Протестираме срещу холандски сайт за оплаквания от нас

МВнР: Държава основателка на ЕС толерира насаждането на омраза
Обновена: 10 фев 2012 09:36 | 9 фев 2012 20:22, Елка Василева
195
Протестираме срещу холандски сайт за оплаквания от нас
Герт Вилдерс. Снимка: Reuters

Министерството на външните работи не може да приеме, че една от държавите основателки на ЕС толерира насаждането на омраза, дискриминация и ксенофобия. Това противоречи на Хартата и на основните правила на ЕС.

Така говорителят на МВнР Весела Чернева коментира за БТА инициатива на Партия на свободата на Герт Вилдерс, която представи специален сайт, на който холандските граждани да изпращат своите оплаквания от източноевропейците.

Това показва проблем в самата Холандия, но е и заплаха за целия Европейски съюз и за неговите ценности, посочи Чернева. Призоваваме правителството на Холандия да се разграничи от тази инициатива на Партията на свободата и да предприеме съответните мерки, добави тя.

Тази наша позиция беше изразена днес от заместник-министъра на външните работи Константин Димитров пред посланика на Нидерландия у нас, каза говорителят на МВнР.

Още по темата

Българската държава обмисля вариант да сезира европейския омбудсман, евентуално Европейската комисия също така, ако се налага този въпрос да бъде обсъден на Европейски съвет, посочи Весела Чернева.

Днес румънският вестник "Евениментул зилей" съобщи, че румънското министерство на външните работи обвинява холандската крайнодясна Партия на свободата на Герт Вилдерс в дискриминация заради сайт, насочен срещу източноевропейците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
8
 
5
 
! Отговори
опаааа преди 12 години
Зщо скачате срещу сайта, изчакайте да видите какво ще се оплакват, или вие страх, че ще излязат истини. Ако ни е чиста съвеста не би трябвало да се притесняваме. Браво на холандците, сигурно доста им е писнало от нашата ***, но пък виж, може да има и обратен ефект, някой може и да ни похвали.
115
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия са някакви умопобъркани наркоманизирани типове там, на които жените им масово се заплождат с черни, прибрали са половината *** от бившите си колонии и са се маймунизирали тотално, източноевропейците им виновни!
114
1
 
8
 
! Отговори
Лелее преди 12 години
Къде е сайта? Искам да се оплача, че един българин ми е взел мястото - казва се Бойко. Дали холандските десни ще ми помогнат? :)))
113
4
 
23
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Не се чувствам никак засегнат. Холандците всъщност не се оплакват от нас, а от хилядите незаконно налазили държавата им *** от България и Румъния, които и там вършат мизерии и безобразия. Неведнъж съм предлагал на всеки ***, измъкващ се на запад, да му бъде жигосана думата *** на челото. Да се научат западняците, че *** не са Българи и да започнат да правят разлика.
112
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тука има албанци които се правят на македонци и насаждат омраза ...
111
2
 
7
 
! Отговори
яв преди 12 години
Маке а вие с какво сте известни на света освен с античкия *** който е Грък и няма нищо общо с *** като вас
110
1
 
7
 
! Отговори
Гад преди 12 години
Ей македонец ли си, къв си не те знам, ама я КЪШ !!! *** овча да *** ...
109
1
 
1
 
! Отговори
Гад преди 12 години
Кой е тоя сайт ?
108
2
 
3
 
! Отговори
133 преди 12 години
приятел какъв съм аз.къде и как живея- ти не знаеш.моля не давай квалификации!аз дадох за теб спрямо коментарите ти-злостни!Бъди здрав!!!
107
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Божке колко комплекси имае за избиване всички.....сигурно сте всички тук много нещастни...
106
0
 
3
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
alo 123 iska ti se da ebesh ama sas kakvo s prast ili s ezik tapanar smotan dobre che bylgarite sme krotki no nali znaesh kakvo stava kato niakoi ni nastapi ako si zapoznat s istoriata de no edva li ti mai prez jivota si si prochel samo pasporta si ako imash takav boklyk tap
105
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"и се успокой малко -явно имаш проблем с жените някакъв -пускаш много озлобени коментари за българките, а европа е залята от целия източен блок и африка от ***,на който процента Бг е малък. Айде легай спокойно!"Нямам проблем с българките ***, не съм пускал озлобени коментари - казвам само че българките са най-многобройните проституки от среден клас, не от високата класа проституки. И са добри *** момичетата - но това е законно в западна Европа и аз съм доволен от тях, нямам никакви проблеми с тях - добри *** са българките. Ти явно си нелегален и безпаричен и се занимаваш предимно с нелегани долкокачествени *** - е та сигурно са предимно африканки и ***, затова си останал с впечатление, че всички са африканки и ***.
104
2
 
2
 
! Отговори
Шок у ажас преди 12 години
Жена от село Бисер: Мъртвият ми баща ме събуди и спаси четете само в 7plus7. net
103
1
 
4
 
! Отговори
124 преди 12 години
това че си бил някъде и си видял 20 български ***,ознава че има и 220 от друга националност.стига писал смешки!
102
3
 
3
 
! Отговори
ер преди 12 години
Прав е Цецо 129 тоя яко *** шпека все едно наистина гледам някакъв Холандски Азис
101
5
 
8
 
! Отговори
Цецо Манафов преди 12 години
Тоз на снимката си е жив 100 %-ов холандски ***!Има *** пенделската физиономия!Между другото-всеки втори,че дори всеки първи в Холандия е ***!*** *** нация...!
100
2
 
5
 
! Отговори
124 преди 12 години
не съм бил сезонен работник. и се успокой малко -явно имаш проблем с жените някакъв -пускаш много озлобени коментари за българките, а европа е залята от целия източен блок и африка от ***,на който процента Бг е малък. Айде легай спокойно!
99
2
 
4
 
! Отговори
ВЕ преди 12 години
ОТ МАКЕДОНЦИТЕ ПО ПРОСТИ ХОРА НА ЗЕМЯТА НЯМА ДОБРЕ ЧЕ НЕ СЪМ СЕ РОДИЛ ПРИ ТИЯ СЕЛЯНИ СМОТАНИ,АЗ АКО БЯХ МАКЕДОНЕЦ ЩЯХ ДА СИ ПРЕРЕЖЕМ ВЕНИТЕ ВЕДНАГА( МАКЕДОНЕЦ-*** СЕЛЯНИН ШИПТАР 3 В ЕДНО)
98
2
 
3
 
! Отговори
Ela преди 12 години
SAMO KATO VIDISH TOZI MAZEN PLYJEK VEDNAGA NA CHOVEK MY STAVA QSNO CHE MY DISHAT VAV VRATA I TO QKO,MAI POSLEDNIA MY BOYFREND E BIL OT IZTOCHNA EVROPA I TOZI E OSHTE VLYBEN.XOLANDIA E SYPER STRANA NO DOKATO IMA TAKIVA GRESHKI NA PRIRODATA NIKOGA NIAMA DA BADE FAKTOR V EVROPA,E SEGA SA VAJNI ZA NOVITE STRANI VSE EDNO NA YMRIALO KYCHE NOJ DA VADISH NO SKORO SHTE SE OSAZNAQT I TEZI :)
97
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 12 години
тебе те чекат албанците