Протестираме срещу холандски сайт за оплаквания от нас

МВнР: Държава основателка на ЕС толерира насаждането на омраза
Обновена: 10 фев 2012 09:36 | 9 фев 2012 20:22, Елка Василева
195
Протестираме срещу холандски сайт за оплаквания от нас
Герт Вилдерс. Снимка: Reuters

Министерството на външните работи не може да приеме, че една от държавите основателки на ЕС толерира насаждането на омраза, дискриминация и ксенофобия. Това противоречи на Хартата и на основните правила на ЕС.

Така говорителят на МВнР Весела Чернева коментира за БТА инициатива на Партия на свободата на Герт Вилдерс, която представи специален сайт, на който холандските граждани да изпращат своите оплаквания от източноевропейците.

Това показва проблем в самата Холандия, но е и заплаха за целия Европейски съюз и за неговите ценности, посочи Чернева. Призоваваме правителството на Холандия да се разграничи от тази инициатива на Партията на свободата и да предприеме съответните мерки, добави тя.

Тази наша позиция беше изразена днес от заместник-министъра на външните работи Константин Димитров пред посланика на Нидерландия у нас, каза говорителят на МВнР.

Още по темата

Българската държава обмисля вариант да сезира европейския омбудсман, евентуално Европейската комисия също така, ако се налага този въпрос да бъде обсъден на Европейски съвет, посочи Весела Чернева.

Днес румънският вестник "Евениментул зилей" съобщи, че румънското министерство на външните работи обвинява холандската крайнодясна Партия на свободата на Герт Вилдерс в дискриминация заради сайт, насочен срещу източноевропейците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
5
 
! Отговори
Лудхаус преди 12 години
Ще се радвам, когато пполовината Македония поиска БГ гражданство, щото ще й писне да се прави на марсианци, а другата - да се запетляе в деменцията сиТе тогава ще е интересното. От една страна - шиптъри, от другата - сръбе, и един дето гледа сеира...
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой е този сайт? Искам да се оплача за следните лица: Сергей Станишев, Георги Първанов, Румен Петков, Мая Манолова, Красьо Червения, Емел Етем, Ахмед Доган, Иван Костов, Симеон Сакскобурготски.... много са
74
0
 
3
 
! Отговори
Петя преди 12 години
Хубаво, че в българските медии се пише за напъните на Вилдерс. Не пише само, че в Холандия няка към кого да се обърнат журналистите за коментар. Става на въпрос за официални изказвания и то на езки, който се разбира и в Холандия... Добре, че знаят къде има български магазин в Хага (и българи, говорещи холандки), че да попитат какво мислят българите, жвиеещи тук какво е мнението им.. А поляците вече са направили "анти" сайт... , meldpuntwaardevollegezelligheid.nl
73
1
 
3
 
! Отговори
22g. преди 12 години
маке ти недей се притеснява за нас нас цяла европа ни иска заради местоположението ни :Д нас ще ни оправят защото им трябваме въпроса е вие кога ще излезете от вашият въображаем макеланд и ще се присъедините към 21 век?
72
1
 
5
 
! Отговори
бртъ преди 12 години
Тоя пич трябва да почне да взима нещо качествено.Да не се трови само с техните менте наркотици.Тук в БГ мога да му предложа трева супер качество и на изгодна цена.
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
68-ми, ти с пакистанците ли се сравняваш и *** ли бе ....Баси клоуна.
70
1
 
4
 
! Отговори
до 88 преди 12 години
да по малък *** е от вас-*** и македонци с български паспорт ловят по европа!!!и не забравяй -вие идвате за български паспорт- не ние!
69
1
 
5
 
! Отговори
до 88 преди 12 години
Абе не знаех че и Саше Великиот е писал на бугарски.Ти от къде го знаеш?
68
1
 
2
 
! Отговори
То преди 12 години
-И като си извади пръста от носа какво намери?-Хм тоя кока не е качествена.
67
1
 
6
 
! Отговори
. преди 12 години
Абе кво искат от нас тия изпращели наркомани , ***, лезбийки , травестити , педофили на колела !? Ще ошамаря некой холандец като ми се отдаде случай , поне да има от кво да се оплакват ще ги *** в тъпите селяни мелничари.
66
1
 
3
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
знам че Бг е зле ама ми олеква като знам че до нас има македония- по зле
65
1
 
4
 
! Отговори
veni преди 12 години
До македоноида: Такова недоразумение като вас няма. Ти си кух и *** "сърбеж" и за вас важи само едно нещо- "СИТЕ СРБЕ НА ВРБЕ".
64
1
 
5
 
! Отговори
Лудхаус преди 12 години
Още се чудя отде македонецот знае български. Може баба му да му го е преподавала, преди да са го оправили и да стане македонец... :-))))))))))))))))
63
2
 
5
 
! Отговори
4545 преди 12 години
нека да се оплакват.дайте ни холандките и те ще бъдат доволни.те тогава ще влезем в шенген.
62
1
 
4
 
! Отговори
22г. преди 12 години
76 ще ги избрише разбира се като се акаш ще те избирше. ние щом сме *** защо цяла свят ви игнорира? защо всички млади македонци идват в България? щото им омръзна да живеят в този *** които наричате държава. 1 град имате всичко останало село при нас поне малките градове и повечето села пътища имат за разлика от вашите кални пътечки. пс: тази вечер еМакедония ще бъде затрита :Д ЕДЕН пак е във вихъра си :Д
61
4
 
8
 
! Отговори
хуйландец преди 12 години
Чистите холандци са 59% другите са *** и араби. Във всеки град е пълно със домашни джамии, има огромни квартали само с араби със забулените си жени. Когато бях там на почивка, минавах през такива квартали че се чудиш в коя държава си. Скапаните холандци отделят луди средства за приобщаване на тия " малцинства ". Трябва всеки от нас да се поинтересува за холандските концерни които продават стока в България. НЕ КУПУВАЙТЕ ХОЛАНДСКИ ***!
60
2
 
8
 
! Отговори
До Makedonec 76 преди 12 години
Скоро албанците ще ви редат у дупето здраво!! Тогава ще молите България!
59
1
 
3
 
! Отговори
Бисер циганина преди 12 години
Казаха че в таз Ниската земя имало много метал и жица.Пуснат ли Шенген познайте къде ша ходим.Братя чакайте ни,идваме.
58
1
 
6
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
като ви почнат да оправят вас албанците(а то ще е скоро) ще ревете тогава пред портата на България маке !
57
1
 
5
 
! Отговори
Лудхаус преди 12 години
До MakedonecБате... Като те гледам какви ги пишеш и ми е смешно. Не ти ли се струва, че като те напънат шиптърите и сербите, ще ти дойде вповечко? Ама ти си знаеш - аз на твое дипе шублер нема да слагам...А на Блек Оута - такования - ще му кажа, че Европата не се напълни с Българи, а с ***. И и е хак. Щото, като отглеждаш домашни любимци - после страдаш...