Летят ли калинки в “Напоителни системи“, пита БСП

Георги Харизанов като Бил Гейтс - нямал висше
Обновена: 17 фев 2012 17:37 | 17 фев 2012 17:36,
174
Летят ли калинки в “Напоителни системи“, пита БСП
Снимка: Impact press group

Председателят на борда на директорите на “Напоителни системи“ Георги Харизанов няма висше образование.

Това обяви днес министърът на земеделието Мирослав Найденов в отговор на въпрос на депутата от БСП Петър Курумбашев.

Народният представител от левицата поиска да научи повече за образованието на Харизанов и останалите шефове на директорските бордове в 11-те регионални поделения на "Напоителни системи".

По думите на Найденов Георги Харизанов все още следвал. Земеделският министър допълни още, че председателят на борда на директорите на “Напоителни системи“ няма нужда от определено образование.

Найденов обясни, че бордът на директорите на “Напоителни системи“ има функции, които по-скоро са свързани със стабилизиране на финансовото състояние на това предприятие.

“Оперативният директор е хидроинженер, има и главни инженери. Това са хората, които осъществяват оперативното ръководство на “Напоителни системи““, посочи Найденов.

Министърът похвали Харизанов за работата му и заяви, че е отличен мениджър.

"Да ценим хората по техните дела, а не по ценза им", призова Найденов.

Той допълни, че един от най-големите умове на нашето време – Бил Гейтс, е завършил висше образование цели 20 години след като е основал “Майкрософт“.

Петър Курумбашев пожела на Георги Харизанов бляскаво бъдеше като на Бил Гейтс. Курумбашев обаче се поинтересува  дали "летят калинки в “Напоителни системи“, като припомни случая със скандалната директорка на фонд “Земеделие“ Калина Илиева, която се оказа с фалшива диплома.

Депутатът от левицата цитира информация, според която 10 от 11-те шефове на регионалните звена на “Напоителни системи“ нямат хидроинженерно образование.

По данни на Курумбашев председателят на борда на клон "Средна Тунджа" Коста Димитров бил теолог по образование. "Вероятно е назначен да прави молитви за дъжд, за суша", отбеляза депутатът.

Биографичната справка за Георги Харизанов от Министерството на земеделието и храните показва, че той е завършил Датския колеж през 1997 година.

Според официалната страница на учебното заведение обаче то е основано преди “повече от 15 години“, а получава статут на частен самостоятелен Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг за подготовка на кадри с висше образование със степен "професионален бакалавър"  през 2011 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
17
 
! Отговори
Трайчо преди 12 години
Образованието е важно но по-важно е какви качества имаш Аз познавам един пожарникар и един учтел по физкултура. Пожарникаря се справя като физкултурник ,Но учителя обаче не може да гаси пожари
50
1
 
9
 
! Отговори
алоо,ревльовци преди 12 години
Капитализма не предполага -----РАВЕНСТВО ,БРАТСТВО ,СВОБОДА -----има само ПАРИ И МАТЕРИАЛНИ ЦЕННОСТИ ,......РАЗБРАХТЕ ЛИ ,НАРОДА НЯМА ДУМАТА ,ПАРИТЕ ДВИЖАТ СВЕТА ,И ПАРИТЕ КУПУВАТ ВСИЧКО ,.....А КОЙ ГИ ИМА ?НЕ СМЕ НИЕ ....НАЛИ ? ПИТАЙТЕ ---ФИЛЧЕВ !
49
3
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
До 73. Да, знаем, че бият *** в Америка. Остава година до края на мандата на недоразумението ГЕРБ. Освен привържениците на БСП и ДПС, много още хора недоумяваме как тези неграмотници все още са на власт.
48
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе...той и доган не е хидроинженер,пък консултира за милиони....или това не е важно за Курумбашев.....ей,тези са неуморни в търсенето на теле под вола.В нашия град шефа на ,,напоителни системи'' беше протеже на ДПС.....и станаха наводненията,тогава защо не го питахте за дипломи и защо тези дипломи не си ги завря някъде,след като е допуснал половината окръг да се наводни.....
47
1
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
За съжаление има и други такива случаи в други области. Та кой умен, образован и интелигентен човек би тръгнал след Вожда им.
46
13
 
7
 
! Отговори
ДО 65 преди 12 години
Абе ***,.....от "ОБРАЗОВАНИТЕ ",видях ----20г.преход ,затова и бяха отсвирени от народа !
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви ти калинки - то цяла язовирна стена хвръкна - след нея и село Бисер хвъркна... Хвръкнаха тонове помия срещу кой ли не, само никой не показа или не каза кога е наредено източване на язовира от страна на напоителни системи - защото язовир се изпуска само с такава заповед иначе е незаконно!
44
2
 
4
 
! Отговори
а колкото..... преди 12 години
...до Н.Нешева ,жената живее в КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА И СИ ДЪРЖИ НА ----РЕНОМЕТО ,НАПРАВЕТЕ ГО И ВИЕ !
43
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Миро, този Харизанов го защитаваш, все едно ти е любовница, да не си преминал от другия бряг?
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас бе, това не е държава!!!
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И за какво е целия рев тогава срещу Доган, че не бил хидролог, ами то тези сегашните излиза, че са същите ментета!
40
14
 
5
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
С наближаването на изборите атаките на БСП ще стават все по-ожесточени и яростни.
39
0
 
3
 
! Отговори
Лалав, до 53 преди 12 години
точно така, къде къде е за предпочитане да не е важно какво знаеш и можеш, а кой знае за тебе ... както беше при социализма
38
2
 
14
 
! Отговори
:))) преди 12 години
Миро Найденов- тез червени домати кой ги мама разклати - Харизанов ли?
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прости хора управляват държавата затова сме на това дередже
36
0
 
7
 
! Отговори
ВЕРНО! преди 12 години
При капитализЪма ,народа няма думата ,думата имат ----ФИРМИТЕ С ПАРИТЕ ,ЗАЕДНО С ОЛИГАРСИТЕ ------ТЕ КОМАНДВАТ ПАРАДА ,.......ПИТАЙТЕ ----ФИЛЧЕВ !
35
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кога ще летят курумбашки от парламента?
34
2
 
3
 
! Отговори
АЛОО,... преди 12 години
Бг е КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА ,което предполага ---пари и материални ценности !Забравете за ---МОРАЛА , ПРАВИЛАТА И РАВЕНСТВОТО !НЕ Е ВАЖНО ,КОЛКО ПРИКАЗВАШ И КАКВО ЗНАЕШ ,А......КАКВО МО-ЖЕШ,отново припомням ,че така е при КАПИТАЛИЗМА -----А,МЕРСИ !
33
3
 
16
 
! Отговори
Виц преди 12 години
Има един вечен виц:"Човек с висше образование - висшист, със средно - среднист, с начално началник..."Те това е!Какво се чудим на неграмотниците.Най-важното е, че е дошъл техния ред да крадат.Много е богата нашата нещастна България!
32
3
 
12
 
! Отговори
:) преди 12 години
Миро пак се наака, ходи бързо при Боко да те избърше :)))