Съкращенията продължават, колкото и да боли!

Борисов реже отпуските на чиновниците, не чака да го подбутват
Обновена: 12 яну 2012 21:17 | 12 яну 2012 21:16,
209
Съкращенията продължават, колкото и да боли!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов даде заявка, че ще продължат съкращенията там, където няма икономическа  ефективност, „колкото и болезнени да са те“. 

Той отново потвърди намерението си да бъдат орязани отпуските на държавните чиновници и те да бъдат приравнени на тези в частния сектор, където са 20 дни.

„Няма логика да има големи отпуски, след като не се ползват. Напрактика в тази сфера се събират десетки хиляди дни, които не се ползват. Накрая, като освободим тези хора, изплащаме стотици дни платен отпуск“, мотивира промените премиерът.

По информация на финансовия министър в момента в държавната администрация има натрупани неизползвани над 20 000 дни отпуск.

"Това е тема, по която много сериозно ще работим в момента и колкото и да е болезнено и колкото и да е непублично прието, това ще ядоса много хора, но тук трябва да се въведе справедливост", смята Борисов.

Още по темата

Премиерът заяви още, че докато ГЕРБ е на власт, България ще бъде с нисък бюджетен дефицит.

„Във време на финансова икономическа криза проблемите на всички са ясни - държавите се делят на такива, които правят бързи и ефективни реформи, и на такива, които разчитат на МВФ“, определи Борисов.

„Ние сме сред страните, които не чакат да ги подбутват и затова избрахме да подкрепим Пакта за финансова стабилност“, изтъкна още Борисов.

Той посочи, че за 2011 година ние сме сред трите страни с най-добри финансови показатели.

По думите му ние вече сме изстрадали това, което предстои на други държави и затова сега можем да разчитаме на икономически растеж. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
15
 
! Отговори
M преди 12 години
И най-добрите финансови показатели да постигнеш, Борисов, държавата ти ще си остане все тка най-бедната в Европа.
94
1
 
3
 
! Отговори
другарю 132 преди 12 години
Ти нас недей да ни мислиш ами ти се виж в тая криза откъде имаш пари за хляб май не ти е чиста работата облажил си се от обществени поръчки може би щото частния сектор хич го няма вече !
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неуважаеми държавни служители заповядаите в ЧАСТНИЯ СЕКТОР !
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха ха ха Те и без това не я ползват тази отпуска за дад не им вземе някои поста докато са отпуска нали преди 2 г искаха да съкратят едни чиновници и се оказа ,че имат 100 тици дни отпуска !
91
1
 
8
 
! Отговори
до 136 преди 12 години
Не само в твоя квартал навсякъде е така които цоца от БЮДЖЕТА е най добре редовно си взема заплатата пари за храна ,дрехи ,карти . Така е в България за някои хора СОЦИЯЛИЗМА ПРОДЪЛЖИ .
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В квартала, в който живея единствено служителите, които уж все съкращават имат добър стандарт. Останалите сме по ръба на оцеляването.
89
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 12 години
Гад .
88
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само говорят за съкращения а държавната администрация постояно нараства
87
1
 
5
 
! Отговори
xaxaxa преди 12 години
trite strani s nai dobri finansovi pokazateli...xxaxaxa za tui samo hlqb idem
86
1
 
19
 
! Отговори
??? преди 12 години
Той посочи, че за 2011 година ние сме сред трите страни с най-добри финансови показатели.А СТИГА БЕ !
85
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма никакви съкращения на министри, депутати, директори, и т.н. От ГЕРБ, Атака и РЗС обещаваха съкращения във властта, но така си и останаха само с обещанията. Съкрати се само работния ден на депутатите и той стана вече само 1 час на ден.
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С право парите за Борисов са много по-важни от народа, чиято държава се е заел да управлява.
83
6
 
4
 
! Отговори
шщд преди 12 години
А с какво най-непроизводителното съсловие - учителите - е заслужило отпуст от 48 дни? Но и това им е малко.
82
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реже, за да назначи свои хора.
81
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е, че не риташ ли топка с Премиера, и не пиеш ли бира Ариана...жална ти майка!Ще те скъсат от глоби, рекети и и данъци.Иначе по лъжите и убедителното дърдорени тея сегашните са шампиони.Бай Тошо л****** да яде.
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този ли щял да ни вади от "кризата"??? хаха
79
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като учител често ме питат дали работя,понеже ме виждат през седмицата да се разхождам в квартала.Ваканции -коледна две седмици,априлска-10 дни,лятна-2 месеца и половина.Работно време-три дни от седмицата по 7-8 часа,като включвам и пътя в тях.
78
3
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
СУПЕР БОКО, ТИ СИ ИСТИНСКИ ***, *** ОТ БАНКЯ, НО ЖИВОТА НЕ СПИРА ДЕЦАТА ИСКАТ ДА ЯДАТ СЕГА!!! Остави кризата на ТЕЗИ ДЕТО Я ПРЕДИЗВИКАХА - Америката и Юръпата, и да си СЪБЕРЕ ДАНЪЦИТЕ, АМА, ДА ЗНАЕШ - САМО С МЕРАК НЕ СТАВАВеликият Български Народ казва - Не търси под вола теле (пари) то е под кравата (данък печалба) и млякото е там (данък девидент)ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ? Дянков и Проф. Михаил Константинов, ЛЪЖАТ КАТО ДЪРТИ ЦИГАНИНИ, ЧЕ НЯМА ПАРИ!!! ИЗРАБОТВАМЕ СИ ГИ В ИЗОБИЛИЕ, ЗАЩОТО АКО В ЕВРОПА ПОЛУЧАВАТ 150% ОТ ИЗРАБОТЕНОТО, НИЕ ПОЛУЧАВАМЕ САМО 50%...!!!- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а производителността на труда ни е 27%!!! БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1 200 лева ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ!РЕФОРМА ДА, НО ЕВРОПЕЙСКА, ДЕМОКРАТИЧНА:1. Данък печалба ТРЯБВА да се удържа при източника - ТУК В БЪЛГАРИЯ... (за миналата година печалбите са около 35 милиарда, а от тях са инвестирани САМО 1,2 МИЛИАРДА)!!!- За инвестираната и част в България данъка ТРЯБВА, да се намали на 5%...! - За неинвестираната, данъка ТРЯБВА да е 37.5% (в Германия е 35%), колкото са удръжките на работещите граждани, данък дивидент у нас е само 5%..., и искат да го намалят на 1%, а би трябвало да е колкото на нормалните хора 10%...!ТАКА ЩЕ ИМАШ ЕЖЕГОДНО ПО 15-20 МИЛИАРДА ИНВЕСТИЦИИ!!!2. Премахване ТАВАНИТЕ за пенсионни, здравни и други осигуровки и удържането им от всички доходи от ТРУД, СОБСТВЕНОСТ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ Тавана на осигуряване, ако се вдигне само от 2 000 на 2 700 лева прихода в социалните системи ще е 120 милиона...ТАКА В СОЦИАЛНИТЕ СИСТЕМИ ЩЕ ИМАШ ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ3. СУМИРАНИ, СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, ЗА ЕДНО ЛИЦЕ, да са под размера на минималната пенсия от 136лв, която е ДОХОД ОТ ЧЕСТЕН ТРУД!ТАКА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ПРОФЕСИЯТА СОЦИАЛНО СЛАБ!!!4. Всички ЗАПЛАТИ и плащания над 500 лева, да се правят САМО ПО БАНКОВ ПЪТ, ИНАЧЕ ЗАТВОР!Така ще изчезне СИВАТА ИКОНОМИКА!!! БОКО АКО НЕ ГО НАПРАВИШ ТРЪГВАЙ ВЕДНАГА ЗА СЕЛО ДА САДИШ КАРТОФИ, ЧЕ МАЙ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАШ!!!
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шкури, Бойко, режи!!!
76
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На следващите избори пак да гласувате за ГЕРБ, защото ако дойде тройната ламя, ще дойде и виденовата зима. :))))