Оставки в МВР заради полицейското насилие в Мировяне

В България се разбира само от уволнения, коментира премиерът
Обновена: 23 яну 2012 14:29 | 23 яну 2012 10:09,
333
Оставки в МВР заради полицейското насилие в Мировяне
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че до обяд ще поиска оставки на служители от МВР заради недопустимото насилие и грубо отношение към семейството от Мировяне, чийто дом стана обект на "рутинна проверка" заради сигнал за укриване на акцизни стоки.

Министър-председателят се включи изненадващо сутринта в bTV,  за да вземе отношение по скандалния случай.

Според Борисов полицейската операция в Мировяне е водена непрофесионално.

"Още днес ще поискам няколко оставки. Сега чакам министъра (Цветан Цветанов - бел.ред.) да дойде и до обяд ще ги оповестим. Аз не искам да коментирам какви сигнали има, но не може да отиваш и да биеш жена и мъж, които видимо не могат да окажат съпротива. И то 20 души полицаи.

Още по темата

Спокойно могат двама служители на МВР да им връчат документите за проверка и културно да ги придружат до дома им. Понеже в България се разбира само от уволнения, явно това е начинът да се научат как се работи. Аз не искам да оправдавам това семейство, но не е това начинът да се действа при рутинни операции на МВР.

Не можеш да отидеш да кажеш и на бившия военен министър: Ти си престъпник, лягай долу! Има си други начини. За да вярват хората, те трябва да действат по различен начин. Съжалявам, защото от хилядите добри неща, които прави МВР и прокуратурата, от един подобен случай все едно нищо не са работили през годината", заяви Борисов.

Преди два дни по сигнал за контрабанда на цигари барети задържаха пред базара "Илиянци" Петър Начков и съпругата му Малина – от 7 години собственици на магазин за алкохол, кафе, цигари и захарни изделия на базара.

"Ние бяхме спрели пред Илиянци. Полицаите спряха пред колата ни и почнаха да викат. Стъписах се, стрес изживях. Свалиха ме на земята и почнаха да ме бият. Двама или трима човека бяха – не оказах съпротива, те бяха с качулка и не можах да разбера какво става. Ритаха ме, биха ме по главата. Сложиха ми и белезници. Качиха ме в буса и пак ме биха - имам медицинско за нараняванията", разказа днес потърпевшият.

"Мен ме качиха в друга кола, питах какво става, но не ми дадоха обяснение. И на мен ми сложиха белезници, докато караха към дома ни. Взеха ми ключовете от чантата и извършваха обиск в продължение на 2 часа, докато аз стоях отпред. Не ни отговаряха на въпросите", допълни съпругата му Малина.

Според МВР през 2009 г. семейството е било хванато да продава цигари без бандерол. Преди ден шефът на СДВР Валери Йорданов обяви, че за спецакцията имали достоверен сигнал за укриване на акцизни стоки. При операцията обаче бяха намерени едва 5 кутии цигари без бандерол.

Той категорично отрече операцията да има връзка с групата във Facebook срещу премиера, създадена от една от дъщерите на Начкови - "Аз няма да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
10
 
1
 
! Отговори
коко преди 12 години
А сега ми кажете,велики драскачи,защо плюете сега Бойко?Той се опитва да постави на място някои самозабравили се хора,които се помислиха за по-голяма работа и от шефовете си.Една мъдрост гласи:Не се страхувай от господаря,а от слугата му.Както виждате се опитва и то донякъде успешно да въведе ред във всичко-от бездомните кучета до държавните служители.Какво искате още да направи? И с лъжичка да ви храни пак ще плюете.
268
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ се клати все по-успешно, благодарение на Цецо фашиста. Да е жив и здрав!
267
0
 
10
 
! Отговори
до 309 преди 12 години
Интересно с ресурса който разполага ченгеджийницата ,как така никой не ги предупреди в Кърджали, че успяха да пречукат дъщерята на човека без вина.Как така никой не ги предупреди, че човекът глас Аврамов няма нищо общо с престъпника който търсят, та му нахлузиха белезници и плакат на тиквата.И още един куп смехории сътвориха от "родната полиция ни гази" за две и половина години.Истината е една - РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА ...но за съжаление се чисти откъм опашката.
266
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ: "Още днес ще поискам няколко оставки. Сега чакам министъра (Цветан Цветанов - бел.ред.) да дойде и до обяд ще ги оповестим. "Обяд мина, оставки нема
265
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 304ЗАПИТАИ СЕ И НЕЩО ДРУГО:ИМАШ СИГНАЛ,ПРАВИШ РАЗРАБОТКА И Е ЯСНО ,ЧЕ ТЪРГУВАТ С ЦИГАРИ ,НООООООООООООО някои предупреждава И ТОГАВА 20 ПОЛИЦАЙ С ПРЪСТ ..МИСЛИШ ЛИ ЧЕ ПРОСТО ЩЕ СКАЧАТ БЕЗ ИНФОРМАЦИЯ И ПОДПИС ОТ СЪДИЯ ЗА ОБИСК ЩЕ ИМА!
264
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Правителството изспуска контрола в държавата ...народният гняв ше излезе на улицата тогава да му мислят ....МИЛИЦИОНЕРИТЕ ...те са престъпниците в държавата всичко става под техно командване което е поръчано от настоящето правителство ...МАФИЯТА В НАШАТА ДЪРЖАВА Е НАСТОЯЩЕТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!!
263
2
 
19
 
! Отговори
до 277 преди 12 години
"Алооо МВР-то,отидете на Женския пазар, отидете в Столипиново, а и не само там - не на всеки километър, а на всеки метър са подредени ***-цигари,***-цигари,***-цигари...Когато се справят с тях, тогава ще призная, че имаме полиция у нас!!!" ......277 - ми , прав си, но подредбата е по -различна... ***-цигари-полицай , ***-цигари-полицай !!!А колкото за справянето, забрави! Много голяма е далаверата...
262
1
 
14
 
! Отговори
Флорко Цветанов преди 12 години
Г-н премиер, какво стана с оставките? Да не би нинджите да са се скрили и да са станали партизани! Защото до преди 1 час бях в гората на лов и там притича един с камуфлажни *** и плетена качулка с прорези за очите, досущ нинджа! Не можах да разбера какво носеше под черното яке, ама псуваше на глас "Мамка им на тези... Сега ще им изскуба гръцмулите!" То в такова време човек започва да говори сам на себе си!
261
2
 
16
 
! Отговори
аз преди 12 години
синът ми кандидатства в академията на МВР ,успя да мине и прослувутия психотест,но няма влизане там ,трябва да си с отличен бал и питам се тези умни глави където се обучават там 5 години защо излизат толкова зле подготвени и защо няма елементарен професионализъм в работата им и не само в този конкретен случай.дори и един обикновен полицай преминава курс на обучение ,който има доста тежко физическо натоварване и като видя някой с голямо бирено шкембе и се чудя как ли е направил 80 лицеви ???????
260
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 302.Аз зная:Печели от тотото...министърско място!
259
2
 
37
 
! Отговори
Майстор дурамаджия преди 12 години
Еййй, тихо, че ЦвъЦвъ слухти ;)Внимавайте какво пишете, че току виж утре десетина барети са ви избили черчеветата.Цветанов не случайно е с толкова големи уши, и дълъг нос. Тя природата си знае работата.И все пак, някой знае ли:КАК ЕДИН МИЛИЦИОНЕР....ВНЕЗАПНО СЕ ПРЕВРЪЩА В МИЛИОНЕР......Аа?!!!!
258
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бате Боко, първо с едрата шкурка, и после рязане с бичкия ...на опашката на гущера!
257
1
 
18
 
! Отговори
АРИСА преди 12 години
Най- после да има някаква реакция, след насилие с/у Българи. Добре, че са *** та да ни научат да си търсим правата. Ако вземем пример и започнеме да надигаме глас при всяка неправда, току виш и сме си оправили Държавата.
256
1
 
23
 
! Отговори
Marlboro Man преди 12 години
Аз не знам те каква борба с контрабандата водят, като всеки ден минавам покрай пазара "Димитър Петков" и поне 3-4 мръсни *** (че и мръсни ***) ми викат "Цигари", гледайки настрани!!ХАХАХАПълни смешници, това е истината!!!
255
2
 
19
 
! Отговори
до 292 преди 12 години
Идеята е била да подхвърлят един два мастербокса цигари и да скалъпят нещата за да ги орезилят, та после ББ да каже - ето вижте кои са срещу нас и нашето управление .........Но нещо се е объркало явно и не са успяли да довърщат акцията, иначе няма логика да пращаш качулати от ГДБОП по сигнал за цигари
254
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато поискаш съдействие, от полицай на улицата, то той задължително ще ти каже, че не е на работа и да отидеш в районното, но когато са група, стават силни и смели, и жестоки като ***.
253
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов и Борисов грешат, ако се надяват, че с няколко напъдени от СДВР ще се размине меверейската гавра с български граждани. След срамното мълчание на медийния персонал на властта в събота и неделя през седмицата някои гузници ще се опитат безсрамно да наваксат. Темата ще кънти. Слугинчовците медийни ще разхвалват строгия и справедлив Бойко. Но скандалът няма да утихне лесно. Семейство Начкови вече поде инициатива за гражданска активност на пострадали от полицейско насилие. Медиите вече ще ги отразяват. Ще ги правят звезди. Ще овладяват процеса.
252
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ли бай старшинка , ще го отнесе заради всичките ?
251
2
 
29
 
! Отговори
??? преди 12 години
Бат Бойко, дай им пример как се подава оставка , време ти е , а и ти имаш основна вина за това поведение на полицията.
250
2
 
31
 
! Отговори
sena преди 12 години
Като чух сутринта коментара на Б.Б. по БТВ/!!!!!/, много се замислих дали това не е постановка, ама в негова полза, да си излъска малко имиджа. Че много му се събраха напоследък издънките! А момчетата, на които им е заповядано да действат така, кучета ги яли! И как така чак сега /след две години/ се сети да коментира изцепката на прокурора при ареста на бившия военен министър. Абе откъдето и да погледнем, нагласена работа!!!!