Съкращенията продължават, колкото и да боли!

Борисов реже отпуските на чиновниците, не чака да го подбутват
Обновена: 12 яну 2012 21:17 | 12 яну 2012 21:16,
209
Съкращенията продължават, колкото и да боли!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов даде заявка, че ще продължат съкращенията там, където няма икономическа  ефективност, „колкото и болезнени да са те“. 

Той отново потвърди намерението си да бъдат орязани отпуските на държавните чиновници и те да бъдат приравнени на тези в частния сектор, където са 20 дни.

„Няма логика да има големи отпуски, след като не се ползват. Напрактика в тази сфера се събират десетки хиляди дни, които не се ползват. Накрая, като освободим тези хора, изплащаме стотици дни платен отпуск“, мотивира промените премиерът.

По информация на финансовия министър в момента в държавната администрация има натрупани неизползвани над 20 000 дни отпуск.

"Това е тема, по която много сериозно ще работим в момента и колкото и да е болезнено и колкото и да е непублично прието, това ще ядоса много хора, но тук трябва да се въведе справедливост", смята Борисов.

Още по темата

Премиерът заяви още, че докато ГЕРБ е на власт, България ще бъде с нисък бюджетен дефицит.

„Във време на финансова икономическа криза проблемите на всички са ясни - държавите се делят на такива, които правят бързи и ефективни реформи, и на такива, които разчитат на МВФ“, определи Борисов.

„Ние сме сред страните, които не чакат да ги подбутват и затова избрахме да подкрепим Пакта за финансова стабилност“, изтъкна още Борисов.

Той посочи, че за 2011 година ние сме сред трите страни с най-добри финансови показатели.

По думите му ние вече сме изстрадали това, което предстои на други държави и затова сега можем да разчитаме на икономически растеж. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
11
 
! Отговори
До 107 преди 12 години
Валери, аз предлагам не просто да поработи, а да се опита да открие работни места за няколко човека, да им осигури работа, да им плати осигуровки, заплати, работно облекло, подходящи условия за труд и т.н..и т.н...И да се разправя по цял ден с разни държавни чиновници, които ние наричаме "чантаджии"...да си плати полагаемия рекет...и тогава да се замисли:..аджаба защо така не вървят нещата, защо над половината фирми не се пререгистрираха, защо бизнеса разпродава активи и основни средства?
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все по-малко работещи=все по-свито потребление=фалиращи фирми=нови съкращения=все по-празна хазна.... и така колелото се върти...всичко се повтаря.
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако съкратят и тия хрантутници , дето ги гледаме постоянно по медиите, няма да е лошо.А за болка и дума да не става.
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много под нивото на Гърция сме.
71
2
 
10
 
! Отговори
SS преди 12 години
Че не е ли по-добре веднъж завинаги да забранят със закон изплащането на стари отпуски???
70
5
 
6
 
! Отговори
народа така пожела преди 12 години
Подкрепата към правителството продължава, колкото и да боли!
69
0
 
7
 
! Отговори
Валери преди 12 години
Трябва всеки един от държавния сектор да поработи в поне един месец в частния сектор.Да прецени разликата и тогава ще разбере, че заплатата , която получава му е е много за работата ,която върши.Да не ми се тупат в гърдите с дипломите си, а да помнят, че те не са на работа , а на служба!!!
68
2
 
8
 
! Отговори
Не на нас тея преди 12 години
Наистина в момента в БГ е по-добре да не правиш нищо,отколкото да се занимаваш с какъвто и да е бизнес.Рекета за светлия бизнес е страшен, глоби за щяло и нещяло, слухтене и безхаберност на всички управленски нива.И резултата е налице.Фирмите освобождават хора -> трудова борса -> помощи идващи от все по малкия оцелял бизнес-> празна хазна.Ще стане интересно когато лъснат истинските цифри за финансовото ни състояние, а не тези(напудрените) на Дянков.Бетер Гърция сме, чуйте ми думата.
67
1
 
6
 
! Отговори
jan преди 12 години
до 99 . Когато се ограмотиш "ЗГАН" и научиш цената на образованието, труда и коректността тогава драскай
66
1
 
15
 
! Отговори
До аз преди 12 години
Знаеш ли какъв е куриоза на нашето време?Частник съм от 91-ва,и досега нямам спомен да съм ползвал отпуск.Допреди Бойко горе долу се получаваха нещата. Вадихме с труд трохичките, пестяхме, и се опитвахме да инвестираме доколкото можем.Но инвестирахмеА сега?!!!Сега стана по-добре да НЕ работиш, отколкото да се трудиш, да отваряш работни места, и да се опитваш да правиш нещо полезно за икономиката.Това е проблема, ЧЕ С ПОЛИТИКАТА СИ ГЕРБ РЕКЕТИРАТ И ФАЛИРАТ "гръбнака"-средния и дребен бизнес.
65
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
работник в частния сектор и права...че и да протестираш..бе ти къде живееш? и какво те спасява че имаш договор? имам..и какво от това...вземеш ли да говориш за права и ти посочват портала..протестирай и си търси правата на улицата..там пък едва ли им кой да те чуе
64
13
 
6
 
! Отговори
tarikatcki преди 12 години
Събрала ли сте се група *** и плюете срещу Бойко. *** мързелива зган. Аз ако съм министър, бих ви е..л майката на всички тук. *** мързелива зган.
63
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
абе молив...какви отпуски в частния сектор бе? там се работи целогодишно всеки ден..няма събота и неделя..няма празници ..да не говорим за платен отпуск..хм..че и 20 дни...личи си колко си запознат с дейността на частника изедник и експлоататор...и лошото е че и държавата се стреми към същото..тежко му и горко на българина от твари като теб
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е лошо да съкратите и броя на депутатите.Някои от тях не са си отворили и веднъж устата и не ходят на работа. За Доган да не говорим.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И за бюрото да ги вържат, много чиновници се подмотват ,клюкарстват , ровят в компа и чакат да им свърши работното време.
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОБЩОНАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ Българино, стани и защити земята си!14 ЯНУАРИ (СЪБОТА)Информация по градове:- СОФИЯ: Сборен пункт Паметникът на Патриарх Евтимий /Попа/ 11:00 ч. Фейсбук събитие- ВАРНА: Козирката 11:30 ч. Фейсбук събитие- ПЛОВДИВ: ПЛОЩАДЪТ ПРЕД АПТЕКА МАРИЦА 11.00 ч. Фейсбук събитие- ДОБРИЧ: Храм Св. Георги- 11:00 ч. Фейсбук събитие- БУРГАС: Паметник Альоша на площад Тройката 13.00 ч. Фейсбук събитие- КАЗАНЛЪК: Площад Севтополис 11.00 ч. Фейсбук събитие- ПЛЕВЕН: Възраждане 1, пред Общината 11.00 ч. Фейсбук събитие- РУСЕ: пред Халите (CBA) 17.00 ч. Фейсбук събитие- БЛАГОЕВГРАД: пред ОБЩИНАТА 17,30 ч. Фейсбук събитие- ШУМЕН : входа на Градската градина 11:00 ч. Фейсбук събитие- СМОЛЯН : ул. Хан Пресиян, пред кино Дружба 11:00 ч.(ще има прожекции на подбрани видео материали, както и ще се събират подписи към националната подписка против шистовия газ)- ВЕЛИКО ТЪРНОВО : пред Европейския информационен център (бившия Пионерски дом) 12:00 ч. Фейсбук събитие
59
0
 
12
 
! Отговори
До 90 преди 12 години
Лошото е, че ГЕРБ и те не искат да накажат никого от големите крадци, а си го изкарват пак на нас..бедният народец.Аз лично докато не видя Доган, или някой крадец от неговия ранг в затвора НЯМА да дам нито един лев на тази държава.Ще го откраднат...така било е, и така е все още!
58
0
 
9
 
! Отговори
Наивник преди 12 години
Интересно как така държавния служител Доган не е стъпил един ден на работа, а Бойко му узакони два милиона лева?!!!!!!!!!!!Стават чудеса по време на този мандат...наистина!
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vzemete se pozainteresuvaite malko kak sa uspeli da prosperirat zapadnite durjavi! posle obijdate premiera
56
0
 
12
 
! Отговори
До 82 преди 12 години
Не се пали толкова бе Пич!Няма как да накараш някой да си плаща всичко при положение, че пред очите му се изкрадоха милиарди народна пара и виновни няма!!!И в същото време тия, които в едни по-предишни времена за кражбите си щяха да реанимират по Белене, и разни други "санаториуми" се ширят по червения килим, и ни убеждават как трябва да затягаме още и още коланите.ЛИПСАТА НА СПРАВЕДЛИВОСТ И УСЕЩАНЕТО ЗА БЕЗНАКАЗАНОСТ НА ГРАБИТЕЛИТЕ Е ТАЗИ, КОИТО НИ НАПРАВИ ТАКИВА КАКВИТО СМЕ...ЗА СЪЖАЛЕНИЕ