Опозицията върти на шиш Цветанов

На преден план излиза вот на недоверие заради полицейското насилие
Обновена: 26 яну 2012 15:07 | 26 яну 2012 10:26,
137
Опозицията върти на шиш Цветанов
След нападки от Цветанов Костов го нарече страхливец. Снимка: БТА

Опозицията се готви за вот на недоверие към правителството заради случаите с полицейско насилие.

Тя настоява да бъдат създадени две анкетни комисии, да бъде изслушан премиера Бойко Борисов и за оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Ако тези инициативи бъдат блокирани и продължава агресията срещу опозицията за това, че иска отговори за скандалните случаи, на преден план излиза вот на недоверие, категорични са опозиционните партии в парламента. 

Депутатът от Синята коалиция Йордан Бакалов обвини пред bTV министър Цветанов в това, че умишлено е командировал в чужбина висши служители на МВР, които вчера е трябвало да бъдат изслушани от специална комисия във връзка със случаите в Мировляне и Скравена.

Сред тези служители е и самият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

Още по темата

"Уволнения няма след случая с малтретираното семейство в Мировляне. Шефът на Второ РПУ беше с временна заповед, така че преместването му не може да се счита за уволнение", заяви Бакалов.

Депутатът от БСП Ангел Найденов също спомена случая в Мировляне, заедно с убийството на Мирослава от Перник в началото на месеца, както и оплакването на момчетата от Скравена, че са били бити от полицаи.

„Дори да са само тези 3 случая, имаме всички условия да поставим въпроса за политическата отговорност на министъра на вътрешните работи. За съжаление не трябва да забравяме, че има цяла една поредица от подобни случаи в Кърджали, Търговище, Варна и т.н.

Трябва да бъдат подложени на кръстосан разпит от парламента не само Цветан Цветанов и Калин Георгиев , но и премиерът. Тази тема се нуждае от изясняване докрай”, категоричен бе червеният депутат.

Според Христо Бисеров от ДПС основната характеристика на дейността на МВР е бруталността и агресивната некомпетентност, което е прецедент в управлението досега.

„Над това нещо има две шапки. Едната е политическа в лицето на министър и премиер. Премиерът вече се опитва да се разграничи, но се оказва, че не може. Много е голяма зависимостта му от вътрешния министър. Цветанов пък освен политическото ръководство, е поел и професионалното ръководство на МВР, т.е. това ведомство няма реално главен секретар, тъй като Цветанов решава и дърпа конците за всяка акция“, смята Бисеров. 

По думите му другата шапка над МВР е прокурорската, която пазила полицейското насилие.

„Имаме десетки осъдени в Страсбург, но нито един от тях не е изправен на съд от прокуратурата”, заяви Бисеров.

Анастас Анастасов от ГЕРБ от своя страна подчерта, че изразеното от опозицията мнение, че полицейското насилие се толерира от политическа партия, е абсурдно.

„Търсят под вола теле... Пробваха да очернят Борисов, пробваха с Дянков, сега въртят на шиш Цветанов и ще се опитват всячески да го компрометират с политическа цел”, коментира депутатът от управляващото мнозинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така наречената опозиция са *** до ушит еи нямат работа в Парламента ,а по затворите....крадци на прехода -кумунета,турци и Лостоф
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не го ли разбрахте бе герберчета, Боко не е алтернатива на Серго, а неговото продължение???! А е генерал, щото агент Гоце го направи такъв за един ден... Преди това беше обикновен пикльо-лейтенант...
106
0
 
2
 
! Отговори
до #122 преди 12 години
Мислещите хора,рано или късно,се отърсват от заблудата си! Ти за тях не бери грижа! Като мразиш комунистите защо повтаряш,като папагал лъжите им за Костов?Защо не кажеш за комуниста-охранител,как бръсне без ***?Не казваш,защото си от най-заблудените му фенове, т.е.при вас вход за мисъл ЗАБРАНЕН !!!!!
105
1
 
0
 
! Отговори
dedovia mi преди 12 години
DALI OPOZICIATA VARTI CVETANOV NA SISH NE ZNAM NO VREME E NIAKOI DA ZAVARTI TIA OT OPOZICIATA NA DEDOVIA MI NA4ELO S KOSTOV I STANISEV
104
2
 
1
 
! Отговори
toi преди 12 години
Цветан Цв-Ал Бънди
103
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 12 години
А въртенето на цветанов на шиш не е добра идея - да хванат фидосова. На шиш се пекат ***, не маймуни.
102
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
122 - нещастен жалък *** - "тоя с очилата" пое България когато бе заплашена от глад, когато доларът струваше 3 000 лева, а хората вземаха месечни заплати по 3-4 долара, а остави след себе си една бързо развиваща се, финансово стабилна, просперираща държава !! Само като чета такива като тебе, както и другите, които венцехвалят Боко *** и разбирам, че простия ни народ напълно заслужава съдбата си - да бъде най-бедния в Европа и най-бързо топящия се в света !!!
101
2
 
0
 
! Отговори
Свилен преди 12 години
Браво на 125 от многото лаене има и нещо разумно.
100
0
 
4
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
ДО 125..Братко какво се случва с теб?Къде е душата ти и българското ти сърце..???Нима не виждаш какви чудовища ни управляват в лицето на партия ГРОБ??Пиши ми какви хапчета пиеш за да започна и аз да пия същите..От какво си заслепен толкова много..или и ти бозаеш от децата на Сатаната и си техен слуга?Те са тези които защитават престъпниците и са с по черни души от самите тях!!!СЪБУДЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ!!!
99
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Свърши се със заблудата ми. Все си мислех, че са пресилени данните за престъпността у нас. Сега ми светва, че те са верни.ТОЗИ НЕОПИСУЕМ ВОЙ СРЕЩУ ПОЛИЦИЯТА ГОВОРИ ЯСНО:ПРЕСТЪПНОСТ И ПРЕСТЪПНИЦИ МНОГО. Тежко и на полицията - срещу нея е здравата спойка от бандити и опозиция, обединени от общи престъпни интереси.
98
8
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
ZVETANOV SI OSTAVA NA MQSTOTO I TO 15 GOD KOITO SLEDVAT. NIKOI NQMA DA GO PIPNE. NA OPOZIZIQTA POZDRAVI OT MENE, XAXAXA, BOKL-ZI MRASNI NENAQDOXTE SE, E SEGA SHTE UMRETE OT GLAD KEL-ESHI DOLNI, PRESTAPNIZI I PIQVIZI NA BALGARSKA KRAV, UMRETE OT GLAD, DA NQMATE PARI I TOKA DA SI PLATITE, DREBNI KRADZI DA STANETE I KILIITE V SOFIISKIQT DA TOPLITE. TOVA E SADBATA NA OPOZIZIQTA. VIE Q ZASLUGAVATE. GADOVE
97
11
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Този наглец с очилата дето е на снимката УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ и сега има наглоста да нарича хората с епитети които са подходящи само за него и неговото правителтство.Хора този и жена му казаха че ще си внесат народ толкова ли бързо го забравихте.Та жена му не може да раз-личи СВЕТИ от СВЕТА.Хора а представяте ли си и колко се е напушил щом си говори с теме-нужките той ли искате да се върне дето занесе ОНЗИ СПИСЪК в турското посолство.ОПОМНЕТЕ СЕ!!!!!!!!!
96
11
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
При бонев начев йорданов петков миков да не би да не е имало НАСИЛИЕ спомнете си КЪЩАТАНА УЖАСИТЕ В КОПРИВЩИЦА където ДОБРОВОЛНО СИ БЯХА ПРИЗНАЛИ обвинените за убийството на луканов това каква е според вас а ето съда ги оправда всичките а какви мъчения са преживяли само те си знаят.Г-да трябва да бъдеме толерантни.Не може да бъдеме крайни нито в обвиненията си нито в похвалите си а трябва само да сравняваме какво беше преди какво е сега.ОНИЯ БИЯТ от 09.09.1944г. но не ги обвинихте в нищо!!!
95
0
 
5
 
! Отговори
до № 60 преди 12 години
Благодаря ти 60. Няма как да не се съглася с теб. че и това е истина. Но какво правим ние тогава ? Ами щом не трябва и на самите себе си да не вярваме - ГИБЕЛ СМЕ !!!!! Казвам - НАРОДЕ - СЪБУДИ СЕ!!!!!! А колко институции обиколих заради този РОСЕН ИВАНОВ- се оказа. че наистина не е виновен само Цветан Цветанов . Или напред за ИСТИНАТА или по добре да се изгубим като нация.
94
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Вижте какво става с посланиците които всичките са офицери от ДС та нима те ще работят за България с премиер Борисов НЕ ще работят против Борисов и оттам и против България.На-мерете свои познати или други които са изпадали в нужда зад граница и ги попитайте как саим помогнали офицерите от ДС.Разберете хора че сега комунистите се побъркват от яд че губят позиции и използват всяка грешка за да мачкат Борисов.При техните министри на МВРнима не е имало полицейско насилие спомнете си ЧОРАТА
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че има издънки - има. Но знаем какво се закани опозицията след изборите! Просто е да се сети човек, че издънките са инициирани от хора, които имат полза от тях. Политическа полза. Трябва да се разследват пионките, които са спомогнали за този цирк и да бъдат уволнени. Така хем ще се прочисти малко родното мвр, хем ще има реално наказани и опозицията няма да има какво да мрънка.
92
4
 
6
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
както и атаката срещу МВР така и помилването е дезинформация и манипулация. Политиците много им харесва да се оплюват а не да решават проблемите на страната. Костов и неговият подчинен Наско са царе в оплюването, после следва Яне, който им е примерен ученик, Татяна Дончева... И други дават всичко от себе си. А вие лапайте мухи и им се смейте. И беднейте...
91
6
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Върнете се в близкото минало и си спомнете да колко милиони лъснаха далавери в болници институти фирми министерства фондации та дори и един ботор онодис глупа беше правил нечестни заменки ама бил любимец на народа.Всички крадат и лъжат и ето дойде Бойко и се опитва да ги спре и озапти но ние пак сме недоволни.Да има грешки и без това не може но поне се опитват да оправят нещата и да изринат мръсотията след наср....а столетница.
90
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво полицейско насилие пък толкова. Преди години по времето на вашия Костов в едно районно така бяха били едно симпатично хайдуче, че го заключили в една каса и сутринта като я отключили отвътре е изпаднал трупът на същото лице. После дело, съдят и уволняват полицаите. Да сте чули в медиите подобни драстични случаи тогава да са оповестени? Никой не може да оправи държавата а се замерят с компромати. Жалка опозиция.
89
11
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
ДА ИСТИНА Е че това правителство има проблеми но нима искате да се върне костов виденов станишев или оня оправяча.Не забравяйте че в това правителство всички са нови политици иуправници.Върнат ли се ония посочени горе пак ще го ядеме голям и четвъртит.Тези хора по-не започнаха нещо да правят и то се вижда много ясно.Комунистите започнаха магистралитепрез 70-те и още не ги бяха завършили но сигурно паричките за тях са ги изпапали.Трябва търпение иначе ще стане по-лошо.