Борисов – най-одобряваният политик, Караджова – не

ГЕРБ остават №1, БСП пък си харесват Станишев и Първанов
Обновена: 27 фев 2012 14:44 | 27 фев 2012 13:15,
328
Борисов – най-одобряваният политик, Караджова – не
Росен Плевнелиев и Бойко Борисов. Снимка: Impact press group

Премиерът Бойко Борисов е най-одобряваният политик в страната за месец февруари.

Според изследване на НЦИОМ премиерът се ползва с доверието на 51% от българите.

Министър-председателят по-често печели симпатиите на младите българи, на хората на възраст между 40 и 50 години, на столичаните и на хората със среден и по-висок жизнен стандарт, твърдят социолозите.

Пред Борисов се нарежда само еврокомисарят Кристалина Георгиева, която обаче работи извън граница. Тя се ползва с одобрението на 66% от българите.

След Борисов и Георгиева е президентът Росен Плевнелиев, който е харесван от 50 на сто от българите.

Неодобрение към действията на президента в началото на мандата му изразяват едва 13% от анкетираните.

На четвърто място се нарежда Георги Първанов, чието одобрение е 44 на сто, пети са Меглена Кунева и Цветан Цветанов, одобрявани от 41% от българите.

Шестото място си го поделят двама министри - Николай Младенов и Мирослав Найденов. Те се ползват с одобрението на 40% от избирателите.

Най-харесваните министри от кабинета остават Цветан Цветанов, Николай Младенов, Мирослав Найденов и Вежди Рашидов.

Най-голям ръст на одобрение се забелязва при министър Лиляна Павлова. Изследването е съвпаднало с бедственото положение в страната.

Онези от политиците, които отидоха сред хората и се ангажираха с проблемите им, успяха да минимизират негативните нагласи към работата си, констатират социолозите.

Най-неодобряваният министър си остава Нона Караджова. След нея в негативната класация се нареждат министърът на финансите Симеон Дянков и министърът на здравеопазването Стефан Константинов.

Сергей Станишев продължава да е най-одобряваният лидер на парламентарна група, посочен като добре работещ от близо една четвърт от българите.

Георги Първанов и Сергей Станишев имат висока подкрепа сред избирателите на БСП, като 70 на сто от социалистите одобряват едновременно и двамата червени лидери.

При партиите ГЕРБ запазва позициите си на първа политическа сила, която се ползва с подкрепата на 29 процента от избирателите.

БСП има подкрепата на 17,5 на сто.

ДПС е трета политическа сила със 7% електорален дял.

"Атака" и Синята коалиция се ползват съответно с 2 процента и 2,4 на сто доверие у избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това че в този форум сте се събрали само недоволни от това че ГЕРБ е на власт въобще не означава че вашето мнение мнението на целия български народ!!!
245
4
 
30
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Е, ако проучването е истина и 51% от хората в тая "държава" действително одобряват ***, наглец и *** борисов, а 41% - тъпакът и престъпник Цецо *** (под чиято власт в МВР страната е залята от нечувани бандитизъм и беззаконие) изводът е само един - БЪЛГАРИЯ Е ОБРЕЧЕНА !!!
244
2
 
2
 
! Отговори
криСТАЛИНка преди 12 години
По повод минуса на 291За какво или по принцип?Дай аргументи?
243
1
 
23
 
! Отговори
туньо преди 12 години
И герб и нциом НЕ МЕ КЕФИТЕ ВЕЧЕ!
242
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скалъпено социалистическо "проучване"...)))
241
2
 
6
 
! Отговори
Автор преди 12 години
Виж портрета от стената, който ме следи. Толкова усмивки - даже ми вреди.Поучи се или ме последвай - след това напредвай.Гоцето и Желю правиха го народняшки,а пък ти започваш много по-хлапашки.
240
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мафията си купи и НЦСОМ
239
2
 
22
 
! Отговори
Сталин преди 12 години
Пред Борисов се нарежда само еврокомисарят Кристалина Георгиева, която обаче работи извън граница. Тя се ползва с одобрението на 66% от българите.За какво?
238
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе, да, то си личи и по плюсчетата и минусите , нали ? ***,скапани, продажни журналисти и "агенции за сондиране на обществено мнение"
237
1
 
20
 
! Отговори
беснисп преди 12 години
Да бяха питали и други освен гербери ***. 1000 гербера ли ви е само електората? много малко. Анонимните ще е..т май..те
236
19
 
3
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
Много червена пяна. Да си вземете по едно валерянче тази вечер.
235
3
 
16
 
! Отговори
Мара Нова преди 12 години
НЦИОМ е държавна фирма та Боко *** е на първо место назначените имат работа и заплати.Показва се реалната трагична статистика и всички в НЦИОМ ще им намери Боко цаката да ги подмени с послушни дупелизци като тоя *** на кожени флеити от снимката . Срамно е човек да гледа какво недоразумение си имаме за президент . За Борисов важи следната мисъл ГЛУПОСТА Е КАТО СМЪРТА МЪРТВИЯ НИЩО НЕ ЧУВСТВА А ОКОЛНИТЕ (НАРОДА) СТРАДАТ . ГОРДЕЯ СЕ ЧЕ НЕГЛАСУВАХ ЗА ГЕРБ
234
2
 
12
 
! Отговори
фюуууууууууу преди 12 години
Бойко Борисов се обадил на Цветан Цветанов.:- Цецо, прави, струвай, да хванеш тоя художник, дето е изрисувал всички супергерои на паметника на Съветската армия!- ОК, шефе! Ще го вкараме в затвора веднага!- Абе Цецо, няма да го затваряте, ще го водите на паметника да нарисува и мен, "щото ме е пропуснал!"
233
2
 
10
 
! Отговори
фюуууууууууу преди 12 години
Световен форум на невероятното в живота... Американеца показва машина в която слага слама, а от другата страна излиза крава - натиска реверс, кравата се въвлича от машината и от началото и излиза отново слама..Последен е българина - той показва *** - хвърля го нагоре и то става депутат, а като падне долу пак си е ***...
232
2
 
15
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Я Борисов да не гъделичкал Росен Шута че така се е охилил ? Имам чувството че малко преди фотото Борисов му е свалил кучешката каишка дето му я надява женаму като влиза у тях . За инфо да знаете че при женаси Плевналиев ходи на врата с каишка на главата с каска и противогаз . Затова когато го снимат сутрин или веер ако си е ходил изглежда блед то е от талка от проивогаза . Завалията много бой яде в къщи добре че е Бъфи да го спасява .
231
2
 
11
 
! Отговори
фюуууууууууу преди 12 години
Двойка влюбени привечер край морето.- Подарявам ти шума на вълните!- Подарявам ти светлините на корабите!- А пък аз ти подарявам лунната пътека.-А-а-а!-Не може! Бойко Борисов ще я асфалтира!
230
15
 
4
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 12 години
Народът е с вас.Смело напред.Запари им под краката на бандюгите.
229
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НОРМАЛНО Е БЪЛГАРИЯ ДА Е С БОЙКО И ГЕРБ...ВСИЧКО ОСТАНАЛО СА ПРЕСТЪПНИЦИ И МАФИЯ.
228
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
брееейййй !
227
4
 
17
 
! Отговори
54 преди 12 години
Бойко защо увеличи акциза на горивата."ЛУКОЙ" НЕ Е ВИНОВЕН БЛИЗО 50%ОТ ЦЕНАТА ОТИВА В БЮДЖЕТА .ЗА ДА ИМА БОНУСИ