Борисов – най-одобряваният политик, Караджова – не

ГЕРБ остават №1, БСП пък си харесват Станишев и Първанов
Обновена: 27 фев 2012 14:44 | 27 фев 2012 13:15,
328
Борисов – най-одобряваният политик, Караджова – не
Росен Плевнелиев и Бойко Борисов. Снимка: Impact press group

Премиерът Бойко Борисов е най-одобряваният политик в страната за месец февруари.

Според изследване на НЦИОМ премиерът се ползва с доверието на 51% от българите.

Министър-председателят по-често печели симпатиите на младите българи, на хората на възраст между 40 и 50 години, на столичаните и на хората със среден и по-висок жизнен стандарт, твърдят социолозите.

Пред Борисов се нарежда само еврокомисарят Кристалина Георгиева, която обаче работи извън граница. Тя се ползва с одобрението на 66% от българите.

След Борисов и Георгиева е президентът Росен Плевнелиев, който е харесван от 50 на сто от българите.

Неодобрение към действията на президента в началото на мандата му изразяват едва 13% от анкетираните.

На четвърто място се нарежда Георги Първанов, чието одобрение е 44 на сто, пети са Меглена Кунева и Цветан Цветанов, одобрявани от 41% от българите.

Шестото място си го поделят двама министри - Николай Младенов и Мирослав Найденов. Те се ползват с одобрението на 40% от избирателите.

Най-харесваните министри от кабинета остават Цветан Цветанов, Николай Младенов, Мирослав Найденов и Вежди Рашидов.

Най-голям ръст на одобрение се забелязва при министър Лиляна Павлова. Изследването е съвпаднало с бедственото положение в страната.

Онези от политиците, които отидоха сред хората и се ангажираха с проблемите им, успяха да минимизират негативните нагласи към работата си, констатират социолозите.

Най-неодобряваният министър си остава Нона Караджова. След нея в негативната класация се нареждат министърът на финансите Симеон Дянков и министърът на здравеопазването Стефан Константинов.

Сергей Станишев продължава да е най-одобряваният лидер на парламентарна група, посочен като добре работещ от близо една четвърт от българите.

Георги Първанов и Сергей Станишев имат висока подкрепа сред избирателите на БСП, като 70 на сто от социалистите одобряват едновременно и двамата червени лидери.

При партиите ГЕРБ запазва позициите си на първа политическа сила, която се ползва с подкрепата на 29 процента от избирателите.

БСП има подкрепата на 17,5 на сто.

ДПС е трета политическа сила със 7% електорален дял.

"Атака" и Синята коалиция се ползват съответно с 2 процента и 2,4 на сто доверие у избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чели ли сте "Новите дрехи на царя" ? Челили сте ?
185
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма българин, който да харесва Кристалина като бълг.политик, защото тя е европейски,а не бълг.политик. Не е направила нищо за България. Това, че раздава помощи на страни като Сомалия и Хаити не означава, че е полезна за нас. В анкетите я слагат, за да мие очите на правителството. Защото "богата банка кадри"на Борисов се оказа от разклони и от под мостове. Ако соц.агенции не лъжат в данните, които ни изнасят, означава, че анкетите се провеждат на партийните събрания на ГЕРБ.
184
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Огледалци, огледалци от стената..." Защо нашето слънце се нуждае от помпане на самочувствие? Притеснен ли е?
183
5
 
30
 
! Отговори
бивш българин преди 12 години
Българи, като чета горните редове - кого най-много харесвате, кого по-малко и кого най-малко, МИ СТАВА СТРАШНО. Може НЦИОМ да са лъжци и манипулатори, но и половината от написаното да е вярно, ЗНАЧИ БЪЛГАРИТЕ СА БЕЗМОЗЪЧНИ УМИРАЩИ ОТ СТРАХ ПРОШЛЯЦИ. Например: не 2/3 (както пише), а 1/10 да харесват КриСталина, пак е много - защото тя в България НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛА. А това, че половината се кълнете в ГЕРБ, а другата половина - в БСП? Е, НЕМАМ ДУМИ. Може ли да сте толкова *** и РАБОЛЕПНИ?МОЖЕ ЛИ?
182
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комуноидните изклесаци са толкова прости, ама толкова прости, че не могат да измислят нищо свое, повтарят като папагали-*** чуждите коментари! Ето едно стихотворение за тях:Имало един глупав червен платен папагал педалтой във форума Днес.бг ежедневно сралсрал, *** и накрая в работния си денза десерт взел че го изял!Каква е поуката? Ами, че червените папагали са толкова прости, че след като се изсерат, вземат, че го изядат! *** Кутев ги е подбирал, даже и пари им дава за това, че се излагат с *** си брътвежи! Само ББ е в *** им кратуни, толкова са зомбирани, че повтарят едно и също като развалени грамофони! Айде *** слагайте минусите и отивайте да духате на *** Кутев, белким ви удвои надницата!
181
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Премиерът Борисов откри училище за политика в Тунис:1-ва лекция :Ядат се филии с мас -много и се копат картофи.2-ра ..: Ставаш член на БКП- пазиш си старите "документи'3-та ; Как се държи бухалка и *** .4-та: как се организира банда- за рекет и застраховки ;5-та; Как се "купува' банка - на жена си - може и приятелка да е ..6-та ;Как се става от комунист- демократ.Как се слушат лекциите на бившите; как да ги пазим от народната любов;7-*** :как да останеш жив - като аверите ти се стрелят едни - с други ..8-*** : Как се тича на всяко произшествие - и как хората да те "заобичат"9.Как да не слизаш от телевизионните екрани ...10.Как се прави парл . група от "леко" корумпирани, ,мълчаливи, верни ,посредствени депутати ..11.Как се папа бюджетен излишък12-та лекция : Как никога да не бъдеш виновен - за нищо.13.Как се играе тенис , футбол - в работно време ..14.Как и мафията да е доволна , и народът да ти верва , че си "борец" срещу нея...15.....Лекциите са безплатни и са дарени на братския тунизийски народ от Борисов - премиер на България ....
180
26
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Баси платеното изследване... - къде ги видяха тия 17.5 процента за БСП?...
179
27
 
9
 
! Отговори
айде дагодух преди 12 години
а сега платените червени шльоковци да се запитат има ли смисъл да се обезводняват от плюене по форумите като народа е казал герб е първи бойко е първи каде ви са червените политици бе ***.айде сополив да го барате
178
10
 
26
 
! Отговори
неанонимен преди 12 години
Борисов е новия поп Кръстю, колкото и да ги е яд ***, това е факт. И той като поп Кръстю е истински патриот, честен и безкористен човек. Само с шепа турски заптиета се опълчи срещу цялата финансова, икономическа и криминална мощ на червената мафия, създадена от такива като него - бивши служители на Държавна сигурност, Маджо, Маргините, СИК, Пашата и номенклатурни кадри на герб. Поп Кръстю, пардон, пожарникарят, е единствената надежда на поробения ни от комунистическите тиквени червени гербави олигарси български народ за спасение от безпощадното ограбване от алчните и самозабравили се бивши комсомолски и партийни величия - сега мастити тиквени червени гербави бизнесмени с милиони в сметките си, които нямат насищане, които ограбиха страната ни, както и турците навремето не са ни грабили. Това пладнешко ограбване на България трябва да спре и единствения, който може да го направи е поп Кръстю, т.е. пожарникаря. Ако успее печели само той !!!!!
177
6
 
4
 
! Отговори
бай Хой преди 12 години
В Бг ,българите са ----ГЕРБ и БСП ,всички останали са ----роми,*** ,и *** ----!
176
2
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
НЦИОМ са платени аснипулатори. Плащаш и си даваш поръчката, Същото е като да отидеш на шивач. Панталонът можя га е дълъг, къс, впит, широк и т.н. Платено е и се изпълнява поръчката на клиента.
175
8
 
16
 
! Отговори
Алооо селяни ,..... преди 12 години
.....като пишете ,толкова МИНУСИ ,защо ГЕРБ е на власт.....?Защото не знаете ,къде са ---урните за гласуване ,само си седите и чакате ,някой друг да ВИ свърши работата !
174
23
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
На последния си пленум БСП е обсъждала предизборната си стратегия за избори 2021 година... -за когато се надяват да бъдат забравени голяма част от золумите им...
173
2
 
30
 
! Отговори
девалвирали политиц преди 12 години
На снимката двама девалвирали политици с нулева остатъчна стойност!
172
2
 
26
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Г-да и дами социолози,Нали знаете оная *** -" посмали *** "
171
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов е новия Левски, колкото и да ги е яд ***, това е факт. И той като Левски е истински патриот, честен и безкористен човек. Само с шепа съподвижници се опълчи срещу цялата финансова, икономическа и криминална мощ на червената мафия, създадена от бивши служители на Държавна сигурност и номенклатурни кадри на БКП/БСП. Борисов е единствената надежда на поробения ни от комунистическите олигарси български народ за спасение от безпощадното ограбване от алчните и самозабравили се бивши комсомолски и партийни величия - сега мастити бизнесмени с милиони в сметките си, които нямат насищане, които ограбиха страната ни, както и турците навремето не са ни грабили. Това пладнешко ограбване на България трябва да спре и единствения, който може да го направи е Бойко Борисов. Ако успее печели цяла България !!!!!
170
6
 
13
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
Новините всеки ден :Запалени автомобили,заклани ,намушкани ,изнасилени,обрани,избягали,пресирани от МВР,катастрофирали,гладни,безработни ,самоубили се ,..........НЯМА ЛИ НЯКОГА ДА ПРОЧЕТЕМ НЕЩО -----ПОЛОЖИТЕЛНО ,СЛЕД -------------------22г.ПРЕХОД.....?Искам си ----СОЦИАЛИЗъМА!......РАВЕНСТВО,БРАТСТВО,СПОКОЙСТВИЕ ,аман от ---хАМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ И ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ ....."фъф"---Бг!
169
2
 
17
 
! Отговори
Стани преди 12 години
Веи нормални ли сте !?!?!?!?!?!?! Тези проучвания в ПГ на ГРОБ ли ги правят !?!?!?
168
6
 
14
 
! Отговори
неанонимен преди 12 години
Абе ние жалките *** изклесаци от герб наистина сме много прости същества. Абе как не можем да проумеем с *** ни кратуни, че сме най-обикновени червени гербави тиквени павияни, които ще си останем завинаги там горе по дърветата и никога няма да слезем на земята и да станем хора! Като казвам хора имам предвид не ходещи изправени, а хора, човеци с чувства на дълг към отечеството си, родолюбци, а не родоотстъпници и предатели като нас: комунистите от БКП Пожарникаря, Цецо Лажецо, Цецка Цачева, Плевел Незнам си кой и внедрените агенти на ДС в ДПС, СДС, НДСВ и други политически ***, прикрити като уж демократични партии! Да продължаваме да дращим по форумите и да замеряме нормалните хора с редките си зловонни ***, като си мислим, че така ще спасим ЕТ герб във властта! Най-много да ядем за пореден път вкусния четвъртит *** на ББ!
167
2
 
20
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
ПИТАНЕ ???!!!!!!!!!!!!!!-ЩЕ СЕ ПЪТУВА ЛИ ТОВА ЛЯТО - 2012 - ДО МОРЕТО ПО АВТОМАГИСТРАЛА ТРАКИЯ ????????ТАКА КАКТО ОБЕЩА СЛЪНЦЕ - ПРЕМИЕРЪТ ПРЕДИ 2,5 години ....