
10
 
! Отговори
Шушул преди 12 години
"Коментираше се кой каква част от субсидията бил откраднал. "Абе що не вземете да се гръмнете в тая АТАКА! Айде да напуска още един и да се закрива тая безполезна и истерична партия.... едни гърла по-малко на държавната маса, стига народа е плащал на някакви продажни *** да крещят от трибуната. За толкова години АТАКА трябваше да сте направили нещо вече - то се виде че сте шубета! ... ако не сте шубета сте продажници - проект.
96
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички партии са производни на БКП, само Атака е алтернатива!Това е на практика!
95
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По добре късно, отколкото никога. Атака ще се възроди и отново ще заеме мястото си. Няма да я допуснат да управлява, но и тя няма да допусне да се чувстват комфортно мафиотите, грабителите и чуждите мекерета. Волен Сидеров каза ясно: ТОВА Е ВОЙНА! А на война, като на война.