Спираме ACTA. Поемам отговорността, отсече Борисов

Трайков е великодушен, но не е виновен, заяви премиерът
Обновена: 15 фев 2012 14:44 | 15 фев 2012 12:11,
324
Спираме ACTA. Поемам отговорността, отсече Борисов
Снимка: Impact Press Grouр

Министерският съвет спира ратификацията на международното търговско споразумение ACTA, обяви премиерът Бойко Борисов.

Той каза, че поема цялата политическа отговорност за това решение и очаква да бъде атакуван от международни организации за това решение.

Борисов допълни, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков много великодушно е поел вината.

Още по темата
11 фев 2012 19:38
175

На пресконференция вчера Трайков обяви, че внася в Министерския съвет предложение за спиране на ратифицирането на ACTA и допълни, че поема пълната политическа отговорност за негативните реакции на обществото срещу спорния законопроект.

Трайков даже обяви, че е готов да подаде оставка, ако премиерът му я поиска.

"Не мога да приема, че той носи отговорност за АСТА", отсече днес министър-председателят и прекрати темата с евентуалната оставка на министъра.

Бойко Борисов бе повече от категоричен, че преговорите за приемането на ACTA са започнали още при предишното правителство и няма как БСП да претендират, че сега научават.

По думите му бившият премиер Сергей Станишев е изготвял преписката и е участвал в обсъжданията на ACTA в Европейския парламент, а бившият еврокомисар Меглена Кунева е водила преговорите в Еврокомисията, нещо, което тя категорично отрече.

"Социалистите са водили всички тези преговори. Как не отидоха само на протеста да го оглавят за това, което те са договаряли. И както за всичко останало, контрата остава пак у правителството, сега ние ще понесем политическата отговорност пред Брюксел с вземането на това решение днес", ядоса се премиерът.

Борисов обяви още, че евродепутатите на ГЕРБ няма да подкрепят ратифицирането на споразумението в Брюксел.

"Законодателството на България за борба с пиратството и защита на авторското право е достатъчно строго и няма нужда да се въвежда ACTA", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оправдава се с други при условие, че лично е подложил на гласуване, подписал и упомълнощил представител да подпише... Всички сме чували библейската мисъл "дясната ръка да не знае какво прави лявата", но това вече е откровена шизофрения.
178
17
 
16
 
! Отговори
ДО 187 преди 12 години
Няма такъв батак от твойте идоли БСП ОСТАВЕН,ВСЕКИ ДЕН ИМ СЪРБАМЕ ПОПАРАТА НА ТЕЗИ ТЪРТЕЙ,ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ,ВИДЯХМЕ ГИ КАКВО И КОЛКО РАЗБИРАТ И ГОЦЕ, СТАНИШЕВ,Р.ОВЧ. Р.ПЕТКОВ, КУНЕВА-ПРЪМОВА,ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМ,ЧЕ СА ДОСТА
177
6
 
31
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
Виновен е друг.Абе подписа го твой министър, министър от 2,5 г.Нищо, виновен е друг.Колкото по - нагло, толкова по-достоверно. Спасител и пастир на ***.
176
1
 
11
 
! Отговори
195 преди 12 години
195,Дааа..., милиарди ли каза?! Да не би да говориш за отсечените ни ръце, крака, уши, избодени очи и отрязан език (имам предвид организирано унищожената и разграбена с най-евтините ваучери икономика на България). Тя с ЕС пари ли беше построена?Извинявай, явно не съм в час... ;) П.П. Понеже пътувам чат-пат и си говоря с нашенци по целия Запад, та, виждам и "немързеливите" какво мислят по въпроса, а именно: ЕС е бенефициентът от нашето членство. Не ние.
175
3
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Е браво бе, за всичко са виновни предишните това е ясно - *** да се подпишат твоите хора и пак друг да ти е виновен - тцтцт - просто нямам думи .......
174
3
 
23
 
! Отговори
АФП преди 12 години
"Европейската комисия реши днес да спре окончателно 220 милиона евро от европейските фондове, предназначени за България, поради недостатъчните мерки за борба с корупцията в страната, предаде АФП." БОко това ми коментирай, а не аста, в която сами се натикахте, поради слабоумие и некадърност-най-калпавото и най-крадливо правителство.
173
1
 
19
 
! Отговори
Хора мамят ви отново преди 12 години
Поредната лъжа за измиване на очите на хората и приспиване на вниманието им.Никъде по новинарските сайтове я няма тази новина, само в сайта на Европарламента и Република. А именно:Да се създаде специална Агенция по интелектуалната собственост и пиратството прие Европейският парламент на редовното си заседание в Страсбург. Това се случи докато в София на пресконференция министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков съобщи, че се спира участието на България в спорното споразумение за борба с фалшифицирането АСТА.
172
2
 
23
 
! Отговори
цезар преди 12 години
Изкуството на Бойко Борисов е да обеди другите в това в което сам не вярва.
171
18
 
8
 
! Отговори
nikos преди 12 години
Ало каква партия на социалисти това е гей партия начело с гей Станишка
170
1
 
5
 
! Отговори
Na Admina Maika Mu преди 12 години
EI PEDALCHE GROZNO BARAI MECHA
169
2
 
27
 
! Отговори
яден преди 12 години
Борисов, ти си наглец! нима и 30 хиляди бонус на г-жа Нешева от Здравната каса е виновен Станишев? Болните умират без лекарства и пари, но на теб ти е широко около врата, нали? Даже и наставникът ти Уорлик ти размаха пръст да спреш с оправданията, но ти друго не можеш! Ти ще се самовзривиш, ако се наложи някога да признаеш, че си сгрешил. Боже, Боже!
168
5
 
9
 
! Отговори
186 преди 12 години
186, И ти като ББ, ЕС ти виновен, че те мързи :) Да не говорим, че ЕС е изсипал милиарди евра в България. За съжаление повечето откраднати от такива като Бойко и Сергея !!!!
167
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ подписали тайно и цяла България научи, а комунистите когато преговаряха никой нищо не знаеше, нали:)))) Сладурани баткови вие...
166
2
 
9
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Мдаа...Много хитър ход!Европарламента при всички случаи ще приеме закона!Защо ГЕРБ да не си сложат няколко положителни точки,като противници и закрилници на народната воля?Но така е в политиката!Нищо лошо не може да се каже за изказването на Борисов!Ако може да дерзае така и в други области-цена няма да има!
165
1
 
5
 
! Отговори
B.Borisov преди 12 години
Vernaite mi moi posledovateli!!Verrvaite mi do 2 meseca sled koeto tihomulkom pod natiskna na monopolite shte razpisha ACTA! Nema kak, i na men mi se lapkat parichki ama idvat i izbori,neka uspokoim topkata i posle da biem duzpata!!!Vash B.B.
164
1
 
13
 
! Отговори
Прав е 182 !!!! преди 12 години
"След внимателен анализ, направен от Европейската комисия, ние съжаляваме, че ще трябва да продължим срока на замразяване на плащанията на пари, определени за подпомагане на София, което означава, че крайният срок за усвояването им ще изтече", заяви говорителката на ЕК Кристина Наги. Новината е от вчера !!!!!
163
4
 
5
 
! Отговори
Славов преди 12 години
Непълноценните българи трябва най-сетне да вденат, че след като не можаха 70 години да си уредят сами държавата, други ще им я уреждат! Пъченето на голи коремчета няма да помогне!
162
1
 
6
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 12 години
Какъв е проблема решението за отказ да се вземе от парламента, че не разбрах ?
161
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментар 186 беше по повод коментар 182 :)
160
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много хора,случайно попаднали на отговорни длъжности,с времето полагат усилия и постепенно набират сили,въпреки че допуската грешки/човешко е/.Проблема в България е че има такива хора,например политиците и по-специално ГЕРБ,с нейните водачи,които не само не се учат а НЕПРЕКЪСНАТО ВЛОШАВАТ СВОЕТО ПОЛИТИЧЕСКО НЕЗНАНИЕ И НЕУМЕНИЕ!Най-вече за това,че ВЕЧЕ САМО ТЕ СА ВИНОВНИ,управляват вече 3години!