ДСБ: Страната се управлява с купено мнозинство!

Тъмносините са готови да подкрепят "Атака" за партийните субсидии
9 яну 2012 14:15,
95
ДСБ: Страната се управлява с купено мнозинство!
Снимка: ДСБ

ДСБ ще сезира Комисията за борба с корупцията в парламента заради купуването на независими депутати. Това стана ясно на пресконференция в централата на партията.

"Корупцията се е превърнала в модел за формиране на парламентарното мнозинство. Вицепремиерът Цветан Цветанов сам призна, че така наречените независими депутати получават пари, за да гласуват с ГЕРБ. За първи път в новата история на страната мнозинството се формира чрез явна корупция", отчете зам.-председателят на тъмносините Радан Кънев.

По думите му Комисията за борба с корупцията трябва да вземе сериозни мерки, за да се справи с проблема.

Още по темата

ДСБ са готови да се обърнат и към Сметната палата, за да "се разбере колко струва парламентарното мнозинство в страната", допълни депутатът Веселин Методиев.

Тъмносините обявиха, че са готови да подкрепят "Атака" в искането им за промяна на Закона за партийните субсидии. ДСБ ще застанат зад Сидеров и ако реши да сезира Конституционния съд по въпроса.

"Бягството от отговорност е запазена марка на Борисов. Той не е завършил нито един свой мандат. Дали ще има предсрочни избори зависи от това накъде вроденият страх на господин Борисов ще го отведе", коментира Кънев слуховете за предсрочни парламентарни избори.

ДСБ са готови да внесат и промени в Закона за защита на конкуренцията. Според партията на Иван Костов нарушената конкуренция бърка дълбоко в джобовете на всички граждани и е основен проблем за нормалното функциониране на икономиката.

"По данни на Българската стопанска камара 50% от фирмите в страната са с 0 на брой заети лица. Това означава, че семейният бизнес е тотално унищожен, средните фирми също изчезват. На пазара остават само големи организации, които извършват престъпления спрямо конкуренцията", заяви председателят на групата на ДСБ в Столичния общински съвет Димитър Бъчваров.

Според него Комисията за защита на конкуренцията на практика не функционира. Затова тъмносините предлагат изменения в закона, които да задължат КЗК да спазва пълна прозрачност и отчетност, а докладите, които изготвя, да бъдат публично достояние.

"Комисията трябва да се съсредоточи върху превенцията и анализите, а не да тича след събитията", заявиха костовистите.

От партията предлагат и драстично повишение на глобите при установяване на нелоялна конкуренция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
3
 
! Отговори
helius преди 12 години
И ти ли Бруте?"и всекиму добро струва само знайте за парата"Не веднаж се е продавал.
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ СЕ НАДЯВАЙ, че ЕДНОКЛЕТЪЧНИТЕ от ГЕРБ ще те разберат ! На тях им дай да повтарят идиотщините на Боко и Цвъчко и да цвилят като онождана кобила от глупостите на съратниците им, защото пространството по остта между ушите им е напълно празно .
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ни управлява ГЕРБ знаем много добре във Видин-22 милиона дългове и нищо направено.Това си е чист грабеж.През 2007 на кметските избори даваха по 20 лв на апартамент.Дали са не повече от 200 000 лв.Откраднаха 22 милиона.Ограбиха града и и сега който и да е кмет няма оправия.ЕТО ТОВА Е ГЕРБ!
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ и БСП са най-отвратителните шайки управлявали някога по тези географски ширини!
58
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо не е спасил така наречения ГЕРБ!? Просто изхарчи държавния резерв за да си прави реклама...и...нищо друго...*))) Това не е дясна политика... Десните политици не режат всеки ден ленти, те вършат работа!
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ са популистка партия с дясна реторика , която от време на време се трансформира в лява за конкретни случаи и която в крайна сметка не прави нищо друго освен да разпределя пари от ЕС
56
2
 
11
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 12 години
Герб са толкова велики , че като пръднат Шанел веднага пуска нова серия
55
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДиеСиБие ДГД!!!Леваци!Тези са история!
54
7
 
7
 
! Отговори
тод79 преди 12 години
А,Вие живи ли сте бе !
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Слабите политици да излязат от политиката,а не да цоцат-жълтите оцапаха гащите и продължават да се изявяват-защо!
52
3
 
18
 
! Отговори
До 55 преди 12 години
Не това звучи в прав текст както го казват ,в момента ГЕРБ няма парламентарно мнозинство крепят го отцепниците от АТАКА
51
5
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Кой ти каза , за мен комунистите са поличиески трупове от както са се създали но има още кой да им вяарва
50
0
 
27
 
! Отговори
До пост № 56 преди 12 години
Прав си. ГЕРБ се справя много добре вътре в страната. До сега не съм узнал да има толкова бедна държава като нашата и с толкова интересен началник. Искам да поздравиш ГЕРБ и шефа му.
49
4
 
13
 
! Отговори
assyta преди 12 години
ДСБ е със затихващи функции и ГЕРБ ги газят, без да знаят, че умрял кон рита най-лошо
48
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ се справят перфектно, затова е и тази злоба от всякакви нещастници
47
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ДСБ: Страната се управлява с купено мнозинство!"Това ми звучи като: "Абе няма ли да дадете някой лев за да не говорим глупости?" :))
46
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как констатирахте,че ББ има вроден страх и боб или карти мятахте за да установите на къде ще го отведе "вроденият страх"-докато *** оформят опозицията, ББ ще печели с лекота!
45
1
 
28
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
2011 свърши тъжно.....Като гледам новините от 2012,маите май не са объркали................поне за България.Простотията победи окончателно !!!! Лозанка Божинова пропя,Азис си сложи цици,децата ни затъпяват с всеки ден,под влияние на идолите си.....А иначе имаме 2,75 % дефицит,на цената на липса на здравеопазване,корупция на всяко ниво,липса на човечност и хуманизъм..........Дивия запад ряпа да яде !!! Винету каза хоук !!!
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Методиев,още колко години ще повтаряте по медиите едно и също,защо до сега не изложихте пред комисията своите аргументи и факти,има еврокомисии,полиция,прокуратура,съд.Днес,в света на съвременните комуникационни системи,вие излагате аргументи само в медии,а защо?!започва да ми прилича на пропаганди и манипулация-,хайде всички чакаме резултати.
43
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДСБ - както винаги: конкретни, професионални, аргументирани, подготвени. Но. . . . . за съжаление - глас в пустиня. Пропагандата на aгент Бор, Слави Трифонов и Кеворякян се оказа по-силна от разума на Българина. Наистина жалко!