След случая "Мировяне" чашата преля, скочи опозицията

Изкуствено се правят скандали, за да изместят предишните, каза Иван Костов
Обновена: 25 яну 2012 10:58 | 25 яну 2012 10:56,
141
След случая "Мировяне" чашата преля, скочи опозицията
Битото семейство Начкови Снимка: Impact Press Group

В първия ден от седмичната си програма политическите сили от опозицията осъдиха действията на полицията в Мировяне и неадекватната според тях реакция на властта на случилото се.

От "Синята коалиция" поискаха държавата да реагира на серията от скандални случаи, предизвикани от неадекватните действия на полицията.

„Имаме пред себе си тактиката на изкуствено повдигане на скандали, които изместват предишните скандали”, коментира в декларация от трибуната на парламента Иван Костов. От десницата припомниха, че отдавна настояват за оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. Този път обаче сините поискаха категорична реакция от министър-председателя.

„Искаме министър-председателят да дойде в Народното събрание и да каже, че иска оставки. Ние отдавна сме поискали оставката на този министър, да му взима оставката и с тази сага да се приключи”, заяви Костов.

Още по темата

От „Синята коалиция” поискаха главният прокурор да се самосезира по всеки от скандалните случаи, свързани с нахлуване на полицаи в домовете на български граждани. В които според сините има недопустимо нарушаване на човешкото достойнство и на правилата за работа в МВР.

Още по-остро на случилото се реагираха от ДПС. От движението припомниха подобни грешки на полицията и при случаите в Кърджали и Търговище преди месеци.

„Да се определят тези случаи само като полицейско насилие ще е слабо. Създава се усещане, че това е нещо повече от полицейско насилие. Нарушаване на права от представители на силовите структури има във всички държави, включително и в Съединените щати. В момента, в който носителят на политическата власт се разграничи от акта на насилието, то остава само в полето на полицейското насилие. Полицейско насилие, което се ползва с политическо покровителство се превръща в политическо насилие”, категоричен беше заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

От ДПС поискаха извършилите на полицейското насилие да получат своето адекватно наказание, а не просто порицание. И призоваха премиера Борисов да излезе с адекватни решения след последния случай в Мировяне.

„Обръщаме се към премиера, необходими са решителни действия. Бяхме окуражени от адекватната му реакция първоначално, само че първоначалната му реакция не се материализира. Сега някакво порицание ни се поднася като самодостатъчна мярка. Тази некатегоричност на изпълнителната власт крие риска да превърне политическата власт в България в съучастник в процесите на нарушаване на човешките права”, беше категоричен Местан.

Според ДПС след случаите с Кърджали, Търговище и Мировяне чашата е преляла.

От левицата поискаха специална парламентарна комисия, която да провери въз основа на каква информация е стартирана акцията в Мировяне, защо прокуратурата и съдът са дали разрешително за началото й.

„Ако се правим, че не виждаме, ставаме съучастници и виновници. Ако парламентът не забелязва и не реагира на тези действия, значи той не е на висотата на отговорностите на българския народ”, изрази реакцията на левицата Георги Божинов.

„Когато насилието е извършено от властта и липсва разграничаване на политическото ръководство, имаме работа с насилие за политически цели. Имаме случай с една власт, която иска да остане на власт на всяка цена. Ако не реагираме ставаме съучастници”, завърши Божинов.

Представителите на ГЕРБ не пожелаха обаче да вземат думата след изказванията на опозицията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Мировяненасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 12 години
Днес.бг защо не публикувате последните новини около този случай,разкритията които направи Васил Иванов от Нова ТВ ? Или това вас не ви интересува,важното е да се изсерете на труда на полицията,пък после друг да ви чисти ***.Ми то битото един час на земята семейство от 20 барети се оказа задържано от 4 човека за 4 минути без нито един шамар да им ударят.Има видеоматериал по случая и свидетелски показания на очевидци.А невинното семейство се оказа контрабандисти N 1 в София ,зареждат яко .
120
2
 
0
 
! Отговори
Ани преди 12 години
Стига вече!Крайно време е да спре всичко това!!!Имам деца,внуци.Не желая на мен и на тях да им се случат нещата,които се случват през последните 1-2 години.Пределно ми е ясно,че всяка власт си прави каквото иска,но сегашните прекалиха по всички направления.Обърнахме се на скотове.Да,всеки народ си засллужава управниците!!!Хора,време е да кажем СТОП на всичкото това насилие!Да помислим за децата и внуците си!!! ИСКАМ СПОКОЙСТВИЕ,СИГУРЕН ЖИВОТ ЗА ДЕЦАТА НИ!!! Не ме инте
119
1
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
ПОЛОЖЕНИЕТО Е СЕРИОЗНО
118
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
За тези 3мата на снимката снощи по телевизията тяхни съселяни се изказаха много лошо за тях.Били са богаташи имат скъпи автомобили много голяма и много хубава къща като един от коме-нтарите беше че с това мъничко магазинче не може да си толкова богат ако нямаш бизнес в ся-нка.Не ме разбирайте грешно ТОВА го казват ХОРАТА КОИТО СА ИЗРАСНАЛИ С ТЯХ от години.
117
0
 
1
 
! Отговори
а преди 12 години
Момчета защо едни коментари са оцветени в синьо а други в бяло.Моля за коректен отговор.
116
0
 
2
 
! Отговори
ДО 128 преди 12 години
Твоите искания са АНАРХИЯ а щом се криеш когато мине полицейски автомобил си гузен.В ЗАТ-ВОРА имат една много хубава поговорка ТРЕВАТА ЩОМ СЕ КЛАТИ ИЛИ ГУЩЕР ЛАЗИ ИЛИ ВЯТЪРДУХА.Започни да живееш позитивно и няма да се криеш вече.Но знай че по-лошо от АНАРХИЯТАняма като политика на управление.
115
1
 
2
 
! Отговори
За всите циганета преди 12 години
Правя ефтинУ групи в туитъра и фейаса против власта, ако ви фанат га крадете или продавате ментета започвайте да рИвете - аз съм против правителството -това е полицеищина...само 200 лефа с без ДДС
114
0
 
5
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
След следващите,не толкоз далечни избори гла са на г-н Костов ще бъде като шепот,а влиянието на ДСБ ще бъде не-повече,отколкото на крайпътна безиностанция.Нека сега поне си мислят,че нещо зависи от тях
113
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И мойта чаша преля. Като мине полицейска кола покрай нас се крия под креватаот страх! Не се търпи вече. Искам оставката на Борисов, Цветанов, Дянков,Плевнелиев, ...... а, даже на всички от ГЕРБ. Е, може и да се откажа от исканията се, но никакви полицейски коли повече!
112
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се чуди човек от толкова бой как си стоят на краката?
111
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тримата *** от снимката са политически ***.БСП и ДПС са ясни - крадци от класа, но най-гадния е Костов!Смърди от разстояние - политическа ***.
110
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте *** от пикчерса-станаха за смях на цяла България и пионки на шепа бандити нарекли се опозиция.
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До кога Мафията в България ще се нарича опозиция?
108
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз от години не съм видял жив полицай!Само по телевизия и вестници.Не вдявам и за какъв полицейски произвол се говори.
107
7
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Тези *** са много важни!Когато полицаите влязоха по погрешка в апартамента на Краси Аврамов, какво стана?Извиниха се, даже бяха почерпени от човека глас.Който не нарушава закона няма от какво да се страхува!
106
2
 
11
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Бре Иване,бре Костов, що се обаждаш като никой не те пита???Ако наистина чашата беше преляла ти не уважаеми трябваше отдавна да си постоянен гост на централният софийски затвор. Хайде моля,трай си и не се обаждай!
105
10
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
И Първанов си отиде!БСП напусна властта и настървено купува хора да реват срещу правителството!Тези на снимката трябва да бъдат съдени, дори и за една кутия цигари без бандерол, а не да дават пресконференции!
104
2
 
0
 
! Отговори
do 114 преди 12 години
Ти пък откъде знаеш че са ходили на скъпи почивки
103
5
 
3
 
! Отговори
petq преди 12 години
Защо няма оставки затова, че службите не си вършат работата-да разчистят продавачите на такива цигари-или те са "дребни играчи"-ами минете през *** махала (която и да е) и ще видите как ще ви наобиколят поне 20 *** с цигари без бандерол. Веднага скочиха много хора да защитават престъпниците,а никой не реагира на тяхната наглост!
102
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудно ли е защо по държавните учреждения има опашки и висиш като пуяк,да свършиш някоя работа,като всички чиновници са мобилизирани да пишат дитирамби за правителството.Да сте видели днес полицай по улицата? всички в районните и пишат в нета славословия.