Протестираме срещу холандски сайт за оплаквания от нас

МВнР: Държава основателка на ЕС толерира насаждането на омраза
Обновена: 10 фев 2012 09:36 | 9 фев 2012 20:22, Елка Василева
195
Протестираме срещу холандски сайт за оплаквания от нас
Герт Вилдерс. Снимка: Reuters

Министерството на външните работи не може да приеме, че една от държавите основателки на ЕС толерира насаждането на омраза, дискриминация и ксенофобия. Това противоречи на Хартата и на основните правила на ЕС.

Така говорителят на МВнР Весела Чернева коментира за БТА инициатива на Партия на свободата на Герт Вилдерс, която представи специален сайт, на който холандските граждани да изпращат своите оплаквания от източноевропейците.

Това показва проблем в самата Холандия, но е и заплаха за целия Европейски съюз и за неговите ценности, посочи Чернева. Призоваваме правителството на Холандия да се разграничи от тази инициатива на Партията на свободата и да предприеме съответните мерки, добави тя.

Тази наша позиция беше изразена днес от заместник-министъра на външните работи Константин Димитров пред посланика на Нидерландия у нас, каза говорителят на МВнР.

Още по темата

Българската държава обмисля вариант да сезира европейския омбудсман, евентуално Европейската комисия също така, ако се налага този въпрос да бъде обсъден на Европейски съвет, посочи Весела Чернева.

Днес румънският вестник "Евениментул зилей" съобщи, че румънското министерство на външните работи обвинява холандската крайнодясна Партия на свободата на Герт Вилдерс в дискриминация заради сайт, насочен срещу източноевропейците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
23
 
3
 
! Отговори
НИКОЛАС САРКОЗИС преди 12 години
ГЪРЦИ И ХОЛАНДИ--ВЕЛИКИ НАЦИИ--ДАЛИ КУЛТУРА НА СВЕТА..А ВУЛГАРИТЕ СА ЕДНА ЧУМА ЗА ПЛАНЕТАТА..ЕДИН КАРЦИНОМ, ДА ЖИВЕЕ ОЛАНДИА--БРАТСКА НАЦИА НА ЕЛЛАДА..БЪЛГАРИН=***,ТУРЧИНИ И ПОМАКОС=НЕДОСТОИНИ ЗА ЗАПАДА
135
8
 
13
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
Холандският Волен - клоун открай докрай.
134
19
 
9
 
! Отговори
читател преди 12 години
Герд Вилдерс - достоен и разумен човек.Не го достраша да направи филма ФИТНА.И още много други неща.МВнР няма от какво да се жалва, щом в Холандия бъка от българска и румънска ***.Холандците няма да оставят хубавата си държава на *** от Изток.
133
4
 
0
 
! Отговори
RORO преди 12 години
"Стига глупости бе тате.."
132
2
 
6
 
! Отговори
хаха преди 12 години
С какво се друсате бе хора...
131
3
 
33
 
! Отговори
neverever преди 12 години
Хора, не се потискайте. Тия на Запад тепърва ще усетят какво е да им натикват бавно ***, докато им режат главата. Ние поне го знаем този момент. Непрекъснато споря с тях и ги убеждавам, но не става - трябва да го преживеят сами, това е! Ще си патят от демокрацията, толерантна само за черни и жълти и късно ще разберат, че опасността не идва от славяните...
130
2
 
13
 
! Отговори
vb преди 12 години
Тоя здраво се е нашмъркал.
129
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Холандските националисти прилагат Либииския нметод със сестрите: най-слаба е България и е най-лесно да арестуваме Българките..Това го каза независим специалист по межд. право. каква е била евентуално логиката на властите и изброява много доказателства като това, че Българските мед. специалисти са получавали заплати с пъти по-малки от Поляците например. Та и дребните душички на Холан. националисти не разсъждават по-далновидно..
128
10
 
17
 
! Отговори
Томас преди 12 години
какво има да простестирате -просто не отивайте да слугувате на крадливите западняци - стойте си в България и изграждайте своя държава, в която да сте хора. Всякакви хора идват в златната ни земя - а простите българи я напускат да идат някъде под наем - докато ги изгонят.
127
6
 
6
 
! Отговори
Ю2 преди 12 години
Национализма-нацизма вина ги е предизвиквал големи злини в/у себе си. Без изключение.
126
2
 
0
 
! Отговори
150 преди 12 години
Thanks:):):)
125
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Холандия загива поради увеличаващата се инвазия на исляма.Поради това, че не смеят да напрвят нищо по темата, търсят кого могат да порежат и това се оказва, че сме пак ние.
124
2
 
9
 
! Отговори
bg преди 12 години
Nacistkata mursha na snimkata podkrepja isljama s/u Pravoslavieto.
123
1
 
4
 
! Отговори
drakon преди 12 години
POZDRAVIAVAM OT SARCE KOMENTARA 150 ,BRAVOOO,DRAKONA
122
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми Клинтъновица да отиде да ги смъмри, нали мисията й била да защитава ***
121
1
 
2
 
! Отговори
drakon преди 12 години
pozdraviavam tee 100000000 PATI,BRAVOO,S YVAJENIE
120
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тука има някакъв сводник дето си предлага стоката среден клас, чак реклама прави и натъртва нещо дето може и да не е така
119
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Hora,ne mu obrushtaite vnimanie na tozi i ostanalite "evropeici".Az lichno gi nenavijdam.Vinagi sa bili licemeri i kompleksari.Tezi evropeici,koito 500godini gledaha kak nas ni koliat i ubivat i kazvaha:nas da ne ni zakachat turcite,e tam da si bezchinstvat na Balkanite ,te li shte ni kritikuvat?Tezi "evropeici",koito ni razdadoha stranata s razni dogovori sled voinata,te li shte ni kritikuvat?Tezi koito sa uzakonili drogata !?Te koito imat nai visok % na kruvosmeshenia?
118
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може ли и аз да се оплача?
117
0
 
13
 
! Отговори
отговор към 145 преди 12 години
ами явно е, че между *** от бившите си колонии и източноевропейците ние сме по големите ***