Посланик Алън обича баници и... чалга

Новият британски посланик встъпи в длъжност
2 фев 2012 16:35,
102
Посланик Алън обича баници и... чалга
Джонатан Алън Снимка: БТА

Новоназначеният посланик на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Джонатан Алън връчи aкредитивните си писма на президента Росен Плевнелиев.

Дипломатът стана популярен в медиите, след като живя 4 седмици при българско семейство в Пловдив, за да научи добре езика и да се запознае с традициите.

Алън сподели също, че харесва българските баници и се „оплака“, че от тях е наддал 5 кг. Дипломатът разкри още, че харесва домашната ни ракия и вино, както и чалгата.

Той разказа, че домакинята, в чийто дом живял, обича тази музика и всеки ден я слуша и гледа. От фолк певиците пък най-много му допадала Мария.

Алън е роден през 1973 година. Заемал е различни длъжности в системата на британското външно ведомство, където постъпва през 1997 г., сред които директор на Департамент "Източна Африка и регион на Големите езера" /2009-2011/.

Бил е началник "Анализи, информация и комуникация" в Службата по сигурност и антитероризъм /2007-2009/; заместник-директор на Департамент "Международни отношения" /2006-2007/.

В периода 2003-2006 г. е работил в постоянното представителство на Обединеното кралство към ЕС в Брюксел.  Женен е за Елизабет Патриша Алън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: Джонатан Алън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А, Алъне, червенушко златен, назначиха ли те леля, аз съм кака Сийка, дет живя при мен, да си жив и здрав. Алъне, да ми платиш леля 8-те кила дамаджанка сливова, леля дето ми я изцока от свако Теньо я пазих за зестра на дъщерята, да не забравиш чедо. И много исках да харесаш Ивана или Галенчето, па ти тая Мария с таа джука, бе леля, то грозно!. Алъне леля, ама то ти си беше слабо - как да не ти напраа баничка и бахур хапваш ама лошо пиеш, две ракии леля и ме хващаш за гъзурника. Айде сполай ти!
64
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Па то на всичките му сънародници това им харесва у нас: ку*ви, чалга и пиене, що да не му, като с това сме известни, за съжаление
63
6
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
КОЙТО ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ - ПИШИ ГО БЕГАЛ!
62
4
 
5
 
! Отговори
White Rabbit преди 12 години
този посланик е RETARD
61
4
 
2
 
! Отговори
do 67 преди 12 години
Казал съм ясно това, което исках да кажа, *** със ***.
60
8
 
19
 
! Отговори
Wiki преди 12 години
И откога, уважаеми 'журналисти' от Днес има държава на име 'Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия'?!? Това е тотална липса на обща култура...
59
4
 
20
 
! Отговори
666 преди 12 години
Тоя няма вид на шпионин но е 100% такъв , всички посланници са шпиони и разузнавачи. Щом е лапнал по фолка ни е ясен колко му е умственият багаж.Но все пак е нужно някой да осветли човека че тая музика възпява престъпниците и бандитизма и се слуша само от най-низшите слоеве на обществото.
58
7
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Що да не харесва чалга...човекът,хора разни;и дипломати има...чалгари.
57
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da idesh v Plovdiv ili v Shopluka da uchish bulgarski ezik,po dobre sled tova ne si otvarqi ustata, ednite sa *** drugite Shopi nqmashe li edin normalen bulgarski dom deto da ide da uchi ezika i da chue hubava bulgarska narodna muzika,a ne tazi chalga
56
5
 
9
 
! Отговори
hm преди 12 години
Уфффф тук пак се изказват едни ми ти ценители. Как така никой, ама никой не слуша чалга, пък в чалга дискотека не можеш да влезеш без резервация. Иначе адмирации за човека, че е решил да понаучи малко родният ни език и традиции. Нашите в чужбина името не могат да си кажат на местния език. Колкото до избора на Пловдив - явно човекът е проучил нещата и е искал да се докосне до нещо древно, културно и магнетично.
55
1
 
28
 
! Отговори
dkf преди 12 години
Гледах репортажа. Човекът просто е учтив, нищо повече. Е, малко лицемерно, но няма как - част е от служебната демагогия, нали е дипломат. BTW, новината е от 24-ти януари.
54
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН!N E O B U X - P E C H A L B A . F R E E . B G
53
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Англия винаги е била враг на България от историческа гледна точка, а англичаните са по-големи мошеници и от нас.
52
5
 
11
 
! Отговори
яребица преди 12 години
Малиии, учел езика при чалгаджийка ...! Не знам езика дали е изучил, но от пошлостта и простотията е прихванал в Чалгаристан.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иек мек хахах
50
2
 
9
 
! Отговори
KIRIL преди 12 години
KOGATO V BG 73 NABOR IMA TAKOVA RAZVITIE MOJE DA MI SE OBADITE :)
49
2
 
8
 
! Отговори
Явно не е гей :- ) преди 12 години
Тук е на гости и казва, че ни приема. Това означава в превод изказването му.
48
2
 
1
 
! Отговори
SOP преди 12 години
53 AXAXAXA
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dobre toi xaresval banica i 4alga kvo ot tova nema lo6o lo6oto e kogato zapo4ne6 da u4i6 nqkoi kakvo da xaxresva togava stava zleee
46
2
 
0
 
! Отговори
maistor MIRO преди 12 години
abeeeeeeee BUL NAROD njama pari za bani4ka mnogo ni interysyva kakvo shte jade i toi e 4ovek ako iska i MYSHMYLI da jadeeeeeeeeeee------------------