Първанов официално протегна ръце към БСП

"Битка за лидерското място няма да има. Аз ще се кандидатирам!"
Обновена: 6 мар 2012 11:41 | 5 мар 2012 19:03, Красимир Ангелов
138
Първанов официално протегна ръце към БСП
Георги Първанов потвърди, че иска да е лидер на БСП. Снимка: БТА

"Битка за лидерското място в БСП няма да има. Аз ще се кандидатирам!" Това заяви в Бургас президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов.

Той бе категоричен, че не иска да влиза във вътрешнопартиен двубой, защото "моята политическа битка е с Бойко Борисов, с управляващите и го показвам с всяка своя реплика и позиция, която изразявам".

"Аз съм тук, защото чувствам, че мога и има какво да дам на БСП с опита ми на успешен председател. Нека да си припомним къде беше БСП през 1997 година и къде я оставих 2001 година. Мога да помогна и с опита си на държавник и президент два мандата”, заяви още държавният глава.

Той изрази мнение, че Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто председател в момента е Сергей Станишев, не би трябвало да се меси в избора за лидер на БСП.

"Нека не забравяме, че аз проправих пътя на БСП към ПЕС и Социнтерна", подчерта Първанов.

Доскорошният президент бе категоричен, че може да изведе левицата отново в управлението на страната. По думите му БСП може да бъде самостоятелно управляваща партия, на която няма да се налага да се коалира с когото и да било.

Той призна, че българските партии губят в битката с морала, но по думите му най-много губят управляващите.

"Загубена е битката за една активна и социална политика, която да изведе България от кризата, и затова сега изглеждаме толкова зле, затова нашият бизнес е смачкан, затова нашето производство е в такова състояние, инвестициите клонят към нула и безработицата нараства с всеки изминал месец”, отчете Първанов.

Той нападна управляващата партия и за последните случаи с раздадените бонуси.

Още по темата

"ГЕРБ, които дойдоха да бъдат морален коректив и нравствен съдник на българското общество и политика, показаха как се прави политика в добре позната поговорка "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво приказвам", категоричен бе Първанов.

Той припомни, че има морално основание да отправя такива критики към управляващите, защото през 2006 година той е бил човекът, който е възразил срещу практиката да се изпращат в бордовете зам.-министри и съветници на премиера срещу високи заплащания.

В Бургас той коментира и делото "Наглите". Първанов нарече клевета показанията на свидетеля Пламен Устинов, който заяви в съдебната зала, че Първанов е уредил среща между Алексей Петров и Гриша Ганчев за изясняване на отношенията им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: георги първановБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
4
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Този излезе ли на предна фронтова, електрората на ГЕРб веднага ще се сплоти и строи в две редици.
84
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С Първанпв БСП има по-голям шанс на следващите избори. Единственият български политик избран за два мандата. Не случайно Бойко го е най-страх от него.
83
2
 
15
 
! Отговори
Десен преди 12 години
България за да има нормална политка се нуждае от модерна лява партия.Първанов обаче определено не е човека той ще болшивизира партията.Не че съм фен на БСП но Станишев е светлинни годин пред Първанов, който гледа само към Русия.*** обаче с болните си мозъци като нищо ще си изберат Първанов и тогава край с модерното европейско ляво.Какво ще се случи тогава нямаме нормална дясна партия в комбинация с болшевишка лява направо се превръщаме в страната на чудесата.
82
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шефа на мафията се завръща от ,,изгнание в президенството'' нормално е да си поиска камората наречена БСП.
81
8
 
20
 
! Отговори
един социалист преди 12 години
Доста тъпо от страна на Първанов.За съжаление той ще върне БСП в камената ера,но така ни било писано.Поведението му доказва,че никой политик не се отказва сам от кокала.Ако в БСП има останал още разум ще покажат на Първанов червен картон.Всеки политик си има време в политиката, времето на Първанов изтече.БСП има нужда от нов лидер с модерно мислене.Първанов не е такъв.Това е лично мнение на един социалист.
80
1
 
12
 
! Отговори
прецакана преди 12 години
Да бе да,я си налегни парцалите,дайте път на по-младите.Стига стари муцуни.Баста
79
7
 
7
 
! Отговори
Сталин-бащата на нар преди 12 години
59 години от убийството на |Сталин На 5 март 1953 г., вследствие на заговор на номенклатурата на КПСС, във вилата в Кунцево е убит Сталин. Причината е, че Сталин готви чистка сред върхушката на комунистическата партия, която след победата над германския капитал (който днес управлява ЕС и България в частност) напълно се е самозабравила и корумпирала. Само маршал Жуков е изнесъл 17 вагона със ценности от Европа злато, диаманти, валута, картини на най-прочутите майстори, дори и короната на немските кайзери! За това мародерство голяма част от генералите ядат як лобут от хората на Берия, някои са разстреляни. В тази връзка е и смъртната присъда и на Трайчо Костов (тогавашният Андрей Луканов, Станишев или Първанов) свързан с руски военни, сключена сделка с висока комисионна за внос на австрийски камиони STEYR за България. Тайната сделка е разкрита от хора на Берия, който в този момент ръководи ядрената програма на СССР и няма ръководна роля в секретните служби на НКВД.( Георги Димитров безуспешно опитва преди смъртта си да защити доказания английски агент Трайчо Костов. Костов е разкрит от комуниста Ким Филби, един от шефовете на английското разузнаване, ръководител на новия отдел IX, имащ за цел да неутрализира опитите на комунистите да се внедрят в британските специални служби!!!) Къде е сега по-голямата част от върхушката на БКП? Правилно, в Австрия!По стъпките на Стамболов, цар Фердинанд, Трайчо Костов и Андрей Луканов!Но го няма великият Сталин и архитекта Берия, за да ги разкрият...
78
7
 
23
 
! Отговори
ОЛИГАРХ ЧЕРВЕН преди 12 години
Гоце, ти си нагъл тип, аман от теб !!!На твоя фон, Станишев ми е симпатичен :(
77
5
 
17
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 12 години
Коя е младата дама до него ..... !?
76
5
 
19
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Целия електорат е зад мен,вижда се на снимката.
75
5
 
17
 
! Отговори
. преди 12 години
Толкова се радвах , че вече няма да е президент и ще спра да му гледам мазната мутра, а то проклятието продължава ..........О,не!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Станишев май започва да ми харесва и си го искам за шеф на БСП....само не Първанов искам да се разкара,а след това и Станишев.....
74
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 12 години
На тези само битки са им в главите. Нормални отношения няма. От както е създадена тази партия непрекъснато се бие с някого. Нищо нормално няма в тях. Вече вървят към задния двор на историята и политиката.
73
2
 
6
 
! Отговори
при условие преди 12 години
Може и да гласувам за комунделниците ,ама само тогава когато се интегрират ***.
72
4
 
21
 
! Отговори
до Гоце преди 12 години
Първанов , само като те слушам или чета за теб и хващам трипер !!! Незнам ако те видя наживо , каква гонорея ще излезе от теб !!! Господин млад милиардер !!! Няма ли някоя 15 годишна да те гушка тази нощ и да замълчиш и да не показваш комплексираната си мутра !!!
71
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някои червени другари тук, окрилени от "победата" на другаря Сталин (Путин) са се въодушевили и вият като разгонени Спокойно, другари, ... вашата свърши!!!
70
4
 
10
 
! Отговори
мъка,мака,мъка..аааа преди 12 години
В БСП поголовно са се разболели заради тия пусти бонуси,да гледа горките как герберите се гушат с парички,а на комунделниците лигите им изтекоха.
69
8
 
11
 
! Отговори
86 преди 12 години
ИМА 5 -*** ЩАТНИ ГЕРБЕРИ КОИТО ПИШАТ ЕДНО И СЪЩО,Е ПРОМЕНЕТЕ ПОНЕ МАЛКО МИСЪЛТА .....
68
1
 
9
 
! Отговори
oho преди 12 години
Наглите, Килърите, Алф Петров, милиардера Гоце, продажни съдии шефове на СГС, ВАС, Славчо Трифонов, Антон Кутев, олигарсите, начело с Банев, мултимилионера Ив. Костов, хидроинженера Доган ага, плямпалото Гейко Дмитриевич, Ковачки и още стотици други лапачи на прехода от социализъм към капитализъм с червена окраска, та цялата тая *** като се почне от престъпници, заемащи най-високи постове в държавата, също и мафиоти, ръководещи мафиотски организации, занимаващи се с рекет, отвличания, убийства, търговия с плът, наркотици на територията на страната и даже извън нея и се стигне до обикновени бандити, изнасилвачи и всякакви други мошеници, занимаващи се с дейности извън законите на страната, та тези всичките до един са срещу Борисов и Цецо и всички са закриляни от Гоцевия съд! Ето защо Плевнелиев да спре с празните приказки и да направи така, че да се проведе час по-скоро реформа в БГ съда, да се изгонят всички съдии, издавали присъди в полза на мафиоти и престъпници. Да се сменят висши съдии, шефове на прослувутия Софийски градски съд, Апелативния съд и др., Софийски градски съд по-точно трябва да се нарича Софийски градски ЦИРК заради смешните си и нямащи нищо общо с здравия разум присъди, от 20 год. постоянно се пускат на свобода доказани престъпници, които извършват нови и нови престъпления. Да спре веднъж завинаги с порочната практика да се амнистират престъпници. И без това корумпираните ни съдии едва вкарват някои в затвора и хоп другата вратичка - амнистия. Нека да се публикува колко от амнистираните до сега уж болни престъпници наистина са болни, аз съм сигурен, че са живи и здрави и този, който Марин е амнистирал с 20 г. присъда без още да е започнал излежаването й, нека медиите които само реват услужливо за измисленото от комунистите полицейско насилие, нека се разровят и да го открият този престъпник, нали за това са обществени медии да видим с какво се занимава тоя. Хората ще преценят дали Марин е прав или не. Аз 100 % съм сигурен, че е извършил долна постъпка, като е пуснал един убиец на свобода. И за това не трябва да му се дава медал, а поне порицание пред обществото, да го е срам да излезе на улицата, а не да ми се пъчи като пуяк, че пуснал над 550 престъпника. Къде е морала на този човек? Ами на съдии, прокурори даващи условни присъди на всякакви престъпници и даже убийци, защото уж нямало достатъчно доказателства? Явно, че за да има морал в едно общество не е достатъчно само възпитанието, ами и наказанието!Но тези с червените тоги, които постоянно пускат престъпници, изнасилвачи, убийци и всякаква *** взеха 13-та заплата, щото Лазар Груев орева орталъка, че съда заслужавал тези пари виждаме колко ги заслужава. По-скоро заслужават да лежат в една килия с дружките си престъпници, защото реално и те са такива, щом като по време на процеса вземат страната на престъпниците и ги оневиняват! И какви са тия условни присъди, на Запад мисля че такова животно няма. И как е мъзможно домашен арест за убийци и международен престъпник, откраднал 16 млн. евро, издирван от Интерпол!!! Като тоя Клен, където вчера го пуснаха по най-наглия начин под домашен арест и то го пусна шефката на съдиите в БГ. Тая наглата какъв пример дава на младите съдии, а? И после Борисов се опитва по всякакъв начин да убеди ЕС за влезем в Шенген, обаче с тия корумпирани и безочливо нагли съдии как ще стане това. Ами по тези дела на Запад им става ясно, че комунистическия съд в БГ ще продължава да работи в услуга на престъпниците. И защо държавата им плаща заплати, след като вместо да раздават правосъдие, те прибират пачките т.е. делят откраднатото с престъпниците и даже имат наглостта да протестират, когато ги наричат корумпирани съдии. Ами те даже са за затвора заради престъпните си действия, а не да се обиждат от приказки, които са самата истина!
67
10
 
9
 
! Отговори
НАЙ-ВЕЛИКИЯТ преди 12 години
Първанов най-великият президент 2002-20 012 година-БЕЗСМЪРТЕН !!!
66
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bravo Parvanov,ma4kai GROBARITE