Борисов – най-одобряваният политик, Караджова – не

ГЕРБ остават №1, БСП пък си харесват Станишев и Първанов
Обновена: 27 фев 2012 14:44 | 27 фев 2012 13:15,
328
Борисов – най-одобряваният политик, Караджова – не
Росен Плевнелиев и Бойко Борисов. Снимка: Impact press group

Премиерът Бойко Борисов е най-одобряваният политик в страната за месец февруари.

Според изследване на НЦИОМ премиерът се ползва с доверието на 51% от българите.

Министър-председателят по-често печели симпатиите на младите българи, на хората на възраст между 40 и 50 години, на столичаните и на хората със среден и по-висок жизнен стандарт, твърдят социолозите.

Пред Борисов се нарежда само еврокомисарят Кристалина Георгиева, която обаче работи извън граница. Тя се ползва с одобрението на 66% от българите.

След Борисов и Георгиева е президентът Росен Плевнелиев, който е харесван от 50 на сто от българите.

Неодобрение към действията на президента в началото на мандата му изразяват едва 13% от анкетираните.

На четвърто място се нарежда Георги Първанов, чието одобрение е 44 на сто, пети са Меглена Кунева и Цветан Цветанов, одобрявани от 41% от българите.

Шестото място си го поделят двама министри - Николай Младенов и Мирослав Найденов. Те се ползват с одобрението на 40% от избирателите.

Най-харесваните министри от кабинета остават Цветан Цветанов, Николай Младенов, Мирослав Найденов и Вежди Рашидов.

Най-голям ръст на одобрение се забелязва при министър Лиляна Павлова. Изследването е съвпаднало с бедственото положение в страната.

Онези от политиците, които отидоха сред хората и се ангажираха с проблемите им, успяха да минимизират негативните нагласи към работата си, констатират социолозите.

Най-неодобряваният министър си остава Нона Караджова. След нея в негативната класация се нареждат министърът на финансите Симеон Дянков и министърът на здравеопазването Стефан Константинов.

Сергей Станишев продължава да е най-одобряваният лидер на парламентарна група, посочен като добре работещ от близо една четвърт от българите.

Георги Първанов и Сергей Станишев имат висока подкрепа сред избирателите на БСП, като 70 на сто от социалистите одобряват едновременно и двамата червени лидери.

При партиите ГЕРБ запазва позициите си на първа политическа сила, която се ползва с подкрепата на 29 процента от избирателите.

БСП има подкрепата на 17,5 на сто.

ДПС е трета политическа сила със 7% електорален дял.

"Атака" и Синята коалиция се ползват съответно с 2 процента и 2,4 на сто доверие у избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
5
 
20
 
! Отговори
Йанич преди 12 години
Това иследване е платено!Не съм чул добра дума за Борисов почти всеки пцува и кълне великия вожд.
205
4
 
11
 
! Отговори
Грую от селата преди 12 години
Евала на българския народ , 40 % от който ОДОБРЯВА ПРЕСТЪПНИКА МИРО НАЙДЕНОВ, който преди няколко години се опита да ни отрови с 20-годишното развалено ирландско месо !Това е нашия народ - ти го *** , той ти ръкопляска !
204
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на социолозите.Мутрата имал 51% одобрение, а пък Миро мършата 40%. Да не би случайно да сте объркали порядъка? Щото според мен доверието към мършата едва ли е повече от 4%, а за мутрата се падат 5.1% - горе долу толкова ходят със зелени чорапи.
203
12
 
6
 
! Отговори
ненормално преди 12 години
бах му бесепарския сайт...
202
1
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 12 години
ШШШШШШШШШШ аре бе ***.Кога ще освободите планетата Земя от паразитното си съществуване?Знам,знам-ДРУГИТЕ са виновни Вие сте ГЕНИАЛНИ.
201
2
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
Много интерестно как целукупния български народ доби реална представа за политика Кр. Георгиева айде социолозите малко по-скромничко де.Предлагам същите люде да направят една /неманипулирана/ анкета като изредят гафовете и скандалите съпътствуващи управлението на ГЕРБ ще бъде доста интересно ама няма да стане или пак манипулацията ще си каже своето.Аз одобрението го меря по хала си и тоя на държавата,както и по оценките от вън.
200
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха-ха-ха!Форумните мишки са бесни! Ох, ще се скъсам от смях!Толкова тракане по клавиатурите и пак греда ...
199
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в кое гето е правено допитването
198
1
 
24
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 12 години
В РАБОТАТА СМЕ 20 ЧОВЕКА ,17 ОТ ТЯХ ПСУВАТ МУТРАТА!НЕЗНАМ КЪДЕ Е ПРАВЕНО ИЗСЛЕДВАНЕТО НА НЦИОМ,СИГУРНО В ЦЕНТРАЛАТА НА ЗАГРОБВАЩИТЕ ДЪРЖАВАТА ГЕРБЕРИ!ЕГАТИ И ДОЛНИТЕ НАВЕДЕНИ СОЦ. АГЕНЦИИ!КАТО ЗАПЕЕ МИРА; МДМБ;-СВИРКАТА И ВСИЧКИ СЛЕД НЕЯ ПРИПЯВАТ!
197
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
че то борисов и политик са чиста проба оксиморон
196
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Музикантите винаги свирят на тоз който им плати
195
1
 
5
 
! Отговори
До 237 преди 12 години
Не обиждай жената!Обеща да дадат чували.
194
5
 
13
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Бавно и неумолимо Борисов върви към конституционно мнозинство... Горе-долу 50% в бъдещия парламент вече му дават и придворните на Гоцэ и БСП социолози Кънчо"***" Стойчев и Андрюшата Райчев, видни български голфиери, сдобили се със земята за голф игрището си със скандални заменки, ощетили бюджета с няколко милиона лева. Щом тая *** дава 50% на Борисов, как да се усъмним в другите? Впрочем кой социолог дава ПО-МАЛКО на Борисов, а КОМУНОИДИ?
193
7
 
21
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Ако печеля, печеля само аз, ако губя - губи цял народ:)))
192
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пред Борисов се нарежда само еврокомисарят Кристалина Георгиева...Ами да, тя дойде в България по време на наводнението, показа се за да я видим каква е хубосница, показа ни среден пръст и ни "светна" че пари тя от ЕС ще ни даде на кукуво лято!И кои *** я класират така високо, някакви безмозъчни амеби може би?Впрочем пари има и то в изобилие, но в Световната банка, чийто безценни кадри са Дянков и леля му Кристалина.
191
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бопчо е винаги най!
190
5
 
23
 
! Отговори
мбуахаха преди 12 години
*** - Първата дама на Борисов:))))
189
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вождът и неговият слуга!
188
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неанонимния комуноиден изклесак е просто ***-папагалче! Но как е станал ***? ето как:Имало един глупав неанонименчервен платен папагал педалтой във форума на Днес.бг ежедневно сралсрал, *** и накрая в работния си денза десерт взел че го изял!*** Кутев като разбрал, много се ядосалсъбул му червените прашки и го наебал! Каква е поуката? Ами, че червените папагали са прости *** и такива ще си останат!
187
8
 
25
 
! Отговори
Атанасов преди 12 години
Има ли още някой, която да вярва на тези изследвания?Борисов пропиля толкова много държавни пари/ т.е наши пари/ за да си прави ПР, но едва ли има и 20 % от българите, които все още мислят, че това е един нормален политик, който може да промени жизнения им статус. Аз лично, като го видя на някой европейски форум, редом до интелигентни хора, с мутренската му походка и намръщена физиономия, с байганювските му приказки /добре че не може да говори чужд език, умирам от срам че съм български гражданин