Не съм конфликтен, но няма да си променя говоренето!

Скандалът със съдиите се преекспонира, смята МВР шефът
Обновена: 20 фев 2012 14:46 | 20 фев 2012 09:53,
180
Не съм конфликтен, но няма да си променя говоренето!
Снимка: Impact Press Group

Вътрешният министър Цветан Цветанов се определи като изключително възпитан и прагматичен човек, който не влиза в конфликти.

МВР шефът беше категоричен пред bTV, че  темата за скандала му със съдебната система се преекспонира.

„Аз съм изключително етичен, изключително възпитан човек. Отнасям се с изключително уважение към българския съд. Аз не влизам в конфликти“, смята Цветанов. 

Той отхвърли критиките, че скандалът му със съдиите се е отразил на междинния доклад от ЕК.

„Аз няма да променя начина си на изказване. Пак ще повторя, когато един съдия е забавил присъдите на над 50 дела с повече от 3 години и не се е мотивирал, имаме реален проблем за съдебната система.

Когато този човек е наказан професионално, той трябва да приеме, че има професионална слабост или е проявил небрежност. За мен е важно да се защитят жертвите на престъпността. Не може да са минали 5-6 години от края на едно дело и да няма присъда, а после по-горната инстанция да се произнесе, че е минала давността”, каза още Цветанов, визирайки конфликта му с шефа на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, която заведе дело срещу него за клевета.

Относно доклада от Брюксел Цветанов коментира, че реформите в разследващите органи продължават, но нямало как те да станат с магическа пръчка.

Според него работата на МВР се подобрява и това личало от факта, че са намалели тежките престъпления и върнатите досъдебни производства от прокуратурата за доразследване.

Той обяви, че днес се организира кръгла маса за убийствата по пътищата. Шефът на МВР се ангажира с това да инициира промени в Закона за пътищата, които да премахнат съществуващата в момента възможност за споразумение между прокуратурата и адвокатите на шофьорите убийци, с което се избягва затвор.

Още по темата
„Получавам много атаки и критики, а за да не ме атакуват, трябваше спокойно да си седя на стола и да се возя в служебния си автомобил“, добави Цветанов относно критиките за работата му.

Той потвърди появилите се публикации, че много микроязовири се използват от престъпни лица за пране на пари. Конкретно издание посочи сред престъпниците с такава дейност и Стефан Бонев-Сако, който през последните години беше арестуван неведнъж по обвинения за организиране на наркобанда.

„Сако в момента е задържан и ще си понесе отговорността“, добави МВР шефът.

Относно наводненията в село Бисер Цветанов заяви, че цялата документация около случая е иззета от прокуратурата и трябва тя да се произнесе кой е виновен.

Не може МВР да отговаря и за престъпността, и за състоянието на водните язовири. Нека да не смесваме отговорностите, каза още Цветанов, като допълни, че в случая със стопанисването им има наслагване през годините на много фактори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
3
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Когато този човек е наказан професионално, той трябва да приеме, че има професионална слабост или е проявил небрежност. За мен е важно да се защитят жертвите на престъпността. Не може да са минали 5-6 години от края на едно дело и да няма присъда, а после по-горната инстанция да се произнесе, че е минала давността, каза мин. Цветанов, визирайки конфликта му с шефа на ССБ М. Тодорова, която заведе дело срещу него за клевета. Във връзка с това изказавне бих желал да цитирам коментар към статията Съдебният съвет и инспекторатът му отново ще проверяват съдия Тодорова ,публикувана в в-к Капитал, 16 февруари 2012 г., автор на коментара natalia19 : В съдебната система има три Съюза на съдиите. В трите съюза членуват общо 1/5 от съдиите. Мирослава Тодорова е председател на един от тях.Няма причина да се ползва с особеното внимание на медиите защото: .... 2.Превърнала е Съюза на съдиите,чийто председател е в частна собственост; 3. Нейните предложения, представени като предложения на нейния съюз са връщане към времето когато в съдебната система имаше още по- голяма корупция, ВИС и СИК си бяха поделили магистратите, делата се точеха с години и никой от никого не търсеше отговорност за това. Мога да продължа с изброяването, но това време не беше толкова отдавна и вярвам, че читателите не са го забравили.Нали при приемането на България в ЕС беше създаден механизмът за проверка и сътрудничество, защото съдебната система работеше още по- зле. Какво иска Мирослава Тодорова? Да ни изключат от ЕС? Един от аргументите, че съдиите не бива да си избират сами административните ръководители, е парадоксът, че най- голямата *** продължава да е председател на един от съюзите на съдиите, колкото и малоброен да е.Такива ще бъдат и административните ръководители, които ще си изберат. И изобщо това да не е профсъюзна организация или НПО! Става дума за администрация.
41
8
 
6
 
! Отговори
До модераторите преди 12 години
Проява на лош вкус и известна доза цинизъм от Ваша страна, да публикувате точно тази снимака на вътрешния министър.Показвате примитивно възпитание.
40
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов не е конфликтен, а само простичък!
39
4
 
4
 
! Отговори
твърд комунист преди 12 години
Нашите кошмари са ножицата на Бойко и Цецо...
38
1
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
"Свръхтъпака" е подлог и се членува с пълен член неграмотнико!...
37
1
 
14
 
! Отговори
познай кой преди 12 години
Всяка САМООЦЕНКА е отлична....Но трябва да си много ***,казвайки че задачата на МВР е след като настъпи бедствието.Малоумие.
36
15
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
*** тотално сгрешиха с тактиката си... - яростно отричат всичко сторено от ГЕРБ и загубиха доверие...За по-голяма достоверност можеше да признаят и да похвалят ГЕРБ за някои от делата им и по този начи щяха да си вдигнат рейтинга, но Мая Манолова, освен да плюе друго не знае...
35
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червения онлайн вариант на вестник Дума...Иначе относно това, че се опитват да насаждат някакво мнение за полицейска държава, вижте кой реве, че е бил малтретиран:- международен престъпник, издирван от Интерпол за измами с кредитни карти, който твърди, че са го пребили от бой, но на камерите се вижда, че отнася един шамар, защото се противи на ареста. - контрабандисти на цигари, които бяха разкрити от разследващ репортер на NOVA и цялата махала знае за тях, обаче поради изтичане на инфо успел
34
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оф, махнете тази снимка! Закусвах!Егати противният тип!
33
1
 
13
 
! Отговори
tankist преди 12 години
цеък нещем да си променя говоренето а да млъкне щото а си е утворил устата и се лее водопад от простотия.
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той не влизал в конфликти и бил етичен. Глупости. Лично съм чул 100 тици лични негови нападки срещу както срещу определени хора така и срещу цели професионални съсловия
31
1
 
19
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Цветане,ти налагаш твоята диктаторска воля и по същия начин управляваш МВР,затова добре е да го знаеш че ГЕРБ заради ТЕБ ще си отиде от политическата сцена,би било добре и Бойко да го знае това !!!! Хората са го казали "На сила хубост не става",трябва дипломация,но това ти качество е изтрито от сивото ти вещество !!
30
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов е достоен и честен, колко и да го чернят засегнатите от работата му хората с престъпна същност. Само той се грижи за редовия човек. Само той влиза в кожата на потърпевшите. Прав е за всичко. Всяка негова дума е истина. Той е ДЪРЖАВНИК, а не нагаждач. Затова се мъчат да го компрометират корумпирани висши държавни служители, съдебна система (гнила до кости), бандитската общност, колеги. Благодарим, че Ви има г-н Цветанов. Поне малко светлина в нашата мръсотия. Жив и здрав да сте
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Trash
28
3
 
20
 
! Отговори
Д-ра of 37 преди 12 години
Ами ти герболетке, можеш ли да броиш, ако се върнеш назад по мненията ще видиш, че гласовете против Цвъцьо са три пъти повече от тези за него и какво излиза? Не ти излизат сметките!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
the dark side
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Викторе а в МВР *** ченгета не си ли правят каквото искат
25
4
 
20
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Цвъки дано след като паднете от власт да те съдят точно тия съдий срещу които сега скачаш като заклан петел.
24
21
 
8
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Напълно прав е Цецо, тия в съда си правят каквото си искат, да не говорим, че са първи дружки с Гоце и БСП.
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в Днес. бг замириса на тиквени червенотикченичета