Спираме ACTA. Поемам отговорността, отсече Борисов

Трайков е великодушен, но не е виновен, заяви премиерът
Обновена: 15 фев 2012 14:44 | 15 фев 2012 12:11,
324
Спираме ACTA. Поемам отговорността, отсече Борисов
Снимка: Impact Press Grouр

Министерският съвет спира ратификацията на международното търговско споразумение ACTA, обяви премиерът Бойко Борисов.

Той каза, че поема цялата политическа отговорност за това решение и очаква да бъде атакуван от международни организации за това решение.

Борисов допълни, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков много великодушно е поел вината.

Още по темата
11 фев 2012 19:38
175

На пресконференция вчера Трайков обяви, че внася в Министерския съвет предложение за спиране на ратифицирането на ACTA и допълни, че поема пълната политическа отговорност за негативните реакции на обществото срещу спорния законопроект.

Трайков даже обяви, че е готов да подаде оставка, ако премиерът му я поиска.

"Не мога да приема, че той носи отговорност за АСТА", отсече днес министър-председателят и прекрати темата с евентуалната оставка на министъра.

Бойко Борисов бе повече от категоричен, че преговорите за приемането на ACTA са започнали още при предишното правителство и няма как БСП да претендират, че сега научават.

По думите му бившият премиер Сергей Станишев е изготвял преписката и е участвал в обсъжданията на ACTA в Европейския парламент, а бившият еврокомисар Меглена Кунева е водила преговорите в Еврокомисията, нещо, което тя категорично отрече.

"Социалистите са водили всички тези преговори. Как не отидоха само на протеста да го оглавят за това, което те са договаряли. И както за всичко останало, контрата остава пак у правителството, сега ние ще понесем политическата отговорност пред Брюксел с вземането на това решение днес", ядоса се премиерът.

Борисов обяви още, че евродепутатите на ГЕРБ няма да подкрепят ратифицирането на споразумението в Брюксел.

"Законодателството на България за борба с пиратството и защита на авторското право е достатъчно строго и няма нужда да се въвежда ACTA", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов, абе този Янев, дето ти се врекъл на вечна любов, не беше ли същия, дето ходи на свиждане в домът на Ал. Петров и му занесе грозде когато го пуснаха под домашен арест, а този Ал. Петров не беше ли от " Октопода", абе при този Янев, нямаше ли адвокат Василев, той не беше ли адвокат на Сумиста, дето вие го обвинявате в " Килърите", АБЕ БОРИСОВ ДА ТЕ ПИТАМ, ТИ ИМАШ ЛИ ПРИНЦИПИ ИЛИ НЕ, ЩОТО ЗА ЧУВСТВО НА ПОЛИТИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ Е ЯСНО ?????????????
198
2
 
6
 
! Отговори
до 229 преди 12 години
не бартовчед му,,,
197
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ли Станишев е виновен?
196
4
 
31
 
! Отговори
пак далавера преди 12 години
нещо не му е чиста работата на тиквата, пак ни работят по тънката лайсна...
195
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички са "комунисти", набийте си го вече в главите. "Комунистите", това са всъщност заклетите капиталисти, обслужващи корпоративни (А у нас и чуждестранни) интереси.
194
7
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Ама верно са си виновни комунистите защото ако не бяха управлявали толкова бездарно нямаше сега да ни управлява тази *** Бойко и нещастниците от Герб!
193
1
 
9
 
! Отговори
Исландиа преди 12 години
За написването й народът на Исландия избира 25 от 522 възрастни граждани, нечленуващи в никаква политическа партия, които са препоръчани от минимум 30 други граждани. Този документ е дело не на шепа политици, а е написан в интернет. Учредителните заседания са провеждани онлайн и гражданите могат да пишат своите коментари и да внасят предложения, наблюдавайки лично как конституцията им придобива форма. Родената с всенародно участие конституция ще бъде утвърдена от парламента след предстоящите изб
192
4
 
32
 
! Отговори
das преди 12 години
И пак на Бойко другите са му виновни. Той горкия, и накадърните му министри са чисти като сълзи. Айде стига вече. Поемал политическата отговорност - ха! Видяхме вече нееднократно как се поема политическата отговорност по Гербаджийски - никак! Смешници до един. Никога не е имало толкова циркаджийско управление, направо отвяха всички предишни *** на "прехода".
191
4
 
19
 
! Отговори
ръкета преди 12 години
Супер новина!
190
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В деловодството на Народното събрание е внесено становище на Гражданска инициатива Не на АСТА относно приетия на първо четене Закон за хазарта. То е адресирано до министър-председателя Борисов с копие до председателя на парламента Цецка Цачева.Както съобщи Биволъ, в гласувания на 2 февруари 2012 законопроект има опасен законодателен прецедент. В Член 22. точка 13 се дават правомощия на изпълнителната власт в лицето на държавна комисия да филтрира сайтове и да спира достъпа на интернет потребителите до тях."Приетата разпоредба е недопустима, недемократична и противоконституционна, тъй като разрешаването на органи на изпълнителната власт да контролират и преценяват естеството и съдържанието на информацията, която българските граждани могат да обменят в Интернет, нарушава основни човешки права и граждански свободи." - пише в становището на Гражданска инициатива "Не на ACTA".
189
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, АСТА е подписана от България и още други 21 страни още в края на януари. Исканията на протеста на 11-ти бяха България да излезе от споразумението. След изказванията на политическите лица обаче става ясно, че България ще "замрази" ратифицирането на АСТА, което не е равнозначно на излизане от споразумението, а просто шантаж и успокояване на недоволството. От друга страна, АСТА, ако бъде приета от Европейския парламент, тя ще влезе в сила и във България.Излизане на България от тайното споразумение!Отхвърляне на АСТА от Европейския парламент!Втори протест срещу приемането на ACTAfacebook . c o m /events/271624316241985/
188
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Забележете, че до днес се говореше за оттегляне на подписа на България от споразумението, а сега вече имаме "блокиране" на ратификацията на национално ниво. Схващате ли разликата?! Това, което Трайчо е измъдрил не означава НИЩО. И така ще сме точно толкова обвързани с АСТА, колкото и до днес, нищо не се променя и това действие няма правна стойност. Докато не оттеглим подписа си, все едно нищо не сме направили!!!Втори протест срещу приемането на ACTAfacebook . c o m /events/271624316241985/
187
2
 
24
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
Относно поеманета на отговорност. Да попитам пак какво излезе от изнесения разговор между примиера и Танов за Мишо бирата. Там кой пое отговорнст?
186
9
 
24
 
! Отговори
Аз съм виновен..... преди 12 години
Пак Станишев и БСП са виновни че три години страната се управлява като групировка- това да ...така е - и аз съм виновен че сегашното управление е такова- никакво....начело с един взел се за ГОСПОД - ама като е господ да управлява РАЯ а не БЪЛГАРИЯ...която вече заприлича на АДА - и около казаните обикалят ГЕРБЕРИТЕ .....ИМАЛО ГЛАВА ДА ПАТИ-ОТ ДЕБЕЛОВРАТИ......
185
7
 
10
 
! Отговори
... преди 12 години
квичете ***!
184
8
 
25
 
! Отговори
петър ненов преди 12 години
на кунева и е къса паметта сигорно и за аец не помни нищо както костов за нефтохима.....
183
7
 
21
 
! Отговори
УУУУУУУУУУ преди 12 години
НЯМА ПО НАИВЕН ОТ БЪЛГАРИНА,НА ГОЦЕ МУ ВИДЯ ДОСИЕТО ЦЯЛ СВЯТ И ПРОДЪЛЖАВАТЕ,ТОВА Е ШИЗОФРЕНИЯ
182
14
 
40
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Бойчо,кажи пак че Станишката е виновенда се посмееме малко
181
25
 
20
 
! Отговори
Kiro преди 12 години
*** трябва да разберат, че сме в Европа, а не в Казахстан. Така, че връщане назад няма, колко и да Ви се иска. БСП, ДПС и т.н трябва да отидат на политическото бунище за да станем нормална държава. Друга алтернатива няма. И се надявам на следващите избори да го направим.
180
17
 
42
 
! Отговори
хахааааааааааааааааа преди 12 години
Борисов върви си-това е единствения ти разумен ход-мъчиш себе си и държавата-не ставаш-не разбра ли!!!