Борисов – най-одобряваният политик, Караджова – не

ГЕРБ остават №1, БСП пък си харесват Станишев и Първанов
Обновена: 27 фев 2012 14:44 | 27 фев 2012 13:15,
328
Борисов – най-одобряваният политик, Караджова – не
Росен Плевнелиев и Бойко Борисов. Снимка: Impact press group

Премиерът Бойко Борисов е най-одобряваният политик в страната за месец февруари.

Според изследване на НЦИОМ премиерът се ползва с доверието на 51% от българите.

Министър-председателят по-често печели симпатиите на младите българи, на хората на възраст между 40 и 50 години, на столичаните и на хората със среден и по-висок жизнен стандарт, твърдят социолозите.

Пред Борисов се нарежда само еврокомисарят Кристалина Георгиева, която обаче работи извън граница. Тя се ползва с одобрението на 66% от българите.

След Борисов и Георгиева е президентът Росен Плевнелиев, който е харесван от 50 на сто от българите.

Неодобрение към действията на президента в началото на мандата му изразяват едва 13% от анкетираните.

На четвърто място се нарежда Георги Първанов, чието одобрение е 44 на сто, пети са Меглена Кунева и Цветан Цветанов, одобрявани от 41% от българите.

Шестото място си го поделят двама министри - Николай Младенов и Мирослав Найденов. Те се ползват с одобрението на 40% от избирателите.

Най-харесваните министри от кабинета остават Цветан Цветанов, Николай Младенов, Мирослав Найденов и Вежди Рашидов.

Най-голям ръст на одобрение се забелязва при министър Лиляна Павлова. Изследването е съвпаднало с бедственото положение в страната.

Онези от политиците, които отидоха сред хората и се ангажираха с проблемите им, успяха да минимизират негативните нагласи към работата си, констатират социолозите.

Най-неодобряваният министър си остава Нона Караджова. След нея в негативната класация се нареждат министърът на финансите Симеон Дянков и министърът на здравеопазването Стефан Константинов.

Сергей Станишев продължава да е най-одобряваният лидер на парламентарна група, посочен като добре работещ от близо една четвърт от българите.

Георги Първанов и Сергей Станишев имат висока подкрепа сред избирателите на БСП, като 70 на сто от социалистите одобряват едновременно и двамата червени лидери.

При партиите ГЕРБ запазва позициите си на първа политическа сила, която се ползва с подкрепата на 29 процента от избирателите.

БСП има подкрепата на 17,5 на сто.

ДПС е трета политическа сила със 7% електорален дял.

"Атака" и Синята коалиция се ползват съответно с 2 процента и 2,4 на сто доверие у избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
12
 
5
 
! Отговори
Тази преди 12 години
публикация трябваше да бъде поднесена намазана с вазелин, сега червената пасмина трудно ще я преглътне, но животът не е форум в нета и ако искате, драги дядовци и баби и лели да сте адекватни, ще трябва и да излизате от стаите с компютрите.Животът изплюва неинформираните и затъпялите и зомбираните.Ще има много да се чудите.
225
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ехооо, НЦИОМ, какви са тези шегички днес? По-полека, избързали сте малко, 1-ви април е след 5 седмици :))) Ясно, че искате да се посмеем, но все пак по-полека с лъжите :))))
224
3
 
6
 
! Отговори
Драскач червендалест преди 12 години
До 272 Кой за какво е учил ние поне можем да пишеме за разлика от теб просто тикве!
223
5
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Какво да одобряваме на политикан като Борисов, който от хорското страдание си прави евтин пиар.... Защо страхливо се скри при протестите срещу убийството в Катуница, при протестите на земеделците, железничарите, миньорите и т.н.? Къде беше тогава? А при потопа цъфна веднага, за да 'осребри' по свой си начин нещастието на хората. И на всичкото отгоре по време на криза харчат луди пари от хазната за поръчването изследвания! Що за *** бил повярвал на този НЦИОМ......
222
13
 
6
 
! Отговори
НЦИОМ преди 12 години
едва ли определя рейтинга на палитиците от платените червени драскачи по форумите и които слид 17.00 ч. спират да работят.:)))))))
221
8
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Борисов най одобряваната тиква!Печената Тиква!
220
4
 
11
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
PALNA LAJA.ZA DA SE KAJE PODOBNA GLUPOST IGRAIAT STRA6NO MNOGO PARI.
219
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
никъде не пише на каква база/колко хора са анкетирали/ са направени тези проучвания100 човека ? от ГЕРБ ?
218
17
 
8
 
! Отговори
мдаааа преди 12 години
29 % одобрение за ГЕРБ и някакви нищожни 17.5% за БКП и на това ли му викате мразене на народа. ГЕРБ е "мразен" от смотаните ,бедни и озверели нереализирани червени форумци и те си въобразяват че са преставителна извадка.Е, сега си поплюйте че ви се е паднало на воля
217
5
 
9
 
! Отговори
иван преди 12 години
От сайта актуално подигравка на гърците с нашта мизерия и безпаричие-докарани от некадърниците от ГРОБ"Тук нещата не са толкова черни, колкото може би си мислите в България. Да, заплатите намаляват. Но минималното заплащане е около 600 евро. Сами си направете сметката с колко се живее в България и къде са по-страшни нещата. Гърците няма да спрат да се бунтуват за всяко отнето им евро, но това е нормално, когато знаеш какво си имал и какво ти се отнема. Фактът обаче е, че ако си говорим за сравнения за живота у нас и в Гърция, няма място за сравнение. Българите, които сме тук, не бихме си тръгнали, защото каквито и да са сътресенията, животът е по-добър", споделя търгуваща със сувенири в Кавала наша сънародничка.
216
3
 
24
 
! Отговори
Бени преди 12 години
Който смята това иследване за измислица палец нагоре а който смята че е истинско палец надолу .
215
9
 
10
 
! Отговори
хи хи хи преди 12 години
Гледай сега пяна и пръски от червената нишка, ще трябва да си покрием мониторите да не ни офръскат.Жалко за яростното дращене от сутрин до вечер тиквуня мууу, кратуня муу и тям подобни простотии.Народът е мъдър, само комунистите са с кухи глави:)))))))))
214
7
 
13
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Или казано с други думи, ако днес имаше парламентарни избори, ГЕРБ-132депутата, БСП-77 депутата, ДПС-31депутата Правете си изводите...
213
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какво одобрение говорим при тия галопиращи цени.,които повтарят на празните ни глави ,че няма ни държава,ни пазарна икомномика,а монополизъм с озъбена физиономия,който ни дъвчи бавно и убийствено.Канибализъм в най-първобитната си форма.
212
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам за хората, но онзи човек на портрета вдясно със сигурност се е обърнал в гроба.
211
1
 
13
 
! Отговори
222222222 преди 12 години
И администраторите!!!!!! Думичката *** не е обида за човека за когото я използвах. Това е гордост за него - да е първи в класацията. Цяла България го знае е така си го нарича. Защо ме триете?
210
2
 
10
 
! Отговори
САМО ПИТАМ ? преди 12 години
Защо не е предложен и рейтинга на бай Тошо .....?Всички други бледнеят .----22г.-----НИ-ЩО!
209
2
 
15
 
! Отговори
222222222 преди 12 години
НЦИОМ КОГАТО ПРОЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ОЦВЕТЕНИ В ЗЕЛЕНО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЛКО МНОГО Е ОБИЧАН б. борисов, СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ВАС
208
3
 
12
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
След ---22г.,преход.....:Искам си СОЦИАЛИЗъМА,МНОГО ПО-ВАЖИ ОТ ----КАПИТАЛИЗъМА----,не го ли усетихте ,колко още ще се пробват ,..............опитни мишки ли сме?
207
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доста съм учудена от рейтинга на ...... величията.Как за 20 г никой не ме е питал - за удобрение или не.Май рейтинга нещо не е съчинен?То всичко подлагам на съмнение.