Спираме ACTA. Поемам отговорността, отсече Борисов

Трайков е великодушен, но не е виновен, заяви премиерът
Обновена: 15 фев 2012 14:44 | 15 фев 2012 12:11,
324
Спираме ACTA. Поемам отговорността, отсече Борисов
Снимка: Impact Press Grouр

Министерският съвет спира ратификацията на международното търговско споразумение ACTA, обяви премиерът Бойко Борисов.

Той каза, че поема цялата политическа отговорност за това решение и очаква да бъде атакуван от международни организации за това решение.

Борисов допълни, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков много великодушно е поел вината.

Още по темата
11 фев 2012 19:38
175

На пресконференция вчера Трайков обяви, че внася в Министерския съвет предложение за спиране на ратифицирането на ACTA и допълни, че поема пълната политическа отговорност за негативните реакции на обществото срещу спорния законопроект.

Трайков даже обяви, че е готов да подаде оставка, ако премиерът му я поиска.

"Не мога да приема, че той носи отговорност за АСТА", отсече днес министър-председателят и прекрати темата с евентуалната оставка на министъра.

Бойко Борисов бе повече от категоричен, че преговорите за приемането на ACTA са започнали още при предишното правителство и няма как БСП да претендират, че сега научават.

По думите му бившият премиер Сергей Станишев е изготвял преписката и е участвал в обсъжданията на ACTA в Европейския парламент, а бившият еврокомисар Меглена Кунева е водила преговорите в Еврокомисията, нещо, което тя категорично отрече.

"Социалистите са водили всички тези преговори. Как не отидоха само на протеста да го оглавят за това, което те са договаряли. И както за всичко останало, контрата остава пак у правителството, сега ние ще понесем политическата отговорност пред Брюксел с вземането на това решение днес", ядоса се премиерът.

Борисов обяви още, че евродепутатите на ГЕРБ няма да подкрепят ратифицирането на споразумението в Брюксел.

"Законодателството на България за борба с пиратството и защита на авторското право е достатъчно строго и няма нужда да се въвежда ACTA", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо да споменава?Та това си е цялата схема: подмамват те да влезеш, пускат по някое евро от време на време, после постепенно спират кранчето, щото кусури бол (нали сме човеци, все има за какво да се хванеш) :). В това време работливите и образовани българи, сърби, поляци, чехи, словенци... работят на намалена ставка, подарявайки труда си на същите тези господа с еврата, наливайки и сериозни осигуровки и данъци в тяхната система...Що да ни го съобщават?
158
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега това АСТА като го спират,това означава ли че ако утре дойде с по добра оферта го пускаме,защото мисля че народа иска да го отхвърлим напълно,като си оттеглим подписа под АСТА или герб пак не са разбрали,намерете един от разумен от герб,който да обясни какво точно означава,че се спира проекта АСТА,за да няма нови недоразумения...
157
1
 
3
 
! Отговори
патриот преди 12 години
До 176-Брат ти си гений.Доказателство за мойта теза.
156
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Европейската комисия реши днес да спре окончателно 220 милиона евро от европейските фондове, предназначени за България, поради недостатъчните мерки за борба с корупцията в страната, предаде АФП.... а защо никой днес не споменава нищо за това???!!!
155
1
 
18
 
! Отговори
Неразбрал :) преди 12 години
Кой ми ака у гащите?
154
2
 
16
 
! Отговори
ss преди 12 години
Колко удобно .. сега ще се изкара той изкупителната жертва..
153
1
 
7
 
! Отговори
) преди 12 години
така - сега - накарайте биби да включи едно PC - ако го направи (защото неотдавна той в едно интервю каза че не може за коетпо напълно му вярвам) тогава да се изказва (статията немам и намерение да я чета)
152
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато червените *** преговаряха за АСТА държаха форумните лумпенчета в неведение и те си хрупаха силажеца мирно и тихо. Днес ГЕРБ даде гласност и се оказаха виновни.....Ох *** червените ***!!!
151
8
 
13
 
! Отговори
Матев преди 12 години
Поредният урок на ББ по национално отговорна политика!!! Респект!!!
150
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАРАДИ НАСРАНИТЕ *** ПАК ОПРАВДАНИЯ С ПРЕДИШНИТЕ
149
2
 
17
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 12 години
Тоя/Б.Борисов/ си е научил добре урока!!- Ние по старичките живели близо 40 години в социалистическия лагер много добре си спомняме, че Бай Тошо и БОЛШЕВИЦИТЕ-Комунисти непрестанно се оплакваха, че за всички беди са им виновни КАПИТАЛИСТИТЕ. Тя икономиката ни се срина тогава, но пак те не били виновни......ха, ха, ха...същото и у Бойко Борисов. Той разписал АСТА но те видите ли те тройната коалиция му виновна.Чакам с нетърпение когато тия ГЕРБ и ББ бъдат изритат от управлението на страната ни!!
148
4
 
9
 
! Отговори
Хуан Минглу преди 12 години
Коя е Вики от Мастило? И въобще, за Бога, кои са група Мастило??? Я Викито да отвори Гугъл и да прочете информацията за Томас "Куортън" Форсберг, основател на легедната Bathory и да види какво значи музикант... И без това тези псевдогрупи ще си останат завинаги в историята на некадърността в българската музика!
147
7
 
6
 
! Отговори
патриот преди 12 години
Поради това,че българите са бедни,обаче изключително интелигентни и красиви,а другите са грозни и *** предлагам ООН .да вземе решение освен свободно ползване/теглене/ от интернет да ни се раздадат по един чисто нов мерцедес да взимаме пари свободно от банките,но да не ги връщаме да не плащаме никакви сметки,а разходите за това да се поемат от например англичаните и американците,защото всички знаем колко са глупави и лоши и не могат да спят по цяла нощ и мислят как да ни унищожат.
146
1
 
4
 
! Отговори
до Иван преди 12 години
ще ги подадат ама като паднат на коча орехите!!!!!
145
1
 
5
 
! Отговори
До 162 преди 12 години
Сладур, много си се объркал. На това не му се вика демокрация, а тотална некомпетентност.
144
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ASTOV, няма по-важно от свободата. За някои нисши същества яденето и играчките са всичко, за други тъкмо обратното.
143
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво ***, дано и утре като се събудиш да си на същото мнение!
142
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един умен човек е казал, че глупакът няма чувство за вина...и е абсолютно прав!
141
4
 
13
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Ахъ де , поемете отговорността. Подайте си оставките.
140
3
 
12
 
! Отговори
Медии лизачи! преди 12 години
Борисов обвини Станишев и Кунева за това, че Трайков е подписал АСТА и обяви министъра за невинен!15.02.2012 / 12:42Премиерът Бойко Борисов обвини лидерът на БСП Сергей Станишев и председателят на България на гражданите Меглена Кунева, че са виновни затова, че икономическият министър Трайчо Трайков е подписал споразумението АСТА. Вчера Трайков, който подписа на тъмно АСТА обяви, че България ще замрази участието си в споразумението, за което се твърди, че подлага на риск редица граждански права. Днес Борисов потвърди думите му, и излъга, че социалистите са водили всички преговори, а ГЕРБ поели политическата отговорност