Оставки в МВР заради полицейското насилие в Мировяне

В България се разбира само от уволнения, коментира премиерът
Обновена: 23 яну 2012 14:29 | 23 яну 2012 10:09,
333
Оставки в МВР заради полицейското насилие в Мировяне
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че до обяд ще поиска оставки на служители от МВР заради недопустимото насилие и грубо отношение към семейството от Мировяне, чийто дом стана обект на "рутинна проверка" заради сигнал за укриване на акцизни стоки.

Министър-председателят се включи изненадващо сутринта в bTV,  за да вземе отношение по скандалния случай.

Според Борисов полицейската операция в Мировяне е водена непрофесионално.

"Още днес ще поискам няколко оставки. Сега чакам министъра (Цветан Цветанов - бел.ред.) да дойде и до обяд ще ги оповестим. Аз не искам да коментирам какви сигнали има, но не може да отиваш и да биеш жена и мъж, които видимо не могат да окажат съпротива. И то 20 души полицаи.

Още по темата

Спокойно могат двама служители на МВР да им връчат документите за проверка и културно да ги придружат до дома им. Понеже в България се разбира само от уволнения, явно това е начинът да се научат как се работи. Аз не искам да оправдавам това семейство, но не е това начинът да се действа при рутинни операции на МВР.

Не можеш да отидеш да кажеш и на бившия военен министър: Ти си престъпник, лягай долу! Има си други начини. За да вярват хората, те трябва да действат по различен начин. Съжалявам, защото от хилядите добри неща, които прави МВР и прокуратурата, от един подобен случай все едно нищо не са работили през годината", заяви Борисов.

Преди два дни по сигнал за контрабанда на цигари барети задържаха пред базара "Илиянци" Петър Начков и съпругата му Малина – от 7 години собственици на магазин за алкохол, кафе, цигари и захарни изделия на базара.

"Ние бяхме спрели пред Илиянци. Полицаите спряха пред колата ни и почнаха да викат. Стъписах се, стрес изживях. Свалиха ме на земята и почнаха да ме бият. Двама или трима човека бяха – не оказах съпротива, те бяха с качулка и не можах да разбера какво става. Ритаха ме, биха ме по главата. Сложиха ми и белезници. Качиха ме в буса и пак ме биха - имам медицинско за нараняванията", разказа днес потърпевшият.

"Мен ме качиха в друга кола, питах какво става, но не ми дадоха обяснение. И на мен ми сложиха белезници, докато караха към дома ни. Взеха ми ключовете от чантата и извършваха обиск в продължение на 2 часа, докато аз стоях отпред. Не ни отговаряха на въпросите", допълни съпругата му Малина.

Според МВР през 2009 г. семейството е било хванато да продава цигари без бандерол. Преди ден шефът на СДВР Валери Йорданов обяви, че за спецакцията имали достоверен сигнал за укриване на акцизни стоки. При операцията обаче бяха намерени едва 5 кутии цигари без бандерол.

Той категорично отрече операцията да има връзка с групата във Facebook срещу премиера, създадена от една от дъщерите на Начкови - "Аз няма да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
1
 
16
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Така е като прайте групи срещу мене, ще има падни стани :) и ако продължавате да ме ядосвате, на инат ще натръшкам целото село с мойте кучета
228
0
 
17
 
! Отговори
все въпроси????? преди 12 години
Че то на Илиянци на всяка крачка се продават цигари без бандерол!Интересно кой е изпратил полицайте да проверяват точно тия който нямат в момента такива цигари?
227
0
 
17
 
! Отговори
До 259 преди 12 години
Човека си показа медицинското от съдебна медицина ,където пише кое как е .Така ,че не филисофствай ,а си направи извод от тоя случай.А той е *** като тебе-ако някой ти има нещо зъб ,просто пише едно сигналче ,че продаваш я дрога ,я цигари без бандерол и проснатия и ритания тогава ще си ти.И тия хора като теб са си мислили ,че на тях такова нещо не може да им се случи .Сега милят обаче друго
226
0
 
19
 
! Отговори
отвратен преди 12 години
Единственото обяснение за факта,че въпреки многобройните издънки Боко държи ЦвЦв е,че физкултурникът има мнооого сериозен компромат срешу Слънцето ...Ще се крепят заедно,докато се сгромолясат,а отвисоко боли най-много!!!!
225
1
 
24
 
! Отговори
Слави преди 12 години
НЯКОЙ ДА ЗНАЕ КАК ЕДИН МИЛИЦИОНЕР....ВНЕЗАПНО СЪБУЖДА СЕ МИЛИОНЕР?
224
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искаме доклад на НАП за Мировянските търгаши.
223
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко много фЕнтъзи и селска простотия-че като се налъжем като дърти *** някъде може да ни повЕрват,а който не е съгласен с нашите теории-е ***,а ние сме умните и борци против полицейските своеволия-каква драма,какъФ екшИн!Давай село Мировяне!От вчера има нова мерна единица за лъжа-Намиронване!
222
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До кога селското шоу ще ни го размахват като скандална новина!Семейни лъжи,излъгани надежди,че като продадат цигари без бандерол и ще забогатеем,та ето сега ще ударим полицията и колкото повече лъжим и преувеличаваме,толкова по скандално,пък и политически ще им излезем-стари номера на нов глас.
221
2
 
23
 
! Отговори
Здравейте дупедавци! преди 12 години
Не мога да разбера, как нормални хора ще защитават безумните действия на полицията, срещу семейството от Мировяне, при положение, че и Б. Борисов ги разкритикува тази сутрин !Всичко, което се случва в държавата напоследък е притеснително и всички ние българските граждани без оглед на етнос и пол. цвят трябва да бъдем солидарни, защото "Ако, днес мечката играе у комшията, утре може и нашата порта да почука".Полицията е некомпетентна и за съжаление започва да се връщат старите настройки от преди
220
4
 
7
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Станишев и Костов са виновни :))))
219
2
 
14
 
! Отговори
до 255-то акне преди 12 години
Не бе тия от Мировяне не са бити.Те нихната м..а са нападнале има-нема два'есе полицаА, завлякле са ги дОма си и те таков бой са им фърлиле, че ония са викале още десет та да ги врЪжат.Много еятър имаш между ушите си бе...гербер(мярка за тъпота).
218
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен са искали да им скроят номер, вероятно целта е била да им подхвърлят нещо в дома за да орезилят момичето създало групата във Фейсбоок, и после ББ да каже - Вижте кои хора са срещу нас :)))Ама нещо се е объркало и щерката е успяла да сигнализира овреме на медиите
217
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Последно Мировянци разбраха ли се-бит ли е тейкото и след като е пребит,защо не млъкна снощи близо час,омръзнаха ни номера и лъжи от селски вечеринки,девойката да си гласува за когото си иска-днес никой не го интересува това.
216
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига селски Мировянски лъжи!Полицията да продължи да си гледа работата-да изпратят и НАП>,затова им плащаме заплати от нашите данъци!
215
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой спретна това представление? Достоверен сигнал срещу вече хващани с незаконни цигари, чиято щерка е създателка на групата "Аз няма да гласувам за ГЕРБ"; първоначално информацията излезе само в станишевите медии (то затова и никой не ги взе на сериозно).И все пак: кой е организирал представлението и е подал сигнала?
214
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия ***,като са тръгнали към София не са си оставили на село торбите с лъжите и мераците за бързо забогатяване.Добре,че Сашо Диков е записал всичко,за да видим лъжите съшити с бели конци.
213
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами ако въобще никой не е бит... По тая логика всеки бандит, който е задържан ще си разчопли носа и ще си извади някакво медицинско...
212
0
 
10
 
! Отговори
1123 преди 12 години
Вече мина обед, какво става, обявиха ли оставките вече:)
211
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лъжат фамилията,ама много лъжат и няма синхрон в лъжите,30 ли бяха полицаите или трима,качулки ли бяха или редови полицаи!
210
1
 
8
 
! Отговори
Tayro преди 12 години
Бойко(Тодор Живков)народа чака оставки!