Оставки в МВР заради полицейското насилие в Мировяне

В България се разбира само от уволнения, коментира премиерът
Обновена: 23 яну 2012 14:29 | 23 яну 2012 10:09,
333
Оставки в МВР заради полицейското насилие в Мировяне
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че до обяд ще поиска оставки на служители от МВР заради недопустимото насилие и грубо отношение към семейството от Мировяне, чийто дом стана обект на "рутинна проверка" заради сигнал за укриване на акцизни стоки.

Министър-председателят се включи изненадващо сутринта в bTV,  за да вземе отношение по скандалния случай.

Според Борисов полицейската операция в Мировяне е водена непрофесионално.

"Още днес ще поискам няколко оставки. Сега чакам министъра (Цветан Цветанов - бел.ред.) да дойде и до обяд ще ги оповестим. Аз не искам да коментирам какви сигнали има, но не може да отиваш и да биеш жена и мъж, които видимо не могат да окажат съпротива. И то 20 души полицаи.

Още по темата

Спокойно могат двама служители на МВР да им връчат документите за проверка и културно да ги придружат до дома им. Понеже в България се разбира само от уволнения, явно това е начинът да се научат как се работи. Аз не искам да оправдавам това семейство, но не е това начинът да се действа при рутинни операции на МВР.

Не можеш да отидеш да кажеш и на бившия военен министър: Ти си престъпник, лягай долу! Има си други начини. За да вярват хората, те трябва да действат по различен начин. Съжалявам, защото от хилядите добри неща, които прави МВР и прокуратурата, от един подобен случай все едно нищо не са работили през годината", заяви Борисов.

Преди два дни по сигнал за контрабанда на цигари барети задържаха пред базара "Илиянци" Петър Начков и съпругата му Малина – от 7 години собственици на магазин за алкохол, кафе, цигари и захарни изделия на базара.

"Ние бяхме спрели пред Илиянци. Полицаите спряха пред колата ни и почнаха да викат. Стъписах се, стрес изживях. Свалиха ме на земята и почнаха да ме бият. Двама или трима човека бяха – не оказах съпротива, те бяха с качулка и не можах да разбера какво става. Ритаха ме, биха ме по главата. Сложиха ми и белезници. Качиха ме в буса и пак ме биха - имам медицинско за нараняванията", разказа днес потърпевшият.

"Мен ме качиха в друга кола, питах какво става, но не ми дадоха обяснение. И на мен ми сложиха белезници, докато караха към дома ни. Взеха ми ключовете от чантата и извършваха обиск в продължение на 2 часа, докато аз стоях отпред. Не ни отговаряха на въпросите", допълни съпругата му Малина.

Според МВР през 2009 г. семейството е било хванато да продава цигари без бандерол. Преди ден шефът на СДВР Валери Йорданов обяви, че за спецакцията имали достоверен сигнал за укриване на акцизни стоки. При операцията обаче бяха намерени едва 5 кутии цигари без бандерол.

Той категорично отрече операцията да има връзка с групата във Facebook срещу премиера, създадена от една от дъщерите на Начкови - "Аз няма да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
2
 
27
 
! Отговори
зрител преди 12 години
Чакаме оставките!!!! Първата да е на ЦвЦв!!!
248
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво стана с оставките? Вече мина обяд. Изморих се да чакам.
247
1
 
26
 
! Отговори
до 288 преди 12 години
Къде видя палат бре ?? най-обикновенна фамилна къща в околностите на София, има ги колкото искаш в Мрамор, Костинброд, Божурище, Банкя, Нови искър, Казичане, Равно поле, Елин Пелин и т.н.................. и излизат доста по-евтино от 3-стаен апартамент в широк център, ама сега нали трябва да оправдаваме малоумието на едно управление та и палати ни се привиждат
246
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия Начкови , като ги гледам какъв палат са вдигнали , няма да е само със законни доходи ! Покрай сухото , колко сурово е минало , ама сега излизат герои , щото ченгетата вместо с главите си , май мислат със задните си части !
245
0
 
16
 
! Отговори
До 284 преди 12 години
Всичко е просто като теб-екшъна или постановката според теб е пред офиса на М тел.Има външна охранителна камера ,която е записала всичко-ако хората лъжеха ушевците щеше да покажат тоя запис и ние да видим как "вежливо" и без насилие са "поканени" да излязат от колата.Щом обаче нищо не се пуска извода е *** пак като теб-имало е ритници .Пък в медицинското му от Съдебна медицина всичко е описано.Така ,че къш умен гербере
244
0
 
2
 
! Отговори
Da vi преди 12 години
283 i 284 vas da ne sa vi ritali po glavata sluchaino??? Ili taka ste si se rodili, bez gram mozak??? Shtoto ako nyakoi nosi skupa shapka, moje i da si ya e kupil s pari deto gi e izkaral. Te nyakoi hora rabotyat, ne e zadaljitelno da se jivee samo na dobavki za bezrabotni.
243
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ние бяхме спрели пред Илиянци. Полицаите спряха пред колата ни и почнаха да викат... Свалиха ме на земята и почнаха да ме бият. Двама или трима човека бяха не оказах съпротива, те бяха с качулка и не можах да разбера какво става. Ритаха ме, биха ме по главата. Сложиха ми и белезници. Качиха ме в буса и пак ме биха - имам медицинско за нараняванията", разказа днес потърпевшият. Ривеш, а, ривеш! А га яди кюфтетата и гласува за Боко ***, ние рива!
242
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да признаят колко им платиха за разиграните драми!Евтини селски номера-сценаристта не е бил добър!
241
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре,че беше телевизията на Сашо Диков канал 3,,за да видим ясно,че няма никакъв полицейски произвол,а Мировенската устата фамилия да кажат колко им платиха за разиграните театрални постановки и по важно кой?!
240
4
 
20
 
! Отговори
само една преди 12 години
Г-н Борисов в случая е нужна само една оставка -на министъра ,защото това не е инцидент а вече е практика за полицията.-сем .от Кърджали ,Краси Аврамов ,а сигурно има и други ....Г-н Борисов ,за това е виновна "главата на рибата" и многото превилегии ,които имат полицаите
239
2
 
18
 
! Отговори
до 280 преди 12 години
То през ГЕРБерските очи и замък ще видиш, само и само да оправдаете малоумието на бай Цецо
238
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия как са го направили тоя палат. А и жената като я видях по телевизията-само шапката и беше за хилядарка.
237
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да опази България поне още една година и пет месеца от сегашните"управници" от герб,когато на изборите ще изпратим в небитието.
236
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че то във всяка полицейска патрулка може да намерите повече цигари без бандерол :) *** и смешниците, направо им повервах, че случая няма нищо общо с групата на щерката във фейсбоок :) и Мишо бирата случайно получи масиран инфаркт :) и двама депутаи помагаха на бременни в ноща на изборите :)))
235
1
 
26
 
! Отговори
Супер анонимен преди 12 години
Алооо МВР-то,отидете на Женския пазар, отидете в Столипиново, а и не само там - не на всеки километър, а на всеки метър са подредени ***-цигари,***-цигари,***-цигари...Когато се справят с тях, тогава ще призная, че имаме полиция у нас!!!
234
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе много интересно. обвиняем в убииство и отвличане, направил самопризнания се придружава от 2 *** полицай при оглед на апартамента му, а тука за някакъв анонимен сигнал за контрабанда пращаме 25 качулати ........
233
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vie vsichki pluete ama zabravixte dosega kakvo beshe anarxia niamshe takiva zadrajania,imashe svoevolie,vseki si pravi kakvoto iska i balgarina daje niamashe kade da se oplachi a sega pluete.neka doide niakoi drug pak da se varnem na staroto polojenie i da iadem pak glemia sap.zashtoto ima mnogo prostaci koito ne mogat da osaznaiat kakvo beshe predi i sega kakvo e.
232
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Гемрания президента го направиха за 5 стотинки, защото се обадил на журналистка с молба да пусне репортажа си с няколко дни закъснение, а Вие тука ми защитавате бай Цецо, кво искате да ми кажете, че някой туко така може да изпрати 25 качулати в почивен ден на акция, без знанието на министъра ?я по-сериозно :)
231
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ КВО СЕ ЦЕРЕМОНЯТ С ТИЯ БЕ? НАЧАЛНИЦИТЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО -АУТ.БАРЕТИТЕ-ПРИЗОВКАРИ
230
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ало, защитниците на герб, не си ли чухте тая сутрин шефа кво каза ? кво искате да кажете, че човека лъже ли, та продължавате да се напъвате да плюете ?