Не съм конфликтен, но няма да си променя говоренето!

Скандалът със съдиите се преекспонира, смята МВР шефът
Обновена: 20 фев 2012 14:46 | 20 фев 2012 09:53,
180
Не съм конфликтен, но няма да си променя говоренето!
Снимка: Impact Press Group

Вътрешният министър Цветан Цветанов се определи като изключително възпитан и прагматичен човек, който не влиза в конфликти.

МВР шефът беше категоричен пред bTV, че  темата за скандала му със съдебната система се преекспонира.

„Аз съм изключително етичен, изключително възпитан човек. Отнасям се с изключително уважение към българския съд. Аз не влизам в конфликти“, смята Цветанов. 

Той отхвърли критиките, че скандалът му със съдиите се е отразил на междинния доклад от ЕК.

„Аз няма да променя начина си на изказване. Пак ще повторя, когато един съдия е забавил присъдите на над 50 дела с повече от 3 години и не се е мотивирал, имаме реален проблем за съдебната система.

Когато този човек е наказан професионално, той трябва да приеме, че има професионална слабост или е проявил небрежност. За мен е важно да се защитят жертвите на престъпността. Не може да са минали 5-6 години от края на едно дело и да няма присъда, а после по-горната инстанция да се произнесе, че е минала давността”, каза още Цветанов, визирайки конфликта му с шефа на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, която заведе дело срещу него за клевета.

Относно доклада от Брюксел Цветанов коментира, че реформите в разследващите органи продължават, но нямало как те да станат с магическа пръчка.

Според него работата на МВР се подобрява и това личало от факта, че са намалели тежките престъпления и върнатите досъдебни производства от прокуратурата за доразследване.

Той обяви, че днес се организира кръгла маса за убийствата по пътищата. Шефът на МВР се ангажира с това да инициира промени в Закона за пътищата, които да премахнат съществуващата в момента възможност за споразумение между прокуратурата и адвокатите на шофьорите убийци, с което се избягва затвор.

Още по темата
„Получавам много атаки и критики, а за да не ме атакуват, трябваше спокойно да си седя на стола и да се возя в служебния си автомобил“, добави Цветанов относно критиките за работата му.

Той потвърди появилите се публикации, че много микроязовири се използват от престъпни лица за пране на пари. Конкретно издание посочи сред престъпниците с такава дейност и Стефан Бонев-Сако, който през последните години беше арестуван неведнъж по обвинения за организиране на наркобанда.

„Сако в момента е задържан и ще си понесе отговорността“, добави МВР шефът.

Относно наводненията в село Бисер Цветанов заяви, че цялата документация около случая е иззета от прокуратурата и трябва тя да се произнесе кой е виновен.

Не може МВР да отговаря и за престъпността, и за състоянието на водните язовири. Нека да не смесваме отговорностите, каза още Цветанов, като допълни, че в случая със стопанисването им има наслагване през годините на много фактори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много е зли миличкият! Дори главен акушер на Републиката беше:))))))
61
2
 
13
 
! Отговори
мен преди 12 години
на снимката Мона Цуца ...
60
2
 
8
 
! Отговори
За Странджата преди 12 години
Странджа,ти този член го консумираш всеки ден и затова си толкова компетентен за размерите и за периода на ползването му!
59
4
 
0
 
! Отговори
do 85 преди 12 години
и неговите приятелчета,ходете се снимайте щото скоро кранчетата няма да тръгнат
58
3
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Писна ми да го гледам тоя *** Цвъки.Няма по-комунисти от него и корумпираната им некадърна партия.Отвратителни са.Ще гласувам на следващите избори за Първанов.
57
0
 
8
 
! Отговори
iff преди 12 години
На тази снимка ми прилича на Мефистофел :)
56
3
 
17
 
! Отговори
са преди 12 години
Тоя е толкова нагъл, че няма накъде повече... Нямам търпение да дойдат изборите, за да ги смъкнем от власт и тия ***...
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е конфликтно момчето, а само акъла му е толкова!
54
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
татяна дончева, вчера в участието си "на четири очи" даде много добре определение, хубаво е избирателите малко да си вдигнат общата култура за да няма подобни определения
53
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според вас,кой е по-интелегентен?Цвъко Пудела/+/или Румен Петков/-/
52
4
 
1
 
! Отговори
До к.75 преди 12 години
Пич, ти как за 1,5 минути успя да прочетеш коментара ми и кога успя да напишеш отговора си ?! Или ти чакаш "в засада" и без да четеш какво съм написал, направо отговаряш! Ти или имаш някакви необикновени човешки способности, или си от онези, на които им се плаща да бръщолевят и да обвиняват коментиращите в милиционерщина ! По-скоро второто. Е, на такива като теб ли ще разчитат софийските съдии и ръководството на ССБ?! Втасахме я...
51
2
 
19
 
! Отговори
аз преди 12 години
Намамели са тежките престъпления!?!?!?! Къде това в България >!?!?!?! 2012 година>?!?!?! този човек живее в огледалния свят. Това че ходи с по 8 бодигарда това ли е намалялата престъпност?>!?!?защо не освободи момчетата дето го пазят?!?!?защото няма тежка престъпност сигурно? Къде остава битовата престъпност която в момента ескалира до краен предел
50
2
 
17
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 79 - Нали знаеш кога се хапе най-силно - когато умираш! Че и вие, поддръжниците на ГЕРБ! Малко сте, смешни сте! Освен с *** и тем подобни друго няма с какво да обидите инакомислещите! Пък и да ти кажа честно, по-добре да съм комунист, отколкото герберист!
49
3
 
17
 
! Отговори
а преди 12 години
Опитва се да изглежда на ниво, но само с шофьорлък и даскалък по физическо възпитание няма как да стане.
48
17
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
70Говори се, че пълният член ще бъде премахнат, но още не е решено, а за вас *** членът е не само пълен, но и дебел и дълъг от 2 години и половина насам...
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимката е трепач! Така са се снимали мафиотите:)))
46
5
 
3
 
! Отговори
Габи-2 преди 12 години
. ..Да не припомням, че преди време зако-нът предвиждаше съдиите сами да си избират ръководителите, но Конституционният съд отмени текста. В подкрепа на моти-вите си наред с аргументите за противоконституционност посочи, че и магистратите от Съюза на съдиите били против подобна процедура за избор на административни ръководители. С една дума смятам, че Мирослава Тодорова ... не дава възможност на хора, които добре познават Конституцията и законите в страната и имат работещи идеи за реформа в съдебната власт да споделят своите виждания. Смятам, че с нарцистичното си поведение тя пречи на сериозната дискусия. Разбира се, може нейните приятели от организираната престъпност, които нямат интерес от ефективна съдебна система да плащат, за да получи тя трибуна и с глупостите, които говори да ни отклонява от сериозните проблеми, като по този начин пречи на сериозните реформи. Мисля, че natalia19 малко е попресилила нещата, но коментарът й обрисува ситуацията със ССБ. Още повече, че и във Върховния адвокатски съвет се случи преди 3 дни същото: шефът Д.Доковска пренебрегна мнението на 760-те участници в Общото събрание на софийските адвокати, зачете мнението на 76 юристи от близкото й обкръжение и по този начин остави без софийски адвокати Общото събрание на българските адвокати, което ще изибра ръководен орган на адвокатския съюз. Случай, много напомнящ на ситуацията в ССБ.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
71Па да знаеш, че мониторинга е за сигурността:))) А там са и съдебната система и любимото ти МВР:))))))
44
6
 
1
 
! Отговори
Габи-2 преди 12 години
"... Да не припомням, че преди време зако-нът предвиждаше съдиите сами да си избират ръководителите, но Конституционният съд отмени текста. В подкрепа на моти-вите си наред с аргументите за противоконституционност посочи, че и магистратите от Съюза на съдиите били против подобна процедура за избор на административни ръководители. С една дума смятам, че Мирослава Тодорова ... не дава възможност на хора, които добре познават Конституцията и законите в страната и имат работещи идеи за реформа в съд
43
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тази снимка Цецо гледа през ключалката на Шенген и разбира, че скоро няма да го огрее. Мъдростта осенила мозъка му се разлива в главите на неговите подчинени от МВР.